• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 bin tl çok değil mi ya?

Bizde iki çocuğumda da, okula ilk başladıkları senelerde aynı masrafları yaptık. Dolap, tül perde, askılık vb.
Ben bir çoğunuz gibi tepkiler vermedim, çünkü devletin okullara verdiği ödenek çok kısıtlı. Temizlik görevlisinin bile maaşları okul tarafından ödeniyor. Devlet atıyorum 5 katlı okula, 2 görevli veriyor ve yeterli gelmiyor. Güvenlik görevlisi falan hak getire. Aldığımız bütün eşyalar, 4 sene boyunca kullanıldı ve yeni sınıflara taşındı.
Sonra ki senelerde sene başı her veli 20-30 TL gibi bir para gönderdik, sınıf annesi 15 günde bir detaylı temizlik yaptırıyor. Sıralar ciflenir, camlar silinir, yerler ovulur. Sınıfa dezenfektan, ecza dolabına malzemeler, ıslak mendil, peçete, yedek kalem, kitaplığa kitaplar alınır. Sınıfların sıfır halini görünce ben gerekli gördüm ve ödememi sorun çıkarmadan yaptım.

5. Sınıfa kadar aynı eşyaları kullanıyor aynı sınıf .15 yıl önce aynı şeyi yaptık ödedik oğlum için .
Kendi ortaokulumda baban onu yapsın bunu yapsın okula babamın yapmadığı şey kalmadı😂
Sınıfta projeksiyon yok bilgisayar yok yazıcı yok ne yapacak öğretmen 🤷‍♀️
Toplantı yapılmıştır gittiniz mi .Çoğunluk tmm demiştir. Veliler fiyat almıştır .
Hayır. Herkese sürpriz oldu.

Allahtan devlet okulu.... eskiden ne güzeldi hiç böyle şeyler ödemezdik uçuyoruz vallahi

Bizde iki çocuğumda da, okula ilk başladıkları senelerde aynı masrafları yaptık. Dolap, tül perde, askılık vb.
Ben bir çoğunuz gibi tepkiler vermedim, çünkü devletin okullara verdiği ödenek çok kısıtlı. Temizlik görevlisinin bile maaşları okul tarafından ödeniyor. Devlet atıyorum 5 katlı okula, 2 görevli veriyor ve yeterli gelmiyor. Güvenlik görevlisi falan hak getire. Aldığımız bütün eşyalar, 4 sene boyunca kullanıldı ve yeni sınıflara taşındı.
Sonra ki senelerde sene başı her veli 20-30 TL gibi bir para gönderdik, sınıf annesi 15 günde bir detaylı temizlik yaptırıyor. Sıralar ciflenir, camlar silinir, yerler ovulur. Sınıfa dezenfektan, ecza dolabına malzemeler, ıslak mendil, peçete, yedek kalem, kitaplığa kitaplar alınır. Sınıfların sıfır halini görünce ben gerekli gördüm ve ödememi sorun çıkarmadan yaptım.
Bakın böyle güzelce açıklasalar can feda.
Bizi kaale alan yok.

O öğretmenin üslubu nedir ya terbiyesiz !
Söyle tipler atanıp öğretmen oluyor ya pes.
Vereceğim varsa da vermem .
Yeni MEB bakanı sosyal medyada aktif biri.
Yazışmaları bile sosyal medyada koylayayip yaysanız başları belaya girer yani bu ne futursuzluk ?

Olay zaten garip öğretmenin üslubu daha bi garip bir eğitimci olarak veliye mesaj öyle mi yazılır :oha:

Hiçbir bilgi verilmedi.
Devlet okulu.
Bizden 80 tl istendi ne eksik ne alınacak hepsi yazılı bir biçimde ne kadar bilgi verildi zaten herkes gönüllü oldu ki kimse de ben değilim diyemez yani diyemiyor. Benim tek saçma bulduğum konu sınıfa yaptırılan perdenin stor perde yani mekanizmalı olmasıydı. Çocuklar için tehlikeli olduğunu düşünüyorum. 300 tl çok fazla

Bugün velilerin en az yarısı ödedi parayı

Bilgi vermiyorlar ki.
Siparişleri verdik diyorlar hepsi bu.

İdareciler öğretmenden yana.

Bilemiyoruz ki. Bunlar normalmiş.
Normal değil kendileri normalleştirdi.Vermeyeni ne yapabilecekler okuldan mı atacak Eğer sağlam bir yaptırımı yoksa normal değildir

detayları ve tutan harcamalar için olan fiş ve faturaları görmek isteyin kesinlikle

Bizde perde ve sira ortusu icin para toplandi. Dolap ben cok istedim veliler kabul etmedi. Bagis yoluyla bakalim dedi ogretmen bir de o masraf olmasin dedi. Sonra kendi dolabinin iki rafini bosaltmis. Kaynak kitap istemisti itiraz eden olmus. 25 tl perde ve ortuler icin. 50 tl de yil boyunca kullanacagi fotokopi icin verecegiz.

Sikayet edilirse basi agrir sizin ogretmenin. Yilin basinda kirtasiye ödeneği veriliyor zaten ogretmenlere. Kendi bilgisayarını yazicisini da kullansin bir zahmet. Sene basinda okul icin veriliyor o ödenek onlara. Ek gelir olsun diye degil. Bazisi cebe atarken bazisi aldigi karton stiker vs ordan karsiliyor. Her meslegin var iste hakkini veren ve vermeyen.

Bakın böyle güzelce açıklasalar can feda.
Bizi kaale alan yok.
O zaman siz masrafa değil, tavra kızmışsınız. Bizim öğretmenlerimiz dillerinin döndüğünce anlattılar bize. Sınıf annemiz yaptığı piyasa araştırmalar hakkında bilgi verdi. Toplantı talep edebilirsiniz.

Dolaplar sayesinde oğlum her gün taş kadar ağır çantayı taşımadı, bilgisayar ve projeksiyon sayesinde dersler görsel olarak ta çocuklara gösterildi. Kışın beden dersi yapamadıklarında çizgi film izletti öğretmenimiz.
Ben meb'e şikayet edin diyen velilere şaşırıyorum, zaten bu imkanları kısıtlayan meb değilmi. Hepimiz bu tarz konuların perde arkasını biliyoruz. Bende ödediğim vergiden karşılansın isterim ama bunun muhattabı öğretmen yada okul müdürü değil ki. Öğretmen çocuklar için şartları iyileştirmeye çalışıyor, kendi cebinemi atacak parayı. Üslup hoşunuza gitmemiş olabilir, bence gidip birebir konuşun.

İnanın çocukları bir haftasonu dışarı çıkarsam sinema/yemek derken 150/200 TL harcayıp geliyoruz. 4 sene okuyacağı sınıf için bence çok değil.

Birde sınıfın dedikodu gruplarının sözlerini çok takmayın derim, direkt öğretmen veya sınıf annesi ile konuşun. Konuşmalar abartılabiliyor bu sefer diğer velilerde galeyana geliyor.

Bizden 80 tl istendi ne eksik ne alınacak hepsi yazılı bir biçimde ne kadar bilgi verildi zaten herkes gönüllü oldu ki kimse de ben değilim diyemez yani diyemiyor. Benim tek saçma bulduğum konu sınıfa yaptırılan perdenin stor perde yani mekanizmalı olmasıydı. Çocuklar için tehlikeli olduğunu düşünüyorum. 300 tl çok fazla
Normal değil kendileri normalleştirdi.Vermeyeni ne yapabilecekler okuldan mı atacak Eğer sağlam bir yaptırımı yoksa normal değildir
detayları ve tutan harcamalar için olan fiş ve faturaları görmek isteyin kesinlikle
Bizde perde ve sira ortusu icin para toplandi. Dolap ben cok istedim veliler kabul etmedi. Bagis yoluyla bakalim dedi ogretmen bir de o masraf olmasin dedi. Sonra kendi dolabinin iki rafini bosaltmis. Kaynak kitap istemisti itiraz eden olmus. 25 tl perde ve ortuler icin. 50 tl de yil boyunca kullanacagi fotokopi icin verecegiz.

Sikayet edilirse basi agrir sizin ogretmenin. Yilin basinda kirtasiye ödeneği veriliyor zaten ogretmenlere. Kendi bilgisayarını yazicisini da kullansin bir zahmet. Sene basinda okul icin veriliyor o ödenek onlara. Ek gelir olsun diye degil. Bazisi cebe atarken bazisi aldigi karton stiker vs ordan karsiliyor. Her meslegin var iste hakkini veren ve vermeyen.
Maelesef bilgimiz olmadığı gibi ne fatura ne detay veriliyor.
Her şey karambol.

Maalesef devlet bi çok şeyi karşılamıyor bizim zamanımızda evet bi şey ödemezdik ama artık herşey teknolojik oldu, bizde devlet okulundayız 80 tl dolap parası ödedik 100 tl sınıf içi ihtiyaç giderleri için verdik ve yazıcı bizden de istendi artık böyle yani bi çok devlet okulunda böyle harcamalar sadece size danışmadan yapmaları olmamış toplantı yapılıp veli bilgilendirme yapılmalı

Gruptan cıkarım direk😂
Hayır bana mı sormus mobilya alırken okul?
Fiyt tekliflerini sunmus mu bana?BAkın bunu bunu alcaz su fiytlar var diye?
Meb e sikayet ederim valla.
Mobilya aldık 300 tl verin oldu.
Hayır 300 le bitse yine bi derece.Ama veliler itiraz etmezse her istedikleri parayı yollayacagınıza yorar okul.

Kaynak kitap öğretmenin ne işine yarayacak ki, o zaten eğitimini tamamlamış mesleğini eline almış, oda çocuklar için :) Ben çocuklarım ne kadar çok soru çeşidi görse kardır diye, eve bile alıyorum.
Kendi şahsi bilgisayarını yazıcısını neden kullansın öğretmen, her ürünün bir ekonomik ömrü var. Yazıcının kartuş masrafı var. Sınıfta ki 20/30 kişi cebinden para çıkarmayacak diye bir kaç yılda bir bilgisayar, yazıcı, projeksiyonmu alsın??

Ben kolunda mango çantası ile okul gelip, bu masraflara laf eden veli gördüm. Adaletli olmak gerekir diye düşünüyorum.

Bir adam kaynak kitap almamis inat etmis. Sinavda da kaynak kitaptan cikmis soru. Sikayet etmis. Okul.muduru de öğretmen de ozur dilemis sikayetini geri ceksin diye. Adam da inat etmis geri cekmemis sikayetini.

Tamam bazi ogretmenler gercekten ogrenciyi dusunerek bunlari istiyor ama zorlama olamaz. Sikayet etmekten de korkmayin. Bizim ogretmen toplantida sordu. Kaynak kitabi herkes kabul etti. Toplantiya gelmeyen veliler itiraz etmis o yuzden vazgecti. Okulumuzdaki eski ogretmenler eski perdelerini kullaniyor. Bizimki yeni geldigi icin ortu masrafi oldu sadece. Fotokopi masrafi cok normal zaten.

Ama ilceye ve okula gore velilere gore degisiyor. Bazi yerlerde velilerden dolayi da böyle seyler oluyor bence. Bildigim kadariyla tum okullarda projeksiyon var artik. Biz kotu bir ilcedeyiz ama projeksiyon var siniflarimizda.

Selam hanımlar
Kızım devlet ilkokuluna başladı. Öğretmen ve veliler ayrı whatsapp grubu var.
Ve öğretmenden sürpriz bir mesaj geldi: Mobilya, yazıcı vb ihtiyaçlar için 6 bin tl lik siparişler verildi. Veli başına 300 tl yi Cuma gününe kadar getirin.

Bunların okul tarafından karşılanması gerekmiyor mu?
Vb. nin içeriği nedir bilmiyoruz.
Yasak para vermeyip şikayet etseniz o öğretmen de dahil müdür bile işinden olur. Ben de devlette öğretmenim, şöyle ki okulda kağıt bile bitince zorunlu bir cagrı yapamıyoruz şöyle bir duyuruyoruz hatta zaman zaman biz alıyoruz. Bir öğretmen arkadas sınıfa tahta kalem istedi her öğrenciden, veli şikayet etmiş kadın soruşturma gecirdi. Kalemler cocuklarda kalacaktı dedi ve yırttı. Kendine almış olsa coktan açığa alınmıştı

Maalesef devlet bi çok şeyi karşılamıyor bizim zamanımızda evet bi şey ödemezdik ama artık herşey teknolojik oldu, bizde devlet okulundayız 80 tl dolap parası ödedik 100 tl sınıf içi ihtiyaç giderleri için verdik ve yazıcı bizden de istendi artık böyle yani bi çok devlet okulunda böyle harcamalar sadece size danışmadan yapmaları olmamış toplantı yapılıp veli bilgilendirme yapılmalı
Okullarda yazici oluyor aslinda. Bazi ogretmenler de izguzarlik yapiyor. Sira beklemeyim rahat rahat çıkarayım vs diye dusunuyor herhalde. Ogretmenlerin kullanmasi icin pc ve yazici oluyor okulda.

Back