• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 bin tl çok değil mi ya?

Su yorumu gorunce yazmadan edemedim. Ah ah su doguda koylerde calisan ogretmenleri gorseler de utansalar.
Ilk sene koye atandim. Koy tas catlasin 30 hane. Okul birlestirilmis sinifli egitim goruyor. Beni okula atadilar. Gittim ki beni anasinifi ogretmeni diye atadiklari okulda anasinifi yok. Ilk şoku orda yasadim. Haber almis koyluler. Anasinifina ogretmen geldi diye. Cocuklar beni bahce kapisinda karsiladi. Hepsi nasil mutlu. Kollari sivadim. Mecbursun casper burda seni bekleyen cocuklar var dedim. Okulun lojmaninin bir odasini kendime ayirdim. Haftasonu bile koye gittim. Koy 50 km uzakta. Her ay ulasim icin ben o koye 600 lira yol parasi verdim. Taksi tutarak gidiyordum. Sinifi boyadim. Sildim supurdum. Sonra ilce milli egitime gittim. Dedim esyam yok. Tamam liste yap ver alacagiz dediler. Bir hevesle liste yaptim. Uzattim o ilce milli egitim muduru bozmasina. Bakti baktii. Ben sadece haliyi alirim burdan dedi. Inanin o sinirle o ay aldigim maasin bir kismini ve bin lira kirtasiye parami o sinif icin harcadim. Yetmedi tabi. Esim o zaman sevgilimdi. Emniyetten polis arkadaslarindan bin lira da o topladi. Masasi sandalyesi perdesi kartonu boyasi herseyi aldim. Diger okullardan getirdigim eski pusku esyalari ellerimle tamir ettim. Tepeden tirnaga yaptim o okulu. Sobami kendim yaktim. Cunku diger arkadaslarin para toplayip okula tuttuklari hademeye bizim 2 ogretmen gucumuz yetmedi. Okulu paspasla temizler cikardik biz. 1 sene kendi sahsi bilgisayarimi ve yazicimi goturdum okula. Bilgisayarimi kirdilar. Yenisini aldim. Onu da goturdum yine. Sakinmadim hicbir ogrencimden.
Surda bahsedilen ogretmenleri okudukca hem kendime hem de o koydeki cocuklara aciyorum. Benim bi basima gucum sadece bunlara yetti. Yardim bile gonderenim olmadi ailem ve sevgilim disinda. Bu sene ilce merkezde bir okuldayim. Yine doguda. Yok yani. Para veren yok. Yine bir suru cebimden harcama yaptim.. eksik kalmasin cocuklar diye.
Bazi ogretmenler gercekten kantarin topuzunu kaciriyor artik. Okudukca sinirlerim yipraniyor.

Doğuda ben de görev yaptım ve inanın sizin yaptıklarınızın aynısını hatta daha fazlasını yaptım ama bunu burada kalem kalem yazma ihtiyacı hissetmiyorum çünkü şartlar bunu gerektirdi ve yaptım, dillendirmedim de hiçbir zaman ya da bunu yaptım diye diğer öğretmenlere göre mükemmel bir öğretmen de hissetmedim kendimi.. Mekan ve şartlar neyi gerektiriyorsa o yapılıyor sonuçta.

Doğuda veli olarak muhattap bulmak çok zor, dil sorunu yaşanıyor, bir evde en az beş-altı fert yaşıyor, babaların çoğu uzakta inşaatta çalışıyor, annelerse hayvandı, tarlaydı uğraşmaktan öğretmenin kim olduğunu bile bilmiyor, yiyecek yemekleri ise lavaş ve peynir oluyor çoğu zaman.. Durum böyle olunca iş başa düşüyor ve öğretmen tarafından kollar sıvanıyor. Şimdi kalkıp da doğudaki şartlar ile batıdaki şartları bir tutup ben şöyle yaptım, böyle yaptım diye meslektaşlarınızı bu denli yermeniz pek hoş gelmedi bana. Batıda veliler okuldan çıkmıyor, bahçede, koridorda, her yerdeler, akşamın kör saatinde öğretmeni arayıp rahatsız ederler, sınıfta çocuğunun hoşuna gitmeyen birşey olduğunda oraya buraya şikayete giderler, öğretmen dövmeye kalkarlar.. Tüm bu ihtişamın(!) içinde okula katkı sağlamak olduğunda da biz niye yapıyoruz, bize ne diye birbirlerine lokomotif olurlar..

Bari siz yapmayın öğretmenim, aydınlatın, açıklayın,anlatın, anlatın ki önyargılar kırılsın, bilmeyenler öğrensin..

Evet hizmetli paralari vs verilmiyor hadi bunlar neyse ama, ilkokulda cok fazla gereksiz yere para isteniyor.. sinif anneleri ve sinif ogretmenleri sozum meclisten disari bayagi bir para da yiyor bazilari bu islerden.. ayrica akilli tahta nedir ya hayatimda gordugum en gereksiz alet surekli donuyor. Ogretmen de oturmayiversin tum gun masasinda totosunu kaldirsin dersi tahtada yazarak islesin bir zahmet.
Ben 90'lar nesliyim, gayette mobilyasiz akilli tahtasiz okuduk. Sinifta bir tek sira ve tahta vardi. Donemimin tum ogrencileri de canavar gibi yetisti. Simdikilerin her seyi var akillari yok.. oturup iki kitap okusinlar bence de. Kimse mecburen 300₺ falan vermek zorunda degil

Evet hizmetli paralari vs verilmiyor hadi bunlar neyse ama, ilkokulda cok fazla gereksiz yere para isteniyor.. sinif anneleri ve sinif ogretmenleri sozum meclisten disari bayagi bir para da yiyor bazilari bu islerden.. ayrica akilli tahta nedir ya hayatimda gordugum en gereksiz alet surekli donuyor. Ogretmen de oturmayiversin tum gun masasinda totosunu kaldirsin dersi tahtada yazarak islesin bir zahmet.
Ben 90'lar nesliyim, gayette mobilyasiz akilli tahtasiz okuduk. Sinifta bir tek sira ve tahta vardi. Donemimin tum ogrencileri de canavar gibi yetisti. Simdikilerin her seyi var akillari yok.. oturup iki kitap okusinlar bence de. Kimse mecburen 300₺ falan vermek zorunda degil

Gözünüzle gördünüz mü para yediklerini? Ne kadar ayıp ya, gerçekten çok ayıp. Yapmayın vebal almayın..

Uslup cirkin olsada niyet güzel.Benim yan sinifimdaki arkadasta sinifini velilerden para toplayarak dolap , boya badana , perde , yazıcı ,guzel bir kitaplik ile kitap okuma kosesi ,uzay bölümü vs cok guzel bir sinifa dönüştürdü.Tüm veliler keske benim cocugumda bu sinifta olsa diyor ama acikcasi ben bu tarz bir girisim yapmak istemem asla , sirf burda da yazildigi gibi bir sey icin para isteyince resmen topa tutuluyoruz son yillarda"bu kadar parayi ne yapacakmis ogretmen ,tefeci (aynen bunu yazmis burdan bir bayan bugunde bu laftan korktuk cok sukur), hesabini versin ,bir dolap ne kadarmiski ,zaten bilmem kac maas kadar kirtasiye ucreti almiyor mu onunla yapsin tarzi dedikodulara malzeme olmak asla istemem sirf guzel bir sinif olusturacagim diye..Sizde burdakilerin gazina gelmeyin lutfen bence , uslubu elestirin ama niyeti ve yapilmak isteneni de destekleyin.Velilerin bir kismi kaynak kitapla bile ogretmeni vurabiliyor son yillarda.Artik ne yaparsak bir muhalif oluyor her yerde nedense hatta kaynak kitap istedik diye hesap verir duruma bile geldik.Kendi sinifimdan ornek vereyim benim velilerden bazilari da 70 liralik kaynak kitabi pahali buldular mesela ki ben bunu da normal buldum herkesin gecimi farkli sonucta ve dedimki o halde bol bol yazdirarak ilerlerim problem degil.. o zamanda cocuklarimizin parmaklari acııırrrr hocaaammm dediler.Tamam fotokopi cektiririz dedim ama onunda bir maliyeti olacak illaki.Neyse.. Agizlarini yamulta yamulta napalimmm set alalimmm o zaman BARİ dediler.Hicbiri ders kitabini istemedi ama cozum noktasinda bazi veliler resmen artistleniyor resmen.Yani ya ders kitabina razi ol ya da sete ya fotokopiye.Ne diye bana hesap soruyorsun bana ne yani ben isimi yaparim kitapta olsa sette olsa ogretirim.Her seyi elestirip duran veliler ne yapmaya calisiyor anlayamadim dogrusu belki bir anlayan bana da yazar neyse burdan icimi dokmus oldum:)
Şu kırtasiye yardımınıda dile doladılar
Zamanında öğretmenler okul başladığında kendilerine kıyafet alabilsinler diye verilen yardımı neye çeviriyorlar kendi kafalarınca :deli:
Öğretmene verilen 1170 liranın 30 öğrencinin bir yıl boyunca kağıt kitap kırtasiye masrafınada yeteceğini düşünüyorlar sanırım :bicak:
Hoş merak etmesinler öğretmenler o paranın çok daha fazlasını cebinden çocuklar için harcıyor kendileri kendi çocukları için harcamıyor ama o_O

Doğuda ben de görev yaptım ve inanın sizin yaptıklarınızın aynısını hatta daha fazlasını yaptım ama bunu burada kalem kalem yazma ihtiyacı hissetmiyorum çünkü şartlar bunu gerektirdi ve yaptım, dillendirmedim de hiçbir zaman ya da bunu yaptım diye diğer öğretmenlere göre mükemmel bir öğretmen de hissetmedim kendimi.. Mekan ve şartlar neyi gerektiriyorsa o yapılıyor sonuçta.

Doğuda veli olarak muhattap bulmak çok zor, dil sorunu yaşanıyor, bir evde en az beş-altı fert yaşıyor, babaların çoğu uzakta inşaatta çalışıyor, annelerse hayvandı, tarlaydı uğraşmaktan öğretmenin kim olduğunu bile bilmiyor, yiyecek yemekleri ise lavaş ve peynir oluyor çoğu zaman.. Durum böyle olunca iş başa düşüyor ve öğretmen tarafından kollar sıvanıyor. Şimdi kalkıp da doğudaki şartlar ile batıdaki şartları bir tutup ben şöyle yaptım, böyle yaptım diye meslektaşlarınızı bu denli yermeniz pek hoş gelmedi bana. Batıda veliler okuldan çıkmıyor, bahçede, koridorda, her yerdeler, akşamın kör saatinde öğretmeni arayıp rahatsız ederler, sınıfta çocuğunun hoşuna gitmeyen birşey olduğunda oraya buraya şikayete giderler, öğretmen dövmeye kalkarlar.. Tüm bu ihtişamın(!) içinde okula katkı sağlamak olduğunda da biz niye yapıyoruz, bize ne diye birbirlerine lokomotif olurlar..

Bari siz yapmayın öğretmenim, aydınlatın, açıklayın,anlatın, anlatın ki önyargılar kırılsın, bilmeyenler öğrensin..

Hem dogu icin hem bati icin sikayetlerde bulunmussunuz. Pardon da soz ogretmen oldugunuza emin misiniz.. ne gerekiyor o yapiliyor vs yazmissiniz .. mesleginizden nefret ediyor gibi geldiniz bana daha cok. Bu meslek oyle para olsun da neyse diye yapilacak bir meslek degil, tipki doktorluk gibi kutsal bir meslek.sevmiyorsaniz yapilacak is degil. Doguda muhattap yok diye sikayetcisiniz batida veliler surekli okulda diye sikayetcisiniz.. birakin bu meseleleri, KK da tek ogretmen siz degilsiniz . Aciklayin aydinlatin demissiniz neyi aciklayip aydinlatacak? Anlatmis iste ne kadar istekle hevesle ogretmenlik yaptigini.. bence bu her seyin aciklamasi...

Gözünüzle gördünüz mü para yediklerini? Ne kadar ayıp ya, gerçekten çok ayıp. Yapmayın vebal almayın..

Siz neyi ayiplayip neyi ayiplamayacaginizi sasirmissiniz. Ayip demekle ayip olmuyor. Asil bu meslekte para yiyenlere ayip. Bakiyorum da hic onlara laf ettirmiyorsunuz. Yazik.. cok yazik.. her neyse uzatmak istemiyorum konuyu

Sen bu mesaji bi de milli eğitime veya cimere yolla devlet dairesinde ne mobilyasi bu. Çocuklara oturma grubumu almış. Hayatimda ilk defa böyle bir şey duydum 🙄

Hem dogu icin hem bati icin sikayetlerde bulunmussunuz. Pardon da soz ogretmen oldugunuza emin misiniz.. ne gerekiyor o yapiliyor vs yazmissiniz .. mesleginizden nefret ediyor gibi geldiniz bana daha cok. Bu meslek oyle para olsun da neyse diye yapilacak bir meslek degil, tipki doktorluk gibi kutsal bir meslek.sevmiyorsaniz yapilacak is degil. Doguda muhattap yok diye sikayetcisiniz batida veliler surekli okulda diye sikayetcisiniz.. birakin bu meseleleri, KK da tek ogretmen siz degilsiniz . Aciklayin aydinlatin demissiniz neyi aciklayip aydinlatacak? Anlatmis iste ne kadar istekle hevesle ogretmenlik yaptigini.. bence bu her seyin aciklamasi...

Birincisi benim öğretmenliğim sizin ağzınıza sakız olabilir mi düşünmeden edemedim.

İkincisi ben şartları anlattım ama tabi hangi açıdan baktığınızla ilgili bir durum yanlış anlıyor olmanız. İşte tam da bahsettiğim, örneklendirdiğim veli profiline bir örneksiniz.

Sevgiler..

Burada okuduklarımdan ve etrafımda duyduğum bazı şeylerden sonra çok gelmiyor bana bu miktarlar.

Bir arkadaşım orta okula giden oğlu için 800 TL'ye kaynak kitap almışlar mecburi. Sorsan devlet baba kitapları veriyor :işsiz:
Artik mecburi diye birsey yok. Hatta milli eğitim yasakladı oğlum ortaokulda sadece matematik hocalari ek kitap istedi o da test için. Yasak

ben okul hayatım boyunca hiçbir öğretmenimin cebinden bir şeylere katkı sağladığını görmedim. çünkü bize aldırdıkları kitaplar dışında hiçbir şey kullanmıyorduk zaten para gerektirecek. fotokopinin parasını da biz topluyorduk. bir ara okula tv aldırma furyası vardı, boşu boşuna paralarımızla saçma sapan tv aldık sınıflara. sınıfta tv ne alaka ya? kimse de sorgulamadı herkes para verdi.
yok yakıt parası, top parası, tv parası, dvd oynatıcı parası : )

ama buradaki öğretmenlerin hepsi maaşlarını öğrencilerine harcıyorlarmış öyle yazmışlar. muhakkak doğrudur, bizim zamanımızda yoktu cengaver öğretmenler. yeni nesil eğiticileri gümbür gümbür.

Ogretmen olarak, kendi meslektaslarimin bir kismindan gercekten artik nefret ediyorum..
Ogretmenler odasinda duyduklarima katlanamiyorum. Ogrencileri sevmiyorlar. Bu meslegi yapmayi sevmiyorlar.. ama maasi almaya gelince ooo hemen siraya giriyorlar. Neymis akilli tahtaymis, az totonuzu kaldirin tahta kullanin da ogrencinin kafasina iki bilgi girsin. Oyle akilli tahtadan slayt atlatarak olmuyor ders anlatmak. Her seyden sikayet. Haftada maks. 30 saat ders olur ona da sove sove girerler, ogretmenler odasi surekli kisir borek vs dolu zaten. Ha babam ogrencileri velileri cekistirir arkalarindan dalga gecer soverler. Ama yuzlerine gulerler. Ek derslerden nobetlerden para almayi bilirler. Hadi kutsalligini gectim. Para icin calisiyorsan bile kimsenin karsiliginda para aldigi bir isi sove sove yaptigini gormedim. Sanki lutfettiler .... Anlatmaya gelince insaat iscisiler sanki tas tasiyorlar. Valla ben haftada 30 saat derse giriyorum full ayaktayim, pek cok ogrencime kitap aldirirken bile cok kisi alacagiz diye indirimli aldiriyorum. Alamayanlara kendi cebimden aliyorum yillardir. Hic de sikayetci degilim. Hepsini de seviyorum. Cocuk bunlar ya cocuk.. cocuklari sevmezsen bunu hissederler. Zor gelir bas edemezsin sinir hastasi ederler adami. Ama onlari seversen onlar da seni sever sayar dinler..

Birincisi benim öğretmenliğim sizin ağzınıza sakız olabilir mi düşünmeden edemedim.

İkincisi ben şartları anlattım ama tabi hangi açıdan baktığınızla ilgili bir durum yanlış anlıyor olmanız. İşte tam da bahsettiğim, örneklendirdiğim veli profiline bir örneksiniz.

Sevgiler..

Sorun su ki ben veli degilim, kac yillik ogretmenim.. o yuzden herkesi salak yerine koymamanizi tavsiye ederim. Dedigim gibi keske bu meslekte para yiyicileri ayiplasaydiniz. Hayret bakin olumsuzluklar hic kaniniza dokunmuyor nedense? Neden acaba?

Hi
Aylık sigara masrafı bile, 300-500 olan bir adam kaynak kitaba şikayet ediyorsa, ben onun ebevenliğini sorgularım. Milyoner değilim ama her şey çocuklarımın geleceğine planlı. LGS -TYT- AYT gibi ortak sınavlarda devletin verdiği kitaplar yeterli olmuyor. Her gün 100 soru çözüyor oğlum, okulu bırak eve bile alıyorum, bir çok yayınevinin kitaplarını, her soru çeşidine aşina olsun diye. O adam hiç düşünmemiş mi, bu kitabın faydası ne öğretmene ne müdüre, benim çocuğuma diye. Herşeye muhalefet olan kişilere tavrım ve bakış açım bu yönde.

Diğer yanda,
Asgari ücret alan biri için çok zor inanırım, Allah yardımcıları olsun, ama okullar alamayan ailelere yardımcı olmaya çalışıyor. Bizim sınıfın giderleri için toplanan paradan bir kaç öğrencinin bu ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorduk. İki ucu pis değnek ama sistem bu. Ve bu sistemin muhattabı öğretmen yada yönetim değil. Onlar aracı sadece.

Konu sahibinin bahsettiği öğretmenin tavrı hoş değil evet, bir toplantı talep edip açıklama yapabilirdi. Ama senelerdir çocuklarım eğitim hayatının içinde kimi soruşturma korkusu, kimi kişiliğinden dolayı bu şekilde davranan öğretmene rastlamadım. Tam tersi normal toplantılarda bile, okul aidatlarının gerekliliğini okul aile birliği yada müdür gelir açıklar. Öğretmenlerimiz girmez devreye.
Kesinlikle ben veli olsam hoca kaynak kitap istese hoşuma gider
aman öğretmen kitap mı istedi koş şikayete furyası yeni geldi
Sanki kaynak kitapları toplayıp öğretmen satacak

Hi

Kesinlikle ben veli olsam hoca kaynak kitap istese hoşuma gider
aman öğretmen kitap mı istedi koş şikayete furyası yeni geldi
Sanki kaynak kitapları toplayıp öğretmen satacak

Valla ben bu donem bir test kitabi aldirdim, cok uygun bir fiyata, onu isterken bile korkuyorum artik.. ogrencilerin durumlari da cok kotu cunku. İcim aciyor artik bu duruma.. nereye gidiyoruz bilmiyorum

Sorun su ki ben veli degilim, kac yillik ogretmenim.. o yuzden herkesi salak yerine koymamanizi tavsiye ederim. Dedigim gibi keske bu meslekte para yiyicileri ayiplasaydiniz. Hayret bakin olumsuzluklar hic kaniniza dokunmuyor nedense? Neden acaba?

Siz söyleyin neden acaba?

Kimseyi yermedim. Tamamen yanlis anladiniz. Sadece zoruma gidenleri soyledim. Yasadiysaniz beni cok daha iyi anlamaniz lazimdi. Bir tarafta ne sartlarda calisan biz diger tarafta mobilya yenileyenler. Bu insanin zoruna gider. Ben olsaydim o siniftan mobilya icin para toplayacagima gercekten bir koy okuluna yardim toplardim. Kardes okul bulurdum. Fuzuli yere harcanan para soz konusu. Kaldi ki kimse okula mobilya almak zorunda degil. Yazdiklarimda aslimda bunu da kastettim. Bombos sinif icin bile veliden 1 kurus almadim dedim. Batida olsam yine almam hocam. Cunku mecbur degil veli okula masa sira almaya.
Cogu konuda da meslektaslarimi savunurum burda ben. Ancak bu para toplama olaylari bazen gercekten cigrindan cikiyor. Fotokopi,temizlik, kalem parasi falan bunlar icin tamam toplansin. Hepimiz isteriz ki bunu veli karsilayabilsin. Cunku neticede kendi cocuklari kullaniyor. Bunda birsey yok. Ben mobilya, bilgisayar,yazici,prejeksiyon falan filan icin 6bin lira masraf cikarana kizdim. Kaldi ki kimsenin fikri bile sorulmamis. Direkt su kadar para vereceksiniz denmis.
Dahasi kimi ogretmen bir takim istekleri icin almazsan cocugun geri kalir demis. Ben sahsi bilgisayarimi kullanmak zorunda degilim demis. Falan filan... Mumkun mu bu ogretmenim? Hangi ogrenciniz kaynak kitap almadi diye geri kaldi sizin ? Ya da bilgisayari yok diye ogrenemedi? Sizce bunlar ne kadar etik? Ne kadar vicdani? Ben bunu sorguladim. Bunlari aldiran ogretmen kotudur demedim ustelik. Ben aldirmadim dedim.
Hicbir veli sira masa bilgisayar parasi vermek zorunda degil hocam. Eski siralar tamir edilip onlarda oturunca ne oluyor? Gercekten zorluk cekmez bir ogretmen olarak siz bunlari dogru mu buluyorsunuz?

Kimseyi yermedim. Tamamen yanlis anladiniz. Sadece zoruma gidenleri soyledim. Yasadiysaniz beni cok daha iyi anlamaniz lazimdi. Bir tarafta ne sartlarda calisan biz diger tarafta mobilya yenileyenler. Bu insanin zoruna gider. Ben olsaydim o siniftan mobilya icin para toplayacagima gercekten bir koy okuluna yardim toplardim. Kardes okul bulurdum. Fuzuli yere harcanan para soz konusu. Kaldi ki kimse okula mobilya almak zorunda degil. Yazdiklarimda aslimda bunu da kastettim. Bombos sinif icin bile veliden 1 kurus almadim dedim. Batida olsam yine almam hocam. Cunku mecbur degil veli okula masa sira almaya.
Cogu konuda da meslektaslarimi savunurum burda ben. Ancak bu para toplama olaylari bazen gercekten cigrindan cikiyor. Fotokopi,temizlik, kalem parasi falan bunlar icin tamam toplansin. Hepimiz isteriz ki bunu veli karsilayabilsin. Cunku neticede kendi cocuklari kullaniyor. Bunda birsey yok. Ben mobilya, bilgisayar,yazici,prejeksiyon falan filan icin 6bin lira masraf cikarana kizdim. Kaldi ki kimsenin fikri bile sorulmamis. Direkt su kadar para vereceksiniz denmis.
Dahasi kimi ogretmen bir takim istekleri icin almazsan cocugun geri kalir demis. Ben sahsi bilgisayarimi kullanmak zorunda degilim demis. Falan filan... Mumkun mu bu ogretmenim? Hangi ogrenciniz kaynak kitap almadi diye geri kaldi sizin ? Ya da bilgisayari yok diye ogrenemedi? Sizce bunlar ne kadar etik? Ne kadar vicdani? Ben bunu sorguladim. Bunlari aldiran ogretmen kotudur demedim ustelik. Ben aldirmadim dedim.
Hicbir veli sira masa bilgisayar parasi vermek zorunda degil hocam. Eski siralar tamir edilip onlarda oturunca ne oluyor? Gercekten zorluk cekmez bir ogretmen olarak siz bunlari dogru mu buluyorsunuz?

Ben teknolojik aletler için dedim yardım edilebilir diye. Fotokopi makinesi, yazıcı, projeksiyon bunlar elzem ihtiyaçlar bence. Tabiki zorunda değil ama eğitime katkı sağlayacaksa o okul bu okul farketmez bir şekilde yardım yapılabilir.

Back