ALLAH SİZDEN RAZI OLSUNSu yorumu gorunce yazmadan edemedim. Ah ah su doguda koylerde calisan ogretmenleri gorseler de utansalar.
Ilk sene koye atandim. Koy tas catlasin 30 hane. Okul birlestirilmis sinifli egitim goruyor. Beni okula atadilar. Gittim ki beni anasinifi ogretmeni diye atadiklari okulda anasinifi yok. Ilk şoku orda yasadim. Haber almis koyluler. Anasinifina ogretmen geldi diye. Cocuklar beni bahce kapisinda karsiladi. Hepsi nasil mutlu. Kollari sivadim. Mecbursun casper burda seni bekleyen cocuklar var dedim. Okulun lojmaninin bir odasini kendime ayirdim. Haftasonu bile koye gittim. Koy 50 km uzakta. Her ay ulasim icin ben o koye 600 lira yol parasi verdim. Taksi tutarak gidiyordum. Sinifi boyadim. Sildim supurdum. Sonra ilce milli egitime gittim. Dedim esyam yok. Tamam liste yap ver alacagiz dediler. Bir hevesle liste yaptim. Uzattim o ilce milli egitim muduru bozmasina. Bakti baktii. Ben sadece haliyi alirim burdan dedi. Inanin o sinirle o ay aldigim maasin bir kismini ve bin lira kirtasiye parami o sinif icin harcadim. Yetmedi tabi. Esim o zaman sevgilimdi. Emniyetten polis arkadaslarindan bin lira da o topladi. Masasi sandalyesi perdesi kartonu boyasi herseyi aldim. Diger okullardan getirdigim eski pusku esyalari ellerimle tamir ettim. Tepeden tirnaga yaptim o okulu. Sobami kendim yaktim. Cunku diger arkadaslarin para toplayip okula tuttuklari hademeye bizim 2 ogretmen gucumuz yetmedi. Okulu paspasla temizler cikardik biz. 1 sene kendi sahsi bilgisayarimi ve yazicimi goturdum okula. Bilgisayarimi kirdilar. Yenisini aldim. Onu da goturdum yine. Sakinmadim hicbir ogrencimden.
Surda bahsedilen ogretmenleri okudukca hem kendime hem de o koydeki cocuklara aciyorum. Benim bi basima gucum sadece bunlara yetti. Yardim bile gonderenim olmadi ailem ve sevgilim disinda. Bu sene ilce merkezde bir okuldayim. Yine doguda. Yok yani. Para veren yok. Yine bir suru cebimden harcama yaptim.. eksik kalmasin cocuklar diye.
Bazi ogretmenler gercekten kantarin topuzunu kaciriyor artik. Okudukca sinirlerim yipraniyor.