• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 bin tl çok değil mi ya?

Su yorumu gorunce yazmadan edemedim. Ah ah su doguda koylerde calisan ogretmenleri gorseler de utansalar.
Ilk sene koye atandim. Koy tas catlasin 30 hane. Okul birlestirilmis sinifli egitim goruyor. Beni okula atadilar. Gittim ki beni anasinifi ogretmeni diye atadiklari okulda anasinifi yok. Ilk şoku orda yasadim. Haber almis koyluler. Anasinifina ogretmen geldi diye. Cocuklar beni bahce kapisinda karsiladi. Hepsi nasil mutlu. Kollari sivadim. Mecbursun casper burda seni bekleyen cocuklar var dedim. Okulun lojmaninin bir odasini kendime ayirdim. Haftasonu bile koye gittim. Koy 50 km uzakta. Her ay ulasim icin ben o koye 600 lira yol parasi verdim. Taksi tutarak gidiyordum. Sinifi boyadim. Sildim supurdum. Sonra ilce milli egitime gittim. Dedim esyam yok. Tamam liste yap ver alacagiz dediler. Bir hevesle liste yaptim. Uzattim o ilce milli egitim muduru bozmasina. Bakti baktii. Ben sadece haliyi alirim burdan dedi. Inanin o sinirle o ay aldigim maasin bir kismini ve bin lira kirtasiye parami o sinif icin harcadim. Yetmedi tabi. Esim o zaman sevgilimdi. Emniyetten polis arkadaslarindan bin lira da o topladi. Masasi sandalyesi perdesi kartonu boyasi herseyi aldim. Diger okullardan getirdigim eski pusku esyalari ellerimle tamir ettim. Tepeden tirnaga yaptim o okulu. Sobami kendim yaktim. Cunku diger arkadaslarin para toplayip okula tuttuklari hademeye bizim 2 ogretmen gucumuz yetmedi. Okulu paspasla temizler cikardik biz. 1 sene kendi sahsi bilgisayarimi ve yazicimi goturdum okula. Bilgisayarimi kirdilar. Yenisini aldim. Onu da goturdum yine. Sakinmadim hicbir ogrencimden.
Surda bahsedilen ogretmenleri okudukca hem kendime hem de o koydeki cocuklara aciyorum. Benim bi basima gucum sadece bunlara yetti. Yardim bile gonderenim olmadi ailem ve sevgilim disinda. Bu sene ilce merkezde bir okuldayim. Yine doguda. Yok yani. Para veren yok. Yine bir suru cebimden harcama yaptim.. eksik kalmasin cocuklar diye.
Bazi ogretmenler gercekten kantarin topuzunu kaciriyor artik. Okudukca sinirlerim yipraniyor.
ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN 😌👍🏻

Müfredat aynı ama, o müfredatın nasıl sunulduğu önemli olan. PC, internet, projeksiyon ve ses sistemi ile görsel, işitsel, dokunsal tüm uyaranları aktive ederek müfredat kazanımlarını elde etmek var; çocukların sadece öğretmenlerini dinleyerek kazanımları elde etmesi var. Hangi yöntemde çocuk daha fazla derse dikkatini toplar ve derse karşı daha fazla ilgili olur?
Yazıcıya ne gerek var denilmiş. Okulun yazıcısı yetmiyor mu denilmiş. Yetmiyor gerçekten. 1000-2000 kişiye hizmet vermeye çalışırken sürekli arıza veriyor o fotokopi makinaları. Fotokopi kuyruğu oluyor sonra. Böyle olunca öğretmen, çeşitli kaynaklardan daha az fotokopi çekmek zorunda kalıyor.
Öğretmenin üslubundan da az cok anlaşılıyor neyin ne olduğu. 300 tl ye özel okul eğitimi diyorsunuz.

Bazı yorumları aklım almıyor almayacak da... Öğretmenin üslubu kesinlikle doğru değil, keşke sizlere detaylı fatura ile bilgilendirme yapıp daha kibarca söyleseydi. Ya da ortak kararlar alınıp söyleseydi. Takipçisi olun derim.Ne alındı, çocuklar ne derece faydalanıyor.Bunlar önemli. Sonuçta 4 yıl birlikte olacaklar gerçekten dolap çok kolaylık ve çanta taşıma açısından çok sağlıklı. Siz tatlı dille destek olunduğunu ancak detaylı fatura ile bilgilendirmenin hakkınız olduğunu söyleyin.
Geleyim şikayetçi olunculara. Velilerin eline bu hakkı verdiler resmen suyu çıktı. Öğretmenim şikayet edilmekten korktuğum için değil ki öyle para toplama falan işlerine de girmem. Ama çocuğuna göz kulak olduğum en azından gözünü arkada bırakmadığım ailelerin bak yanlışını görürsek şikayet ederim haaa tavrı öğretmen kim oluyor tavrı hiç hoş değil. Şikayet için dediğim gözlemleri yapın ve çocuğunuz bu yapılanlarfan fayfalanamıyorsa o zaman gerekli adımları izleyerek işin peşine düşün.
Bir de devlet okulu aaaaa.. Diyenler için söyleyeceklerim. Adı devlet okulu ödenek yok. Kısacası öğrencilerimizin girdiği tuvaletler bile okulların tuttuğu elemanlarla karşılanıyor. İşkur veriyor diyenleriniz olacak 1 eleman veriyor belki 2... Bir eve bir kadın yetemiyorken okulu siz düşünün ki onlar da ekimde başlıyor. Eylül ayı yine okuldan. Zaten diğer malzemeler için kendinizi parçalamanız lazım.
Araya kaynak kitapla ilgili yorumlar da gelmiş onlara da açıklık getireyim. Keşke MEB kitapları o koşturduğumuz sınavlar için yeterli olsa. Kimse ailelerle bu konuda ters düşmek istemez. Ama yetmiyor gerçekten yetmiyor. Hadi derste işledik MEB kitaplarını. Evde ne yapacak. Kaynak almasak fotokopi çekecek öğretmen...hadi bu sefer kağıt parası toner parası.. Kaynak kitap için zorlamadım şimdiye kadar ama aldıran arkadaşlarımı da az çok anlıyorum. Yıllarca cebimden her hafta en az 200-300 lira çocukların fotokopilerine harcadım helali hoş olsun. Ama bazı devlet yapsın öğretmen yapsın mantığından da nefret ettim. Onlar bizim çocuklarımız. Devlet okul aile öğretmen hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Tabiki gerçekten durumu olamayan ailelerimiz var farkındayız çok da zor bu zamanda altından kalkmak. Onlar için de mutlaka alternatif yollar bulunuyor. Yeter ki birlik olsun. Dürüstlük olsun.

Allah razı olsun, nasil sevindim anlatamam yazınızı okuyunca. Başarılar dilerim.
Tesekkur ederim. 🥰 Gercekten bunlarin hepsini yasiyoruz. Tek ben degil buralara atanan tazecik ogretmenlerimizin hemen hepsi yasiyor bunlari.
Kaldi ki ben egitimci bir babanin kiziyim. O ilce milli egitimde kagidi yuzume firlatan mudur bozmasi benim babamdan rutbe olarak kat kat altta bir adam. Buna ragmen sesimi cikaramadim. Istese bir telefonuyla koltugunda titretirdi babam onu. Ama bana kimsenin kapisina gitme. Ogrenciden isteme,veliden isteme. Haktir,gunahtir hem de bu bir suctur yavrum diye tembihledi hep. Hayir yapmis olursun fena mi dedi adam bana. Yeri geldi o da elini cebine atti. Kimseden almayalim diye. Benim babam da mecburi gorevini 6 yil doguda bir ilde yapti. Her sene gelen ogretmenimiz giderdi evlenip. Ilkokul ogretmenini soyle desen hangi birinden baslayim derim yani. Bu yuzden bu sozlesmeli ogretmenlige gelen 3+1 fikrine icten ice sevinenlerdenim. Bu cocuklarin su an yasadigini 20 sene once ben yasadim cunku. Doguda calismak insani yoruyor, uzuyor ,yipratiyor. Ama hic olmazsa ben 2 sene sonra Allah nasip ederse burdan gidecegim ve vicdanim cok rahat olacak. Siginabildigim tek sey bu..

Su yorumu gorunce yazmadan edemedim. Ah ah su doguda koylerde calisan ogretmenleri gorseler de utansalar.
Ilk sene koye atandim. Koy tas catlasin 30 hane. Okul birlestirilmis sinifli egitim goruyor. Beni okula atadilar. Gittim ki beni anasinifi ogretmeni diye atadiklari okulda anasinifi yok. Ilk şoku orda yasadim. Haber almis koyluler. Anasinifina ogretmen geldi diye. Cocuklar beni bahce kapisinda karsiladi. Hepsi nasil mutlu. Kollari sivadim. Mecbursun casper burda seni bekleyen cocuklar var dedim. Okulun lojmaninin bir odasini kendime ayirdim. Haftasonu bile koye gittim. Koy 50 km uzakta. Her ay ulasim icin ben o koye 600 lira yol parasi verdim. Taksi tutarak gidiyordum. Sinifi boyadim. Sildim supurdum. Sonra ilce milli egitime gittim. Dedim esyam yok. Tamam liste yap ver alacagiz dediler. Bir hevesle liste yaptim. Uzattim o ilce milli egitim muduru bozmasina. Bakti baktii. Ben sadece haliyi alirim burdan dedi. Inanin o sinirle o ay aldigim maasin bir kismini ve bin lira kirtasiye parami o sinif icin harcadim. Yetmedi tabi. Esim o zaman sevgilimdi. Emniyetten polis arkadaslarindan bin lira da o topladi. Masasi sandalyesi perdesi kartonu boyasi herseyi aldim. Diger okullardan getirdigim eski pusku esyalari ellerimle tamir ettim. Tepeden tirnaga yaptim o okulu. Sobami kendim yaktim. Cunku diger arkadaslarin para toplayip okula tuttuklari hademeye bizim 2 ogretmen gucumuz yetmedi. Okulu paspasla temizler cikardik biz. 1 sene kendi sahsi bilgisayarimi ve yazicimi goturdum okula. Bilgisayarimi kirdilar. Yenisini aldim. Onu da goturdum yine. Sakinmadim hicbir ogrencimden.
Surda bahsedilen ogretmenleri okudukca hem kendime hem de o koydeki cocuklara aciyorum. Benim bi basima gucum sadece bunlara yetti. Yardim bile gonderenim olmadi ailem ve sevgilim disinda. Bu sene ilce merkezde bir okuldayim. Yine doguda. Yok yani. Para veren yok. Yine bir suru cebimden harcama yaptim.. eksik kalmasin cocuklar diye.
Bazi ogretmenler gercekten kantarin topuzunu kaciriyor artik. Okudukca sinirlerim yipraniyor.

Cok üzülerek okudum bunlari. Beline tasimasi gerekmeyen yük aldin. O yük ögretmenlere degil, devlete verilmeliydi. Senin tek derdin o çoçuklara ders vermek olmaliydi, sinifi nasil derlerim toplarim degil. Hem ailenden uzak, hem bu kadar yükün altinda..

Hem çoçuklar, hem senin adina üzüldüm, size deger verilmemesine :(

Cok üzülerek okudum bunlari. Beline tasimasi gerekmeyen yük aldin. O yük ögretmenlere degil, devlete verilmeliydi. Senin tek derdin o çoçuklara ders vermek olmaliydi, sinifi nasil derlerim toplarim degil. Hem ailenden uzak, hem bu kadar yükün altinda..

Hem çoçuklar, hem senin adina üzüldüm, size deger verilmemesine :KK43:
Arya gercekten hepsini icimden gelerek yaptim. Cunku o cocuklara kiyamadim. Elde yok avucta yok. Kisin babetle gelen cocuklarim vardi benim. Icim eriyor hala hepsine. Istedim milli egitimden. Yok dediler. Koylere odenek yokmus. Oysaki yalan. Sonradan ogrendim koylere kullanilsin diye bakanliktan odenek gelmis o sene. Babamdan ogrendim bunu da. Adam soyledikce dehsete dustum. Ve adiler o parayi milli egitimin muhasebedeki borclarina vermisler. Inanabiliyor musun? Ben 10 ogrencinin hakkina girmeyim diye didinirken onlar yuzlercesinin hakkina girmis. Tabi bos durmadim. Hemen sikayet ettim. Elimden geleni ardima koymadim. O parayi tipis tipis muhasebeciden alip bir sonraki sene koylere harcadilar. Allah sorsun hesabini. Buralarda yenen paralarin haddi hesabi yok.

Arya gercekten hepsini icimden gelerek yaptim. Cunku o cocuklara kiyamadim. Elde yok avucta yok. Kisin babetle gelen cocuklarim vardi benim. Icim eriyor hala hepsine. Istedim milli egitimden. Yok dediler. Koylere odenek yokmus. Oysaki yalan. Sonradan ogrendim koylere kullanilsin diye bakanliktan odenek gelmis o sene. Babamdan ogrendim bunu da. Adam soyledikce dehsete dustum. Ve adiler o parayi milli egitimin muhasebedeki borclarina vermisler. Inanabiliyor musun? Ben 10 ogrencinin hakkina girmeyim diye didinirken onlar yuzlercesinin hakkina girmis. Tabi bos durmadim. Hemen sikayet ettim. Elimden geleni ardima koymadim. O parayi tipis tipis muhasebeciden alip bir sonraki sene koylere harcadilar. Allah sorsun hesabini. Buralarda yenen paralarin haddi hesabi yok.

Icimden gelerek yaptim dedin ya, gözlerim doldu. Ya surda saglam bir küfür etmek istiyorum. Daha ne kadar senin gibi içi temiz insanlar bu yükü tasayabilecek? O çoçuklar ne olacak?

Hiçmi vicdan sizlamiyor o paralari ceplerine girdiginde? Ben surda avazim kadar bagirmak istiyorum, sen kendini nasil his etmisindir tahmin bile edemiyorum. O psikoloji ile bide ders vermek hiç kolay olmamistir. O çoçuklara bakarak, ayaklarindaki olmayan ayakkabi, pis binada,.. Off offff :(

Tesekkur ederim. 🥰 Gercekten bunlarin hepsini yasiyoruz. Tek ben degil buralara atanan tazecik ogretmenlerimizin hemen hepsi yasiyor bunlari.
Kaldi ki ben egitimci bir babanin kiziyim. O ilce milli egitimde kagidi yuzume firlatan mudur bozmasi benim babamdan rutbe olarak kat kat altta bir adam. Buna ragmen sesimi cikaramadim. Istese bir telefonuyla koltugunda titretirdi babam onu. Ama bana kimsenin kapisina gitme. Ogrenciden isteme,veliden isteme. Haktir,gunahtir hem de bu bir suctur yavrum diye tembihledi hep. Hayir yapmis olursun fena mi dedi adam bana. Yeri geldi o da elini cebine atti. Kimseden almayalim diye. Benim babam da mecburi gorevini 6 yil doguda bir ilde yapti. Her sene gelen ogretmenimiz giderdi evlenip. Ilkokul ogretmenini soyle desen hangi birinden baslayim derim yani. Bu yuzden bu sozlesmeli ogretmenlige gelen 3+1 fikrine icten ice sevinenlerdenim. Bu cocuklarin su an yasadigini 20 sene once ben yasadim cunku. Doguda calismak insani yoruyor, uzuyor ,yipratiyor. Ama hic olmazsa ben 2 sene sonra Allah nasip ederse burdan gidecegim ve vicdanim cok rahat olacak. Siginabildigim tek sey bu..
Ben senelerdir ne paralar döktüm, sığınıyorlar bi sınıf annesinin eteğine habire ona para buna para evede yığınla ödev, defterler çoğunlukla boş, iyi yonleri de var sene sonuna kadar defter masrafi olmuyor :)

Tabi burda siz ve babaniz gibi eğitimcileri tenzih ediyorum.

Bakanligin bu tarz masraflar icin ödeneği var , vermiyorsa cokta lüzumlu değilse insanlarin sömürülmesi dogru mu ?

Cocuklar daha dogru düzgün kitap bitiremiyor, akıcı okuma yapamıyor. Okuma alışkanlığı kazandırılmalı.

Bu masraflar okuma kitaplari icin yapilmali 6 bin yine çok gelir.

Ben isterdim ki bi öğretmen velilere çocuklarınızla kitap okuma saati yapin diye baski kursun.

Maalesef hersey para.

Icimden gelerek yaptim dedin ya, gözlerim doldu. Ya surda saglam bir küfür etmek istiyorum. Daha ne kadar senin gibi içi temiz insanlar bu yükü tasayabilecek? O çoçuklar ne olacak?

Hiçmi vicdan sizlamiyor o paralari ceplerine girdiginde? Ben surda avazim kadar bagirmak istiyorum, sen kendini nasil his etmisindir tahmin bile edemiyorum. O psikoloji ile bide ders vermek hiç kolay olmamistir. O çoçuklara bakarak, ayaklarindaki olmayan ayakkabi, pis binada,.. Off offff :KK43:
Lcw dan bot ve mont yardimi istemistik. Sagolsunlar gonderdiler. Tek tek ayakkabi ve beden numarasi istemislerdi bizden. Icine hediye olarak badi, gomlek ,pantolon, corap bile koymuslardi. Cocuklarin isimlerini bile tek tek yazmislar posetlerin ustune 😊 Lcwnin yeri kalbimde ayridir hep bu sebepten 😁
Bir gorsen hepsi gosteris meraklisi bir de. O sene fenerbahce spor klubu belli sayida atki sapka gondermisti yardim amacli. Milli egitimden bir dümbük eline almis ikiser tane atki ve sapka. Teker teker takti cocuklara fotograflarini cekti. Sonra aldi o iki cifti de gitti koyden. Agzimiz acik kaldi o an. Nerde hani atkilar dedim. Sayi az gelmis hoca hanim dedi. Arabada kalanlar buraya yetmez dedi. E niye gosteriyorsun cocuklara o zaman be andaval? Allahtan birlikte calistigim arkadasim da gercekten vicdanli bir adamdi. Toplam 30 ogrenci vardi okulda. Adam hepsinin atki ve sapkalarini almisti o kis. Gozleri kaldi cunku cocuklarin.
Daha neler yasadim su 4 yilda bir anlatsam buralara sigmaz inan 🤷‍♀️

Lcw dan bot ve mont yardimi istemistik. Sagolsunlar gonderdiler. Tek tek ayakkabi ve beden numarasi istemislerdi bizden. Icine hediye olarak badi, gomlek ,pantolon, corap bile koymuslardi. Cocuklarin isimlerini bile tek tek yazmislar posetlerin ustune 😊 Lcwnin yeri kalbimde ayridir hep bu sebepten 😁
Bir gorsen hepsi gosteris meraklisi bir de. O sene fenerbahce spor klubu belli sayida atki sapka gondermisti yardim amacli. Milli egitimden bir dümbük eline almis ikiser tane atki ve sapka. Teker teker takti cocuklara fotograflarini cekti. Sonra aldi o iki cifti de gitti koyden. Agzimiz acik kaldi o an. Nerde hani atkilar dedim. Sayi az gelmis hoca hanim dedi. Arabada kalanlar buraya yetmez dedi. E niye gosteriyorsun cocuklara o zaman be andaval? Allahtan birlikte calistigim arkadasim da gercekten vicdanli bir adamdi. Toplam 30 ogrenci vardi okulda. Adam hepsinin atki ve sapkalarini almisti o kis. Gozleri kaldi cunku cocuklarin.
Daha neler yasadim su 4 yilda bir anlatsam buralara sigmaz inan 🤷‍♀️

Gece gece kederlendim. Yani bunlari biliyordum, tahmin ediyordum fakat böyle okumak. Sen çok güzel bir insansin Casper. Cok zorluklar çektin fakat o çoçuklar seni asla unutmayacaklar. Umarim hayatin verebilcegi tüm iyilikler seni bulur. Mutluluk huzur ve saglik diliyorum sana. O çoçuklar adina tesekkür ediyorum sana. Annenlerede tesekkür ediyorum, senin gibi evlat yetistirdikleri için.

Ben senelerdir ne paralar döktüm, sığınıyorlar bi sınıf annesinin eteğine habire ona para buna para evede yığınla ödev, defterler çoğunlukla boş, iyi yonleri de var sene sonuna kadar defter masrafi olmuyor :)

Tabi burda siz ve babaniz gibi eğitimcileri tenzih ediyorum.

Bakanligin bu tarz masraflar icin ödeneği var , vermiyorsa cokta lüzumlu değilse insanlarin sömürülmesi dogru mu ?

Cocuklar daha dogru düzgün kitap bitiremiyor, akıcı okuma yapamıyor. Okuma alışkanlığı kazandırılmalı.

Bu masraflar okuma kitaplari icin yapilmali 6 bin yine çok gelir.

Ben isterdim ki bi öğretmen velilere çocuklarınızla kitap okuma saati yapin diye baski kursun.

Maalesef hersey para.
Malesef.. Keske o kaynak kitaplar yerine okuma setleri alinsa. Cunku dedigin gibi hala dogru durust okuyamayan cocuklar var. Ben devlet kitaplarinin branslarda ne kadar yettigini bilemem. Bransci degilim. Onlar daha iyi bilir. Ama ben anasinifi icin cok da gerekli gormuyorum. Aldirmadim da hic bu zamana kadar. Internet dokuman dolu yani. 🤷‍♀️
Sinifa mobilya almak falan da ne bileyim yani biraz sacmalik. Eskileri tamir ettirsinler. Belki birkac veli gonullu olurdu yapardi. Illa yenisini almak cok mu lazimmis anlamadim. 6bin lira cok para. O paranin onda biriyle tamir ettirilirdi esyalar. Ama hemen kaldir at,yenisi gelsin mantigi var. Sacmalik gercekten.

Gece gece kederlendim. Yani bunlari biliyordum, tahmin ediyordum fakat böyle okumak. Sen çok güzel bir insansin Casper. Cok zorluklar çektin fakat o çoçuklar seni asla unutmayacaklar. Umarim hayatin verebilcegi tüm iyilikler seni bulur. Mutluluk huzur ve saglik diliyorum sana. O çoçuklar adina tesekkür ediyorum sana. Annenlerede tesekkür ediyorum, senin gibi evlat yetistirdikleri için.
Cok tesekkur ederim Arya. Gercekten cok onurlandim yazdiklarini okuyunca. Utandim su an :KK23:Annem ve babam benim en buyuk sansim gercekten. Basimdan eksik olmasinlar insallah 🥰 Beni cok duygulandirdin. Tekrar tesekkur ederim :KK19:

İnsanların, devlet okuluna devlet tarafından paralar döküldüğünü sanması aslında normal çünkü işin içinde olmayınca farazi şeyleri herkes üretir.

İnanın ki okullara ödenek verilmiyor,elektrik ve su haricinde özel olarak yapılan bir destek söz konusu değil.Hizmetli bile verilmiyor çoğu okula,işkurdan hizmetli talebinde bulunuluyor, işkur gönderirse ne ala göndermezse okul hizmetlisiz kalıyor, e bu durumda okul idaresi bir çalışan buluyor ve bir şekilde onun maaşını ödemek için okul aile birliğine bağış yapılmasını istiyor. Bunun neresi kötü mesela?

Okula ya da sınıfa alınacak malzeme ücretinin velilere bölüştürülmesi de aslında çok vahim bir durum değil, burada irrite eden kısmın biraz emrivaki gibi söylenmesi yoksa hiç bir öğretmen, hiçbir okul idaresi o paraları ya da malzemeleri alıp evine götürmüyor.

Okullara projeksiyon, bilgisayar,dolap, yeni sıra, yazıcı, fotokopi makinesi vs verilmiyor. Bir dönem akıllı tahta verildi, o da tüm okullara verilmedi.

Bir öğretmenin zengin ve verimli bir eğitim-öğretim gerçekleştirebilmesi için teknolojiden de faydalanması elzem bir durum. Ve emin olun ki yıl içinde bir öğretmen sınıfı için birsürü para harcıyodur çünkü bir şekilde yapmak zorunda hissediyor insan kendini..

Ne var yani eğitime azıcık katkınız olsa, daha verimli bir eğitim ortamı için herkes elini taşın
altına koysa... Sonuçta o okulda okuyan sizin çocuklarınız, en azından çocuğum için iyi bişey olacaksa bir şekilde katkı sağlayayım denilebilse.. Şikayet işin kolayına kaçmak oluyor biraz..

Allah sizden razı olsun, hakkınız ödenmez gerçekten. İşte bu yüzden bizim ülkemizde bu işi gerçekten severek yapacak, sınıfındaki öğrencileri kendi çocuğu gibi görebilecek insanlar öğretmen olmalı. Meslek sahibi olmak için öğretmen olunmaz.

Allah sizden razı olsun, hakkınız ödenmez gerçekten. İşte bu yüzden bizim ülkemizde bu işi gerçekten severek yapacak, sınıfındaki öğrencileri kendi çocuğu gibi görebilecek insanlar öğretmen olmalı. Meslek sahibi olmak için öğretmen olunmaz.
Kesinlikle haklisiniz. Gercekten sadece maas alayim kafasiyla yapilacak bir is degil bu. En azindan benim icin oyle. Ama ben yeni nesil ogretmenlerden umitliyim. Yavas yavas duzen degisecek insallah.
Uni.de bir sinif arkadasim vardi nasil kokoş , nasil cıtkırıldım gorsen bu kiz kesinlikle koyde duramaz dersin. Tirnagi kirildi diye aglamisti bir kere okulda 😁 O kiz da atandigi sene soba kovasi doldurdu, yeri geldi odun kesti. 😁 Hatta dalga bile gectim kizla, Allah tirnaklarina zeval vermesin diye 🤣 Bana elinin fotosunu atmis. Kestirdik artik tirnak mi kaldi diye 😁 Yani benim cevrem de hic yok burda anlatilanlar gibi ogretmenler. Butun arkadaslarim gercekten mahrumiyet bolgesi denen yerlerde. Ve hepsi vicdanli, merhametli,idealist insanlar. Yeri gelince 3 5 kurus cebinden harcar hepsi. Allah sayilarini arttirsin insallah 💞

Çüşşşşş benım kuzenimde ilkokula gidiyor ama neyse hiç böyle para istenmedi
Babam şuan birinci sınıfı okutuyor ve evimizdeki yazıcıyı kullanıyor olmadı okuldaki makineleri falan

Hiç böyle para istemedi
300 lira istenmiş 6000 lira değil.

Ayrıca çok değil. Yani olduğunu sanmıyorum.
Okullarda herkes temizlik, titizlik ve düzgün eğitim istiyor. Ama kimse elini cebine atmıyor. Devlet sadece faturalar ve1 2 çalışanın maaşını karşılıyor. Geri kalan hepsini okul karşılamak zorunda. Bu yüzden bağış adı altında para isteniyor. Verip vermemek sizin elinizde ama 100 200 300 vermek zor değil. Çocuğun sağlığı için. Yoksa o memur olan öğretmenler cebinden vermek zorunda kalacak. Ben kendimde verdim kardeşimin içinde her yıl düzenli veriyoruz. Okulumuzdan memnunuz. Tuvaletler temiz, sabunluk sürekli dolu. Güvenliği kartlı sisteme geçirdiler, güvenlik hatsafhada.

Ama rahatsız olduğum tek 2 hafta önce aldığım yaklaşık 500 liralık kitap. Yani neden mebin kitaplarıyla işlenmiyor onu anlamıyorum. Tabi bu yıl LGS olduğu için daha fazla kitaplar denemeler alınacak. Bakalım. Biz alabiliyoruz ama ya başkaları.. Bunları da düşünmek lazım, herkesin 500 lira verecek gücü olmuyor.

Back