• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

Bu konunun açıldığı tarihe bakacak olursak zaten bunca zaman boşuna umutlanmışız :(

Milletvekillerine yeni haklar getiren TBMM Üyeliği Kanunu Teklifi ,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda jet hızıyla 1 gecede kabul edildi. 6 doğum izni 1 senedir yetişmedi..

31 mayısta iznim bitiyor.hala hiç ses yok.birde ıkıp bakan açıklama yapmıştı.üstünden kaç ay geçti.

benim iznim de 3 haziranda bitiyor.hergün dua ediyorum çıksın artık.bebeğim prematüre doğdu onu bırakıp gitmek istemiyorum daha çok küçük.bence prematüre bebek annelerinin izni daha uzun olmalı.bebek hastaneden çıkınca başlamalı.

kızlar , bu konuyla ilgili yazabileceğimiz bir yer var mı acaba?
en azından toplaşıp yazsak , tekrar hatırlatırız paşa vekillere:)
kıyak emekliliklerinden, tanınan onca öncelikten sonra, biz anneleri de düşünürler mi acaba???

ah ahh birsürü özel gün geçti.. kadınlar gününde bekledik yasa çıkmadı anneler gününde bekledık çıkmadı... İstedikleri zaman bir gecede yasa çıkartıyorlar da bizim bu özel duygularımızla böylesine nasıl oynuyorlar ??

o kadar bekledim ama cuma işbaşı yapmam lazım.diğer bekleyenlerin işine yarar inşallah.

Arkadaşlar belki paylaşan olmuştur bilemiyorum ama doğum sonrası ücret hakkında bugün alo 170 sgk hattını aradım.
İzin bitiş tarihinizden itibaren 20 gün içinde Tc. ziraat bankasına ücret yatırılıyormuş. Sadece nüfus cüzdanı ile ziraat bankasına gidip ödemeyi alabiliyormuşuz. Ücretin yatıp yatmadığını öğrenmek için yine 170 i arayıp bazı bilgileri verdikten sonra öğrenebiliyoruz, malum bebeklere bakarken zırt pırt bankaya gidip sorulmaz.. Önceden bağlı olunan sgk merkezine gidiliyormuş da gitmeye gerek yokmuş artık..Sizlerle paylaşmak istedim, doğum sonrası ücretli izin parası ile ilgili güncel durum bu şekilde imiş..
25 haziran benim izin bitiş tarihim, inşallah yasa çıkar dicem ama hiç umudum yok tabiki..

Son düzenleme:
benim ilk kızımda 2.5 sene önce hastane sgk ya belgeleri göndermişti bende iznim bitince gidip sgk da bi takım evrakları imzalayıp doldurmuştum sonraki hafta postaneden çekmiştim paramı.
http://uyg.sgk.gov.tr/Sigortali_Tescil4c_Web/Login.jsp bu adresten ben görebiliyorum hizmet dökümümü ve önceden aldığım doğum sonrası paramı mesela.
az önce kamu haberden mesaj geldi ayrıca bu hafta başbakana sunum yapılacakmış 6 aylık izin hakkında ve bir sonraki bakanlar kurulu toplantısında görüşülecekmiş. nasip artık

Su an dogum izninde olanları kapsar mı yeni çıkacak dogum izni .. Bi okuyan bilen var mı

2013 olduk neredeeee hala onaylanacak ...Allahın izni ile inşallah 8.haftama giriyorum artık şu yasa çıkarda çalışan bayanlar nefes alır yaa:31:

Kızlaar bence devlet parayı doğumdan once vermelı... çünkü para çok lazım oluyor çoookk...

Tüm kalbimle güzel dileğine katılıyorum.:46:Bizde bir maaş bankaya gidiyor kredi ödüyoruz :31:...Sonrası ne yeriz ne içeriz bebiş yeni doğmuş masraflar çabası olacak...Elbet yaradanım yardım edecektir.Kafayı yemeyiz inşallah geçim sıkıntısı yüzünden:35:

Tüm kalbimle güzel dileğine katılıyorum.:46:Bizde bir maaş bankaya gidiyor kredi ödüyoruz :31:...Sonrası ne yeriz ne içeriz bebiş yeni doğmuş masraflar çabası olacak...Elbet yaradanım yardım edecektir.Kafayı yemeyiz inşallah geçim sıkıntısı yüzünden:35:

bende senınle aynı durumdayım 1300 lira kredi odemem var zaten maaşımda o kadar. patronumla goruştum sgkdan paramı alana kadar kredımı şirket odeyecek toplu para alınca ben geri odeyeceğim ama yinede masraf çok para yok. ne yapacağım bılmıyorum sizce bebek takılarını kullanmak ayıpmıdır ?

Back