• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

evet
ne oldu arkadaşlar?,,
ne zaman kesinleşecek,,
bu haberin ilk söylentisi çıktığndan beri kaç kişi doğum yaptı
kaçının izni bitti bitecek?
geçenlerde haberlerde yine duydum
herkes kesnleşti sanıyor.medyayı öyle güzel kullanıyorlar ki...

resmi gazete de çıkan yönetmelikle süt izni tekrar 1.5 saate düştü ama medya neyseki bunu dillendirmedi henüz belki haberi yapanlar bile farkında değiller... resmi gazeteye açıp bakmayan yönetmeliği okumayan bilmiyor zaten umarımda herkes 3 saat olarak bilmeye devam eder özellikle amirler... bu konuda da hükumete güvenenler vurun kafanızı duvardan duvara kanatana kadar...

doğum izni dedikleri gibi 24 hafta değil 18 hafta olacak yani 2 hafta karımız var sadece, başka bebeler için ağlayanlar kendi ülkelerindeki bebeleri görmezden geldi ne yazık ki... anneleri çocuğu 10 haftalıkken çalışmak zorunda bırakıyorlar ya da kazancından vazgeç diyorlar..bu kadar basit...çok şükür ki benim rahatım yerinde, ben yanında çocuğuna bakacak kimsesi olmayan ve de çalışmak para kazanmak zorunda olan bayanlara daha çok üzülüyorum, hiç kolay değil el kadar bebeği bi yabancının kollarına bırakıp işe gitmek..

herkes doğum iznini 6 ay sanıyor ınsanlara doğum izni 6 ay değil 4 ay daha kesinleşmedi demekten bıktım ya :50::50:

24 hafta zaten 6 aya denk gelmiyor, kaldı ki bunun en fazla 21 haftasını doğumdan sonra kullanabilirdik ki bu da 21x7=147 gün yani 4 buçuk ay gibi bir zamana denk geliyordu, bu en iyi ihtimaldi. şimdiki hesapla en fazla( annede bir sorun yoksa) 15 haftasını aktarabiliriz doğum sonrasına bu da 4 ay bile etmez...

kızlar maalesef ki doğum izni hala 4 ay..2 gün önce çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığını aradığımda kesinleşmediğini söylediler.

birde süt izninin toplu kullanılabileceğini (toplam 2 ay) söylemişti arkadaşlarım onu da araştırdım şirket insiyatifine kalmış.ama yasal olarak yani istenen bebek 1 yasına gelene kadar süt iznini kullandırmakmış..toplu kullanıma devlet karsıymıs.

bizim ve bebişlerimiz hakkında hayırlısı olur inşallah :49:

kendi işlerine gelen yasaları 1 gecede onaylıyorlar 6 ay derken sadece ek 2 haftaya düşürdüler ki onuda halen onaylamadılar pazartesi raporum bitiyor 6 ay en az anne sütü diyeler bebeğim 3 aylıkken çalışmak zorunda kalıcam bunu nasıl görmezden gelirsiniz... milletvekili adından belli millete çalışması lazım ama bunlar kendine çalışyorlar

arkadaşlar,
başka ülkelerdeki bebekler için ağlayanların kendi ülkelerindeki bebekleri görmezden geldiğine sonuna kadar katılıyorum.
herkes 24 hafta sanıyor.çünkü öyle bir ortam yaratmaya çalıştılar medyayı kullanarak..çok da başarılı oldular.
geçen gün yine haberlerde duydum sonuna denk gelmişim.ücretsiz izindekilere de yeni haklar gelmiş şeklinde anladım ama duyan bilen var mı?..mesela ücertsiz izne çıktığımız zaman emekliliğimiz de erteleniyo mu?

ertelenir tabi, derece kademe artışı erteleniyor çünkü... inşallah bir an önce onaylarlar şu yasayı da 2 hafta 2 haftadır ne kadar çok kişi faydalansa kardır...askerliğin kısaltılması 2 gün konuşuldu 3. gün onaylandı, bizim mesele yıllardır konuşuluyo ama malesef askerlik ve başörtüsü kadar rağbet göremedi yazıklar olsun...

6 ay anne sütü diye bas bas bağırıp ekranlar önünde kendini yırtanların ne kadar samimi oldukları ortada işte!!! Bizim iznimizden daha çok rant sağlayan konular var bu ülkede ne yazık ki....

Benmde ucretli iznimin bitmesine 15 gun kaldi, her gun diyorum bugun bi haber gelse su yasadan yok adini dahi anan, acaba bi dilekce sikayet topluca bi atraksiyon mu yapsak kendimizi hatrlatsak... Bu konuda bilgisi olan katilirim diyenler yazabilirmi cvp ne yapalim nasil yapalim

arkadaşlar hep birlikte bimer e bu yasanın çıkmasıyla ilgili yazalım belki bir faydası olur bu arada 32 de rapor alırsak hangi haftada ayrılıyoruz?

Yazalm hatta haber verelm ayni gun ayni yaziyi yazdirabildigimz herkese yazdiralm belki dikkat ceker, tek tek yazarsak yuvarlak cvp aliriz sadece , edebiyati kuvvetli biri sablonu olustursun

Aslinda anlayamiyorum kimsenin dilinde yok ne medya konuyu aciyo, ne muhefetden ses yok kilicdaroglu coktan demeliydi boyle sozler verdiler kiymetli annelerimize ellerine yuzlerine bulastirdilar gibi sozler ya danisikli dovus yada biz cok onemsiyoruz kimsenin aklina bile gelmeyen onemde

Back