6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

Bazı arkadaşlar çok karamsardı..olmaz diyorlardı..Ama bakın ne güzel de oldu :)

İnşallah kısa zamanda çıkar da bu yasa hepimiz rahatlarız

inşallah kimse mağdur olmaz
bir an önce meclise gelsin ve yasalaşsın
herkes rahat bir nefes alsın artık
benım 37.hafta iznim cuma günü başlıyor
gerçekten çok zor bu durumda çalışmak
ama çok şükür bugüne kadar geldim
Allah yardımcımız olsun

temmuz 2012'den bu yana bu yasanın çıkmasını bekliyorum ama bir türlü çıkmak bilmedi :)

ben sürekli sağlık bakanına ve aspb fatma şahine tweet atıyorum yasa çıksın diye. gelin birlik olalım, başta başbakanı olmak üzere bakanları mesaja boğalım diyorum. ne dersiniz?

Yasanın aşağıdaki muhataplarına mail ve mesaj atalım. Bence en kolay yol twitter'dan ulaşmak. İsterseniz bir gün belirleyip aynı anda mesaj atabiliriz. ve duyurabildiğimiz kadar çok kişiye duyurmamız lazım. memurlar.net te vs.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan
Sağlık Bakanı Recep Akdağ
Aile ve Sos. Pol. Bakanı Fatma Şahin
Çalışma ve SG Bakanı Faruk Çelik

bu hafta cuma 32 haftan doluyor ve yasal izin sürem başlıyor.ben 5 hafta daha çalışabilir raporu alıp o 5 haftayı dogum sonrasına aktaracaktım.kesin yasanın cıkacagını bilsem bu hafta ayrılırım izne ya.acaba izinde olanlarıda kapsıyormu yasa?

ben de aynı durumdayım, düşünmüyordum ama bu cuma doktora gittiğimde ayrılacağım artık izine.. büyük ihtimalle çıkar artık yasalaşır diye düşünüyorum bu kadar gazete ve haberlere konu olduktan sonra bir günlük iş aslında yasanın çıkması...işe git gel uzun mesafe çok zorlanmaya başladım, çıkmazsam boşuna 3-4 hafta çalışmış olacağım..ben umutluyum kızlar :)

Ben son üç haftaya kadar çalıştım, hatta baya zorlanarak doğduğunda bebeğime daha fazla zaman ayırmak için fedakarlık ederek, bence yasa çıkarsa o beş haftanın da aktarılabiliyor olması lazım. Yoksa söylediğim gibi boşuna çalışmış olacağım ben...
Siz ne dersiniz kızlar?

yasa çıkarsa ben haziran sonuna kadar kurtarıyorum zaten..bir hafta fln kalıyo onu da rapor alırım diye düşünüyorum, ya da giderim okula zaten seminer dönemi olduğu için öğlene kadar oluyo bizim okul. yani 5 hafta aktarma gibi bi durumumda olmuyo, gerek kalmıyo yaz olduğundan. tek avantajım şimdiden çıkmak olacak işte..

Günaydın arkadaşlar,

Kahvaltımı yapar yapmaz başbakana ve ilgili bakanlara doğum izninin 6 aya çıkarılması konusunda binlerce kişinin müjde beklediğini hatırlattım. twitter sağolsun :)

bence yasa çıksa bile doğum öncesindeki 5 haftayı dogum sonrasına aktarıyoruzdur.yoksa haksızlık olur bir çok kişiye.ve bu yasalar annelik izni süt izni hep bizim lehimize idi.buda öyle olur umarım

Ayrıca eskiden dogum öncesi izni dogum sonrasına aktarılmıyordu.eskiye dönüş yapmazlar bence..

Meclis sayfasında hala komisyonda görünüyor kızlar, anlamadım gitti kaç aydır komisyyonda..
bitürlü veremediler raporu...

bebeğim bugün 35 günlük oldu martta izim bitiyor ve bakacak kimsemiz yok umarım doğum yapanlarıda kapsar yoksa büyük haksızlık olcakkk

bebeğim bugün 35 günlük oldu martta izim bitiyor ve bakacak kimsemiz yok umarım doğum yapanlarıda kapsar yoksa büyük haksızlık olcakkk

doğum yapmış ve izinde olanları kapsayacağı konusunda bence tereddüt yok. bence izne geç ayrılanları da kapsar ki büyük ihtimalle yeni düzenlemede de aynı hak anne adayına verilecek. 5 hafta geç başladıysan izne beş hafta geç bitirirsin. benim düşünceme göre, 16 hafta iznini kullanmış ve işe hali hazırda başlamış olanlar konusunda risk var, belki onları kapsamaz. en kötü şey belirsizlik, çıkacaksa çıksın çıkmayacaksa çıkmasın ama belli olsun artık. böyle heyecanla beklemek daha kötü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…