• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 Aylık Ücretli Doğum İzni Hakkında !!

Sayın Bakanım,
Doğum sonrası emzirme dönemi anneler açısından çok önemli bir dönem.Doğum sonrası anne-bebek birlikteliğinin süresi bebeğin bedensel, zihinsel, ruhsal gelişimine olumlu katkı sağlamakta. Bir bebek için anne sütünün önemi inkar edilemez. Bunu A'dan Z'ye herkes biliyor.Uzmanlara gören az 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi önerilmekte. Dünya sağlık örgütü, ilk altı ay boyunca bebeklerin anne sütüyle beslenmelerini önermekte. T.C. Sağlık Bakanlığı’ da bu yaklaşımı benimsemekte(Diye düşünüyorum). Ne var ki şu anki uygulamada çalışan anneler doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta ücretli doğum izni kullanabilmekte.

10/10/2012 tarihinde Çalışan annelerin doğumdan önce 12, doğumdan sonra 12 hafta ücretli olmak üzere toplam 24 hafta ücretli izin kullanabilmesi için Mecliste Kahramanmaraş Milletvekili tarafından teklif sunuldu. Fakat o günden bu güne değin hiç bir zaman konusu açılmadı.

Sayın Bakanım sizden ricam bu konuyu gündeme getirmeniz. Ben temmuzda doğum yapacağım .Fakat şimdiden düşünmeye başladım.Ne zaman ayrılırım ne zaman dönerim.Ücretsiz izne ayrılmam gerekir mi?Minicik yavrumu bırakıp 2 aylıkken daha süt kokarken bırakıp işe mi geleceğim?

Sayın Bakanım.Sizden bu konuda anlayış ve bir cevap bekliyorum.

Canlar Fatma ŞAHİN'e de Recep AKDAĞ'a da bu mesajı ilettim. Sizler de eğer mesaj yazarsanız, sayıca çoğalırsak en azından sesimizi duyurabiliriz...Bunu sessiz sedasız beklemektense,(armut piş ağzıma düş :) ) en aızndan sesimizi çıakralım. bir mesaj belki okunmaz ama 100 mesaj okunabilir dikkate alınabilir.. :21:

arkadaşlar
ben bundan 2 hafta önce kadar bimer e dilekçe yamıştım.bugün sabah aradılar ve bana şu an 6 aylık izinle ilgili bir çalışma olmadığını söylediler....çok üzüldüm...

Sayın Bakanım,
Doğum sonrası emzirme dönemi anneler açısından çok önemli bir dönem.Doğum sonrası anne-bebek birlikteliğinin süresi bebeğin bedensel, zihinsel, ruhsal gelişimine olumlu katkı sağlamakta. Bir bebek için anne sütünün önemi inkar edilemez. Bunu A'dan Z'ye herkes biliyor.Uzmanlara gören az 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi önerilmekte. Dünya sağlık örgütü, ilk altı ay boyunca bebeklerin anne sütüyle beslenmelerini önermekte. T.C. Sağlık Bakanlığı’ da bu yaklaşımı benimsemekte(Diye düşünüyorum). Ne var ki şu anki uygulamada çalışan anneler doğumdan önce 8, doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta ücretli doğum izni kullanabilmekte.

10/10/2012 tarihinde Çalışan annelerin doğumdan önce 12, doğumdan sonra 12 hafta ücretli olmak üzere toplam 24 hafta ücretli izin kullanabilmesi için Mecliste Kahramanmaraş Milletvekili tarafından teklif sunuldu. Fakat o günden bu güne değin hiç bir zaman konusu açılmadı.

Sayın Bakanım sizden ricam bu konuyu gündeme getirmeniz. Ben temmuzda doğum yapacağım .Fakat şimdiden düşünmeye başladım.Ne zaman ayrılırım ne zaman dönerim.Ücretsiz izne ayrılmam gerekir mi?Minicik yavrumu bırakıp 2 aylıkken daha süt kokarken bırakıp işe mi geleceğim?

Sayın Bakanım.Sizden bu konuda anlayış ve bir cevap bekliyorum.

Canlar Fatma ŞAHİN'e de Recep AKDAĞ'a da bu mesajı ilettim. Sizler de eğer mesaj yazarsanız, sayıca çoğalırsak en azından sesimizi duyurabiliriz...Bunu sessiz sedasız beklemektense,(armut piş ağzıma düş :) ) en aızndan sesimizi çıakralım. bir mesaj belki okunmaz ama 100 mesaj okunabilir dikkate alınabilir.. :21:

mailmi attın canım. hangi adrese gönderdin

arkadaşlar ümidinizi kırmak istemem ama.bu söylenti haziran temmuz gibi ortaya atıldı.çok dua ettim inşallah yasalaşır diye ama agustosta dogum yaptım,dogum iznim kasımda bitti hala yasa ile ilgili hiç haber yok.her on gün bir doktor aşındırıp rapor alıyorum bu şekilde dönemi kapatıp,şubatta ücretsiz izine ayrılacağım.sizlere tavsiyem şimdiden doktorunuzdan söz alın rapor vermesi konusunda bu şekilde en azından süreyi uzatmış olursunuz.kolay gelsin

bende tanığım bir milletvekiline mail attım cevap bekliyorum cevabı paylaşırım ama hiç ümidim yok.....

arkadaşlar günaydın ben bu aralar birkaç arkadaşımdan sürekli duyuyorum 6 aylık izin onaylandı diye ama haberlerde daha duymadım açıkçası benim gibi duyan başka kişilerde varmı?

kürtaj yasası hazırlanmış ve başbakanın onayına sunulmuş ama içinde doğum izni ile ilgili bir gelişme varmı bilemiyoruz doğum iznini uzatmadan yasayı onaylarsa bir çok hamilenin ve lohusanın ahını almış olacaklar ... dua edelim lütfen.

Haberler » Siyaset » Son Dakika
Doğum izni 6 ay olacak

HABERDAR - 30 Aralık 2012 Pazar, 09:18
Önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevk edilecek olan tasarıda kadınların doğum izninin 24 haftaya çıkartılması kararlaştırıldı.
Anneler izni doğum öncesi 8, doğum sonrası 16 hafta olarak kullanacak. Doğum izninin uzatılmasını sağlayan düzenlemenin yanında kadınların iş hayatından uzaklaştırılmalarını önlemek için gerekli adımlar atılacak.
Kadınların doğum için işten atılmaları önlenecek. Yine kadınların izin yaptıkları dönemde İşsizlik Fonu devreye sokulacak. Son 8 haftanın işveren yükü devlet tarafından üstlenilecek.
Doğum izni şu anda 8 doğum öncesi, 8 doğum sonrası olmak üzere toplam 16 hafta olarak uygulanıyor.

Back