• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aylık evliyim ve çok zor herşey

Aile apartmanında yaşıyorum. Kendi isteğimle burada yaşamaya karar verdim. Başka binalar da vardı ama burası hem güzel hem de aileme yakın diye burayı seçtim. 😀

Öncelikle şunda anlaşalım bunların sebebi aile apartmanı değil. Kişilerin basiretsiz olması, kendi kararları ve hayatları olmaması. Şu kadın, bu kocayla uzaya çıksın yaşamaya; adam telsizle yönetilir yine yönetilir ailesi tarafından.

22 yaşındasınız, sizi resmen kabileye üye diye almışlar. Evde oturmak bu kabileyle mıç mıç sürekli görüşmek ve sinirli bozukluğu yapar sizde. Bence ilk olarak işe girmelisiniz. Hem kafanızı dağıtmak hem de birikim yapmak amaçlı. Ağlamayın heder etmeyin kendinizi.

Merhaba arkadaşlar galiba anlatacağım ne dostum nede arkadaşım olduğu için buraya yazacağım…
Biraz uzun olacak
Arkadaşlar 6 aylık evliyim ve eşimin ailesiyle aile apartmanında yaşıyoruz bu artık çekilmeyecek duruma geldi eşimin Sürkeli abartığımı ve diğer etimle bir tutuyor o 6 yılık evli aslında konuştuğumuzda oda çok şikayetçi ama alışmış duruma getirmiş dillendirmiyor ben ise böyle yaşamak istemiyorum her zaman da dile getiriyorum eşim de farkında ama umursamıyor Buda artık ondan soğuduğumu ve nefret edecek duruma gelmiş bende, her olayda kendi ailesini savunmaya geçmesi onlara toz kondurmaması zaten bi akşam eve geçiyoruz Oda sürekli tartışıyoruz yatakta çıkıp gitmesi gereken o ama artık evi bile sevemiyorum ben yatakta çıkıp balkonda uyuyorum hiç onunla vakit geçirmek konuşmak dahi istemiyorum hem kalbimde hemde aklımda tamamıyla bitmiş ama herkes te diyor evliliğin ilk zamanlarında oluyor bu krizler insan sonra pişman oluyor. Pişman olurmuyum bilmiyorum ama sadece ailemi üzeceğim için üzülüyorum diğer ablam yeni boşandı ve ailecek çok şeyler yaşadık annemin babamın benim mutsuzluğuma üzülemlerini istemiyorum sizce napamam gerekiyor.
Aile apartmanında yasadigin sürece sorunların bitmez , keskin bir şekilde sınır çizip gerekirse oradan taşınacaksın ya da boşanacaksın...

Benim eşimde nisanliyken teklif etmişti şimdi diyor ki ben öyle mi demiştim:KK70: ayni mahalle olabilir ama aynı apartman olmaz ya diyor şu an çünkü:KK70: canım ise gir bence kafan dolmaz birikim yap 3 yıl falan sonra de ki ben birikim yaptım ev tuttum taşınma masrafı falan hersey benden benim aklıma bu geliyor..çocuk asla yapma
Benim kaynanam, aynı mahallede oturalım, akşamları yemekleri birlikte yeriz diyordu.Bence aynı mahallede olmamalı. Psikologlar bile en az tek vesait uzaklıkta oturulmalı diyor.Bence evliliği etkileyen en önemli şey, ailelere oturma mesafesi.
Konu sahibine üzüldüm. Ufacık daha. Onun yaşındayken vize finallerle boguşuyordum.😔

İstanbul’a evinize gideceğiz dedi eşim yazmışsınız. Yani orada işe girecekti ve taşınıp gidecek miydiniz? İstanbul’da değil misiniz yani?

Bu evlilik maalesef değişmez. Çünkü cahil bir aileyle evlenmişsiniz. Hoş kendi aileniz nasıl izin verdi siz nasıl evlendiniz demeyeceğim artık olan olmuş. Git çalış desem markete gidemiyorsun, umarım eşinin aklı başına gelir başka ne denir bilemedim

Bana da inanılmaz direttiler. Kavgalar edildi hatta. Eşime dedim evde halıda yatarım eşyam olmasın ama kiramızı ödeyelim. Benim ruh sağlığım herseyden önemli. Orda otursam belki külçe külçe altınlarım , doğalgazlı evim , yediğim içtiğim herşeyim olurdu. Şimdi ev sahibi çıkarmaz insallah diye dua ediyorum. Ama evimde şortumla gezerken, hesap vermeden evimden çıkarken, arkadaşlarımı davet ederken oh be diyorum :) her bedele değersin ey özgürlük 💪🏼

Bana da inanılmaz direttiler. Kavgalar edildi hatta. Eşime dedim evde halıda yatarım eşyam olmasın ama kiramızı ödeyelim. Benim ruh sağlığım herseyden önemli. Orda otursam belki külçe külçe altınlarım , doğalgazlı evim , yediğim içtiğim herşeyim olurdu. Şimdi ev sahibi çıkarmaz insallah diye dua ediyorum. Ama evimde şortumla gezerken, hesap vermeden evimden çıkarken, arkadaşlarımı davet ederken oh be diyorum :) her bedele değersin ey özgürlük 💪🏼
Benim yakın arkadaşım kvsinin 2 ev yanında liraya gelin gitti. Kvsinin oturduğu bina tamamen aile apartmanı. Tüm mahalle akraba, ailelerden oluşuyordu.Kocası öğretmen. Dışarıdan kocası için, kendini yetiştirmiş, tam beyefendi dersiniz ancak kafası başka çalışıyor.
Arkadaşım kendi halinde, kalabalıktan hoşlanmayan biri.Maalesef hemen hamile kaldı.Hergün kvsi gelirdi. Evinde huzuru yoktu.Akrabaları sürekli emrivaki yapardı.Kvsine bazen kapıyı açmıyordum, kocasıyla kavga ediyorlardı. Kvsi, kapıdan kovsanız bacadan girerim, burası oglunun evi diyordu. O zamanlar bekardım. Arkadaşımın psikolojisinin bozulmasına anlam veremiyordum. Hattını kırdı, zili söktü, daha birçok şey.
Sonuç olarak, kocasına resti çekti. Evi terk etti. Yeni ev tutulup yerleşmeden gelmem dedi.Ev taşınınca barıştılar.
Bu olay beni çok etkiledi. Yakın oturmak bende travma olarak kaldı. O yüzden eşime baştan kesinlikle yakın oturmam dedim. Şükür evimiz uzakta.

İyiki diretmişsiniz. Onların bu kadar ısrar etmeleri çok saçma

Daha önce çalışıyordum evlendim de izin vermediler güya verecektiler
Lise mezunum
Evet kaynanayla eltiyle birlikte akşamda eve geçiyoruz keşke sadece üçümüz olsak kayınpeder çocuklar kayınlar böyle cümbür cemaat
Bizim toplum erkeklerinin özel fantezisi zaten böyle evlenip elin kızını kendi kabilesinde zorla yaşatmak.
Size tek tavsiyem çocuk yapmayın üzerine olacak. Karşınızda ne yazık ki size empati yapacak, anlayacak, koruyacak eşiniz yok.
Ayrıca ablanız boşandı diye aman ailem üzülecek diye kendi hayatınızı bu insanlara heba etmeyin. Anakuzusu erkek dü zel mez. Bizzat tecrübe de ettim.

Benim yakın arkadaşım kvsinin 2 ev yanında liraya gelin gitti. Kvsinin oturduğu bina tamamen aile apartmanı. Tüm mahalle akraba, ailelerden oluşuyordu.Kocası öğretmen. Dışarıdan kocası için, kendini yetiştirmiş, tam beyefendi dersiniz ancak kafası başka çalışıyor.
Arkadaşım kendi halinde, kalabalıktan hoşlanmayan biri.Maalesef hemen hamile kaldı.Hergün kvsi gelirdi. Evinde huzuru yoktu.Akrabaları sürekli emrivaki yapardı.Kvsine bazen kapıyı açmıyordum, kocasıyla kavga ediyorlardı. Kvsi, kapıdan kovsanız bacadan girerim, burası oglunun evi diyordu. O zamanlar bekardım. Arkadaşımın psikolojisinin bozulmasına anlam veremiyordum. Hattını kırdı, zili söktü, daha birçok şey.
Sonuç olarak, kocasına resti çekti. Evi terk etti. Yeni ev tutulup yerleşmeden gelmem dedi.Ev taşınınca barıştılar.
Bu olay beni çok etkiledi. Yakın oturmak bende travma olarak kaldı. O yüzden eşime baştan kesinlikle yakın oturmam dedim. Şükür evimiz uzakta.
Arkadaşınıza cok üzüldüm insallah su an hersey yolundadır 🙏
Sizi de olaylardan ders çıkarıp ona göre yol çizdiğiniz için tebrik ederim , çoğu kadınımız düşünmeden sonu ne olur bilmeden dalıyor evliliğe. Eş seçimi biraz şansa bağlı olsa da şartları biz kendimiz belirliyoruz. Ağzımızın tadı hiç bozulmasın.

Ben de bu kayınvalidelerin gelinleriyle aynı apartmanda yaşama merakını anlamıyorum. Eşimin ailesi ile ayrı şehirlerde yaşıyoruz ama eltim aynı şehirde yaşıyor. Aynı apartmanda karşı daire eşimin ailesine aitti ama annesi “yavrum aynı apartmanda yaşamayalım, girin çıkın, haberim olmasın, rahatsız olursunuz, ne olur ne olmaz.” Dedi kadın ve eltime başka yerden ev aldılar.

Kadınların şunu idrak etmesi lazım! Mutlu gelin mutlu evlat demektir. Oğlumun mutluluğu için keserim sesimi otururum valla. Buradaki pek çok kadın da kayınvalide olacak. Kadınlar bu olaylardan ders çıkaralım kendimize.

Arkadaşınıza cok üzüldüm insallah su an hersey yolundadır 🙏
Sizi de olaylardan ders çıkarıp ona göre yol çizdiğiniz için tebrik ederim , çoğu kadınımız düşünmeden sonu ne olur bilmeden dalıyor evliliğe. Eş seçimi biraz şansa bağlı olsa da şartları biz kendimiz belirliyoruz. Ağzımızın tadı hiç bozulmasın.
Amin inşallah. Şuan aşırı mutlu oldugunu söyleyemem.Kocasıyla problemleri var.
Amin inşallah 😊😊🙏Seçimlerimiz kaderimizi etkiliyor. İyiki bende hata yapıp aynı semte taşınmadım. Yoksa bende boşanmıştım şuan, tabi eşim evi taşımazsa.
Ben yeni evlenecek herkesi uyarıyorum. Bir arkadaşım evlenecek.Kvsi 42 yaşında. Kvsi 2.ci evliliğini yapacak. Onunla yakın oturmak istiyor. Ne kadar anlatsam da anlamadı.

Tam olarak aile apartmanından ne bekliyordunuz :)
Yahu bu bile bile lades. Birbiri olmadan yaşayamayan, koloni gibi yaşayan saçma sapan ailelerin tercihi bu.Aile apartmanı mutsuzluktur. İstisna varsa da bu böyledir.
22 yaşında mısınız ? Bu yaşta evlenmek için acele etmek neden ?
Bazı insanların kendi hayatına saygısı yok diyorum bu konuları okuyunca .
Rest çekeceksin başka yolu yok.

Evet sürekli onlarla olacağız yememiz içmemiz bir olacak. Eşimle kaç defa konuşmayı denedim ama yok sesini yükseltiyor konuşmaya gelemiyor konu ailesi olunca bende artık yoruldum
Arkadaşım adam sana en başında bunun böyle olacağını demedi mi ? Aile apartmanı olduğunu bilmiyor muydun ? Neden evlendin bu süt kuzusuyla

Benim kaynanam, aynı mahallede oturalım, akşamları yemekleri birlikte yeriz diyordu.Bence aynı mahallede olmamalı. Psikologlar bile en az tek vesait uzaklıkta oturulmalı diyor.Bence evliliği etkileyen en önemli şey, ailelere oturma mesafesi.
Konu sahibine üzüldüm. Ufacık daha. Onun yaşındayken vize finallerle boguşuyordum.😔
Zorla evlendirildiğini sanmıyorum :)

Tam olarak aile apartmanından ne bekliyordunuz :)
Yahu bu bile bile lades. Birbiri olmadan yaşayamayan, koloni gibi yaşayan saçma sapan ailelerin tercihi bu.Aile apartmanı mutsuzluktur. İstisna varsa da bu böyledir.
22 yaşında mısınız ? Bu yaşta evlenmek için acele etmek neden ?
Bazı insanların kendi hayatına saygısı yok diyorum bu konuları okuyunca .
Rest çekeceksin başka yolu yok.
Aile apartmanı aynı ev gibi. Ufak daha ondan kanmış eşine. Umarım gözü açılır.
İnsanlar bilerek evinin üstüne ev yapıyor, oglum oturur diyor. Kuzucukları dibinden ayrılmasın diye🤣

Back