%50 Hukuk :(

İyi bir sermayen ve çevren varsa hukuk oku yoksa okumanı tavsiye etmem avukatlık eskisi gibi değil.

Butun dersleri eger denkligi varsa saydirabilirsin zorunlu dersler var universite secmeli var fakulte secmeli var bolum secmeli var yani bu derslerin hepsi olmasa da %90 ini sayarlar ve ogretmenlikte okudugun bir seneye esit gelir direk ikinci sinif gibi olursun alacagin ders sayisi itibariyle .. Ama o parayi kazanamazsin cok zor cok yipranirsin yapamazsin demiycem istersen yaparsin ama cok cok zor dusuk bir ihtimal yiprandiginla kalirsin..

Öğretmen olmak istemiyorum ki kanım çekiliyor vallahi duydukça.. benim için de ticarethane ama tek umudum o
E niye yazdıno zaman diye sormak istiyorum.Duyunca kanının çekildiği mesleği zamanında niye tercihlerine ekledin?

Beni alıntılamışsınız da konu sahibi değilim yanlış oldu sanırım.
Çoğu okul denklik kabul etmiyor, % 90 saydırırsın diyerek yanlış yönlendiriyorsunuz.

hiç deneme bence öyle bir şeyi, illa öğretmen olacaksın diye bir şeyde yok okuduktan sonra. kendini strese sokarsın bana kalırsa bir yandan iş bir yandan okul hangi birini düşüneceksin kalmış 2 senen daha. Ama sen bilirsin ben sil baştan yaşayacağım bunları diyorsan..

Maalesef 1. sınıftan başlatıyorlar aynen dediğin gibi...

Mesela ben kendi okulumdan dolayi birçok dersten muafim. Sözlü anlatim yazili anlatim bilgisayar inkilap ingilizce felsefe sosyoloji

Sumoshhcuğum, ancak şu an okuduğun bölümü bitirip diploma alabilirsen yeni bir üniversitede bu derslerden muaf sayılırsın tabii eğer ders içerikleri uyuyorsa o da... Yine de dersten muaf olmak, üst sınıftan başlayabileceğin manasına gelmiyor, bizim Hukuk fakültesine dgs ile gelenler 1. sınıftan başlıyor.

Beni alıntılamışsınız da konu sahibi değilim yanlış oldu sanırım.
Çoğu okul denklik kabul etmiyor, % 90 saydırırsın diyerek yanlış yönlendiriyorsunuz.
Evet yanlis olmus pardon :) benim en yakin arkadasim ikinci universitesini okuyor benimle ayni bolumde ve onceki bolumu alakasiz bir bolum mesela italyanca dersleri vardi bizim bolumde italyancayla alakali bir ders yok ama onu secmeli ders olarak saydirdi ve diger turkce tarih sosyoloji felsefe bunlar zaten banko saydirilyor cunku her okulda ayni bu dersler denk yani mufredat ayni cunku :)

Yanlis bilgi veriyorsunuz

Maalesef 1. sınıftan başlatıyorlar aynen dediğin gibi...

Hatta benim okulum bünyesinde Hukuk Fakültesi barındırmasına rağmen Dgs ile öğrenci almamış bugüne kadar, önümüzdeki sene alması planlanıyor. Açarsa ancak kendi Adalet öğrencilerine denklik vereceğini söylüyor ama hazırlıktan yine muaf tutmuyor. Yani deyişlerine göre hazırlık ile birlikte 3 sene fakat denklik vermesi öğrencinin aleyhine olur. Gerek ders yükünden gerekse ders azlığından tümüyle bitirilmiyor alınan dersler. Yani öğrenci bu durumda eksik bilgi ile Hukuk 3. sınıfa başlamış olacak.

Isteriz de onu nasıl anlayacağız

Yılların avukatıyım kimse diplomamı sormadı da görmedi de

astık duvara ruhsatı duruyor ona bile gerek yok esasen
Yılların avukatısınız da hangi üniversiteden mezunsunuz? İnanın bana vizyon farkından, konuşma tarzından bile anlaşılıyor.

Bi arkadasim haftasonu+bigun haftaici bilinen bi mağazada calisiyo tezgahtar gibi bisey. Aylik 400 kusur+yemek+sigorta aliyor. Yemek parasıda gunluk 15tl gibi bisey harcamayip evden gotursen 500 u bulur tahminen. Ama önce isi ayarlaman daha mantikli. Senin istedigin okulu bilmiyorum ama genelde ozel okullarda kayitlardan sonra paranin yarisini pesin aliyolar.

Onu belirttim zaten YÖK dersleri her yerde aynı. Ben de Tarih, Türkçe ve İngilizce derslerini saydırdım örneğin fakat konumuz Dgs ile Hukuk a geçmek ise arkadaşın aldığı Hukuka Giriş dersini bile Hukuk Fakültesi bünyesinde saydırabilmesi büyük şans.

Edit: yukarıda ingilizce dersini saydırdım yazdığıma bakmayın. Başka bir üniversitede( DEÜ ) hazırlık sınıfı okudum, ayrıca bir sene de %100 ingilizce eğitim veren bir bölümde okudum fakat aldığım bu ingilizceyi a2 seviyesi bir dersi muaf etmeye yeterli görmediler. o sebeple okul bünyesindeki sınava girerek muaf oldum. okul istediği kıllığı yapabilir yani

Bu puanla hukuk imkansız.. Gerçi şimdi son durum ne bilmiyorum ama benim kazandığım dönemle kıyaslarsak hayal bile kurma.. Özelide salla.. Bu sene çok sıkı çalışırsan elbet olur..

Ayrica aldigin dersleri saydirirsin demisler. Buna kesinlikle guvenme. arkadasim 2 senelik bibolumden dgs ile ayni üniversitenin 4 yilligina gecti ve tek bi dersini bile saymadilar. Ozel okulda da arkadasim yatay gecisle bolum degisti aldigi orrak dersleri saymadilar.

Yılların avukatısınız da hangi üniversiteden mezunsunuz? İnanın bana vizyon farkından, konuşma tarzından bile anlaşılıyor.

Ankara hukuk mezunuyum.

4 yılda finalde bitirdim.

Normal müvekkil bunu sormaz ki...

Ama yüksek lisans yaptım X alanında onu kullanırım mesela; mırın kırın edene benim bu alanda yüksek lisansım var diye

Hatta bir ara patron abartıp doktora yapıyor o alanda vs derdi.

Ben de öğretmenim geçen yıl bir öğrencim 20 bin civarindaydi sakarya hukuk kazandı,puanın kesilmese rahat girersin. Bence yüzde elli burs ailen destek olmicaksa zor.yaşın geç filan değil daha yeni baslamissin.istediğin bölümü okumadiktan sonraerkenden okul bitirmissin ne anlamı var.

Tobb üniversitesinde uluslar arası ilişkiler yüzde 50 burslu tutar sanırım onu düşünsen? hem orda burs olanakları çok fazla ortalama yapıp tam burslu devam edebilirsin ilk seneden sonra? Gazi uluslar arası da tutar aslında. tam olarak kaç bin yaptın 50 mi küsüratsız?

Hayır yapamazsın.Çünkü özel üniversitede okumak sadece okulun aylık taksidini ödenemekle bitmiyor.Kitapları kendileri set halinde satıyorlar ve iki katına.Kantini yemekhanesi devlet üniversitelerin yaklaşık olarak 3 katı.Kaldığın her ders için yıllık taksidin+ders başı ücretini istiyorlar buda ortalama tek ders için 250 tl civarında.Ek olarak kendin çalışarak anca parayı ödeyeceğin için oradaki insanların %90ıyla arkadaşlık kuramayacaksın demektir çünkü onlar biyere davet ettiğinde her zaman gidemeyecek ve bi süre sonra dışlanıcaksın.Hem maddi olarak okula yetişemezsin,hem manevi olarak yanlızlığın getirdiği şeyler yüzünden çökersin.Hayal kuruyosun şuanda.Bu kadar netim.

Yanlis bilgi veriyorsunuz

Yanlışın nerede olduğunu açıklasaydın keşke... Öğretim üyesiyim, bizde işler bu şekilde yürüyor canım. Tamamen okulun insafına kalmış. Mevzu özel üniversite ise dersi saymamak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Azıcık düşününce sebebi belli zaten, tamamen duygusal.

Son düzenleme:
iş bulma mevzusunda sıkıntı duyuyorsan inan çok bilinmeyen iş olanağı çok bölümler de var mesela ağaç işleri endüstri müh. mesela gastronomi...araştır bence ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…