- 21 Mayıs 2013
- 986
- 1.016
Butun dersleri eger denkligi varsa saydirabilirsin zorunlu dersler var universite secmeli var fakulte secmeli var bolum secmeli var yani bu derslerin hepsi olmasa da %90 ini sayarlar ve ogretmenlikte okudugun bir seneye esit gelir direk ikinci sinif gibi olursun alacagin ders sayisi itibariyle .. Ama o parayi kazanamazsin cok zor cok yipranirsin yapamazsin demiycem istersen yaparsin ama cok cok zor dusuk bir ihtimalYök dersleri haricinde olanları saydırabileceğinizi sanmıyorum.
Ankara'daymışsınız sanırım ama yine de yazayım. Mesela Dokuz Eylül Üniversitesi, dgs ile gelen öğrencilerini 1. sınıftan başlatıyor yani toplamda 6 sene okumuş oluyorsunuz sene kaybetmeden bitirirseniz. Okulları tek tek arayıp rektörlük ile görüşmek gerekiyor.
E niye yazdıno zaman diye sormak istiyorum.Duyunca kanının çekildiği mesleği zamanında niye tercihlerine ekledin?Öğretmen olmak istemiyorum ki kanım çekiliyor vallahi duydukça.. benim için de ticarethane ama tek umudum o
Butun dersleri eger denkligi varsa saydirabilirsin zorunlu dersler var universite secmeli var fakulte secmeli var bolum secmeli var yani bu derslerin hepsi olmasa da %90 ini sayarlar ve ogretmenlikte okudugun bir seneye esit gelir direk ikinci sinif gibi olursun alacagin ders sayisi itibariyle .. Ama o parayi kazanamazsin cok zor cok yipranirsin yapamazsin demiycem istersen yaparsin ama cok cok zor dusuk bir ihtimalyiprandiginla kalirsin..
Yanlış bilgi verilmiş.
Bir iki üniversite dışında değişen yasa gereği, Adalet önlisans programından sonra Hukuk Fakültesine geçmeye hak kazansanız dahi dersleri saydıramıyorsunuz. Normalde Hukuk 3. sınıftan başlanması gerekir fakat alttan ders ile 2. sınıftan başlatırlarsa öpüp de başınıza koyun. Hazırlık sınıfına hiç değinmiyorum.
Mesela ben kendi okulumdan dolayi birçok dersten muafim. Sözlü anlatim yazili anlatim bilgisayar inkilap ingilizce felsefe sosyoloji
Evet yanlis olmus pardon :) benim en yakin arkadasim ikinci universitesini okuyor benimle ayni bolumde ve onceki bolumu alakasiz bir bolum mesela italyanca dersleri vardi bizim bolumde italyancayla alakali bir ders yok ama onu secmeli ders olarak saydirdi ve diger turkce tarih sosyoloji felsefe bunlar zaten banko saydirilyor cunku her okulda ayni bu dersler denk yani mufredat ayni cunku :)Beni alıntılamışsınız da konu sahibi değilim yanlış oldu sanırım.
Çoğu okul denklik kabul etmiyor, % 90 saydırırsın diyerek yanlış yönlendiriyorsunuz.
Yanlis bilgi veriyorsunuzMaalesef 1. sınıftan başlatıyorlar aynen dediğin gibi...
Sumoshhcuğum, ancak şu an okuduğun bölümü bitirip diploma alabilirsen yeni bir üniversitede bu derslerden muaf sayılırsın tabii eğer ders içerikleri uyuyorsa o da... Yine de dersten muaf olmak, üst sınıftan başlayabileceğin manasına gelmiyor, bizim Hukuk fakültesine dgs ile gelenler 1. sınıftan başlıyor.
Maalesef 1. sınıftan başlatıyorlar aynen dediğin gibi...
Yılların avukatısınız da hangi üniversiteden mezunsunuz? İnanın bana vizyon farkından, konuşma tarzından bile anlaşılıyor.Isteriz de onu nasıl anlayacağız
Yılların avukatıyım kimse diplomamı sormadı da görmedi de
astık duvara ruhsatı duruyor ona bile gerek yok esasen
Kızlar tm3 de 24bindeyim ama geçen sene yerleştiğim için okul puanım yarıya kesildi ve şu an 49bindeyim(puan yüzünden geriledim). Devlet hukuk zorlardım ama şimdi ben nerelere gidiyimben şimdi ne yapıyım
96 doğumluyum şu an öğretmenlik 2ye geçtim ama istemiyorum bölümümde kalmak. %50 hukuk oldu dönem başı 6binmiş. Ben çalışarak bu parayı kazanabilir miyim? Ya da vakıf falan bulamaz mıyım. Ailemden hiç umudum yok. Bölümümde mi kaliyim? bana akıl verin kizlar
Evet yanlis olmus pardon :) benim en yakin arkadasim ikinci universitesini okuyor benimle ayni bolumde ve onceki bolumu alakasiz bir bolum mesela italyanca dersleri vardi bizim bolumde italyancayla alakali bir ders yok ama onu secmeli ders olarak saydirdi ve diger turkce tarih sosyoloji felsefe bunlar zaten banko saydirilyor cunku her okulda ayni bu dersler denk yani mufredat ayni cunku :)
Yılların avukatısınız da hangi üniversiteden mezunsunuz? İnanın bana vizyon farkından, konuşma tarzından bile anlaşılıyor.
Yanlis bilgi veriyorsunuz