%50 Hukuk :(

Gerçekten yapabilir miyim o_O kutsal meslek öğretmenlik ama işsiz olduktan sonra ben kutsalligini napiyim

Ben avukatim canim, bu meslek zor.mesaketli ama.gonul verince cok zevkli, cok calisirsan yaparsin kendine guven zara da part time calisinca iyi para veriyorlar..burs gorusmeleri yaparsin, okulla onden gidip gorusme yapip.indirim dahi yaptirabilirsin, imkanlarini zorla bence, asil.vazgecme, pes etme.,,

Bu arada ben başka alternatifler derken bunların arasında olan, bir yıl daha hazırlanıp devlet üniversitesinde hukuk kazanmayı da kastediyorum, eğer gerçekten çok istiyorsan.

Full time çalışıp özel üniversitede hukuk bölümünü bitirmen için robot gibi olman gerekli. Hem bölün ağır, hem özel ünivrsite burs şartları ağır hem de bunlarla beraber tam zamanlı işte çalışmak ağır. Bursun yanar yarıda kalır okulun çok üzlürsün. Ayrıca okul da önemli Bir çok insan hanfi hukuk fakülesindeb mezun olduğun sorar.. çevren varsa sorun yok tabi.. ama 8 senelik avukatım hala bana her insan soruyor diyebilirim. Hele işe girişlerde.
Bir daha mi hazirlaniyim yani? :KK43:

Yanlış bilgi verilmiş.
Bir iki üniversite dışında değişen yasa gereği, Adalet önlisans programından sonra Hukuk Fakültesine geçmeye hak kazansanız dahi dersleri saydıramıyorsunuz. Normalde Hukuk 3. sınıftan başlanması gerekir fakat alttan ders ile 2. sınıftan başlatırlarsa öpüp de başınıza koyun. Hazırlık sınıfına hiç değinmiyorum.

Ben avukatim canim, bu meslek zor.mesaketli ama.gonul verince cok zevkli, cok calisirsan yaparsin kendine guven zara da part time calisinca iyi para veriyorlar..burs gorusmeleri yaparsin, okulla onden gidip gorusme yapip.indirim dahi yaptirabilirsin, imkanlarini zorla bence, asil.vazgecme, pes etme.,,
Okul bir kuruş indirim yapmaz, özelleri biliyorum ticarethaneler :KK43:

Yanlış bilgi verilmiş.
Bir iki üniversite dışında değişen yasa gereği, Adalet önlisans programından sonra Hukuk Fakültesine geçmeye hak kazansanız dahi dersleri saydıramıyorsunuz. Normalde Hukuk 3. sınıftan başlanması gerekir fakat alttan ders ile 2. sınıftan başlatırlarsa öpüp de başınıza koyun. Hazırlık sınıfına hiç değinmiyorum.
Mesela ben kendi okulumdan dolayi birçok dersten muafim. Sözlü anlatim yazili anlatim bilgisayar inkilap ingilizce felsefe sosyoloji

Bir daha mi hazirlaniyim yani? :KK43:
Nasıl berbat yazmışım, cümlelerim anladığın için öncelikle tebrik ediyorum.
Tekrar hazırlanmak da seni çok yıpratacak. Şansını deneyip okula yazılsan, seneye tekrar girsen sınava olmaz mı? Puanlar düşüyor mu bilmiyorum baya uzak kaldım sistemden ondan soruyorum. Öğretmenlik istemiyorsun hukuk istiyorsun üzülmeni istemem. Şansını dene istersen belki burs verirler sana çok iyi olursa derslerin ya da okurken seneye bir bakmışsın güzel bir devlet üniversitesi kazanmışsın. Yalnız çok çalışman gerekli. Kardeşim bilkent hukukta idi sana nasıl desem hiç hayatı yoktu. Sabahtan akşama kadar ders çalışıyordu. Zayıflamıştı, gözleri bozuldu kan oturdu kitap okumaktan sırf bursu yanmasın diye. Gözün yiyorsa kaydını yaptır. Ben tembelim açıkçası o kadar çalışamam 4 sene boyunca ondan zor dedim sana.

Çok zorlancam bu sefer :KK43:
Bence istemediğin halde öğretmenlik yapmaktan veya parlak olmayan bir özel üniversiteye para saçıp zorlanmaktan çok daha iyidir. Özellikle öğretmenliği ben gerçekten içinden gelerek yapması gerektiğini düşünüyorum insanın. Biz çok çektik zamanında zoraki öğretmenlik yapan öğretmenlerimizden. Başıma bişey gelmeyecekse dürüst olmak istiyorum, bir dönemin öğretmenleri salaktı. Şu an o dönemin bittiğini ümit etmek istiyorum. O meslek içten gelmeyerek yapılmaz, insan eğitiliyor sonuçta, öyle değil mi? Şimdi birçok insan çok rahat bir meslek olduğunu düşünüp öğretmen olmak istiyor ama her şey toz pembe değil.

• Beğen
Reactions: 2k1
Mesela ben kendi okulumdan dolayi birçok dersten muafim. Sözlü anlatim yazili anlatim bilgisayar inkilap ingilizce felsefe sosyoloji

Yök dersleri haricinde olanları saydırabileceğinizi sanmıyorum.
Ankara'daymışsınız sanırım ama yine de yazayım. Mesela Dokuz Eylül Üniversitesi, dgs ile gelen öğrencilerini 1. sınıftan başlatıyor yani toplamda 6 sene okumuş oluyorsunuz sene kaybetmeden bitirirseniz. Okulları tek tek arayıp rektörlük ile görüşmek gerekiyor.

Çocuk gelişimi düşünür müsün? Benim zamanımda hacettepe çocuk gelişimi 30binlerdeydi. Puanım yetiyordu ama zor olduğu için seçmedim. Zor ama güzel bir meslek.

Ailenin durumu yoksa özele hiç bulaşma, her sene harçlar artıyor ayrıca dersten kalsan ekstra para ödeyeceksin, altından kalkamazsın,

Canım ailenin durumu iyi değilse özele gitmek seni çok zorlar. Hukuk ağır bir bölüm, öyle hem okuyup hem çalışarak devam etmek için pek uygun değil. Ayrıca iş sadece okul ücretiyle bitmiyor ki. Yemekhaneleri ayrı ders kitapları ayrı pahalı. Belki de tahmin edemeyeceğin ekstra bir çok masrafın çıkacak. Üstelik üzerinde hep "çok çalışmalıyım ya bursum kesilirse" baskısı olacak. Çok çalışırsan elbet her şey başarılır ama ekstra durumları da düşünmen gerekiyor. Mesela yaz okuluna kalsan ya da okulu uzatsan o ücretleri nasıl karşılayacaksın? Bunlar olmayacak şeyler değil. Her ihtimali düşünmen lazım.

Bu arada arkadaşların yazdıklarına kesinlikle kulak vermelisin.
Ben de özel üniversitede okuyorum ki tam bursluyum ben yani eğitim masrafım yok en azından ama yemek ve kitaba gerçekten çok para gidiyor. 2 senelik devlet üniversitesi deneyimim de oldu. Orada bir hafta yemek yediğim ( ev yemeği 4 çeşit ) burada bir gün yemek yiyorsun (3 çeşit). Ben ailemle yaşadığım için yurt masrafım da yok fakat yurtları da oldukça pahalı. Mesela bizim üniversite bildiğim kadarıyla lisans programlarına tam burslu olarak yerleşenlerden yurt ücreti almıyor fakat her üniversite de aynı değil tabi.

Hukuk istiyorsan adaletten uzak dur. Ben şahsen bir avukata başvursam gerçek bir hukuk fakültesi mezunu olmasını isterim. Yaşım gidiyor demişsin de sandığın kadar geç olmayacak.

Isteriz de onu nasıl anlayacağız

Yılların avukatıyım kimse diplomamı sormadı da görmedi de

astık duvara ruhsatı duruyor ona bile gerek yok esasen

Isteriz de onu nasıl anlayacağız

Yılların avukatıyım kimse diplomamı sormadı da görmedi de

astık duvara ruhsatı duruyor ona bile gerek yok esasen

DGS ile geçiliyor denilince önüne gelen alınıyor sanıldı herhalde.
DGS kontenjanlarından haberi yok sanırım kimsenin. Benim şehrimdeki üniversitelerin çoğu DGS ile Hukuk Fakültesine öğrenci almıyor arkadaşlar. Alanların da kontenjanı 10 etmiyor. Dediğim gibi 1. sınıftan başlatıyor çoğu okul.
Gerçek ve gerçek olmayan Hukuk Fakültesi nedir, inanın anlamadım.

DGS ile geçiliyor denilince önüne gelen alınıyor sanıldı herhalde.
DGS kontenjanlarından haberi yok sanırım kimsenin. Benim şehrimdeki üniversitelerin çoğu DGS ile Hukuk Fakültesine öğrenci almıyor arkadaşlar. Alanların da kontenjanı 10 etmiyor. Dediğim gibi 1. sınıftan başlatıyor çoğu okul.
Gerçek ve gerçek olmayan Hukuk Fakültesi nedir, inanın anlamadım.
Zaten dgs ile geçip okulu bitirirse hukuk diploması alır dgs ile gelmişler için özel diploma yok ki

Ama hem çalışayım ayda 1000 tl kazanayım hem hukuk okuyum zor

Bir de bu şehirde avukata 2000 tl veriyorlar okumak için ayda 1000 tl nasıl kazanacaksınız ki

Ya ablacim Nerede yaşın geçiyor. Sumosh bi özele gel konusalim

Kızlar tm3 de 24bindeyim ama geçen sene yerleştiğim için okul puanım yarıya kesildi ve şu an 49bindeyim(puan yüzünden geriledim). Devlet hukuk zorlardım ama şimdi ben nerelere gidiyim :KK43: ben şimdi ne yapıyım :KK43:
96 doğumluyum şu an öğretmenlik 2ye geçtim ama istemiyorum bölümümde kalmak. %50 hukuk oldu dönem başı 6binmiş. Ben çalışarak bu parayı kazanabilir miyim? Ya da vakıf falan bulamaz mıyım. Ailemden hiç umudum yok. Bölümümde mi kaliyim? bana akıl verin kizlar :KK43:
Eger yazin 2 ayda 6 bin tl biriktirebilecegini dusunuyorsan basla bitirdiginde cok daha iyi bir konumda olursun onu dusun.. Ama okullara zam geliyor kaldigin ders oluyor o oluyor bu oluyor para yoksa ozel okul isi cok riskli ve sen her sene 6 bin tl bulayim diye cirpinacaksin psikolojin bozulacak bunlari da dusun benim konumu hatirlarsin benim durumuma dusmeni istemem ama kendine guveniyorsan ben kesin para bulurum o okulu bitiririm bir tane bile ders birakmam diyorsan oku iki sene bir sey degil gec kalmis sayilmazsin..

Neden illaki hukuk? Bunun da iş garantisi yok ki pdr yazsanız olmuyor mu? Yada sosyal hizmetlerin de iş olanağı çok geniş

X