%50 Hukuk :(

Atilim üniversitesi evet. Ya da ücretli olsun ben gitmek istiyorum calisarak kazanamaz miyim

Hadi ya ben boşuna mi tam paralı gittim. Bence kazanırsınız eğer ailemizin yanında okuyacaksaniz ya da aileniz barınma masrafını ve harçlığı karşılarsa

Bence sen hukuk mukuk boşver, şu anki bölümünü de sevmiyormuşsun, başka bir bölümde devlet üniversitesi yaz. Gerçek olmayacak bişey istiyorsun çünkü.

Ama 20 yasinda baslamis olucam yaş gidiyor ve ben 3.kez girmiş olucam midem bulandi artık sinavdan

Sınava girmekten sıkılmana hak veriyorum cidden ama ha 19 ha 20 fark yaratan birşey değil o. İzgüben arkadaşın dediği gibi dgs'de mantıklı olabilir hukuk istiyorsan. Açıköğretim olmayan bir adaleti de kazanıyorsundur kesin.

Çalışarak kazanamaz mıyım?
Kazanamazsin. Ozel okullarin burs verme sartlari agir oluyor. Ortalamanizi hep yuksek tutmaniz gerekiyor. Sadece okul parasi olarak dusunmeyin yurtlarda asiri pahali oluyor. Okul cafesi yemekhanesi de devlet okullarinin 5 kati fiyatina satis yapiyor.
Hocalar kendi kitaplarini almanizi istiyor bu tur masraflarda cok cikiyor.

Ufuk üniversitesi nasil peki? bir sene daha beklemek istemiyorum çünkü sinavdan kusacam artik
Ufuk ve Atilim universitesi kotu canim tercih etmeyi dusunme. Bu iki okuldada tanidiklarim var hallerinden memnun degiller ve okullarida uzadi.

öğretmenlik okuyupta öğretmenlik dışında meslek yapanlar; (duyduklarım) ptt gişe memurluğu, bir çikolata dükkanında personel

keşke herkes sevdiği işleri yapabilse herkes mecburiyetten hayatını idame ettirebilmek için çalışıyor iş konusunda tatmin olan çok az insan var, bu çok acı

Hadi ya ben boşuna mi tam paralı gittim. Bence kazanırsınız eğer ailemizin yanında okuyacaksaniz ya da aileniz barınma masrafını ve harçlığı karşılarsa
Ben ankaradayim zaten ailemin yaninda olcam. Barinma ve yol parasi ö.değil de okul parası işte

Bence sen hukuk mukuk boşver, şu anki bölümünü de sevmiyormuşsun, başka bir bölümde devlet üniversitesi yaz. Gerçek olmayacak bişey istiyorsun çünkü.
Bu siralamaya devletde hiç olmadik işsiz adaylaru yetistiren bölümler oluyo

Evet ama 4 Yıllığı birakip 2 yillik örgün okumak mantiksiz değil mi? 2 yillik aciktan olabilit ancak. Hakkaten yaşım geciyo ve cok bunaldim

Canim, bana da tercihlerim de gecmis zamanda hukuk geliyordu ama yazmadim. Iyi ki de yazmamışım. Yani yarı burslu. Bir cok arkadasim gitti. Aileleri altlarindan kalkamadilar. 6 bin 6 ayda odemen ve ustune gezmen yemen icmen cok zor ve ozel okulun yemekhanesinden tut kitabina pahali olur.
Hangi uni dusunuyorsun bir de ufuk atilim falansa hic yazma.
Kendini yorma.
Sakince düşün
Bolumune isinamiyorsan git bambaska bir sey yaz ( gastronomiye gitmisti bir arkadasim cok sasirmistik:)))

Evet ne yazık ki... İstihdam edilebilecek olandan fazla lisans mezunu olacağına önlisans ve meslek lisesi mezunlarının çalışma koşulları düzeltilmeli.
Umarım yanlış anlaşılmamışımdır. Sadece merakımdan sordum. Hani bazı bölümlerde üzerine işletme okuyunca yönetici olunuyor filan, onun gibi başka bir iş alanı vardır belki diye.

Calısarak hukuk okuyamazsın, okul paranı odersin ama derslerinden kalırsın. 1. Sınıfta belki sansın yaver gider ama 2. Sınıftan itibaren mumkun degil. Akıllı bir kızsın belli, ama hukukta akıl pek sokmez yani zekana guvenip bıtun derslerden gecerim diye dusunme. Ezberle gec diye bi sey yok cunku. Tanım manım sorulmuyor dogrudan olayı irdeliyorsun ve kesinligi olmadıgı icin, hocan sana illiyet bagını acıklayamamıssın tatlım diyip puanını dusurebiliyor yani bi bakmıssın dersten kalmıssın. Ben dahil hic yaz okulu yapmadan okul uzatmadan hukuk mezunu bilmiyorum:) yani bunları dusun. Devlet uni olsa aman kalırsan kalırsın derim ama ozelde isim rengi degisiyor. Donemlik parayı yatırmazsan ders secimi dahi yapamazsın, taksit geciktirsen sınavlara giremezsin. Kitap parası not parası kanun parası zaten ucmus gitmis... Yetisemezsin inan. 96lıymısdın kucucuksun, insanlar onlarca yıl hukuk icin ugrasıyolar senin yasın kac ki. Tavsiyem bir sene daha bekleyip hukuk kazanman yonunde olacak. Ya da dgs ile adalet, ordan hukuk. Puanın yuksek ankara hukuk fak. adalet bolumı olur kesin.

Biliyorum ama en azindan sevdigim olurdu : (

Atilim ve ufuk düşünüyodum. Şimdi ankarada köklü bi devlet üniversitesindeyim

Gastronomi demişken o da önü açık bir bölüm pekala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…