%50 Hukuk :(

Kızlar tm3 de 24bindeyim ama geçen sene yerleştiğim için okul puanım yarıya kesildi ve şu an 49bindeyim(puan yüzünden geriledim). Devlet hukuk zorlardım ama şimdi ben nerelere gidiyim :KK43: ben şimdi ne yapıyım :KK43:
96 doğumluyum şu an öğretmenlik 2ye geçtim ama istemiyorum bölümümde kalmak. %50 hukuk oldu dönem başı 6binmiş. Ben çalışarak bu parayı kazanabilir miyim? Ya da vakıf falan bulamaz mıyım. Ailemden hiç umudum yok. Bölümümde mi kaliyim? bana akıl verin kizlar :KK43:
yari yariya hukuk tutuyorsa git derim.. burs bulma sansin yokmu?

Ankara hukuk mezunuyum.

4 yılda finalde bitirdim.

Normal müvekkil bunu sormaz ki...

Ama yüksek lisans yaptım X alanında onu kullanırım mesela; mırın kırın edene benim bu alanda yüksek lisansım var diye

Hatta bir ara patron abartıp doktora yapıyor o alanda vs derdi.
Kesinlikle su zamana kadar hicbir muvekkil mezun oldugum okulu sorgulama curreti gosteremedi:) yahu dra soruyo musunuz hangi uniden mezunsun diye. Deneyim, uzmanlık alanı vs sorulur. Ben bilmemne hukuk mezunuyum denilmez mesela, bilmemkac senedir avukatım, bilmemne uzerine yuksek lisans yaptım, uzmanlık alanım su vs denilir.

%50 bursla girsen bile devletten geri ödemeli öğrenim kredisi alabiliyorsun 330 lira sanırım... birde koton, lcw vb mağazalar part time çalışacak eleman alıyorlar... Onlara da başvurabilirsin... Yapabileceğine güveniyorsan seneye sınava girmeyi de deneyebilirsin...

bu ortalamayla zor değil mi sanki biraz?
anlayamadığım, bu kadar nefret edeceğiniz bir bölümü niye okumaya başladınız?
hani kanınız çekilecek kadar istemiyorsanız öğretmenliği, keşke yazıp kendinize de haksızlık etmeseydiniz?
1. sınıfta nasıl oldu da bu kadar soğudunuz ya da?
bölümünüzü sır gibi saklamanız da bir enteresan, ataması mı yok? daha önce aldığınız puan ortaya çıkacak diye mi korkuyorsunuz?

Hukuk puanları çok bilmiyorum açıkçası. Girersin giremezsin diyemeyeceğim. Diyelim ki girdin. Mutlaka bursu başarı düşüklüğünde kesmeyen özeli seç. Artık çoğu üniversite bursu 7 yıl süreyle kesmeden veriyor. Kykdan da 300 lira aldığını varsayarsak geri kalanı da halledersin umarım. Yalnız her sene artıyor fiyatları onu da hesaba kat. Dgs işine de asla bulaşma. Bir de 4 yıllık sosyal hizmete falan yetiyorsa oda olabilir.

Ben mesela sağlık yazacağım iki yıllık. Yani idealin olduğu için değilde işsiz kalmamak için istiyorsun gibime geldi benim. Atanamadıktan sonra öğretmenlik bitirmenin anlamı yok. eğitimiydi alanıydı dayıyorlar dersleri. Gerçekten iş imkanı sunan iki yıllık o kadar bölüm var ki.. ygs puanında muhtemelen yüksektir. Burslu sağlık şiddetle tavsiye ederim. 2 yıl sonra mesleğini eline aldığında en az 2500 maaşla dilediğin bölümü zevkle okuyabilirsin
Allah yardımcısı olsun herkesin..

Evet kesinlikle. Ptt memurluguna da raziyim o bile olmaz bu sistemde.

a neden öğretmenlik biçok meslekten (özellikle para ile uğraşılan, ptt gişe personeli gibi )daha iyi ve rahat diye düşünüyorum kötü bi anınız mı var diyeceğim sonradan mı sevmediniz bölümünüzü

bu ortalamayla zor değil mi sanki biraz?
anlayamadığım, bu kadar nefret edeceğiniz bir bölümü niye okumaya başladınız?
hani kanınız çekilecek kadar istemiyorsanız öğretmenliği, keşke yazıp kendinize de haksızlık etmeseydiniz?
1. sınıfta nasıl oldu da bu kadar soğudunuz ya da?
bölümünüzü sır gibi saklamanız da bir enteresan, ataması mı yok? daha önce aldığınız puan ortaya çıkacak diye mi korkuyorsunuz?
Geçen yıl yazmakla hata ettim :KK43: soğudum ortamından büyük sınıfların atanamıycaz isyanindan hocaların imâlarından. Ki benden zaten öğretmen olmaz ben sabredemem ben çocuk da sevmem. Geçen yıl TS sıralamam 13bindi. Bu sene de 8bininciyim TSde ama okul puanı beni ta 24bine atmış. Ben nasıl sinir krizleri geçirmeyim :KK43:

a neden öğretmenlik biçok meslekten (özellikle para ile uğraşılan, ptt gişe personeli gibi )daha iyi ve rahat diye düşünüyorum kötü bi anınız mı var diyeceğim sonradan mı sevmediniz bölümünüzü
Anı değil de sebepleri çok. Ben işsiz kalcam, ya da özel sektörde zengin çocuklarıyla uğraşıp sürüncem. Büyük siniftakiler ardina bakmadan kaç diyorlar ama yaş geçiyor..

Hukuk puanları çok bilmiyorum açıkçası. Girersin giremezsin diyemeyeceğim. Diyelim ki girdin. Mutlaka bursu başarı düşüklüğünde kesmeyen özeli seç. Artık çoğu üniversite bursu 7 yıl süreyle kesmeden veriyor. Kykdan da 300 lira aldığını varsayarsak geri kalanı da halledersin umarım. Yalnız her sene artıyor fiyatları onu da hesaba kat. Dgs işine de asla bulaşma. Bir de 4 yıllık sosyal hizmete falan yetiyorsa oda olabilir.

Ben mesela sağlık yazacağım iki yıllık. Yani idealin olduğu için değilde işsiz kalmamak için istiyorsun gibime geldi benim. Atanamadıktan sonra öğretmenlik bitirmenin anlamı yok. eğitimiydi alanıydı dayıyorlar dersleri. Gerçekten iş imkanı sunan iki yıllık o kadar bölüm var ki.. ygs puanında muhtemelen yüksektir. Burslu sağlık şiddetle tavsiye ederim. 2 yıl sonra mesleğini eline aldığında en az 2500 maaşla dilediğin bölümü zevkle okuyabilirsin
Allah yardımcısı olsun herkesin..
Evet sağlığı da çok tavsiye ediyorlar. Şu an hemşirelik oldu zaten 4 yillik. Fene de girmiştim

bence öğretmenlik hukuktan daha iyi mesleğin garanti. önünde bi kpss var hukuk öyle mi yırtcı ıolacaksın ezilmemek için ezeceksin. 2. senene geçmişsin bitir derim ama tabiki kendi karakterin tercihin daha önemli sen hukuğu yapabileceğine inanıyorsan bir daha dene. ama bu sene değil önümüzdeki sene tekrar sınava gir, %50 bursluda 6000 lirayı ailen veremez sen de veremezsen ne olacak? olmayan para ile nasıl ödeyebilirsin bunun daha bir sürü masrafı var kitaplar yol yemek vs..

Bu puanla hukuk imkansız.. Gerçi şimdi son durum ne bilmiyorum ama benim kazandığım dönemle kıyaslarsak hayal bile kurma.. Özelide salla.. Bu sene çok sıkı çalışırsan elbet olur..
Twkrar mı hazırlanıyım yani. Bunaldim sinavdan :KK43:

bence öğretmenlik hukuktan daha iyi mesleğin garanti. önünde bi kpss var hukuk öyle mi yırtcı ıolacaksın ezilmemek için ezeceksin. 2. senene geçmişsin bitir derim ama tabiki kendi karakterin tercihin daha önemli sen hukuğu yapabileceğine inanıyorsan bir daha dene. ama bu sene değil önümüzdeki sene tekrar sınava gir, %50 bursluda 6000 lirayı ailen veremez sen de veremezsen ne olacak? olmayan para ile nasıl ödeyebilirsin bunun daha bir sürü masrafı var kitaplar yol yemek vs..
Okul bizi bi ortaokula götürmüştü çocuklarla ilgilenin Ögretmen olacağınızı hissedin falan. Çocuk seslerine bile sinir oldum

Ben de öğretmenim geçen yıl bir öğrencim 20 bin civarindaydi sakarya hukuk kazandı,puanın kesilmese rahat girersin. Bence yüzde elli burs ailen destek olmicaksa zor.yaşın geç filan değil daha yeni baslamissin.istediğin bölümü okumadiktan sonraerkenden okul bitirmissin ne anlamı var.
Pdr mezUnu arkadaşımı aradım birsürü ah vah etti. Psikoloji olurdu pdr olurdu hukuk olurdu diye. Kahretsin neden keserler puanimi anlamadim ki. Birdaha hazirlaniyim o zaman. Bu sefer siyirmazsam iyidir

Tobb üniversitesinde uluslar arası ilişkiler yüzde 50 burslu tutar sanırım onu düşünsen? hem orda burs olanakları çok fazla ortalama yapıp tam burslu devam edebilirsin ilk seneden sonra? Gazi uluslar arası da tutar aslında. tam olarak kaç bin yaptın 50 mi küsüratsız?
Tm2 den aliyor u.iliskiler. onlar ogretmenlikten de düşük

Okul bizi bi ortaokula götürmüştü çocuklarla ilgilenin Ögretmen olacağınızı hissedin falan. Çocuk seslerine bile sinir oldum

o zaman senden öğretmen olmaz canım. yanlış meslek seçmişsin. yalnız atılım ünv düşünüyormuşsun %50 dediğin yani emin misin. devlet okulunda öğretmenliği bırakıp dandik bir özel okulda sonun belirsiz bir mesleğe mi gdeceksin. hukuk okuyacaksan da tamam ama düzgün bir okulda oku. bence tabi

o zaman senden öğretmen olmaz canım. yanlış meslek seçmişsin. yalnız atılım ünv düşünüyormuşsun %50 dediğin yani emin misin. devlet okulunda öğretmenliği bırakıp dandik bir özel okulda sonun belirsiz bir mesleğe mi gdeceksin. hukuk okuyacaksan da tamam ama düzgün bir okulda oku. bence tabi
Iyi bi üniversite olmuyo ki :) okul puanina dünden beri o kadar sinirim bozuluyo ki..

X