Atanma ihtimalim hiç olmayan öğretmenlikAtanma ihtimalinin yüksek olduğu bir öğretmenlikse bölümüne bir şans daha ver bence :)
Biliyorum ama ailem ödeyemez. Kendim calismam lazim. Kazanabilirmiyim ki aylik o kadar..Her ay 500 lira atman demek kenara bu farkında mısın? Hukuk puanları nasıl bilmiyorum ek yerleştirmede falan gelemez mi
Bölümün nedir?Atanma ihtimalim hiç olmayan öğretmenlik
Atilim üniversitesi evet. Ya da ücretli olsun ben gitmek istiyorum calisarak kazanamaz miyimYanlışım varsa düzeltin ama ben geçen sene 49binle giremedim yarı burslu tutacağına emin misiniz?
Öğretmen olmak istemiyorum ki kanım çekiliyor vallahi duydukça.. benim için de ticarethane ama tek umudum oBölümün nedir?
Hukuk mezunları da durumlarından şikayetçi. Derinlemesine bilmiyorum ama anladığım kadarıyla, önce bilindik bir büroda çalışman ve angaryalarla sömürülmen gerekiyor. Az kazanmak, ek mesai... Hakimlik-savcılık sınavında ise mülakatta kayırma olduğu söyleniyor.
Çok fazla hukuk fakültesi ve çok fazla hukuk mezunu var.
Özel okulda dönem uzatan biri konu açmıştı geçen gün. Özel okul demek ticarethane demek benim için. Bunu seçeceksen hazırlıklı ol.
Zaten 1 yılını bitirmişsin öğretmenlikte anladığım kadarıyla. Akademik kariyer de yapabilirsin.
Midyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma derim.
Kesinlikle. Ben işsiz olacağımı biliyorum..Aslında buna öğretmenler cevap verseler daha iyi olur. Yani öğretmenlik okuyup öğretmenlik dışında yapılacak iş yok mu? Ya da daha başka bir bölüm düşünebilirsin, ortak dersleri saydırabileceğin istediğin başka bir bölüm yok mu?
Ama 20 yasinda baslamis olucam yaş gidiyorBence bir sene daha bekle. Hukuğu hem çalışıp hem okuyarak bitiremezsin. Çok arkadaşım okul uzattı hukukta öyle. Bir de özel olduğu için uzattığında %50 bursunda düşebilir. Zaten sıralaman gayet iyiymiş okul puanın kesilmese belli ki başarılısın minimum 4 sene öğrencilik hayatını bitireceğine 1 sene daha bekleyip hayal ettiğin gibi oku.
Ailemden destek olsa ah yine ugrasirim ama ailemden hiç umudum yok. Yapacaksam kendim yapcam. Keske geçen yil %75 psikolojiye gitseydim. ama herkes adalet okuyorAçıktan adalet oku iki yıllık dgs ile de hukuğa geçiş yaparsın hemde şaka gibi puanlarla yani işin kolayı var ne diye zora bulaşıyorsun ya, 6 bin ödemek kolaymı ben dönem başı 950 veriyordum ona bile içim gidiyodu bimere bile şikayet etmiştim öyle çalışarak kazanırım falan hayal yani.
Ufuk üniversitesi nasil peki? bir sene daha beklemek istemiyorum çünkü sinavdan kusacam artikÇok saçma bir iş yaparsın. Bir sene daha bekle madem o kadar iyi puanın. Daha iyi bir üniversite olsa neyse de. Atılım çok kötü ya. İyi bir hukuk bürosunda iş bulman çok zor. Dersane gibi üniversite sana ne katabilir. Olan giden parana olacak.
Aslında buna öğretmenler cevap verseler daha iyi olur. Yani öğretmenlik okuyup öğretmenlik dışında yapılacak iş yok mu? Ya da daha başka bir bölüm düşünebilirsin, ortak dersleri saydırabileceğin istediğin başka bir bölüm yok mu?