%50 Hukuk :(

sumoshh

İstanbul
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.689
1.230
Kızlar tm3 de 24bindeyim ama geçen sene yerleştiğim için okul puanım yarıya kesildi ve şu an 49bindeyim(puan yüzünden geriledim). Devlet hukuk zorlardım ama şimdi ben nerelere gidiyim ben şimdi ne yapıyım
96 doğumluyum şu an öğretmenlik 2ye geçtim ama istemiyorum bölümümde kalmak. %50 hukuk oldu dönem başı 6binmiş. Ben çalışarak bu parayı kazanabilir miyim? Ya da vakıf falan bulamaz mıyım. Ailemden hiç umudum yok. Bölümümde mi kaliyim? bana akıl verin kizlar

Her ay 500 lira atman demek kenara bu farkında mısın? Hukuk puanları nasıl bilmiyorum ek yerleştirmede falan gelemez mi

Yanlışım varsa düzeltin ama ben geçen sene 49binle giremedim yarı burslu tutacağına emin misiniz?

Atanma ihtimalim hiç olmayan öğretmenlik
Bölümün nedir?
Hukuk mezunları da durumlarından şikayetçi. Derinlemesine bilmiyorum ama anladığım kadarıyla, önce bilindik bir büroda çalışman ve angaryalarla sömürülmen gerekiyor. Az kazanmak, ek mesai... Hakimlik-savcılık sınavında ise mülakatta kayırma olduğu söyleniyor.
Çok fazla hukuk fakültesi ve çok fazla hukuk mezunu var.
Özel okulda dönem uzatan biri konu açmıştı geçen gün. Özel okul demek ticarethane demek benim için. Bunu seçeceksen hazırlıklı ol.
Zaten 1 yılını bitirmişsin öğretmenlikte anladığım kadarıyla. Akademik kariyer de yapabilirsin.
Midyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olma derim.

Öğretmen olmak istemiyorum ki kanım çekiliyor vallahi duydukça.. benim için de ticarethane ama tek umudum o

Aslında buna öğretmenler cevap verseler daha iyi olur. Yani öğretmenlik okuyup öğretmenlik dışında yapılacak iş yok mu? Ya da daha başka bir bölüm düşünebilirsin, ortak dersleri saydırabileceğin istediğin başka bir bölüm yok mu?

Evet normal şartlarda kazanırsın full time çalıştığın bi işte kenara o kadar parayıda koyabilirsin fakaaaat ortalaman 2.5un altına düştüğü anda bursunu keserler tam para ödemek zorunda kalırsın. Yani akşama kadar para için çalışcaksın kalan zamanındada ders çalışcaksın ki hukuk oldukca zor bi bölüm. Parttime çalışarak kazanman zaten zor. Tabi hiç giderin olmayacaksa böyle ekstra giderler yol yemek vs vs düşünüldüğünde aylık 1200civarı harcaman gerekir.

Bence bir sene daha bekle. Hukuğu hem çalışıp hem okuyarak bitiremezsin. Çok arkadaşım okul uzattı hukukta öyle. Bir de özel olduğu için uzattığında %50 bursunda düşebilir. Zaten sıralaman gayet iyiymiş okul puanın kesilmese belli ki başarılısın minimum 4 sene öğrencilik hayatını bitireceğine 1 sene daha bekleyip hayal ettiğin gibi oku.

Açıktan adalet oku iki yıllık dgs ile de hukuğa geçiş yaparsın hemde şaka gibi puanlarla yani işin kolayı var ne diye zora bulaşıyorsun ya, 6 bin ödemek kolaymı ben dönem başı 950 veriyordum ona bile içim gidiyodu bimere bile şikayet etmiştim öyle çalışarak kazanırım falan hayal yani.

Kesinlikle. Ben işsiz olacağımı biliyorum..

Ama 20 yasinda baslamis olucam yaş gidiyor ve ben 3.kez girmiş olucam midem bulandi artık sinavdan

Çok saçma bir iş yaparsın. Bir sene daha bekle madem o kadar iyi puanın. Daha iyi bir üniversite olsa neyse de. Atılım çok kötü ya. İyi bir hukuk bürosunda iş bulman çok zor. Dersane gibi üniversite sana ne katabilir. Olan giden parana olacak.

Ailemden destek olsa ah yine ugrasirim ama ailemden hiç umudum yok. Yapacaksam kendim yapcam. Keske geçen yil %75 psikolojiye gitseydim. ama herkes adalet okuyor

Ufuk üniversitesi nasil peki? bir sene daha beklemek istemiyorum çünkü sinavdan kusacam artik

akademide kalabilir ama garantisi yok tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…