%50 Hukuk :(

AÖF adalet okuyup daha sonra hukuk bölümüne dgs ile geçebilirsin cnm.
bilmediğim için soruyorum
dgs ile hukuka geçmek zor değil mi ya?
bizim zamanımızda 1 yada 2 kişi anca geçebiliyordu bizim bölüme (2010 mezunuyum)

bu arada konu sahibi; hukuk severek okunabilecek bir bölüm yoksa çekilecek dert değil
okul bittiği gibi zengin olma hayalleri kurmak sadece hayal olarak kalır.. küçük bir yerde isen tanınmam gerekir
çok avukatlı bir yerde zaten kendi büronu açmak çok zor, bir hukuk bürosunda çalışabilirsin o da yüksek bir maaş getirmez
bu meslek bi değişik.. gün geliyor seviyosun gün geliyo pişman oluyosun
yaşamadan bilemezsin yani
ama hayalinse (benim öyleydi 1 sene daha hazırlanmıştım) 1 sene daha hazırlanmaya değer

bilmediğim için soruyorum
dgs ile hukuka geçmek zor değil mi ya?
bizim zamanımızda 1 yada 2 kişi anca geçebiliyordu bizim bölüme (2010 mezunuyum)

bu arada konu sahibi; hukuk severek okunabilecek bir bölüm yoksa çekilecek dert değil
okul bittiği gibi zengin olma hayalleri kurmak sadece hayal olarak kalır.. küçük bir yerde isen tanınmam gerekir
çok avukatlı bir yerde zaten kendi büronu açmak çok zor, bir hukuk bürosunda çalışabilirsin o da yüksek bir maaş getirmez
bu meslek bi değişik.. gün geliyor seviyosun gün geliyo pişman oluyosun
yaşamadan bilemezsin yani
ama hayalinse (benim öyleydi 1 sene daha hazırlanmıştım) 1 sene daha hazırlanmaya değer
gerçekten de hukuk seversen okuyabilirsin.ayrıca okul bitirilince hemen para da kazanılmıyor.
arkadaşımın kızı hukuk u okurken yazları hukuk bürolarında ücretsiz çalıştı,iş öğrenmek adına.şimdi bitirdi gene aylardır ücretsiz staj görüyor.
avukat bir arkadaşım var ilk 10 yıl çok para kazanamamış.şu anda tanındı,kendi bürosunu açtı geliri iyi.
bir arkadaşımın oğlu da ankara üniversitesinde hukuk okuyor ders çalışmaktan perişan,ailesinin yanına bile doğru dürüst gelemiyor.yani çok kolay değil bu işler.

Kesinlikle su zamana kadar hicbir muvekkil mezun oldugum okulu sorgulama curreti gosteremedi:) yahu dra soruyo musunuz hangi uniden mezunsun diye. Deneyim, uzmanlık alanı vs sorulur. Ben bilmemne hukuk mezunuyum denilmez mesela, bilmemkac senedir avukatım, bilmemne uzerine yuksek lisans yaptım, uzmanlık alanım su vs denilir.

Ben de yukarıda ilk yorumumda bunu anlatmaya çalıştım da arkadaş özel merak edip sordu bende aydınlattım

Twkrar mı hazırlanıyım yani. Bunaldim sinavdan :KK43:
Bu puanla hiçbir okul olmuyor mu ? Şimdi okulların puan durumu nedir bilmiyorum.. Yüzdelik dilimin kaç? Hukuk okuyacaksan illaki ankara yada istanbulda okumanı tavsiye ederim. Özel okullara bakma boşuna. Hem çalışıp hem okumak imkansız.. Hukuk için düşük ama başka bölümlere girersin bu puanlara.. İlla hukuk diyorsan çok sıkı bir sene daha çalış.. Ömür boyu istemediğin bir işi yapmaktansa iş hayatına 1 sene geç başlamak inan daha mantıklı

Anı değil de sebepleri çok. Ben işsiz kalcam, ya da özel sektörde zengin çocuklarıyla uğraşıp sürüncem. Büyük siniftakiler ardina bakmadan kaç diyorlar ama yaş geçiyor..

geçmez geçmezz 30 yaşında tıp okuyanı duydu bu kulaklar okumanın yaşı yok

Kızlar tm3 de 24bindeyim ama geçen sene yerleştiğim için okul puanım yarıya kesildi ve şu an 49bindeyim(puan yüzünden geriledim). Devlet hukuk zorlardım ama şimdi ben nerelere gidiyim :KK43: ben şimdi ne yapıyım :KK43:
96 doğumluyum şu an öğretmenlik 2ye geçtim ama istemiyorum bölümümde kalmak. %50 hukuk oldu dönem başı 6binmiş. Ben çalışarak bu parayı kazanabilir miyim? Ya da vakıf falan bulamaz mıyım. Ailemden hiç umudum yok. Bölümümde mi kaliyim? bana akıl verin kizlar :KK43:
avukatım ben keske öğretmen olsaydım diyorum avukatlık hiç bayana uygun bir meslek değil öğretmenlik çok güzel ben ce cok pişmanım ayrıca avujkatların iyi para kazandığı da buyu bir yalan ortalama bir avukat 2 bin maas alıyo o kadar.. sakınn böle bir hata yapma derim

Kızlar tm3 de 24bindeyim ama geçen sene yerleştiğim için okul puanım yarıya kesildi ve şu an 49bindeyim(puan yüzünden geriledim). Devlet hukuk zorlardım ama şimdi ben nerelere gidiyim :KK43: ben şimdi ne yapıyım :KK43:
96 doğumluyum şu an öğretmenlik 2ye geçtim ama istemiyorum bölümümde kalmak. %50 hukuk oldu dönem başı 6binmiş. Ben çalışarak bu parayı kazanabilir miyim? Ya da vakıf falan bulamaz mıyım. Ailemden hiç umudum yok. Bölümümde mi kaliyim? bana akıl verin kizlar :KK43:

Bahsettiğin üniversite'de %50 burs kazanıp ortalamanı yüksek tuttuğunda %100 bursa geçebilirsin diye biliyorum fakat Ösym bursunu geriye dönük olarak tekrar kullanamazsın. Ek olarak ortalamanın düşmesi halinde başarı bursunu da kaybedebilirsin. Benim fikrimi soracak olursan malum üniversite için dönem başı 6.000 gerçekten değmeyecek bir para, ki bunun yanında cep harçlığın,yol ve barınma masrafını da hesaba katarsan elinde aylık 900-1.000 TL arası para olması lazım. Ben de Ankara'da çok tanınan devlet üniversitelerinden birinde okuyorum,emin ol belli başlı köklü 1-2 özel üniversite dışında kimse ne öğrencilerini ne de mezunlarını kaliteli buluyor bahsettiğin okulun. Ders saydırmayı da rahatlıkla yaparsın diye düşünüyorum tabi ama her okulun bu konuda uyguladığı politika farklı. Bizim okuldan İstanbul'da özele geçen bir arkadaşım aldığı seçmeli ve ortak zorunlu dersleri saydırdı. İş ve burs bulma konusuna gelince de eğer gerçekten burs veren vakıfların peşinde koşarsan burs bulabilirsin diye düşünüyorum + KYK'dan geri ödemeli alabileceğin 330tl var zaten. Bence aynı anda hem Hukuk gibi zor bir bölümü okuyup hem de okulun ücretini çıkartacak kadar ücret alabileceğin bir okulda bursunu kaybetmeden okumak çok çok çok büyük bir yetenek gerektiriyor. Yerinde olsam şuan okuduğun okuldan sana ileride fayda sağlayacak dersleri alır , bir yandan da seneye hazırlanır ve daha kaliteli bir okula gider aldığım dersler ile de en azından seçmeli kotamı kapatırdım.

Tm2 den aliyor u.iliskiler. onlar ogretmenlikten de düşük
tm yi pek bilmiyorum ama ankaradaki en iyi liselerden birinden mezunum ve tm ci arkadaşlarım ankara hukuk ve odtü yada tobb gibi okullarda tam burslu uluslar arası ilişkiler okuyor genelde o yüzden söyledim. Demekki oralardan mezun olmak daha iyi diye düşündüm. Ama bence atılım gibi yerler yazma özel yazacaksan bile eğitime önem veren bi yeri yaz. Sonradan burs alma imkanın olsun kalırsan bursun kesilmesin bunlara dikkat et

X