merhaba kizlarrr,
sabh da yazmistim, bu hafta islerim inanilmaz yogun, gunduzleri pek giremicem nete :-(
nasilsiniz. gzmnc cnm dogumgunun muydu? kutlu olsun, nice yaslaraaaa
anchusa gecmis olsun cnm, noldu sana usuttun muu?? dikkat et kendinee
aygirl cnm ben hamile de olsam menu yazmaya devam etmek stiyorum ama ben de dengeli beslenmeden eser kalmadi, istahim hic yok; eskiden sevdigim seyleri su an gormek bile istemiyorum, kasar peynir didinda hic bir kahvaltilik yiyemiyorum, tatli hicbiseyi yiyemiyorum, icinde yag olan hicbir ymegi yiyemiyorum, sut icemiyorum :-((((((
hamilelik sandigimdan cok daha zormus :-(
bu kosullar altinda bugunku menum:
sabah
yarim simit
yarim kk beyaz peynir
ara
-
ogle
1 kase yayla corbasi
1 kasik pilav
1 kase cacik
aara
1 parca simit
aksam
1 tabak yagsiz makarna
1 kasik yogurt
ara
1 muz
1 kivi
Selam Kızlar,
bu haftaki koçunuz benim. Ilk defa koçluk yapıyorum, umarım sizleri doğru yönlendiririm.
Bu konuda daha tecrübeli arkadaşların desteklerini bekliyorum.
Dikkat ettiğim hususlar ve tavsiyelerim (şimdiye kadar öğrendiklerimden yola çıkarak):
:94::126::119::132:
Hadi göreyim sizi :13:
- öğle ve akşam yemekleriniz karbonhidrat, bitkisel ürünler ve protein içersin
- ara yapmayı ihmal etmeyin, aralarda tükettiğiniz ufak besinler sizi tok tutacaktır
- bol su ve bitki çayları (yeşil çay gibi) tüketin, ayran için ve ne kadar içtiğinizi bildirin
- aklınıza geldikce yemeklerden yaklaşık yarım saat evvel bir bardak su için
- az çok, mutlaka spor / yürüyüş yapın, bu artı size spor listesinin yanısıra buradaki puanlara yansır
- metabolizmanızı hızlandırmak için bol baharat kullanın
- karşınıza felaket sevdiğiniz bir yiyecek çıktigında, kendinize eziyet edip yememezlik yapmayın, tadın ama saldırmayın, eğer ki tatmayı geçtiyse yediğiniz, bunu alışkanlık haline getirmeyin, self control please...
- ıvır zıvırdan uzak durmaya çalışın ani açlıklara önlem alıp ceviz, fındık ve meyve bulundurun yakınınızda
- alışveriş yaparken hedefinizi unutmayın, evde ne kadar çikolata kek cips falan olursa, o kadar dayanamama ihtimalimiz olur.
- diyelim ki sarma yiyeceksiniz atıştırma olarak 2 tane: tabaktan yiyin, tabakta görmediklerimizi yememiş sayabiliirz, yediklerimizi farketmezsek hatanın nerede oldugunu da göremeyiz
Puanlama sistemim şu şekilde:
Kahvaltı: 3 puan
Ara: 1 puan
Öğlen: 3 puan
Akşam: 3 puan
Spor artısı:2 puan
Sıvı artısı: 1 puan
Toplam ulaşabileceğimiz puan: 15
YEDİKLERİMİ YAZAYIM BENDE
sabah 3 dilim ekmekle kahvaltı
ara bir muz küçük bi muzdu ama 1 de mandalina + 1 bardak ödem attırıcı çay(gerçi nekadar içsem de atamıyorum ödem mödem)
öğle nesfit bol sütle ve 1 kase aşure
ara yapmicam çünki 2 meyve ahkkımı ilk arada kullandım ve 1 kase aşure de yedim bugün
ama 1 bardak çay içebilirim
akşamda az etli patates ve 2-3 yk makarna yemeyi düşünüyorum+ salata
İyi akşamlar kızlar. :)
Bugünkü menüm
sabah:1 tost kaşarlı.3 tane zeytin.yarım domates yarım salatalık.1 bardak yeşil çay.
Ara:1 tane portakal
Öğlen:Yoğurtlu göbek salata.1 parça tavuk
Ara:1 kase yoğurt.1 dilim salam
Akşam:2 kase çorba
Ara:Yeşil çay
Aygirl menüm
sabah: 2 dilim kepek ekmeği ile kaşarlı tost domates salatalık zeytin yeşil çay
ara:yarım nar bir parça da ayva
öğle:1 kase ezogelin çorbası, 1 parça kızarmış balık
ara:2 avuç fındık 2 tane küçük magnum
akşam: ceza verdim kendime bişey yemeyeceğim
ara:bitki çayı
2 lt su
Hmm açıkcası pek anlamadım kadının yürürken spor yaparken videoları falanmı var internette baktım ama bulamadım tanıtım videosu gibi bi şey vardı sdece nerede yürüyor bu kadın =S
bu günkü menüm
Sabah:1 dilim tam buğday ekmeği,az omlet,salatalık,3 siyah zeytin,1 kk peynir,1 bardak şekersiz çay,1bardak yeşil çay
ara:1 kk helva,1 kaşık kısır
öğle:2 dilim kek,4-5 tane zeytinyağlı sarma
ara:ceviz
akşam:2 dilim kepek ekmek,1 tabak patates yemeği
spor yok
bu şartlar altında haria bir menü...... canım ya senin bulantıların çok erken başlamış.... 7 haftalık hamile bir ak var o sadece uykum var sürekli başkaa bir şeyim yok dedi... valla Allah kolaylık versin sana..... inş çabuk geçer bu durum...
iyi akşamlar kızlar, malum ben aranıza geçen hafta katılmıştım geçtiğimiz cuma kg muda , bugün itibariyle ben de listeye dahilim sanırım, menümü yazıyım hemen
kahvaltı : yarım dilim ekmek,3 tane zeytin,yarım kk , yeşil çay peynir(canım hiç bişey istemiyordu)
ara: 1 mandalina
öğle: ton balıklı makarna salatası 1 yemek tabağı kadar bol yeşillik vardı içinde
ara : alpella rula kek ama yarısı (17 gr falan azıcık yani)
akşam : 2 kase tavuk suyuna çorba ve hamuru ( yöresel bir yemektir ama çok az yerde var ,belki içinizde bilen vardır adı arabaşı nasıl bir şey olduğundan bahsediyim kısaca ; tavuğu haşlayıp suyunu çorba yapıyorsunuz etinide didip çorbaya katıyorsunuz ve bir tarafta un -su - az miktarda tuzdan oluşan hamuru ocakta pişirip tepsiye döküyorsunuz,hamur donuyor görüntüsü ve kıvamı aynı tavuk göğsü tatlısına benziyor,hamuru dilimleyip, çorbaya da limon sıkıp pul biber karabiber katıp , çorba eşliğinde hamurunu yutuyorsunuz ay çok uzattım arabaşıda neymiş diyenleri bilgilendiriyim istedim )
ara : portakalla karıştırılmış maden suyu ( henüz aramı yapmadım çorba ve hamur acayip şişirdi ilerleyen saatlerde içicem )
ayrıca haraketli bir gün sayılırdı toplamda 40 dakika yürümüşümdür ,egzersizde yaptım
acayip uykusuzum yorgunum, araları kaçırmadım ama şu yazdıklarımın içinde doğru düzgün bir makarna salatası vardı ama doymadan kalktım sofradan akşama yer kalsın diye, arabaşınıda bayağı içtim ama yağsız bir şey kg yapıcı etkisi olcak bir şey değil, bakalım menümü nasıl bulcaksınız ?
kızlar valla buraya geldiğimden beri yediklerime dikkat ediyorum,
1. 2 lt su tüketiyorum her gün
2. çaya attığım şekeri ciddi anlamda azalttım
3. kızartmalardan kesinlikle uzak duruyorum
4. abur cuburu çok az sınırlı bşr şekilde tüketiyorum, abur cunur dediğim şeyde çikolata
5. hergün yürüyüş yapmaya özen gösteriyorum
6. ekmeği çok az tüketiyorum günde 2-3 dilim etmiyor bile çoğu zaman
bunları yaparken otomatikman zayıflamam gerekiyor gibi geliyor yanılıyor muyum kızlar ?
cansucum spor varmi bu arada ?
Kahvaltin süper, arayi da cok begendim, öglen keske karbonhidrat alsaydin biraz, salam yemeni tavsiye etmem ama bir dilimmis sonucta, aksami eksik buldum, öglen keske tavukla patates falan yeseydin, aksamsa corbanin yanina salata. son arayi saymiyorum cünkü o bir icecek, yesil cay icin ama ayri bir puan veriyorum su puani olarak.
aygirl cnm ben hamile de olsam menu yazmaya devam etmek stiyorum ama ben de dengeli beslenmeden eser kalmadi, istahim hic yok; eskiden sevdigim seyleri su an gormek bile istemiyorum, kasar peynir didinda hic bir kahvaltilik yiyemiyorum, tatli hicbiseyi yiyemiyorum, icinde yag olan hicbir ymegi yiyemiyorum, sut icemiyorum :-((((((
hamilelik sandigimdan cok daha zormus :-(
bu kosullar altinda bugunku menum:
sabah
yarim simit
yarim kk beyaz peynir
ara
-
ogle
1 kase yayla corbasi
1 kasik pilav
1 kase cacik
aara
1 parca simit
aksam
1 tabak yagsiz makarna
1 kasik yogurt
ara
1 muz
1 kivi
aygirl bn bu günkü menümle sınıft kalırım sanırım, az önce dikkat edeceğin hususları belirtmişsinde,nese yarın daha iyi olcak
selam kızlar
9 ay önce evlendim, 54 kg ile, şimdi 62yim ve çok mutsuzum
bugünden itibaren diyete başladık eşimle .
sabah yarım simit ile azıcık krem peynir.
öğlen kuru fasulye ile pilav
akşama az yağsız salçalı makarna ile koca bi kase salata yedik
birazdan kestane ile devam edicez.
bu menü benim için inanılmaz diyet bir menü. bakalım haftasonu kilo vermiş olacakmıyım.
spor içinde ab king pro aletim var onunla mekik çekicem, zaten en problemli bölge göbek benim için
aygirl tatlim benim menume yorum yok mu? :-(
Tabiki canim, hamilelikte saglikli beslenmenin faydalari cok. hamileligin getirdigi özellikler var desene, hemen baslamis. bu kosullari göz ardi etmiycem :)
sabah kahvaltin gayet iyi kosullara bakarsan, arayi yapamaman da normal. ögle yemegin cok iyi, ara iyi, aksam yemegini az eksik buldum canim, öyle yiyecegine makarnayi yogurtlayip üzerine az salcali sos yapsaydin daha lezzetli olabilirdi kanimca , yahut bir kase salata yeseydin yada haslanmis sebze.
sonraki yedigin meyvelerden birini aksama sayiyorum canim, böylelikle aksam yemegin karbonhidrat, protein ve meyve icermis oluyorsu icmeye gayretin nasil canim ve spor / hareket varmi hamilelikten dolayi simdilik yapma bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?