- 11 Aralık 2020
- 910
- 2.839
- Konu Sahibi Gonuldagiiii
Dugun paketi olarak satılan mobilyalar var 10 bin başlıyor 30 bine kadar var tabi kalitesini göre fiyat artıyor bütçenize göre alirsiniz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bence ilk once eve cikim yavas yavas alin bir yakinim aylarca solon takimi olmadan oturdu evinde kv alt ustu oturuyordu oturdugu ev kucuktu solonu yoktu bir oturma odasi takimi vardi (2+1)onlarda oyle kalite degildi kv buyuk sorunlar yasamaya baslayinca hic dusunmedi 3+1 eve gecti kiraci olarak cikti sizin gibi aylarca solon takimi yoktu cok sonra aldu yeterki huzurum olsun dedi35 40 bin kadar birikmis var
Ne gibi sorunlar yasiyorsunuzÇok mantıklı söylüyorsunuz ama sorunlar çok oluyor 1 sene daha birlikte durmak benim için kötü olur psikolojim bozulacak
Esinizin tekrar issiz kalma ihtimali varmi pandemi dolayisiyla seneyede pandemi olabilir o yuzden soyluyorumArabamız var ama eşim arabayla işe gidiyor onu elden çıkaramayiz. Pandemi döneminde de işsiz kaldığı için hazirdan yedik
Teşekkür ederim okuyup doğru anladığınız için. Ayrica aktif olarak şu an çalışmıyorum evet ama pandemiden once çalışıyordum. Daha sonra e-ticaret işine girdik evden yürütüyoruz. Haliyle evden birinin sipariş gelince evde fatura kesme kargo hazirlama teslim etme vs işlerle ilgilenmesi lazim onu ben yapıyorum. Her gün de şükür siparis geliyor trendyoldan hepsiburadadan. Onları ayarlıyorum ben ordan da gelirimiz var. Herkes onyargıyla calismamaktan bahsedince bu durumdan hiç bahsetmedim bile. Hem cocugumu kreşe verip hem çalışsam bana kalacak 1.000 tl 1.500 tl. Zaten evden yaptığımız işten daha fazlasını kazanıyoruz şükür. Böyle konuşmalar olunca o parayı saymadım bile ona da bir eleştiri gelir açıklama yapmiyim diye.Bence konu sahibinin neden çalışıp çalışmadığı bizleri ilgilendirmiyor..onun hesabını elbet yapmıştır zaten onlar kendileri..konu sahibi bizden ev masrafları hakkında bilgi istemiyle bir konu başlığı açmış..durumu farklı bir konuya çekmeye gerek yok bence..bu arada benim fikrimcede elinizdeki miktar yeterli gelir diye düşünüyorum ..bı kısım eşyaları spotta alabilirsiniz..zaten fazla esyayada gerek yok artık herkesin evi sade...öncelik temel ihtiyaçları alırsınız geri kalan da yavaş yavaş alınır hepsi hallolur
Oncelikle evet 5 yıllık evliyiz kayinvalide ile birlikte oturuyoruz. Başta bir süre otururuz sonra çıkarız diye konuşmuştuk ama bu süreçte eşim tek çalıştığı için maddi olarak pek uygun olmadi. Kayinvalide zaten sabah çıkıp akşam geliyordu çalışıyordu. Babasi da başka bir yerde çalışıyordu. Simdi o da geldi çalışıyor bu evde yaşiyor. Kayinvalide artık haftada bir iki gün işe gidiyor. Cocugum da var 3 yasinda. Eşim daha iyi bir işte calisiyor inşallah ayrı eve istiyoruz. Biraz birikmişimiz var. Yatak odası takimi ve yatak odası için yorgan yastık battaniye nevresim tarzi şeylerimiz var işte bebek için kurutma makinesi almıştık onu da aliriz zaten. Beyaz eşyalar koltuk tv falan alınacak. Mutfak eşyaları alınacak. Yani yatak odası hariç her şey. Ben cocuk olduğu için çalışmıyorum bunları almak çok mu zor olur. Birlikte oturup sonra ayri eve çıkanlar falan siz nasil yaptınız bu işleri?
Ayrica lutfen baştan aynı eve gitmeseydiniz nasil birlikte oturuyorsunuz falan demeyin öyle oldu. Sorunlar yaşıyoruz zaten. En kısa zamanda çıkmaya çalışıyoruz
Teşekkür ederim okuyup doğru anladığınız için. Ayrica aktif olarak şu an çalışmıyorum evet ama pandemiden once çalışıyordum. Daha sonra e-ticaret işine girdik evden yürütüyoruz. Haliyle evden birinin sipariş gelince evde fatura kesme kargo hazirlama teslim etme vs işlerle ilgilenmesi lazim onu ben yapıyorum. Her gün de şükür siparis geliyor trendyoldan hepsiburadadan. Onları ayarlıyorum ben ordan da gelirimiz var. Herkes onyargıyla calismamaktan bahsedince bu durumdan hiç bahsetmedim bile. Hem cocugumu kreşe verip hem çalışsam bana kalacak 1.000 tl 1.500 tl. Zaten evden yaptığımız işten daha fazlasını kazanıyoruz şükür. Böyle konuşmalar olunca o parayı saymadım bile ona da bir eleştiri gelir açıklama yapmiyim diye.
Tesekkur ederim fikirlerimiz ayni..
Arkadaşım bahane olduğunu nereden çıkarıyorsunuz ben evden e ticaretle uğraşıyorum eşimin kurduğu şirketi evden yönetiyorum hergun çocuğunuzu alıp kargolara gidiyorum. Cocugum yanımdayken çalışıyorum çok şükür.Spotçudan eşya bakabilirsiniz. Yeni gelin gibi ev düzmeye gerek yok. Temel ihtiyaçlar halledilir zaten birikiminiz varmış. Eksiklikler zamanla alınır artık.
Asıl sorun ev düzmekte değil, geçinmekte olacak yalnız. Tek maaş ile şu zamanda geçinmek zor. Küçük bir şehirde yaşadığınızı sanmıştım ama İstanbul’da her yer özel okul zaten. En mantıklısı çoğunluğun yazdığı gibi iş bulduğunuz yerin kreşine çocuğunuzu yazdırmanız. Aynı muhitte kirası 1500 kreş nasıl 3500₺ oluyor ona anlam veremedim ama. Sormadınız muhtemelen çünkü bir yorumda normal bir kreş sordum 2000 özel okullar daha fazla olur diye biliyorum yazmışsınız. Eğer daha iyi bir hayat standardında yaşamak istiyorsanız bahanelerin arkasına saklanmayın sizin de elinizi taşın altına koymanız lazım
Konu da çocuğum olduğu için çalışmıyorum yazmışsınız. Bende ona göre yorum yapmıştım. Konu yu düzenleyin isterseniz.ben evden e ticaretle uğraşıyorum eşimin kurduğu şirketi evden yönetiyorum hergun çocuğunuzu alıp kargolara gidiyorum. Cocugum yanımdayken çalışıyorum çok şükür.
Calisiyorum ama millet sadece sabah evden çıkıp akşam gelmeyi çalışmak saniyor. Cocugumu kreşe verip çalışamıyorum dedim. Kreşleri daha geçen hafta aradım fiyatlar uçuk. Çalışacağım okulda kreş olacak da vs vs vs. Sanki 5000 lira maaş veriyor ozeller. Konuyu saptirdilar hazıra konmaya getirdiler. Arkadaş zaten günde kaç defa çocukla kargolara çıkıyorum. Cocugu bırakıp da çalışmak çocukla çalışmaktan daha kolay. Ağzı olan konuşuyor. Hazıra konmak bu mu oluyor. Evden eşimin yükünü alıyorum birisi evde olmasa bu iş yürümez zaten sürekli kargo trafiği var . Ayrica 1.5 yaşindayken bile calisan da bendim ama sonra bu işi kurduk. Sadece masrafları sormuştum kimsenin kalbini kırmak istemiyorumE canım çalışıyorum diyin siz ona. Boş oturmuyormuşsunuz evde.
Evet yani disarda çalışmak calisiyor olarak görüldüğü için öyle yazdım ama işin aslı öyle değil. Tesekkur ederimKonu da çocuğum olduğu için çalışmıyorum yazmışsınız. Bende ona göre yorum yapmıştım. Konu yu düzenleyin isterseniz.
Dışarıda çalışmak, calismak olarak görülmüyor sadece. Pandemi döneminde zaten ofiste çalışanlar bile eve geçti mesela. Niye öyle sansin insanlar ki. Bu kadar yorumdan sonra değil başlarda söyleseydiniz bunu kimse bir şey demezdi. Biliyoruz ki söylüyoruz hem. Kızımın sınıflarında oldu hep okuldaki öğretmenlerin çocukları. Arkadaşım öyle iş aradı buldu yazın demiştim zaten. Boş boş konuşmuyoruz yani ağzımız var diye. Fikir de yürütmuyoruz. Bu arada günde kaç kere kargoya gidip geliyorsunuz meselaEvet yani disarda çalışmak calisiyor olarak görüldüğü için öyle yazdım ama işin aslı öyle değil. Tesekkur ederim