5 yıllık evliyiz ayri eve çıkmak istiyoruz masraflarin altından nasıl kalkabiliriz ?

35 40 bin kadar birikmis var
Bence ilk once eve cikim yavas yavas alin bir yakinim aylarca solon takimi olmadan oturdu evinde kv alt ustu oturuyordu oturdugu ev kucuktu solonu yoktu bir oturma odasi takimi vardi (2+1)onlarda oyle kalite degildi kv buyuk sorunlar yasamaya baslayinca hic dusunmedi 3+1 eve gecti kiraci olarak cikti sizin gibi aylarca solon takimi yoktu cok sonra aldu yeterki huzurum olsun dedi
Ilk ince camasir makinasi alin bide olmadi ikinci el oturma gurubu alin. Mutfak esyalari tencereleriniz olsun a101 bim sok uygun fiyatli mutfak esyari geliyo 35 40 binle baya bir sey alinir lukse kacmayin yeterki huzurunuz olsun

Benim salonumda 1 köşe koltuk, 1 konsol, ufak bir TV ünitesi , zigon sehpa ve TV var. Mutfakta beyaz eşya artı masa sandalye. Çocuk odası full oyuncak. Yatak odası yatak,dolap, park yatak. Bir ufak odamda boş, ardiye gibi. Bu kadar. Sizin gibi 5 yıldır evliyim ve 3 yaşında kızım var. Ben eşya sevmiyorum, minimalistim ve inan bana gerçekten yetiyor. Hiç pişman değilim almadığıma , hiçte ihtiyaç duymadım. Konsol bile fazla geliyor bana hatta. Koltuk yatak dolap ve beyaz eşya al çık. Kalanları yavaş yavaş alırsın.

Bence konu sahibinin neden çalışıp çalışmadığı bizleri ilgilendirmiyor..onun hesabını elbet yapmıştır zaten onlar kendileri..konu sahibi bizden ev masrafları hakkında bilgi istemiyle bir konu başlığı açmış..durumu farklı bir konuya çekmeye gerek yok bence..bu arada benim fikrimcede elinizdeki miktar yeterli gelir diye düşünüyorum ..bı kısım eşyaları spotta alabilirsiniz..zaten fazla esyayada gerek yok artık herkesin evi sade...öncelik temel ihtiyaçları alırsınız geri kalan da yavaş yavaş alınır hepsi hallolur
Teşekkür ederim okuyup doğru anladığınız için. Ayrica aktif olarak şu an çalışmıyorum evet ama pandemiden once çalışıyordum. Daha sonra e-ticaret işine girdik evden yürütüyoruz. Haliyle evden birinin sipariş gelince evde fatura kesme kargo hazirlama teslim etme vs işlerle ilgilenmesi lazim onu ben yapıyorum. Her gün de şükür siparis geliyor trendyoldan hepsiburadadan. Onları ayarlıyorum ben ordan da gelirimiz var. Herkes onyargıyla calismamaktan bahsedince bu durumdan hiç bahsetmedim bile. Hem cocugumu kreşe verip hem çalışsam bana kalacak 1.000 tl 1.500 tl. Zaten evden yaptığımız işten daha fazlasını kazanıyoruz şükür. Böyle konuşmalar olunca o parayı saymadım bile ona da bir eleştiri gelir açıklama yapmiyim diye.

Tesekkur ederim fikirlerimiz ayni..

Oncelikle evet 5 yıllık evliyiz kayinvalide ile birlikte oturuyoruz. Başta bir süre otururuz sonra çıkarız diye konuşmuştuk ama bu süreçte eşim tek çalıştığı için maddi olarak pek uygun olmadi. Kayinvalide zaten sabah çıkıp akşam geliyordu çalışıyordu. Babasi da başka bir yerde çalışıyordu. Simdi o da geldi çalışıyor bu evde yaşiyor. Kayinvalide artık haftada bir iki gün işe gidiyor. Cocugum da var 3 yasinda. Eşim daha iyi bir işte calisiyor inşallah ayrı eve istiyoruz. Biraz birikmişimiz var. Yatak odası takimi ve yatak odası için yorgan yastık battaniye nevresim tarzi şeylerimiz var işte bebek için kurutma makinesi almıştık onu da aliriz zaten. Beyaz eşyalar koltuk tv falan alınacak. Mutfak eşyaları alınacak. Yani yatak odası hariç her şey. Ben cocuk olduğu için çalışmıyorum bunları almak çok mu zor olur. Birlikte oturup sonra ayri eve çıkanlar falan siz nasil yaptınız bu işleri?

Ayrica lutfen baştan aynı eve gitmeseydiniz nasil birlikte oturuyorsunuz falan demeyin öyle oldu. Sorunlar yaşıyoruz zaten. En kısa zamanda çıkmaya çalışıyoruz

Neden ayrı eve çıkmadın demem de keşke kayınvalide bile çalışıyorken sen de bir işe girseydin destek çıksaydın eşine. Yani eve 3 maaş giriyorken şu an bayağı bir birikim yapmış olmanız gerekirdi diye düşünüyorum.
Çocuğu büyütmüşsünüz bence girin çalışın eliniz rahatlar ilk etapta.
Temel mutfak ihtiyaçları, beyaz eşya koltuk tv sehpası gibi ihtiyaçlarınız olacak öncelikli olarak. Uzun taksitlere gireceksiniz. İlk 1 sene taksit ve kira ödemek biraz zorlar. Bu süreçte çalışmanız çok faydalı olur. Eldeki nakiti taksit yapabileceğiniz şeylere trink diye vermeyin. Kenarda birikim olsun. Peşinat gerektikçe dokunun o paraya bence.

Teşekkür ederim okuyup doğru anladığınız için. Ayrica aktif olarak şu an çalışmıyorum evet ama pandemiden once çalışıyordum. Daha sonra e-ticaret işine girdik evden yürütüyoruz. Haliyle evden birinin sipariş gelince evde fatura kesme kargo hazirlama teslim etme vs işlerle ilgilenmesi lazim onu ben yapıyorum. Her gün de şükür siparis geliyor trendyoldan hepsiburadadan. Onları ayarlıyorum ben ordan da gelirimiz var. Herkes onyargıyla calismamaktan bahsedince bu durumdan hiç bahsetmedim bile. Hem cocugumu kreşe verip hem çalışsam bana kalacak 1.000 tl 1.500 tl. Zaten evden yaptığımız işten daha fazlasını kazanıyoruz şükür. Böyle konuşmalar olunca o parayı saymadım bile ona da bir eleştiri gelir açıklama yapmiyim diye.

Tesekkur ederim fikirlerimiz ayni..

E canım çalışıyorum diyin siz ona. Boş oturmuyormuşsunuz evde.

Ben yedi sene önce 40 bin ödemişimdir alınanlara. Ki lükse de kaçmadık. Bir tek salon takımı, yemek masası beyaz eşya tek bir halı ve perde tül fln vardı. Tül perde bile inanılmaz çok tutuyor. İnce ince gezip toplamaya başlayın. Mesela beyaz eşyayı çeyiz diye alırsınız altı ay kadar depoda tutuyorlardı. Alır ödersiniz altı ay bekletirler. Yine aynı şekilde yemek takımı tencere fln da ufak ama masraflı kısmı onu da alıp evin bir köşesinde bekletebilirsiniz. Yoksa elinizdeki miktarla bunların hepsini almanız zor. Biz 7 sene önce o miktarı harcadık

modalife türü yerlerden çok uyguna mobilya alabilirsiniz.beyaz eşyayı da en üst modelleri yerine uygunlarından alırsınız.perde vs internette çok uyguna storlar var ondan alın.süslü perdeye gerek yok.mutfak eşyası aktüel marketlerden alınabilir pekala.halıda sadece 3 odaya alınsa yeter mutfağa ucuz bir kilim alırsınız marketten bir de 200 tlye erzak dolapları satılıyor vileda temizlik malzemesi vs de a101 bim şok gibi yerlere geldikçe alın .o parayla gayette ev döşersiniz lükse kaçılmazsa

Spotçudan eşya bakabilirsiniz. Yeni gelin gibi ev düzmeye gerek yok. Temel ihtiyaçlar halledilir zaten birikiminiz varmış. Eksiklikler zamanla alınır artık.

Asıl sorun ev düzmekte değil, geçinmekte olacak yalnız. Tek maaş ile şu zamanda geçinmek zor. Küçük bir şehirde yaşadığınızı sanmıştım ama İstanbul’da her yer özel okul zaten. En mantıklısı çoğunluğun yazdığı gibi iş bulduğunuz yerin kreşine çocuğunuzu yazdırmanız. Aynı muhitte kirası 1500 kreş nasıl 3500₺ oluyor ona anlam veremedim ama. Sormadınız muhtemelen çünkü bir yorumda normal bir kreş sordum 2000 özel okullar daha fazla olur diye biliyorum yazmışsınız. Eğer daha iyi bir hayat standardında yaşamak istiyorsanız bahanelerin arkasına saklanmayın sizin de elinizi taşın altına koymanız lazım
Arkadaşım bahane olduğunu nereden çıkarıyorsunuz ben evden e ticaretle uğraşıyorum eşimin kurduğu şirketi evden yönetiyorum hergun çocuğunuzu alıp kargolara gidiyorum. Cocugum yanımdayken çalışıyorum çok şükür.

ben evden e ticaretle uğraşıyorum eşimin kurduğu şirketi evden yönetiyorum hergun çocuğunuzu alıp kargolara gidiyorum. Cocugum yanımdayken çalışıyorum çok şükür.
Konu da çocuğum olduğu için çalışmıyorum yazmışsınız. Bende ona göre yorum yapmıştım. Konu yu düzenleyin isterseniz.

E canım çalışıyorum diyin siz ona. Boş oturmuyormuşsunuz evde.
Calisiyorum ama millet sadece sabah evden çıkıp akşam gelmeyi çalışmak saniyor. Cocugumu kreşe verip çalışamıyorum dedim. Kreşleri daha geçen hafta aradım fiyatlar uçuk. Çalışacağım okulda kreş olacak da vs vs vs. Sanki 5000 lira maaş veriyor ozeller. Konuyu saptirdilar hazıra konmaya getirdiler. Arkadaş zaten günde kaç defa çocukla kargolara çıkıyorum. Cocugu bırakıp da çalışmak çocukla çalışmaktan daha kolay. Ağzı olan konuşuyor. Hazıra konmak bu mu oluyor. Evden eşimin yükünü alıyorum birisi evde olmasa bu iş yürümez zaten sürekli kargo trafiği var . Ayrica 1.5 yaşindayken bile calisan da bendim ama sonra bu işi kurduk. Sadece masrafları sormuştum kimsenin kalbini kırmak istemiyorum

Ayrı eve tabi ki çıkın 5 yıl olmuş zaten. Acil olanları alırsınız diğerlerini evde otururken para kazandıkça kampanya vs takip eder, adım adım alırsınız. Mümkünse çalışmanızı tavsiye ederim tek maaşla geçim çok zor. Fikir olması için kendi durumumu yazayım. Yeni evli sayılırım. tv, perde, çamaşır makinesi gibi birkaç eşyamız bekarlıktan vardı. Ailelerden gelen eşyalar da oldu. onun dışında acil olan buzdolabı, bulasık makinesi oturma grubu, yatak odası, mutfak eşyaları gibi elzem eşyaları aldık ama hemen de almadık.Aldığımız eşyalar yaklaşık 30 bin tuttu. içlerinde sadece oturma grubu pahalı, beyaz eşyalar ortalama, diğerleri ucuzdan aldık. Mesela vestiyer, yemek takımı, düdüklü bile almadık ona rağmen baya tuttu.Araştırmıştım a'dan z'ye her şey alınırsa ortalama 70- 80 bin tutuyormuş. Allah evleneceklere ev kuracaklara yardım etsin.

Yavaş yavaş alırsınız
Ben ilk atanınca ikinci el eşya odan direkt bir kanepe, set üstü ocak ve su ısıtıcı almıştım.
Bir ay sonra buzdolabı ve dolap çok bir param yoktu.
Ama 4 ay sonra eksikler olmasına rağmen evi kurmuştum.
Hoş şimdi atandığım gibi değil her şey acayip pahalanmış.
Ama halledersin gibi

Evet yani disarda çalışmak calisiyor olarak görüldüğü için öyle yazdım ama işin aslı öyle değil. Tesekkur ederim
Dışarıda çalışmak, calismak olarak görülmüyor sadece. Pandemi döneminde zaten ofiste çalışanlar bile eve geçti mesela. Niye öyle sansin insanlar ki. Bu kadar yorumdan sonra değil başlarda söyleseydiniz bunu kimse bir şey demezdi. Biliyoruz ki söylüyoruz hem. Kızımın sınıflarında oldu hep okuldaki öğretmenlerin çocukları. Arkadaşım öyle iş aradı buldu yazın demiştim zaten. Boş boş konuşmuyoruz yani ağzımız var diye. Fikir de yürütmuyoruz. Bu arada günde kaç kere kargoya gidip geliyorsunuz mesela

Ayrı bir fikir olarak
Beyaz eşya her zaman alınmayacak, kolay kolay yenilenmeyecek bir şeydir.
Buzdolabı, çamaşır makinası ve fırını olabildiğinin en iyisini almaya çalışın.
Süpürge, televizyon kanepe yi ikinci el alabilirsiniz.

X