5 yıllık evliyiz ayri eve çıkmak istiyoruz masraflarin altından nasıl kalkabiliriz ?

Siz birde istanbulda mısınız?
Ben o kadar yok yok dedikçe ücra bir anadolu şehri sandım.
Yok anlamanızda sorun var galiba Hadi evden çalışmami geçtim. Iş bulmak ise girmek kolay mı? Bir yere basvurunca orası kosa kosa sizi aliyor mu?Anadolu yakasında bir uçtan bir uca zor gidiyorsun zaten hepsini bir arada nasil buluyorsunuz cidden?

Ayrı bir fikir olarak
Beyaz eşya her zaman alınmayacak, kolay kolay yenilenmeyecek bir şeydir.
Buzdolabı, çamaşır makinası ve fırını olabildiğinin en iyisini almaya çalışın.
Süpürge, televizyon kanepe yi ikinci el alabilirsiniz.
Farkli bir yönden baktınız olaya. Dogru haklısınız beyaz esya konusunda

Calisiyorum ama millet sadece sabah evden çıkıp akşam gelmeyi çalışmak saniyor. Cocugumu kreşe verip çalışamıyorum dedim. Kreşleri daha geçen hafta aradım fiyatlar uçuk. Çalışacağım okulda kreş olacak da vs vs vs. Sanki 5000 lira maaş veriyor ozeller. Konuyu saptirdilar hazıra konmaya getirdiler. Arkadaş zaten günde kaç defa çocukla kargolara çıkıyorum. Cocugu bırakıp da çalışmak çocukla çalışmaktan daha kolay. Ağzı olan konuşuyor. Hazıra konmak bu mu oluyor. Evden eşimin yükünü alıyorum birisi evde olmasa bu iş yürümez zaten sürekli kargo trafiği var . Ayrica 1.5 yaşindayken bile calisan da bendim ama sonra bu işi kurduk. Sadece masrafları sormuştum kimsenin kalbini kırmak istemiyorum

Bir üstteki yorumda ben de neden çalışmadığını sorguladım zaten. Çocuk 3 yaşındaysa genç olmalısın diye düşünüyorum. Genç insanlar maddi ihtiyacı da varken evde boş oturması bana tuhaf geliyor açıkçası.
Ama senin bir uğraşın varsa ki online sipariş olayı başlı başına bir iş sana bunu demem yani. İlk mesajında ben de evden çalışıyorum ayda 1500 gibi bir şey elime kalıyor desen mesela daha farklı olurdu cevaplar.

Yok anlamanızda sorun var galiba Hadi evden çalışmami geçtim. Iş bulmak ise girmek kolay mı? Bir yere basvurunca orası kosa kosa sizi aliyor mu?Anadolu yakasında bir uçtan bir uca zor gidiyorsun zaten hepsini bir arada nasil buluyorsunuz cidden?

Evet asgari ücretle çalışacak iş kolay bulunuyor istanbulda. Evine yakın da bulabilirsin. Avm market hastane dolu her yer.

Farkli bir yönden baktınız olaya. Dogru haklısınız beyaz esya konusunda
Beyaz eşyanın kötüsü epey sorun çıkarır.
Benle atanan arkadaşım çamaşır makinasını ikinci elciden aldı.
Makina bir ay sonra iki defa üst üste her yeri su içinde bırakıp tamir gördü.
Hiç randımanlı çalışmadı.
En son yeni birisini aldı arkadaşım
Kanepe falan siz çocuklu olduğunuz için iki-üç sene içinde değişebilir ama beyaz eşyayı değiştirmek daha masraf

Dışarıda çalışmak, calismak olarak görülmüyor sadece. Pandemi döneminde zaten ofiste çalışanlar bile eve geçti mesela. Niye öyle sansin insanlar ki. Bu kadar yorumdan sonra değil başlarda söyleseydiniz bunu kimse bir şey demezdi. Biliyoruz ki söylüyoruz hem. Kızımın sınıflarında oldu hep okuldaki öğretmenlerin çocukları. Arkadaşım öyle iş aradı buldu yazın demiştim zaten. Boş boş konuşmuyoruz yani ağzımız var diye. Fikir de yürütmuyoruz. Bu arada günde kaç kere kargoya gidip geliyorsunuz mesela

Bence kargoya günde 1 kere saat 4te 5te gidilir bir daha ayrıca gidilmez. Ama sipariş takibi yapılıyorsa çok sipariş oluyorsa iade falan bir kişinin ona vakit ayrması gerekir bence. Bilmiyorum günde kaç sipariş alıyor ama.

Calisiyorum ama millet sadece sabah evden çıkıp akşam gelmeyi çalışmak saniyor. Cocugumu kreşe verip çalışamıyorum dedim. Kreşleri daha geçen hafta aradım fiyatlar uçuk. Çalışacağım okulda kreş olacak da vs vs vs. Sanki 5000 lira maaş veriyor ozeller. Konuyu saptirdilar hazıra konmaya getirdiler. Arkadaş zaten günde kaç defa çocukla kargolara çıkıyorum. Cocugu bırakıp da çalışmak çocukla çalışmaktan daha kolay. Ağzı olan konuşuyor. Hazıra konmak bu mu oluyor. Evden eşimin yükünü alıyorum birisi evde olmasa bu iş yürümez zaten sürekli kargo trafiği var . Ayrica 1.5 yaşindayken bile calisan da bendim ama sonra bu işi kurduk. Sadece masrafları sormuştum kimsenin kalbini kırmak istemiyorum

Manipülasyon yapmayın.
İnsanlar çalışmayı sabah evden çıkıp akşam gelme sandığı için çalışın demedi size.
Siz çalışmıyorum yazdığınız için çalışın dedi.
Siz ne derseniz biz onu yazarız.
Kaldı ki çalışıyormuşsunuz da.. bunu belirtseniz onu yazarlardı.
Kendi yazdığınız problemli..

Öncelikle siz bir ögretmensiniz kendinize güvenin derim. Bunu illa çalışmak için demiyorum neticede donanımlı bir insansiniz. Ayrı eve çıkmayı düşünüyorsanız öncelikle emlakçı ve abonelik paralarını hesaplayın ve onları ayırın. Kalanı ile evin en zaruri eşyalarını alın. Beyaz eşyaları yani. Ama bunlarida A101 veya bim gibi yerlerden uygun fiyatlı alabilirsiniz. Gayet uygun fiyatlı. Yatak odanız varsa sadece salon yada oturma odası için yine uygun bir mobilya alın. Piyasada uygun mobilya satan yerlerde var. Ilerde rahatladiginizda eksiklerinizi tamamlarsınız. Yanı durumunuz çok kötü değil. Allah basta sağlık versin gerisi Allahın izni ile hallolur. Inanın herşeye bir anda kavuşmaktansa peyderpey kavuşmakta güzel.

Sizin algınızda problem var..
Çalışmıyorum diye yalan söylemeseydiniz o zaman..
Bende anadolu yakasında oturup avrupa yakasında çalışıyorum.
Evimin yanında olsun, kreşi bedava olsun, maaşı 10 bin olsun derseniz tabi bulamazsınız.
Neyse ne... Zaten en başta doğru bilgi vermemişsiniz. Çalışıyormuşsunuz. O zaman bu yorumların bir geçerliliği yok.

Bu da son yorumum olsun, alıntılamayın lütfen

Oncelikle evet 5 yıllık evliyiz kayinvalide ile birlikte oturuyoruz. Başta bir süre otururuz sonra çıkarız diye konuşmuştuk ama bu süreçte eşim tek çalıştığı için maddi olarak pek uygun olmadi. Kayinvalide zaten sabah çıkıp akşam geliyordu çalışıyordu. Babasi da başka bir yerde çalışıyordu. Simdi o da geldi çalışıyor bu evde yaşiyor. Kayinvalide artık haftada bir iki gün işe gidiyor. Cocugum da var 3 yasinda. Eşim daha iyi bir işte calisiyor inşallah ayrı eve istiyoruz. Biraz birikmişimiz var. Yatak odası takimi ve yatak odası için yorgan yastık battaniye nevresim tarzi şeylerimiz var işte bebek için kurutma makinesi almıştık onu da aliriz zaten. Beyaz eşyalar koltuk tv falan alınacak. Mutfak eşyaları alınacak. Yani yatak odası hariç her şey. Ben cocuk olduğu için çalışmıyorum bunları almak çok mu zor olur. Birlikte oturup sonra ayri eve çıkanlar falan siz nasil yaptınız bu işleri?

Ayrica lutfen baştan aynı eve gitmeseydiniz nasil birlikte oturuyorsunuz falan demeyin öyle oldu. Sorunlar yaşıyoruz zaten. En kısa zamanda çıkmaya çalışıyoruz
Şu anlık acil şeyleri alın çamaşır makinesi buzdolabı mesela. Küçük bi tv alırsınız birde uygun bi l koltuk yada normal koltuk yatak odanız varmış zaten şimdilik böyle yerleşirsiniz zamanla geri kalan eksikleri alırsınız taksitle vs. Mutlaka ailelerinizden de birşeyler alan olur

Bence kargoya günde 1 kere saat 4te 5te gidilir bir daha ayrıca gidilmez. Ama sipariş takibi yapılıyorsa çok sipariş oluyorsa iade falan bir kişinin ona vakit ayrması gerekir bence. Bilmiyorum günde kaç sipariş alıyor ama.
Benim tanıdık da öyle. Akşam 4 gibi gidilir işte. Hatta 4ten sonra olanlar yarın kargoya verilir yazar kargo yerinde. Iade olursa kargodan alacaksan oraya gidince olur. Tabii ki sipariş takibi, insanlarla iletisim, hazırlama vs uzun sürer. Ama günde kaç kere kargoya gidiyorum deyince en az 3 herhalde dedim ben. Neyse yine boş konuşuyorsunuz anlamıyorsunuz der şimdi daha çok konuşmayayim:)

Bir üstteki yorumda ben de neden çalışmadığını sorguladım zaten. Çocuk 3 yaşındaysa genç olmalısın diye düşünüyorum. Genç insanlar maddi ihtiyacı da varken evde boş oturması bana tuhaf geliyor açıkçası.
Ama senin bir uğraşın varsa ki online sipariş olayı başlı başına bir iş sana bunu demem yani. İlk mesajında ben de evden çalışıyorum ayda 1500 gibi bir şey elime kalıyor desen mesela daha farklı olurdu cevaplar.
Haklısınız yazmadım eşime yardimci oluyorum o da benim payıma düşeni veriyor. Bu aydan itibaren aldıklarımı kenara atacağım zaten. Normal ihtiyaçlarımı falan zaten eşimin kartından alıyorum. Senin paran benim param diye bir sey yok zaten. Yeri geliyor eşimin ihtiyacı var diye ben o ay 300 400 alıyorum gerisini ona veriyorum..böyle yani. Ama düşündüğünüz gibi evde oturuyorum tv falan izlemiyorum sabahtan akşama kadar. Oyle bir vaktim yok zaten oğlum asiri hareketli maşallah

Her konuyu da kadının çalışmasına bağlamasanız keske...

Bir öğretmen olarak keşke mesleğini yapsa ya da bir Kadın olarak dimdik ayaklarının üstünde tel başına dursa iyi , güzel ....ama ister çalışır ister çalışmaz Kendi bileceği iş..
Kaldı ki bize işiyle ilgili soru sormamış ki Kadın.
Eşyalarla ilgili fikir istiyor.
Elinizde ki para size yeter konu sahibi biraz eksik kalsa bile zamanla tamamlarsınız. Sıkmayın canınızı...

Haklısınız yazmadım eşime yardimci oluyorum o da benim payıma düşeni veriyor. Bu aydan itibaren aldıklarımı kenara atacağım zaten. Normal ihtiyaçlarımı falan zaten eşimin kartından alıyorum. Senin paran benim param diye bir sey yok zaten. Yeri geliyor eşimin ihtiyacı var diye ben o ay 300 400 alıyorum gerisini ona veriyorum..böyle yani. Ama düşündüğünüz gibi evde oturuyorum tv falan izlemiyorum sabahtan akşama kadar. Oyle bir vaktim yok zaten oğlum asiri hareketli maşallah

Önemli olan kendi kazandığından para ayırmak değil. Evin parasına katkı sağlıyor olmak

Her konuda da kadının çalışmasına bağlamasanız keske...

Bir öğretmen olarak keşke mesleğini yapsa ya da bir Kadın olarak dimdik ayaklarının üstünde tel başına dursa iyi , güzel ....ama ister çalışır ister çalışmaz Kendi bileceği iş..
Elinizde ki para size yeter konu sahibi biraz eksik kalsa bile zamanla tamamlarsınız. Sıkmayın canınızı...
Evet ya şimdi baktım konu iş ne ara eşya hal.oldu da iş.kaldi

Eşya tam olucak taksit ödenecek ise girilicek

Ya eşya tam olmasın zamanla.olsunn
Nedir yani

Evlenirken mutfak eşyası falan almadınızmı hiç? Kiraya çıkarken hemen herşey dört dörtlük olmak zorunda degil. Yavas yavas olur.
Birde herşeyi lüks almak yerine daha uygun fiyatlı olanlarıni alirsiniz.
Cocugun kres yasi gelmis aslinda, onu krese verip calisabilirsiniz. Esinizin maaşı ne kadar

Her konuyu da kadının çalışmasına bağlamasanız keske...

Eee kadınlar çalışsın,kendi ayakları üstünde dursun istiyoruz işte fena mı?bir öğretmen kadın evleneyim diye 5 yıl kayınvalidesi ile yasamayı kabul etmesin istiyoruz. Hadi şimdikiler ediyor gelen yeni nesil etmesin diyoruz..belki burayı okuyorlardir.

Eee kadınlar çalışsın,kendi ayakları üstünde dursun istiyoruz işte fena mı?bir öğretmen kadın evleneyim diye 5 yıl kayınvalidesi ile yasamayı kabul etmesin istiyoruz. Hadi şimdikiler ediyor gelen yeni nesil etmesin diyoruz..belki burayı okuyorlardir.
Doktor ben de senin gibi düşünüyorum.
Keşke tüm hemcinsim kendi ayakları üstünde dursa ama suan konu bu değil ki..
Yok hazıra alışmışsın yok yan gel yat gibi söylemlerin de fazla olduğunu düşünüyorum. Sonuçta koca Kadın ister çalışsın ister çalışmasın.

35 40 bin kadar biriktirdi eşim. Benimde bir tane bileziği var 2 3 bin lira eder onu bozdururum. Elime geçen paraları da bir hesabima atıp unutacağım orda parayı. Kreşler çok pahalı bulundugumuz yerde. Çalissam bana maaşımdan bir şey kalmamış oluyor maalesef onu da hesap ettik
Kiraya cıkıcaksanız elinizdeki paranın hepsini eşyaya vermeyin derim. Hele bi eve cıkın ufak ufak taksitle alınır.

Doktor ben de senin gibi düşünüyorum.
Keşke tüm hemcinsim kendi ayakları üstünde dursa ama suan konu bu değil ki..
Yok hazıra alışmışsın yok yan gel yat gibi söylemlerin de fazla olduğunu düşünüyorum. Sonuçta koca Kadın ister çalışsın ister çalışmasın.
Evet o söylemler fazla ama sanırım evde kayınvalide bile çalışınca, demek ki ihtiyaç var, kayınvalidenin evine gelip çalışmamak garip geldi insanlara sanırım.

X