5 yıllık evliyiz ayri eve çıkmak istiyoruz masraflarin altından nasıl kalkabiliriz ?

Eşimin ailesini bilmiyorum ufak tefek yardimci olurlar aslinda ama benim tarafimda yardim edecek kimse yok maalesef. Kreş masrafı olursa bana maaştan bir şey kalmıyor daha da çok masraf çıkıyor hatta
Yorumunuzda okudum. Yaklaşık 35 40 bininiz varmış. O zaman çıkarsınız ayrı eve. En temel ihtiyaçları alıp geri kalan ıvır zıvırı yavaş yavaş tamamlarsınız.

Biz evleneceğiz yeni ev diziyoruz Arçelik 3lü paket 7700 fiyat aldık çamaşır mk bulaşık mk buzdolabı
TV 2000 ( daha uygunda bulunabilir)
bunun dışında koltuk takımı beğendik 7000₺
yemek masası sandalyeler 2000₺

yatak odamız yok bizim siz sanslısınız.
mutfak eşyalar ıvır zıvır 2 3 bin eder
perde halı vs uygun alırsınız idareli zamanla degiştirilir her şey

20.000 size yeter uçmaya gerek yok kurtulun ayrılın kendi eviniz olsun yeter

Ben bosandiktan sonra baska sehirde kadro bulunca sıfırdan yeni bir duzen kurdum kendime. Yavas yavas taksit taksit odedim. Herseyi bir anda tamamlamaniz sart degil. Butcenize gore yavas yavas alirsiniz. Onemli olan huzur ve mutluluk esya onemli degil. Acele etmeyin esya icin.

Eve zaten cok esya almayin. Salona bi kose koltuk tv alin. Hali . Bir adet akilli masa alin . Cocuk odasina bir yatak ve sifonyer ya da kucuk minik dolap. Hali. Ve beyaz esya. Beyaz esya da biraz zorlanabilirsiniz. Dediklerime instagram minimal yasam ya da sade yasam ya da minimal sade evim gibi sayfalardan bakabilirsiniz.

Eşimin ailesini bilmiyorum ufak tefek yardimci olurlar aslinda ama benim tarafimda yardim edecek kimse yok maalesef. Kreş masrafı olursa bana maaştan bir şey kalmıyor daha da çok masraf çıkıyor hatta
Bulunduğunuz ilde ev kiraları ne kadar peki .

Kiralik ev tutarken ilk başta ilk ayın kirasi, depozito,emlakçı parası,saat aboneliği derken en az 6-7 binlirayi buluyor tabi kira yüksek olursa miktarda artar ilk etapta ödeyeceğiniz miktar.

Kreşlerin pahalı olduğu yerde kiralar da pahalı olur. Semt kiralari,kreşleri, okulları her şeyi etkiliyor. Kiralık evler ne kadar mesela

Biz evleneceğiz yeni ev diziyoruz Arçelik 3lü paket 7700 fiyat aldık çamaşır mk bulaşık mk buzdolabı
TV 2000 ( daha uygunda bulunabilir)
bunun dışında koltuk takımı beğendik 7000₺
yemek masası sandalyeler 2000₺

yatak odamız yok bizim siz sanslısınız.
mutfak eşyalar ıvır zıvır 2 3 bin eder
perde halı vs uygun alırsınız idareli zamanla degiştirilir her şey

20.000 size yeter uçmaya gerek yok kurtulun ayrılın kendi eviniz olsun yeter
Allah yardımcınız olsun iyi fiyatlara almışsınız bence. Zaten kalabalık evleri sevmiyorum sade evleri seviyorum sadece kullanacağımız şeyleri aliriz. Kayinvalidem de perde falan vardi o da yardimci olur diye düşünüyorum. Gecen gün ayri eve çıkmak istesek kendi düzenimiz kurmak istiyoruz desek ne düşünürsün diye sormuştu eşim( o zamanlar kayinpeder burda degildi yani biz gidersek tek kalmış olacaktı) o da çok sevinirim çıkın tabi dedi herkes yapıyor siz niye yapamayacaksiniz dedi. Simdi kayinpeder de gelip burda çalıştığı için beraber dururlar daha iyi olur.

Bu yorumunuz bana çok saçma geldi. Kreş masrafı olsa dahi çalışmak, kendi paranı kazanmak her zaman önemli. Siz bir çalışın, tecrübeniz olsun. Daha iyi iş imkanlarınız olur belki. Zamanla geliriniz artar, cebinize daha fazla para kalır. Mesleğiniz var mı, çocuğunuz okula başlayana kadar çalışmayacaksanız, çocuğunuz okula başladığında iş bulabilecek misiniz?

İlk iki yıl da çocuğunuz yokmuş, yine çalışmamışsınız, neden çalışmadınız? Çocuğu bahane ediyorsunuz gibi duruyor buradan. Kv haftada 1-2 gün işe gidiyor artık demişsiniz, o bakmaz mı çocuğunuza? Aynı şehirde anneniz teyzeniz halanız kuzeniniz vs yok mu mesela bakabilecek? Kv baksa, diğer kişiyle dönüşümlü de bakabilirler. Çalışmayan, işe ihtiyacı olan arkadaşınız vs bir tanıdığınız yok mu? Kendi evinde baksa çocuğunuza bir ücret karşılığı. Atıyorum 3 bin tl alsanız 2 bin çocuğa bakan hanıma verseniz bin tl size kalır, eşya taksidi ödenir o parayla.

Bence eğer kiralar uygunsa eşyalı küçük bir eve geçin 2+1 e ya da mobilyacilardan alın eşyaları kendi yapımlari ucuz olur. Esyasiz eşyalı evlerin fiyatı genellikle 400-500 oynuyor aynı semtteyse. Ya da 0 olsun her şeyin en iyisi olsun takintiniz yoksa spotculardan 3 de 1 fiyatına 0 a yakın eşya alırsınız. Mesela çamaşır makinesi en iyisinden olmaz ama çalışır durumda olur buzdolabı da öyle aldığınız eşyaları temizletir kullanırsınız maks 10bine tüm evi döşersiniz
Cocukla eşyalı ev pek istemeyiz aslinda. En uygun bir şekilde arastiracagix

Oncelikle evet 5 yıllık evliyiz kayinvalide ile birlikte oturuyoruz. Başta bir süre otururuz sonra çıkarız diye konuşmuştuk ama bu süreçte eşim tek çalıştığı için maddi olarak pek uygun olmadi. Kayinvalide zaten sabah çıkıp akşam geliyordu çalışıyordu. Babasi da başka bir yerde çalışıyordu. Simdi o da geldi çalışıyor bu evde yaşiyor. Kayinvalide artık haftada bir iki gün işe gidiyor. Cocugum da var 3 yasinda. Eşim daha iyi bir işte calisiyor inşallah ayrı eve istiyoruz. Biraz birikmişimiz var. Yatak odası takimi ve yatak odası için yorgan yastık battaniye nevresim tarzi şeylerimiz var işte bebek için kurutma makinesi almıştık onu da aliriz zaten. Beyaz eşyalar koltuk tv falan alınacak. Mutfak eşyaları alınacak. Yani yatak odası hariç her şey. Ben cocuk olduğu için çalışmıyorum bunları almak çok mu zor olur. Birlikte oturup sonra ayri eve çıkanlar falan siz nasil yaptınız bu işleri?

Ayrica lutfen baştan aynı eve gitmeseydiniz nasil birlikte oturuyorsunuz falan demeyin öyle oldu. Sorunlar yaşıyoruz zaten. En kısa zamanda çıkmaya çalışıyoruz
Birikmiş paranız varmış madem uygu fiyatlı çeyiz paketleri var meselâ spotçular bazı eşyaları uygun fiyatlara alabilirsiniz biraz fazla gezerseniz uygun şeyler alabilirsiniz ama beyaz eyşalarda sıfır alırsınız özelliğine göre fiyatlar artıyor ve azalıyor

Bu yorumunuz bana çok saçma geldi. Kreş masrafı olsa dahi çalışmak, kendi paranı kazanmak her zaman önemli. Siz bir çalışın, tecrübeniz olsun. Daha iyi iş imkanlarınız olur belki. Zamanla geliriniz artar, cebinize daha fazla para kalır. Mesleğiniz var mı, çocuğunuz okula başlayana kadar çalışmayacaksanız, çocuğunuz okula başladığında iş bulabilecek misiniz?

İlk iki yıl da çocuğunuz yokmuş, yine çalışmamışsınız, neden çalışmadınız? Çocuğu bahane ediyorsunuz gibi duruyor buradan. Kv haftada 1-2 gün işe gidiyor artık demişsiniz, o bakmaz mı çocuğunuza? Aynı şehirde anneniz teyzeniz halanız kuzeniniz vs yok mu mesela bakabilecek? Kv baksa, diğer kişiyle dönüşümlü de bakabilirler. Çalışmayan, işe ihtiyacı olan arkadaşınız vs bir tanıdığınız yok mu? Kendi evinde baksa çocuğunuza bir ücret karşılığı. Atıyorum 3 bin tl alsanız 2 bin çocuğa bakan hanıma verseniz bin tl size kalır, eşya taksidi ödenir o parayla
Pandemiden önce part time çalışıyordum çalışmak istemesem o zmaan da çalışmazdım hem de düşük ücrete. Öğretmenim ama atanmadım atanmayı erteledim sürekli yıllar geçtikçe de bilgilerim eskidi. Tabi ki de çalışmayı düşünüyorum. Tam olarak öğrenci gibi oturup çalışmam lazım sınavlara giriyorum. İhtimallerden bahsetmiştiniz vaktinizi ayırip teşekkür ederim. Kv min ne yapacağı belli olmuyor köye gidiyorum deyip gider daha önce ogluma bakarken yaptı çünkü. Yarin Derse gitme benim işim var dedi o yüzden başkasına güvenip de bırakamam başka kimse de yok zaten.

Birikmiş paranız varmış madem uygu fiyatlı çeyiz paketleri var meselâ spotçular bazı eşyaları uygun fiyatlara alabilirsiniz biraz fazla gezerseniz uygun şeyler alabilirsiniz ama beyaz eyşalarda sıfır alırsınız özelliğine göre fiyatlar artıyor ve azalıyor
Bencede fazlasında lükste hiç gözüm yok gerçekten

35 40 bin kadar biriktirdi eşim. Benimde bir tane bileziği var 2 3 bin lira eder onu bozdururum. Elime geçen paraları da bir hesabima atıp unutacağım orda parayı. Kreşler çok pahalı bulundugumuz yerde. Çalissam bana maaşımdan bir şey kalmamış oluyor maalesef onu da hesap ettik
Gayet iyi bir para var elinizde bence yüksekten gitmez idareli seyler alırsanız gayet güzel kurarsınız evinizi hersey zamanla olur kendi eviniz olmus olacak bi cesaret baslayın bence

X