5 yıllık evliyiz ayri eve çıkmak istiyoruz masraflarin altından nasıl kalkabiliriz ?

Bir de öğretmensiniz. Çok şaşırdım çok. Öğretmenseniz tam tersi çalıştığınız okula çocuğunuzu yüzde elli indirimli veya ücretsiz yazdırabilirsiniz. Bunu yapmayan okul yok. 3 yaşını kreşte 4 yaş sonrasını sizin çalışacağınız yerde uyguna gidebilir.

Bir de öğretmensiniz. Çok şaşırdım çok. Öğretmenseniz tam tersi çalıştığınız okula çocuğunuzu yüzde elli indirimli veya ücretsiz yazdırabilirsiniz. Bunu yapmayan okul yok. 3 yaşını kreşte 4 yaş sonrasını sizin çalışacağınız yerde uyguna gidebilir.
Aa öğretmen mi? O zaman bünyesinde kreş bulunan zincir okulları denemeli mutlaka. Fiyatta ciddi indirim alır

Aa öğretmen mi? O zaman bünyesinde kreş bulunan zincir okulları denemeli mutlaka. Fiyatta ciddi indirim alır
Evet ama sanki öyle bir şeyden hiç haberi yokmuş gibi kreşler çok pahalı kazandığım kreşe gideceği için çalışmıyorum diyip duruyor. Zincir olmayan okullar bile yapıyor bunu. Bünyesinde kreş olması yeterli.

Çeyiz paketi olarak satılan beyaz eşyalar oluyor. O kısmı o şekilde hesaplı halledebilirsiniz. Akabinde de vivensede falan hem güzel hem uygun koltuk takımları oluyor yada modalife gibi taksitli paketler tercih edebilirsiniz. Tavsiyem herşeyi aynı anda almayın kendiniz alacaksanız. Evlenirken size zaten belli ki iki tarafta masraf etmemiş. Sizin aileniz size mutfak eşyalarını eşinizin tarafı da mobilyada destek atarsa halı perde yaşadığınız şehirde eminim uygun yerler ararsanız bulursunuz.

Birikiminiz varmış, emin olun rahatlıkla halledersiniz hiç telaş etmeyin. Sadece ilk mobilya siparişini verin ki kumaş vs ancak yaparlar bir iki ayda

35 40 bin kadar biriktirdi eşim. Benimde bir tane bileziği var 2 3 bin lira eder onu bozdururum. Elime geçen paraları da bir hesabima atıp unutacağım orda parayı. Kreşler çok pahalı bulundugumuz yerde. Çalissam bana maaşımdan bir şey kalmamış oluyor maalesef onu da hesap ettik
2. El alabildiğnizi 2. El alın
Gerçekten bazı ürünler tertemiz ve yeni oluyor
Kuzenim geçen sene ev değiştirdiği için L koltuğunu yepyeni bir şekilde yarı fiyatına sattı neredeyse.
bulacağınız evi mümkünse sahibinden bulun, emlakçıya boşuna para vermeyin.

Neden siz çalışmayı düşünmediniz hiç? 2 yıl çocuk yokmuş bu süreçte iki kişi çalışıp birikim yapabilirdiniz yani kaynana kayınpeder çalışıyor, eş çalışıyor siz evde oturuyorsunuz ne kadar mantıklı? Bir de çocuk yapmışsınız o da bahaneniz olmuş çıkmak istedikten sonra illa o çocuk olmayan 2 senede çalışıp birikim yapardınız karı koca.. hiç mi çeyiz falan da yapmadınız da hazır eve öylece geldiniz. Hazıra alışmışsınız. Çocuğunuzun artık 3 yaşında kreşe verip çalışın insanlara da yük olmayın yani..sonuçta o kadar eşyanın borcu taşınırken masraf kira şu bu baya tutar.
Disardan bu kadar yorumu yapmak çok basit dimi ? Hazıra konmuş olsam ya da Hazıra alışsam kocaman evde her şey var oturmaya devam ederdim. Hiç çalışmadığımı nerden çıkardınız acaba ? Ayni evde oturacağım diye beyaz eşya koltuk takımı alıp gelmeyecektim herhalde. Kendi kullanacağım yatak odami dizdim geldim.

35 40 bin yeter nasıl yetmiyor. 3 sene önce 30 bine tüm mobilyaları almıştık sizin yatak odası varmış zten. 5 6 bine koltuk takimi alırsınız belki daha uyguna bile bulursunuz..sonra beyaz eşyalar camsr mak bul mak fırın ütü vs de en iyisi ve pahalısını almadığınız sürece yeter bu para size. Biz bir züccaciye ye girio bütün mutfak eşyasını almıştık..yine çok tutmamıştı. Su an da mesela salon perdemi diktirdim ama diğer odadaki perdeler pazardan kötü de durmuyor. Siz de bütçenize göre alırsınız. Önce bir gidin fiyat araştırması yapın sunu şunu alırsak kaça olur gibi. Sonra kira taşınma masrafı için para ayırın.

Eve zaten cok esya almayin. Salona bi kose koltuk tv alin. Hali . Bir adet akilli masa alin . Cocuk odasina bir yatak ve sifonyer ya da kucuk minik dolap. Hali. Ve beyaz esya. Beyaz esya da biraz zorlanabilirsiniz. Dediklerime instagram minimal yasam ya da sade yasam ya da minimal sade evim gibi sayfalardan bakabilirsiniz.
Sade evimi takip ediyorum fotoğraflarına bakınca rahatlıyorum çok güzel sade evler. Fazlalık esya hiç istemiyorum. Teşekkür ederim

Ben bosandiktan sonra baska sehirde kadro bulunca sıfırdan yeni bir duzen kurdum kendime. Yavas yavas taksit taksit odedim. Herseyi bir anda tamamlamaniz sart degil. Butcenize gore yavas yavas alirsiniz. Onemli olan huzur ve mutluluk esya onemli degil. Acele etmeyin esya icin.
Aynı fikirdeyiz çok tesekkur ederim

fiyatlar suan nasil bilmiyorum ama modalife da falan uygun oluyor genelde mobilyalar.
beyaz esya belirli markalarin yan firma urunlerini tercih ederseniz biraz daha uygun olur.
arcelik degilde altus mesela.
etrafinizda ki insanlara soyleyin mutlaka ellerinde fazla perde vs vardir.
yardimci olurlar ufak tefek esyalar konusunda

Ozel okulun verdiği maaş 3.500 en fazla. Özel okulda kreşler 3 4 bin. Nasıl bir hesap yaptınız acaba. Ogretmenler sanıldığı kadar fazla kazanmıyor ozel okulda

Disardan bu kadar yorumu yapmak çok basit dimi ? Hazıra konmuş olsam ya da Hazıra alışsam kocaman evde her şey var oturmaya devam ederdim. Hiç çalışmadığımı nerden çıkardınız acaba ? Ayni evde oturacağım diye beyaz eşya koltuk takımı alıp gelmeyecektim herhalde. Kendi kullanacağım yatak odami dizdim geldim.
Neye kızıyorsunuz ki gayet haklı yorumlar. Evde kv bile çalışırken siz evde durup çocuk yapmışsınız. Çok tuhaf ya. Şu zamanda insan niye çalışmaz şaşırıyoruz doğal olarak. Siz çıkarsınız ayrı eve merak etmeyin tabi hazır gibi olmayacak.

Ozel okulun verdiği maaş 3.500 en fazla. Özel okulda kreşler 3 4 bin. Nasıl bir hesap yaptınız acaba. Ogretmenler sanıldığı kadar fazla kazanmıyor ozel okulda
Farkındaysanız özel okulda çalışan öğretmene indirim yapılıyor dedim. Ya yari ücreti alınıyor ya da ücretsiz oluyor. Ben öyle olmayan okul görmedim. En fazla 1500 evler olan bir yerde de 3-4bine kreş olacağını hiç ama hiç sanmıyorum. Hele şu dönemde. Yani 3,500 alsanız hadi 3bin de kreş olsa yari fiyatına gönderseniz 1.500 olur. Siz şimdi öğretmene indirim yok burda dersiniz ama hiç sanmıyorum.

X