oncelikle kimseyi hicbir seyle itham etmedim, bazilarinin akli basinda dedim digerleri icin hicbir sey soylemedim, herkes nasil isterse o sekilde dusunmekte ozgur.
ikincisi annelerimiz (yine nedense toplumsal dayatmalarin kaynagi kadin figur oldu halbuki hersey erkeklerin iyiligine isliyor), evlilik oncesi iliski tu kakadir derler cunku hicbir erkek “kullanilmis” kadin istemez ve bir kadinin tek gorevi ve en buyuk basarisi evlenmektir. simdi eger bu denklemde bir kadin olarak sizi rahatsiz eden bir sey yoksa super cunku zaten bunun cok koklu bir sekilde yasandigi bir yer ulkemiz. ha eger erkeklerle esit oldugunuzu, onlara hak olanin size de olmasi gerektigini, en temel icgudunuzu yasadiginiz icin “ikinci el” “kullanilmis” “yollu” olmayi kabul etmiyorsaniz bence kendinize sayginiz var demektir.
ayrica; surekli herseyin dogru zamani vurgunuza gelince; evlilikten once cinsel iliskinin dogal kabul edilmesi 13 yasinda herkes sevissin demek degildir. tabi ki degildir, bu cok yanlis bir bakis acisi, bu iki ayri sey ayni seymis gibi gosterilemez. biri cocuk istismari, digeri ozgurluk, ve hatta esitlik, yetiskinlerin sosyal baski altinda olmadan kararlarini ozgurce vermeleri.
" Bu kasada 5 tane sağlam elma var " demek , digerleri çürük demektir. Burada birkac akli basinda yazar var demek digerlerini tam tersi pozisyonda varsayar.
Annelerimizin ağzindan yazdim çünku boyle konulari bize " aktaranlar" annelerimizdir.
Bu konuda baski unsuru yada karar verici kisiler kadinlarimiz degil elbet.
Babalarimiz aslinda sevismemize bisey demezler annelerimiz bize baski kuruyor demek istemis olabilir miyim sizce?
Toplum kurallari kadin/ erkek tum bireylerin kurallaridir fakat yeni nesle aktarimlari farkli kanallardan olabilir.
Kadina yapilan baskinin erkeklerden muaf tutulmasi gibi birseyde hemfikir olduguma dair bir cumlem yok.
Ayrica, o istedigi kizla yatip kalkip sonra bakire ile evlenen ve ailesi de buna razi olan erkeklerin de sayisi zannetiginiz kadar fazla degil.
Tüm erkekler ataerkil, tum kadınlar postmodern degil.
Bu düzen boyle devam ediyorsa bunda erkeklerin oldugu kadar kadinlarin da katkisi vardir.
Cinsellik icin yaştan hiç bahsetmedim, cocuk istismarina nerden geldiniz anlamadim.
"Evlilik öncesi cinsellik " demek, sağliklı cinsellik sartları var ama toplumsal sart olan " nikah" sarti yok demek.
Yoksa kucuk yastaki cinsellik filan degil.
Kaldi ki nikah olsa bile diger sartlari olusmamis cinsellik de asla kabul edilemez birsey. Örn, cocuk evlilikleri.