5 yaşındaki oğlum asla meyve yemiyor,tatmıyor bile...

Teşekkür ederim,bakalım bende altında yatan bir sebep var mı diye bakıp,ısrar etmemeye devam edeceğim.
Yani artık meyveyi teklif dahi etmiyoruz zaten,baskı hissetmesin diye.

Hiç meyve yemese de olur. Rahat bırakın bence.
Yok dediğim gibi teklif etmiyorum, tabakla peşinden koşmuyorum bende sevmem meyve pek yemesem aklıma gelmez.
Merak ettiğim daha tatmadan reddetme olayıydı acaba bir hassasiyeti mi var,kendini korumaya mı çalışıyor diye düşündüm.
Bu durumu yaşamış olan var mı diye merak edip,fikir edinmek istedim.

Yeğenlerim.cok fazla hepsi birbirinden farklı biri ağzına hiç meyve sürmez biri dibine kadar yer biri yemek hiç sevmez biri aşırı secervs. İki kardeş aynı anne baba olanlar da aynı şekilde benim.oglimda domates yemez çorba hiç yemez yediği şeyler makarna pilav köfte. Tavuk. Yoğurt yumurta sebze hiç yemez zorlanyrm ama dert etmiyorum sadece psikiyatri ye danıştım çocuk psikiyatri. Ergoterapi önerdi fiyatı aşırı pahalı gidemedm üstüne gitmemek ve araştırdım ergoterapi yi bazı şeyleri kendim uygulicam bende çocuk gelişimi son sınıf öğrencisiym.o yüzden bilgim çok kötü değil. Duyusal etkinlikler ile belki halledileblr oğlum corab giymeyi de red eder mesela yüksek sese karşı duyarlı. Bazı çocuklarda böyle.oluyor

Hiç mi tatmadı acaba
Mesela benim erkek kardeşim kuş gribi çıktığı zaman ufaktı Tv açıkmış görmüş epey yumurta vesaire yemedi kuş gribi de diyemezdi tuş gıbi var ben yemem diye 5-6 sene yumurta tavuk yemedi bir gün bebeklikten beri arkadaş olduğu komşumuzun torunuyla kahvaltı yapmaya onlara gitti çocuğun anneannesi de biliyordu yemediğini önüne yumurta koymuş bu bitecek diye orda yemeye başlamış öyle başladı yemeğe . Ama tavuğu vesaire hâlâ tavuk döner harici yemez sebze bir kaç sebze dışında ağzına değmez eti ancak evde köfte olarak yer dışarıda da bir tek döner formunda yer eti . Siyah zeytin yemez . Onun dışında allahtan peynir süt yoğurt vesaire yer

Yok hayır hiç tatmadı bütün meyveleri minik minik ara ara denedik ama tatmadı. Bir iki kere pastada muz denk geldi çıkarttı.Hiç tatmadığı birşeyi neden bu kadar reddiyor anlamıyorum, domates,salatalık,zeytin meyve hiç tatmadı.
Tadıp yemese sevmedi der zorlamam,şimdi de zorlamıyorum ama artık aklıma iyice takılmaya başladı.
Bir hassasiyeti mi var diye düşünüyorum.

Yok yememesi sorun değil de hiç tatmadan reddetmesi iyice aklıma takılmaya başladı,farketmediğim bir şey mi var diye düşünüyorum.
Ben de götürmeyi düşünüyorum bakalım ne önerip nasıl bişey diyecekler.

Tadıp da hani yemese evet bir alerjik durum Ya da tad sevmeme olabilir ama garip. Ki muzu çocuklar çok sever mesela

Ben böyle bir yazi okumuştum.cocuklar bedenlerine iyi gelmeyen besinleri tüketmek istemeyebiliyor. Ama zamanla belki ısrar, belki farklı şekillerde sunma şeklinde çocukların bedenleri ile iletişimini sekteye ugratiyoruz.

24 yazılmış..14 olacaktı yaşı.

Acaba ne yaptınız şuanda duzeldimi benim oğlumda 3 yasında hiçbir şekilde yediremiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…