5 senedir çıkıyoruz artık sözlenmenin vakti gelmedi mi?(Okul olsada)

İlk defa da bir oğlan anası haklı sanırım.
Okul bitmemiş, askerlik duruyor. İş mevzusuna girmiyorum bile.
Tabi ki de beklemelisiniz.

Annesi haklı..
Uzun süre sözlü ya da nişanlı kalmak gereksiz yıpratıcı..
Evet içine girmeden anlamazsın.

Ben 1 yıl nişanlı kalmıştım buna rağmen pişman olmuştum.
Keşke düğüne 3 ay kala nişan yapsaydım diye..

Annesinin yerinde olsam, annesi ile harfi harfine aynı tepkiyi verirdim. Hiç kızmayın sonuna kadar haklı. Bende seninle yaşıtım 3 yıllık bir ilişkim var. Benimde evlenen hatta çocuğu olan çok arkadaşım var. Ama bir evlenme acelesine yada merağına kapılmadım. Okullar bitsin hele elbet olur. Acele giden ecele gider..

Daha okul bitmemiş askerlik var işi yok neye güvenip sözlenelim diyorsunuz? Sözlenirsiniz bu sefer nişan sonra düğün eee kim karşılayacak bunları

Şu sözlenmenin olayı ne?
Bilen bana açıklasın.
Sözlenmek sana bir getiri sağlamaz bence. İlişkiyi ciddi hale sokan aile ile tanışmadır.
Yani demeye çalıştığım aile ile tanışıyorsun zaten, sözün bir anlamı yok ki ekstradan. :)
Annesi sonuna kadar haklı sözlerinde hem. Bir de daha yaşınız 22. Çok çok gençsiniz yaşınız falan da gelmemiş. Etrafa da bakmayın, sırf etrafta herkes evleniyor, yaşım geçti diye evlenilmez. Ki tekrardan üstüne basarak söyleleyim sadece 22 yaşındasınız.:)

Bir de neden çalışmıyorsunuz?
Evlilik çok masraflı bir şey. Çorbada sizin de tuzunuz olsun.
Edit: İş bulamıyormuşsunuz pardon. Yine de harıl harıl arayın derim ben.

Son düzenleme:

Sözlüm diyebilmek, arkasından nişanlım diyebilmek sonra eşim diyebilmek vs.
Bir sorun çıktığında da daha zor karar verebilmek, ama ama ben insanlara şimdi ne derim?, sözü nasıl atabilirim ki?, atmayayım en iyisi diye daha fazla dert edinmek herhalde.

Bir de şimdiden annesi yüzünden kavga ettiğiniz insanla sözlenmek için bir daha düşünün, o lafların acısı tek tek çıkabilir. "Diplomanı al, sonra evlenin." diyebilecek olgunlukta bir insan için bu şekilde davranırsanız sonradan herhangi bir konuda haklı bulunmanız zor olur, bana göre imkansız da, hayat sizin hayatınız.

Annesi kesinlikle haklı.
Çok küçüksünüz.
İş güç askerlik yok daha ortada.
Uzun süre sözlü nişanlı kalınca işler sarpa sarıyor, aileler işin içine girince sevgiliyken olduğu gibi olmuyor dünya. Hatta bak annesinin bir lafıyla şimdiden kavga kopmuş. Ayrıca sevgilinin de sana bu şekilde anlatmaması gerekiyordu.
Şimdi sözlensen kaç yıl daha evlenemeyeceksin bu sefer millet daha çok soracak düğün ne zaman diye. Emin ol daha çok bıkacaksın. Milletin lafına bakarsan zaten yandın.
Allah ömür verirse uzuuuun yıllar evli kalacaksın. Bir iki sene geç sözlensen nooolur erken sözlensen nolur?
Yıllardır birliktesiniz diye yüzük takalım garantiye alalım istiyorsun da sanki sözlenince ayrılma şansınız yokmu? Herkes duyacak bilecek hemde.sevgilini kimse bilmez. Daha rahat takıl böyle boşver.

Hay ağzını öpeyim! Şekil: 1.a
Türkiye'de biten evliliklerin %80'den fazlasında ailenin de payı varmış. Demem o ki niye bu kadar yüz göz olmaya, aileleri işin içine katmaya isteklisiniz? Aileler işin içine girince ilişki laçkalaşıyor, sorunlar büyüyor ve hatta aşk dahi bitiyor. Dünyada aşk evlilikten sonra biter, Türkiyede sözlendikten sonra. (İşin esprisi bu tabi)
Yani aşkınızı doya doya yaşayacağınıza neden bu tip ağır yüklerin altına sokuyorsunuz ki kendinizi?

Bir de neden çalışmıyorsunuz?
Evlilik çok masraflı bir şey. Çorbada sizin de tuzunuz olsun.
Milena'ya katılıyorum sevgili konu sahibi. Ben 3 ay kadar önce nişanlandım (söz filan yapmamıştık daha önce ve 5 senedir sevgiliydik. İkimiz de okulu bitireli 1 yıl olmuştu). Nişanı evde yaptık ve buna rağmen öyle bir masraf oldu ki inanamazsınız. Sadece ikram edilenler bile büktü belimi Artı evimizin annemin değişmesini istediği tüm eşyalarını değiştirdim. Çok, çok masraf hakikaten (Ay ağlayacağım)

Siz bir iş bulun, biraz ailenize destek olun. Hem ailenizin durumu da iyi değilmiş; şimdi kendi ailenizi de durup dururken masrafa sokmayın.

Asıl sözlendiğiniz zaman, "nişan ne zaman" , "düğün ne zaman" sorularından bayılacaksınız. Ben uzun ilişkilerde, zaten birbirinizi genel anlamda tanıdığınız için, söz, nişan ve düğünün mümkün olduğu kadar hızlı yapılması taraftarıyım yoksa insan yıpranabiliyor o süreçte.

"Iki ay sonra 22 oluyorum" diyen biri yetirici kadar olgun degildir, evlilige hazir degildir.

Üzgünüm ama annesi hakli. Senin istedigin herkese sevgilin ile hava atmak, feyse, instagrama foto atmak, ama sirf bunun icin söz yapilmaz.

Yasin daha cok kücük, önce kendi ayaklarin üzerine durmayi ögren. Ilk basta kendine derhal is bul, herhangi bir is, fark etmez. Böyle evde oturarak, mahaledeki cahil kadinlari dinleyerek iste böyle sacma sapan düsüncelere kapilmisin.

Bir dahada sevgiline sözden bahs etme. Bir bayan icin cok itici bir davranis. Bu isler zor ile olmaz. Eger bu isi diretirsen, annesi hakli olarak ogluna musallat oldugunu düsünür ve iyice senden nefret eder.

Bu flört zamanin tadini cikar. Zaman cok cabuk gecen birsey, bi bakmissin on yil evli, coluk cocuklu hayatin var, bi bakmissin torun sahibi olmussun.. Yani sabir en güzelidir,

Son düzenleme:
annesi çok haklı ayrıca diploma alsın yeter demiş şahsen okul askerlik ve işten sonra aileleri karıştırıp söz nişan daha mantıklı.çocuğun işi yok gücü yok askerlik duruyor daha sen tamam evdesin ama sözlenmek için çok erken sende o süre içerisinde bir iki sene biyerlere gir çalış kafana takmamış olursun hemde çevren baskı yapmaz

Bizde 5 senedir birlikteyiz ama ne bi söz ne başka bişey var. Erkek arkadaşım senelerdir çalışıyor ben okuyorum son senemdeyim. Okulun bitmesini bekliyoruz. Beklememizin tek sebebi benim okumam. İşe girmeden bu işlere kalkışmak pek doğru gelmiyor.

Bir çiftin evlenmesi için yada buna dair bi adım atılması için o olgunlukta ve o maddi güce sahip olması gerek öncelikle.

Bence bi sene daha sabredin okulunu bitirsin. Sizde iş bulun bunlar çok masraflı şeyler. Yanlış anlamadiysam daha askere gidecek sevgiliniz. Ailen seni niye versin ki şimdiden? Ayrıca çok büyük değilsiniz bir iki sene bekleyince yaşınız geçmeyecek.

22 yas buyuk bir yas degil ki. O zaman biz anane babanne olduk
İs yok askerlik yok okul devam ediyor sozlenip sorumluluk almaya gerek yok su asamada. Sozlendikten sonra malesef isin flort boyutu degisiyor. Uzin sure sozlu kalmak kasmaya basliyor. Neden erkenden baski altina alasiniz herkesi.
Kendi aileniz kabul ediyor muki?

nerdeyse aynı yaşlarda aşık olmuşuz. Bizde sizin gibiydik. Bende arada isyanlanıordum yapalım edelim die. Ama şimdi biraz daha bekleyebilirmisim bile diorum. 8. Yılımuzda istefile nişanlandık 2yılda nişanlı geçti evlendik. Boşver tadını çıkar böyleee... zamanı gelince zaten otomatik oluyor bazı şeyler.

Tekrar yazıyorum da sen evliliğin sorumluluğu alacak olgunlukta değilsin zaten.
İşin yok, sevgilin okuyor, henüz işe başlamamış, askerliğini yapmamış. Sözlenseniz, takısı, bohçası, çiçeği, böceği, çikolatası, tüm masrafı sevgilinin ailesi yapacak. Belki de durumları yok, ne biliyorsun?

Belki de bunca zaman okuttuk, evlenirken de kendi geliri ile evlensin diye düşünüyorlar?

Belki de oğlunu evliliğin ve bir eşin sorumluluğunu alacak olgunlukta görmüyor.

Benimde kardeşim var. Mezun olmadan böyle bir teklifle gelse, bende olmaz derdim. Annemde aynı, sevgilinin annesinin kurduğu cümleyi kurardı. İster alının, ister alınmayın, okulunu bitir öyle takalım yüzüğü derdi.

Yüzük takmakla bitiyor mu? Yok hal hatır sormak için aramadılar, bayramda gelmediler, bayram hediyesi almadılar, şöyle oldu, böyle oldu, bilmem ne. Açıkçası ben olsam, oğlumun bu hengamede derslerini ihmal etmesinden endişe ederdim. Ailelerin devreye girmesi nasıl bir sorumluluk yüklüyor gençlerin üzerine haberin var mı?

Sen okulunu bitirmişsin tabi, o çocuğu düşünmüyorsun hiç. Biraz empati yap. Her erkek kayınpederinin karşısına, ben okulumu bitirdim, işimi gücümü elime aldım, ayaklarımın üzerinde durabiliyorum diye çıkmak ister.

Aklını evlilikle bozup daha şimdiden kv adayın ile yüzgöz olmuşsun. Yerinde olsam 25e kadar düşünmem söz işini. Onlar konuyu açarsa da erken derim ki, imajımı düzelteyim.

İş ara, meslek sahibi ol, kendi paranı kazan, kimseye muhtaç olmadan sevgilinle evlenin. Biraz sabret, daha çocuksun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…