- 1 Ağustos 2011
- 785
- 40
- 118
Kızlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.Mesajlar çok olduğu için hepsine cevap yazamıyacam kusura bakmayın.Ama sorulara aklımda kaldığı kadarıyla cevap yazıyım.İlişkimizi annem anneannem halam teyzem kuzenlerim amca dayı babam hariç biliyorlar.Annem ve diğerlerinin düşünceside bi adı konsun sözolsun fikrindeler belkide onlardanda etkilenerek böyle düşündüm bilemiyorum.Söz istemekteki amacımda evlilik için ölüp gittiğimden değil herkes bilsin rahat rahat oturalım gören eden olacak diye korkmayalım diye ama yazdıklarınızda haklısınız.Annesiylede aramız iyidir bugüne kadar aramızda kötü bisey geçmedi kavgamızdan haberide yok annesine karşı bi saygısızlığımda olmadı bugüne kadar bayramda köye gider mesela telefon çekmez orda mesaj atarım gelince ararım tekrar.En sonki bayramda köyden geldiklerinde aramıştım telefonu kapalıydı sevgilime demiş ah beni niye aramadı gözümden kaçmadı diye.Sonra ben tekrar aradım aradım konuşurken kendisi söyledi aramadı demiştim oğluma diye aramız böyele yani iyi.İş konusuna gelincede iş arıyorum ama bi türlü bulamıyorum en azından okulu bitene kadar biraz birikim yapıyım diyorum benim düşüncemde bu ama olmuyor
Annesi yüzünden değil benim kızdığım nokta biz seneye diye düşünürken okul bitince demesi bi anda ben buna kızıyorum,çok şükür daha önce annesiyle aramızdada kötü bişey geçmedi kadının kavga ettiğimizden bile haberi yok kendi aramızda oldu bu olay ve diplomanı al sonra evlenin derken telefonda konuştuğumuzdada aynısını söyleyen bi insan annesi hiç bir zaman istememezlikte yapmadı baban emekli olsun okulda bitsin yaparız düğünü der bana hep.İmkanız derken neyi kastediyorsunuz ?
bi
Hiçbi zaman hava atmak gibi bi derdim olmadı ki şimdi bile face instagram hiç bi hesabımız birlite resmimiz yok öyle şeylerle ilgienen biri değiliz.Haklısınız bayadır evdeyim ve kafam allak pullak oldu artık vede çevremde benimle yaşıt evlenen kişileri duymaktan bıktım iş arıyorum iş de bulamıyorum ki.Ben zaten evlilik için ölüp giden bi insan değilim tek düşüncem herkesin bilip rahat rahat hareket etmekti ama okuduğum yorumlara göre o kadarda basit değilmiş bu işler.Annesi de ilişkimizi isteyen birisi musallat olmak gibi bi durum söz konusu olamaz.
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.Ama kavga etmek ne zamandan beri terbiyesizlik oldu anlamıyorum buna siz mi karar veriyorsunuz hayata at gözlükleriyle bakmıyorum ben eğer öyle olsaydı kafamın dikine giderdim burda konu açıp sizden öneri istemezdim lütfen kırıcı olmadan konuşalım
Sözlüm diyebilmek, arkasından nişanlım diyebilmek sonra eşim diyebilmek vs.
Bir sorun çıktığında da daha zor karar verebilmek, ama ama ben insanlara şimdi ne derim?, sözü nasıl atabilirim ki?, atmayayım en iyisi diye daha fazla dert edinmek herhalde.
Bir de şimdiden annesi yüzünden kavga ettiğiniz insanla sözlenmek için bir daha düşünün, o lafların acısı tek tek çıkabilir. "Diplomanı al, sonra evlenin." diyebilecek olgunlukta bir insan için bu şekilde davranırsanız sonradan herhangi bir konuda haklı bulunmanız zor olur, bana göre imkansız da, hayat sizin hayatınız.
Annesi yüzünden değil benim kızdığım nokta biz seneye diye düşünürken okul bitince demesi bi anda ben buna kızıyorum,çok şükür daha önce annesiyle aramızdada kötü bişey geçmedi kadının kavga ettiğimizden bile haberi yok kendi aramızda oldu bu olay ve diplomanı al sonra evlenin derken telefonda konuştuğumuzdada aynısını söyleyen bi insan annesi hiç bir zaman istememezlikte yapmadı baban emekli olsun okulda bitsin yaparız düğünü der bana hep.İmkanız derken neyi kastediyorsunuz ?
Amaç yüzük takmak değil artık gizli gizli buluşmaktan biri görecek diye rahatsız olmak istemiyorum adı konsun istiyorum sadece yoksa bende evlilk delisi bi insan değilim zaten.Koşturun bir yüzüğün peşinden. İşiniz gücünüz, koca, ev, altın, takı, yüzük, çocuk vs.. Mok var acele ediyorsunuz.
bi
"Iki ay sonra 22 oluyorum" diyen biri yetirici kadar olgun degildir, evlilige hazir degildir.
Üzgünüm ama annesi hakli. Senin istedigin herkese sevgilin ile hava atmak, feyse, instagrama foto atmak, ama sirf bunun icin söz yapilmaz.
Yasin daha cok kücük, önce kendi ayaklarin üzerine durmayi ögren. Ilk basta kendine derhal is bul, herhangi bir is, fark etmez. Böyle evde oturarak, mahaledeki cahil kadinlari dinleyerek iste böyle sacma sapan düsüncelere kapilmisin.
Bir dahada sevgiline sözden bahs etme. Bir bayan icin cok itici bir davranis. Bu isler zor ile olmaz. Eger bu isi diretirsen, annesi hakli olarak ogluna musallat oldugunu düsünür ve iyice senden nefret eder.
Bu flört zamanin tadini cikar. Zaman cok cabuk gecen birsey, bi bakmissin on yil evli, coluk cocuklu hayatin var, bi bakmissin torun sahibi olmussun.. Yani sabir en güzelidir,
Hiçbi zaman hava atmak gibi bi derdim olmadı ki şimdi bile face instagram hiç bi hesabımız birlite resmimiz yok öyle şeylerle ilgienen biri değiliz.Haklısınız bayadır evdeyim ve kafam allak pullak oldu artık vede çevremde benimle yaşıt evlenen kişileri duymaktan bıktım iş arıyorum iş de bulamıyorum ki.Ben zaten evlilik için ölüp giden bi insan değilim tek düşüncem herkesin bilip rahat rahat hareket etmekti ama okuduğum yorumlara göre o kadarda basit değilmiş bu işler.Annesi de ilişkimizi isteyen birisi musallat olmak gibi bi durum söz konusu olamaz.
Sen evlenecek olgunlukta biri degilsin bence.
Su yazdiklarin o kadar desteksiz ki. Kor gozum parmagima sozlenelim, evlenelim, oo yasimiz da geciyor, ne ala... Lay lay lom.
Daha 22 olmamissin, yasinizin gectigini dusunuyorsun. Isin gucun yok neyine guvenip evlilik yoluna giriyorsun? Is yok, okul yok, e o zaman bir tek evlenmek kaliyor geriye degil mi, baska gaye olamaz hayatta.
Sozlenmeyi dusundugun kisi daha okulunu bitirmemis, askerligini yapmamis, isi gucu olmayan, ne olacagi belli olmayan bir ogrenci. Yasi da kucuk zaten cocugun. Onun annesinin bu kadar mantikli lafina saatlerce kavga cikaracak bir insan ne kadar olgun olabilir ki? O laflar icin de acaba hakli midir diye dusunemeyip, sanki size garezi varmis da sozlenmenizi istemiyormus gibi saatlerce kavga etmek de terbiyesizlik zaten. Istersen 5 degil, 15 yil gorusmuslugun olsun, farketmez. Sen once bir hayata at gozluklerini cikarip bak. Bir gercek hayata don. Ayaklarin yere bassin. Buyu biraz, olgunlas. Ondan sonra evlenirsin. Su cocuk laflarinla sakin evlenme zaten, kaldiramazsin.
Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.Ama kavga etmek ne zamandan beri terbiyesizlik oldu anlamıyorum buna siz mi karar veriyorsunuz hayata at gözlükleriyle bakmıyorum ben eğer öyle olsaydı kafamın dikine giderdim burda konu açıp sizden öneri istemezdim lütfen kırıcı olmadan konuşalım