• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 senedir çıkıyoruz artık sözlenmenin vakti gelmedi mi?(Okul olsada)

Kızlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.Mesajlar çok olduğu için hepsine cevap yazamıyacam kusura bakmayın.Ama sorulara aklımda kaldığı kadarıyla cevap yazıyım.İlişkimizi annem anneannem halam teyzem kuzenlerim amca dayı babam hariç biliyorlar.Annem ve diğerlerinin düşünceside bi adı konsun sözolsun fikrindeler belkide onlardanda etkilenerek böyle düşündüm bilemiyorum.Söz istemekteki amacımda evlilik için ölüp gittiğimden değil herkes bilsin rahat rahat oturalım gören eden olacak diye korkmayalım diye ama yazdıklarınızda haklısınız.Annesiylede aramız iyidir bugüne kadar aramızda kötü bisey geçmedi kavgamızdan haberide yok annesine karşı bi saygısızlığımda olmadı bugüne kadar bayramda köye gider mesela telefon çekmez orda mesaj atarım gelince ararım tekrar.En sonki bayramda köyden geldiklerinde aramıştım telefonu kapalıydı sevgilime demiş ah beni niye aramadı gözümden kaçmadı diye.Sonra ben tekrar aradım aradım konuşurken kendisi söyledi aramadı demiştim oğluma diye aramız böyele yani iyi.İş konusuna gelincede iş arıyorum ama bi türlü bulamıyorum en azından okulu bitene kadar biraz birikim yapıyım diyorum benim düşüncemde bu ama olmuyor

Sözlüm diyebilmek, arkasından nişanlım diyebilmek sonra eşim diyebilmek vs.
Bir sorun çıktığında da daha zor karar verebilmek, ama ama ben insanlara şimdi ne derim?, sözü nasıl atabilirim ki?, atmayayım en iyisi :KK43: diye daha fazla dert edinmek herhalde.

Bir de şimdiden annesi yüzünden kavga ettiğiniz insanla sözlenmek için bir daha düşünün, o lafların acısı tek tek çıkabilir. "Diplomanı al, sonra evlenin." diyebilecek olgunlukta bir insan için bu şekilde davranırsanız sonradan herhangi bir konuda haklı bulunmanız zor olur, bana göre imkansız da, hayat sizin hayatınız.

Annesi yüzünden değil benim kızdığım nokta biz seneye diye düşünürken okul bitince demesi bi anda ben buna kızıyorum,çok şükür daha önce annesiyle aramızdada kötü bişey geçmedi kadının kavga ettiğimizden bile haberi yok kendi aramızda oldu bu olay ve diplomanı al sonra evlenin derken telefonda konuştuğumuzdada aynısını söyleyen bi insan annesi hiç bir zaman istememezlikte yapmadı baban emekli olsun okulda bitsin yaparız düğünü der bana hep.İmkanız derken neyi kastediyorsunuz ?

Koşturun bir yüzüğün peşinden. İşiniz gücünüz, koca, ev, altın, takı, yüzük, çocuk vs.. Mok var acele ediyorsunuz.
Amaç yüzük takmak değil artık gizli gizli buluşmaktan biri görecek diye rahatsız olmak istemiyorum adı konsun istiyorum sadece yoksa bende evlilk delisi bi insan değilim zaten.

bi
"Iki ay sonra 22 oluyorum" diyen biri yetirici kadar olgun degildir, evlilige hazir degildir.

Üzgünüm ama annesi hakli. Senin istedigin herkese sevgilin ile hava atmak, feyse, instagrama foto atmak, ama sirf bunun icin söz yapilmaz.

Yasin daha cok kücük, önce kendi ayaklarin üzerine durmayi ögren. Ilk basta kendine derhal is bul, herhangi bir is, fark etmez. Böyle evde oturarak, mahaledeki cahil kadinlari dinleyerek iste böyle sacma sapan düsüncelere kapilmisin.

Bir dahada sevgiline sözden bahs etme. Bir bayan icin cok itici bir davranis. Bu isler zor ile olmaz. Eger bu isi diretirsen, annesi hakli olarak ogluna musallat oldugunu düsünür ve iyice senden nefret eder.

Bu flört zamanin tadini cikar. Zaman cok cabuk gecen birsey, bi bakmissin on yil evli, coluk cocuklu hayatin var, bi bakmissin torun sahibi olmussun.. Yani sabir en güzelidir,

Hiçbi zaman hava atmak gibi bi derdim olmadı ki şimdi bile face instagram hiç bi hesabımız birlite resmimiz yok öyle şeylerle ilgienen biri değiliz.Haklısınız bayadır evdeyim ve kafam allak pullak oldu artık vede çevremde benimle yaşıt evlenen kişileri duymaktan bıktım iş arıyorum iş de bulamıyorum ki.Ben zaten evlilik için ölüp giden bi insan değilim tek düşüncem herkesin bilip rahat rahat hareket etmekti ama okuduğum yorumlara göre o kadarda basit değilmiş bu işler.Annesi de ilişkimizi isteyen birisi musallat olmak gibi bi durum söz konusu olamaz.

Sen evlenecek olgunlukta biri degilsin bence.
Su yazdiklarin o kadar desteksiz ki. Kor gozum parmagima sozlenelim, evlenelim, oo yasimiz da geciyor, ne ala... Lay lay lom.
Daha 22 olmamissin, yasinizin gectigini dusunuyorsun. Isin gucun yok neyine guvenip evlilik yoluna giriyorsun? Is yok, okul yok, e o zaman bir tek evlenmek kaliyor geriye degil mi, baska gaye olamaz hayatta.
Sozlenmeyi dusundugun kisi daha okulunu bitirmemis, askerligini yapmamis, isi gucu olmayan, ne olacagi belli olmayan bir ogrenci. Yasi da kucuk zaten cocugun. Onun annesinin bu kadar mantikli lafina saatlerce kavga cikaracak bir insan ne kadar olgun olabilir ki? O laflar icin de acaba hakli midir diye dusunemeyip, sanki size garezi varmis da sozlenmenizi istemiyormus gibi saatlerce kavga etmek de terbiyesizlik zaten. Istersen 5 degil, 15 yil gorusmuslugun olsun, farketmez. Sen once bir hayata at gozluklerini cikarip bak. Bir gercek hayata don. Ayaklarin yere bassin. Buyu biraz, olgunlas. Ondan sonra evlenirsin. Su cocuk laflarinla sakin evlenme zaten, kaldiramazsin.

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.Ama kavga etmek ne zamandan beri terbiyesizlik oldu anlamıyorum buna siz mi karar veriyorsunuz hayata at gözlükleriyle bakmıyorum ben eğer öyle olsaydı kafamın dikine giderdim burda konu açıp sizden öneri istemezdim lütfen kırıcı olmadan konuşalım

8 bucuk yildir birlikteyiz, 6 aydir da nisanliyiz; 9 ay sonra evleniyoruz. Ben hic sozlu kalmadım direkt nisan yaptik bana söz gereksiz geliyor. Hele ki o kadar uzun süre sözlü kalmak cok yipratici olacaktir diye tahmin ediyorum. Annesi haklı...

Hic aman once ugrasayim iş bulayim bir hayatimi rayina sokayim gibi bir dusuncen yok mu ? 22 yasindasin.Gayette kucuksun.

Hic aman once ugrasayim iş bulayim bir hayatimi rayina sokayim gibi bir dusuncen yok mu ? 22 yasindasin.Gayette kucuksun.
Var tabıkı ama bı senedır adamakıllı bı ıs bulamadım malesef

Elalemin ağzını kapatmak için iş yapmayın, sadece söz konusunda değil hayatınızın hiçbir alanında.

Söz yapacaksınız, "nişan ne zaman, söz bu kadar uzamaz, oyalıyor mu seni" diyecekler. Nişan yapacaksınız, "ee düğün ne zaman, geciktirmeyin" diyecekler. Evleneceksiniz, "çocuk ne zaman" diyecekler. O elalemin soruları hiç bitmeyecek ki. 22 yaşındasınız daha, çevreyi bu kadar düşünmeyin.

Askerliğini bile yapmamış çocuk bekleyin. Askerliğini bitirip yaşı gelmiş kişiler bile böyle şeylere direniyor :63:

İleriye dönük ilişkilere çocuk yaşta başlanırsa işte böyle yıpranır kişiler.
Çevrenizin " hadi" demesiyle evlenilmez, daha çok erken. İş yok, askerlik yok. Sizin işiniz yok , ev yok v.s söz taksanız ne olacak?

Annesi yüzünden değil benim kızdığım nokta biz seneye diye düşünürken okul bitince demesi bi anda ben buna kızıyorum,çok şükür daha önce annesiyle aramızdada kötü bişey geçmedi kadının kavga ettiğimizden bile haberi yok kendi aramızda oldu bu olay ve diplomanı al sonra evlenin derken telefonda konuştuğumuzdada aynısını söyleyen bi insan annesi hiç bir zaman istememezlikte yapmadı baban emekli olsun okulda bitsin yaparız düğünü der bana hep.İmkanız derken neyi kastediyorsunuz ?

Şöyle söyleyeyim, annesinin ne dediği önemli değil, ki zaten kadın lafımı ister iyi anlayın, ister kötü anlayın demiş. Olayın kendi aranızda olmasının da bir manası yok, inat eder ve söylediğini nişanlına kabul ettirir ve o okulunu bitirmeden böyle işlere girerseniz kadın da beni dinlemediler, kendi burunlarının dikine gittiler, hadi bir tanesi oğlum diğeri ise şimdiye kadar güya telefonda iyi geçindiğimiz fakat düğün dernek için işleri sıkıştırmaya çalışan kız olarak görmeye başlayacak olayları ve ona göre davranacak. Kadınla ilişkilerinin iyi devam etmesini istiyorsan, onun dediğini de insanlara kendi lafın gibi söylersin (kadının lafı olduğu gibi için değil, normalde de senin için en iyisi o), okul bitince yapıcaz bu işleri dersin etrafa. Çok mu laf edilmeye başladı? alırsın 40 yıllık lafı kendi üstüne gelin ata binince bile ya kısmet demiş, ben diplomasını, işini, teskeresini alsın diye bekliyorum, peki siz neyin derdindesiniz? O arada da kendi işini bulursun, ilişkinizi sürdürürsünüz toplum bağlayıcılığı olmadan.

Kendi hayat tecrübem var, kendi çevremde gördüklerim var, burası zaten dert yuvası. Benim anladığım kadarıyla evet kız tarafının ailesi biliyor, erkek tarafının da ailesi da biliyor herşeyi, sevgiliyle iki kişi olarak da güya her şey biliniyor kendi kafalarına göre ama bu devirde en çok yalnız en çok şeyi senin kendinin bilmesi lazım, yalnız başına kadın olarak. Bazen forumda birileri soruyor hiç bir derdiniz yok mu diye, benim gerçekten yok bu isteme akşamının bir gün öncesi ve düğün akşamı arasındaki zaman dilimi için. Bekledim falan ama kendi aileme isteme için geleceklerinde mezun, işi var, askerliğini halletti ben de seviyorum dedim, sevgilim de kendi ailesine ben herşeyimi hallettim, söz, nişan, düğün ne olacaksa olsun dedi diye derdimiz olmadı. Hepsinin yapılması 1 sene içinde oldu sonra herkes yakışmışlar birbirlerine dediler o kadar. Öteki türlü olsaydı insanların dertlerini biraz daha oku, benim başıma gelmez deme geliyor çünkü. Sen iş bulamadım diyeceksin, o laf dönecek zaten evde oturmayı seviyordu, neyine sözlenmiş? Asker yolu bekleyeceksin vs. işine adapte olmasını bekleyeceksin falan o zaman seni oyalıyor bu, herkes nasıl evleniyor çalışırken veya askerlik öncesinde diye yine laf edilecek, edilecek lafların gerçekten sınırı yok. Siz kendiniz adını koyun biz evleneceğiz diye yeter, biterse (yine hayat bu) gerçekten düşün, söz atıldı denmesi mi daha çok asabını bozar, yoksa anlaşamadılar ayrıldılar iyi allahtan söz, nişan, düğün olmadan kurtardı kendini denecek olması mı?

Allah allah ben anlayamiyorum aten cocuklukan cikmaya baslayip 5 yil oldu diyosuniz yasda 22 henuz bu acele neden yani hayatiniz hemen evlenmek uzere kuruyosunuz ben 26 da evlendim iyikide daha erken evlenmemisim anlam veremiyorum kizlarimzin surekli bi evlilim hayaline adamin daha askerligi yok isi gucu yok nasil evenecek ?

Annesi doğru demiş, hayat sizin sandığınız kadar kolay ilerlemiyor.
Ne birbirine aşık çiftler var ki nişan süresi uzadığı için sorun olup ayrılıyorlar. Daha 1 ay önce arkadaşım 2 yıl nişanlı kaldığı çocuktan ayrıldı. Aileler dahil olduğu ve süre uzadığı için sorunlar oluştu diye.
Doğru söylemiş, şimdi anlamazsınız kadının dediklerini, her şey basit görünür.

Şöyle söyleyeyim, annesinin ne dediği önemli değil, ki zaten kadın lafımı ister iyi anlayın, ister kötü anlayın demiş. Olayın kendi aranızda olmasının da bir manası yok, inat eder ve söylediğini nişanlına kabul ettirir ve o okulunu bitirmeden böyle işlere girerseniz kadın da beni dinlemediler, kendi burunlarının dikine gittiler, hadi bir tanesi oğlum diğeri ise şimdiye kadar güya telefonda iyi geçindiğimiz fakat düğün dernek için işleri sıkıştırmaya çalışan kız olarak görmeye başlayacak olayları ve ona göre davranacak. Kadınla ilişkilerinin iyi devam etmesini istiyorsan, onun dediğini de insanlara kendi lafın gibi söylersin (kadının lafı olduğu gibi için değil, normalde de senin için en iyisi o), okul bitince yapıcaz bu işleri dersin etrafa. Çok mu laf edilmeye başladı? alırsın 40 yıllık lafı kendi üstüne gelin ata binince bile ya kısmet demiş, ben diplomasını, işini, teskeresini alsın diye bekliyorum, peki siz neyin derdindesiniz? O arada da kendi işini bulursun, ilişkinizi sürdürürsünüz toplum bağlayıcılığı olmadan.

Kendi hayat tecrübem var, kendi çevremde gördüklerim var, burası zaten dert yuvası. Benim anladığım kadarıyla evet kız tarafının ailesi biliyor, erkek tarafının da ailesi da biliyor herşeyi, sevgiliyle iki kişi olarak da güya her şey biliniyor kendi kafalarına göre ama bu devirde en çok yalnız en çok şeyi senin kendinin bilmesi lazım, yalnız başına kadın olarak. Bazen forumda birileri soruyor hiç bir derdiniz yok mu diye, benim gerçekten yok bu isteme akşamının bir gün öncesi ve düğün akşamı arasındaki zaman dilimi için. Bekledim falan ama kendi aileme isteme için geleceklerinde mezun, işi var, askerliğini halletti ben de seviyorum dedim, sevgilim de kendi ailesine ben herşeyimi hallettim, söz, nişan, düğün ne olacaksa olsun dedi diye derdimiz olmadı. Hepsinin yapılması 1 sene içinde oldu sonra herkes yakışmışlar birbirlerine dediler o kadar. Öteki türlü olsaydı insanların dertlerini biraz daha oku, benim başıma gelmez deme geliyor çünkü. Sen iş bulamadım diyeceksin, o laf dönecek zaten evde oturmayı seviyordu, neyine sözlenmiş? Asker yolu bekleyeceksin vs. işine adapte olmasını bekleyeceksin falan o zaman seni oyalıyor bu, herkes nasıl evleniyor çalışırken veya askerlik öncesinde diye yine laf edilecek, edilecek lafların gerçekten sınırı yok. Siz kendiniz adını koyun biz evleneceğiz diye yeter, biterse (yine hayat bu) gerçekten düşün, söz atıldı denmesi mi daha çok asabını bozar, yoksa anlaşamadılar ayrıldılar iyi allahtan söz, nişan, düğün olmadan kurtardı kendini denecek olması mı?

Dediğinizde haklısınız gercekten. Ne yapalım bekleriz bizde 5 sene nasıl gectıyse 2 3 sene de gecer sabredecez beklerimde seviyorum çünkü

Kızlar ben 22 yaşına gircem 2 ay sonra sevgilimde benimle aynı yaşta.5 yıldır konuşuyoruz.Ben 2 yıllık bi üniversite bitirdim.Üniversiteyi bitireli 1 sene oldu.Sevgilim üniversiteye 1 sene geç gitti için.3.sınıfta şimdi oda.İkimizin düşüncesi okul varkende olsa bi ciddiyet olsun diye seneye sözlenmekti.İkimizin yaşıda o kadar küçük değil çünkü ve ben işte bulamıyorum çevremdeki herkes evleniyor benden küçük yada büyük.Ve yaşımız ilerlediği bende evde olduğum işimde olmadığı için haliyle soruyorlar ne zaman evlencen falan filan.Çünkü dışardan bakınca beni tutan bir şey yok ne iş ne okul.Neyse kızlar biz seneye diyorduk işte annesinin ağzını aramış sevgilim okul bitmeden söz olmaz demiş.Aslında annesiyle aramızda iyidir normalde telefonda felan konuşuruz şu zamana kadar aramızda kötü bişey olmadı hiç.Ama seni sıkıştırıyor mu beklemek istemiyor mu demiş bizimkide yok sıkıştırmıyor demiş.Anneside ister iyi anlayın ister kötü anlayın okul bitmeden söz olmaz diyor fazla sözlü kalınca iyi olunmazmış sonra anlarmışısız (Bide askerlik felan var bişeyde diyemiyorum uzun olacak sözlü kalmamız biraz işin içine ailelerde gircek) ama diplomayı getirdiğin gün evlenin demiş ben bunları duyunca o kadar sinirlendim ki saatlerce kavga ettik tamam annenle senin dediğin olsun rahat edin dedim kavga edeli bi iki hafta oluyo şuan aramız iyi ama bu konu benim kafama takılıyor hep sizce ben mi çok abartıyorum okul bitmeden sözlenmek mantıksız mı?

Genelde çok bekletmezler,seninde yasin küçükmüş ne bu acele ,bende 22 yasında evlendim ama calisiyordum birikimim vardı esiminde univ. bitmişti oda çalışıyordu ayriyeten ek is yapıyordu 1 sene içinde evlendik ama birikim olmadan çok zor en az 1-2 yıl erkek arkadaşının okulu bittikten sonra birikim yapın ,sonra borç harç içinde evlenirseniz çok zorlanirsiniz ağzını acamazsin sonra senin yüzünden aceleye getirdik diyince, akışına bırak herşeyin zamanı var ise git aklın dağılır birikim yaparsın eksik olacağına herşey senin istediğin gibi yavaş yavaş olsun.

yaşın küçük bence biraz daha bekle erkek arkadaşını iyice tanı nişanlanıp sözelnince herkes soruyor bu sefer evlilik ne zaman?askerlik yaptı mı? işi var mı? v.s diye aşkının tadını çıkar boşver bunları

Zorla söz yaptiramayacaginiza göre beklemekten baska careniz yok.
Uzun iliskilerde de yipranma ve bu yüzden ayrilma durumlari da mevcut bunu da göz önünde bulundurarak devam edin ya da bitirin.

Zorla söz yaptiramayacaginiza göre beklemekten baska careniz yok.
Uzun iliskilerde de yipranma ve bu yüzden ayrilma durumlari da mevcut bunu da göz önünde bulundurarak devam edin ya da bitirin.

Bitirmek gibi bi niyetim yok benim seviyorum.Gerekirse beklerim de.

Neden işim de yok bir an önce evleneyim diye düşünüyorsunuzi nedne elalemin sözlerini bu kadar dikkate alıyorsunuz elaleme demesi kolau geçinecek olan sizsiniz. Neden iş bulmak çalışmak için çaba sarfetmiyorsunuz da evde oturup ne zaman evlenicez diye düşünüyorsunuz evleneyim kurtulayım diye düşünüyorsunuz önce bir siz de ayaklarınızın üzerinde durun ev geçindireceksiniz annesi yerden göğe kadar haklı çocuk mdaha oluyor okul bitecek, askere gitmeden zaten iş bulamaz yapacak gelecek, iş bulacak yani evi nasıl kuracaksınız ailesinin yardımıyla mı. Merak etme söz olsa bu sefer nişan ne zaman sorarlar, nişan olsa ne kadar uzun nişanlı kaldılar sorun var demek ki derler sorarlar derler de derler millete göre karar almayın siz de işe girin bu arada para biriktirin. Herşeyin zamanı var erkek arkadaşınızın da yaşı evlenmek yuva kurmak için gayet küçük. Tamam hemen evlenmeyeceksiniz ama söz olunca da birşeyleri çabuk ilerlemesi lazım adı konunca aileniz de öyle kalsın istemeyecek. Sabredin aceleniz nedir?

Söz illa aile arasında olmaz. Karşı taraf istemiyor gibi geldi bana. Yoksa annesini karıştırmadan bir yüzükle evlenme teklif edebilirdi. Bekleyeceksiniz artıkın.

aynı yaştayız, aynı süreli bir ilişkim var ve daha ailesi ile bile tanışmadım. ne bu acele?

Söz illa aile arasında olmaz. Karşı taraf istemiyor gibi geldi bana. Yoksa annesini karıştırmadan bir yüzükle evlenme teklif edebilirdi. Bekleyeceksiniz artıkın.
Zaten kendı aramızda yüzuk takdık.Birlıkte gıdıp aldık.Hem yaşın kücuk dıyorlar hemde evlenme teklifi etsin evlenme teklifi içınde erken

Zaten kendı aramızda yüzuk takdık.Birlıkte gıdıp aldık.Hem yaşın kücuk dıyorlar hemde evlenme teklifi etsin evlenme teklifi içınde erken

Ben yaşın küçük demedim. Evlenme teklifi olmadan söz ne alaka zaten? Düğünde mi edecek teklifi? Erken diyorsan da bekle dedim. Sen okusan o iş arasa tamam da çocuğun 2 sene daha okulu var. Maddiyat yok. Aileye bakıyor. Yüzüğünüz de varmış işte, annesi de istemediğine göre bekleyeceksiniz mecburen.

Back