• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 senedir çıkıyoruz artık sözlenmenin vakti gelmedi mi?(Okul olsada)

hadi sözlendiniz diyelim.

okulun bitmesi askerlik iş bulma süresi için en az 3yılı gözden çıkar bir kere.

3yıl dolmadan evlenemezsiniz en fazla araya bir de nişanı sıkıştırırsınız.ama evlilik için en az 3 hatta 4 sene beklemeniz lazım.

parmakta yüzük varken sorumluluk katlanır.bu sorumluluğu alabilecekmisin?

2 aile arasında bu süreçte çok fazla sürtüşme çıkar bunları göze alabilecekmisin?

evlilik için önünüzde çok uzun yıllar var ve bu uzun yıllar bir yüzükle hızlancak zannediyorsan çok yanılıyorsun ne belli yüzüğü çıkarıp atmayacağın?

ilişkinizi böylede gayet güzel sürdürebilirsiniz eğer sorun yüzükse tak parmağına bir tane.

ayrıca çocuğun annesi gayet güzel birşey söylemiş.şimdiden başını bağlamamış.

Bende başlığı okuyunca yaşınız 30lara dayandı filan zannettim.

Valla annesi hakli mi degil mi bilmiyorum da..
Yasin hicte kucuk degil..
Hatta senin yasinda anne olan arkadaslarim bile var..
Gayette mutlular masallah.
30 yasinda evlenince kimse mutlu mesut evlilik garantisi vermiyor..
Bu "yasin cok kucuk" olayini hic anlamicam sanirim ben..

Diger sekilde kv sozune gelirsek sevgilin tuttugunu koparan biriyse direterek annesini ikna edebilir.
Ben 23 yasindayim benim iliskim 4 yillik okulum var diye bekletiyorum nisan olayini..
Ama sevgilim simdi yapalim de hemen takarim yuzugu kimse birsey diyemez diyor..

Yani bilemedim ama bence is sevgilinde bitiyor.
Nisanlilik donemi zor diyorlar genelde uzun tutulmamasi daha iyi diyorlar da
2 yil nisanli kalip mutlu mesut olanlarda var o yuzden genelleme yapilmamali bence.

Ben de senin gibi düşünüyorum ben son sınıfım ona rağmen soruyorlar ve bir süre sonra daha büyük sorunlar olacak diye çekiniyorum. Annesi de o bir kadrolu olsun öyle diyor biz de onu bekliyoruz. Sonucta o bi is güç bulsn sonrasi gelir..
Hepimizin basinda..
Anneler de haklı biz de..
ama orta yolu nasıl bulunur gerçekten bilmiyorum. Allah tez vakitte güzel bir şekilde sonuçlandırsın.

Biz de bu sene beşinci yılımızdayız. Üniversite hazırlıkta başladı ilişkimiz. Şimdi ben dördüncü sınıfım; o ise bir dönem kaldı, üçüncü sınıf. Benim okulumun bitmesine bu seneyle 3 yıl, onun bitirmesine ise 4 yıl var. Tabi ki evlenmeyi istiyoruz, ailelerimiz de biliyor ilişkimizi, ama okullarımız bitse bile kazanmamız gereken sınavı kazanıp istediğimiz yere yerleşene kadar asla söz-nişan-evlilik düşünmüyoruz. Hem daha yaşımız kaç? Sevgililik ayrı bir şey, tadını çıkarmak gerek diye düşünüyorum. Bence sen de zorlama, sıkma çocuğu; ters teper belki sonra. Hem bitirsin okulunu, yapsın askerliğini, kursun işini ki ailen de rahat rahat gelin etsin seni.

daha iş bulmadan ne sözlenmesi? ilişkiyi garantiye mi almaya çalışıyorsunuz anlamadım, sevgiliniz kaçıyor mu? ayrıca 22 yaş bir erkek için erken bir yaş, hem okulu bitmemiş ve daha işsiz, kendi ayakları üstünde duramıyor henüz. bu neyin acelesi?

bir de okurken sözlenenler var demişsiniz. bir kere onların işi garantidir (okulu bitirir bitirmez çalışmaya başlayacaktır muhtemelen), hatta okurken çalışmaya başlamışlardır bile. insan kendi parasını kazanmaya başlamadan evlenme konusunda adım atmamalı. önce kendi sorumluluğunu gerçekleştirmeli.

bence okulu varsa bitirmeden askere gidip gelmeden eli ekmek tutmadan hiçbir erkek "söz" vermemeli bi kadına.. bir kadın da öncesinde ciddiye almamalı verilen sözleri..
nişan düğün tarihini kestiremeyeceğiniz bir zamandasınız.. daha yıllar var.. ne gerek var sözlü olmaya..
evlenmenizi herkesten çok ailesi istemeli desteklemeli.. bırakın zamanı gelince onlar tutuşsun sizi istemeye gelmek için.. "oğlumu sıkıştırıyor" demeye başlamış daha sözlü bile değilken.. bu kv ye dikkat edin..

Valla annesi hakli mi degil mi bilmiyorum da..
Yasin hicte kucuk degil..
Hatta senin yasinda anne olan arkadaslarim bile var..
Gayette mutlular masallah.
30 yasinda evlenince kimse mutlu mesut evlilik garantisi vermiyor..
Bu "yasin cok kucuk" olayini hic anlamicam sanirim ben..

Diger sekilde kv sozune gelirsek sevgilin tuttugunu koparan biriyse direterek annesini ikna edebilir.
Ben 23 yasindayim benim iliskim 4 yillik okulum var diye bekletiyorum nisan olayini..
Ama sevgilim simdi yapalim de hemen takarim yuzugu kimse birsey diyemez diyor..

Yani bilemedim ama bence is sevgilinde bitiyor.
Nisanlilik donemi zor diyorlar genelde uzun tutulmamasi daha iyi diyorlar da
2 yil nisanli kalip mutlu mesut olanlarda var o yuzden genelleme yapilmamali bence.

Ben de senin gibi düşünüyorum ben son sınıfım ona rağmen soruyorlar ve bir süre sonra daha büyük sorunlar olacak diye çekiniyorum. Annesi de o bir kadrolu olsun öyle diyor biz de onu bekliyoruz. Sonucta o bi is güç bulsn sonrasi gelir..
Hepimizin basinda..
Anneler de haklı biz de..
ama orta yolu nasıl bulunur gerçekten bilmiyorum. Allah tez vakitte güzel bir şekilde sonuçlandırsın.

Kızlar tamam sizde kendinizce bir an evvel ne olacaksa olsun diyorsunuz ama düşünceleriniz yanlış.

Okul varken, işe başlanmamışken, evliliğe adım atılmamalı. Bende bekliyorum işe girmek için şuan. Çok uzun olmadı ben nişanlanalı ama keşke diyorum biraz daha bekleseydim. Okul varken, bir sürü sorumluluk varken olmuyor. Araman gerekiyor, bayramlar ayrı bir seremoni, etraf soruyor, ailelerin devreye girmesi insanın omzunda yük oluyor. En iyi niyetlisi bile karşısındaki insan beklediği gibi davranmadığında acaba diyor.

Kısa sürede evlenen illaki mutlu olacak diye bir şey yok ama uzun süre nişanlı beklemek muhakkak sorun yaratıyor. Bu sorunları arkasında bırakan evleniyor, bırakamayan ayrılıyor. Ama emin olun, evlenenlerde de ara ara eskiler gündeme geliyor.

Okuyorsunuz, derslerinizle, arkadaşlarınızla ilgilenin. Gezin, tozun. Aileler tamam dediğinde zaten 6 ayda her şeyi halleder evlenebilirsiniz. Aceleye hiç gerek yok.

Hele konu sahibinin durumunda, sözlenmek intihar gibi.

Sevgilinin annesi çok ama çok haklı.

Sözlü bi insan olarak söylüyorum hiçgirme o işlere davulun sesi uzaktan hoş geliyor sadece içine girince aklına gelmeyen başına geliyor

Kızlar ben 22 yaşına gircem 2 ay sonra sevgilimde benimle aynı yaşta.5 yıldır konuşuyoruz.Ben 2 yıllık bi üniversite bitirdim.Üniversiteyi bitireli 1 sene oldu.Sevgilim üniversiteye 1 sene geç gitti için.3.sınıfta şimdi oda.İkimizin düşüncesi okul varkende olsa bi ciddiyet olsun diye seneye sözlenmekti.İkimizin yaşıda o kadar küçük değil çünkü ve ben işte bulamıyorum çevremdeki herkes evleniyor benden küçük yada büyük.Ve yaşımız ilerlediği bende evde olduğum işimde olmadığı için haliyle soruyorlar ne zaman evlencen falan filan.Çünkü dışardan bakınca beni tutan bir şey yok ne iş ne okul.Neyse kızlar biz seneye diyorduk işte annesinin ağzını aramış sevgilim okul bitmeden söz olmaz demiş.Aslında annesiyle aramızda iyidir normalde telefonda felan konuşuruz şu zamana kadar aramızda kötü bişey olmadı hiç.Ama seni sıkıştırıyor mu beklemek istemiyor mu demiş bizimkide yok sıkıştırmıyor demiş.Anneside ister iyi anlayın ister kötü anlayın okul bitmeden söz olmaz diyor fazla sözlü kalınca iyi olunmazmış sonra anlarmışısız (Bide askerlik felan var bişeyde diyemiyorum uzun olacak sözlü kalmamız biraz işin içine ailelerde gircek) ama diplomayı getirdiğin gün evlenin demiş ben bunları duyunca o kadar sinirlendim ki saatlerce kavga ettik tamam annenle senin dediğin olsun rahat edin dedim kavga edeli bi iki hafta oluyo şuan aramız iyi ama bu konu benim kafama takılıyor hep sizce ben mi çok abartıyorum okul bitmeden sözlenmek mantıksız mı?
Bende 21 yaşındayım okullarımızın bitmesine 2 yıl var 3 yıllıkta bi ilişkim var ve nişanlanınca her bayram ve özel günlerde hediyeler götürülmesi gerek düşüncesiyle sevgili kv adayım nişanlanmamızı istemiyor aynı şekilde okul bitince diyor bence seninkide maliyeti düşünüyor :KK53: ayrıca ben hediye istemiyorumm ama adetler işte:mad:

Sen evlenecek olgunlukta biri degilsin bence.
Su yazdiklarin o kadar desteksiz ki. Kor gozum parmagima sozlenelim, evlenelim, oo yasimiz da geciyor, ne ala... Lay lay lom.
Daha 22 olmamissin, yasinizin gectigini dusunuyorsun. Isin gucun yok neyine guvenip evlilik yoluna giriyorsun? Is yok, okul yok, e o zaman bir tek evlenmek kaliyor geriye degil mi, baska gaye olamaz hayatta.
Sozlenmeyi dusundugun kisi daha okulunu bitirmemis, askerligini yapmamis, isi gucu olmayan, ne olacagi belli olmayan bir ogrenci. Yasi da kucuk zaten cocugun. Onun annesinin bu kadar mantikli lafina saatlerce kavga cikaracak bir insan ne kadar olgun olabilir ki? O laflar icin de acaba hakli midir diye dusunemeyip, sanki size garezi varmis da sozlenmenizi istemiyormus gibi saatlerce kavga etmek de terbiyesizlik zaten. Istersen 5 degil, 15 yil gorusmuslugun olsun, farketmez. Sen once bir hayata at gozluklerini cikarip bak. Bir gercek hayata don. Ayaklarin yere bassin. Buyu biraz, olgunlas. Ondan sonra evlenirsin. Su cocuk laflarinla sakin evlenme zaten, kaldiramazsin.

Ne acelen var ?
Annesi hakli evet .. biraz daha bekleyin ..
Elinize ekmeginizi alin sonrasinda yine hersey yolundayken bisanda yapilir dugunde .

Ama suan yanlis zaman. .

Annesi hakli.
Acelen ne anlamadim zaten?
Sen sozu dusunene kadar neden kendine is bakmiyorsun ki? Ayrica askerlikte varmis. Boyle isler aileler araya girince cokta iyi gitmiyor. O yuzden bence soz ve nisan olabildigince kisa surmeli.

Acele etmeyin, daha 3. Sinifta okuyormus erkek arkadasiniz.
5yildir berabermissiniz 1 bucuk yil daha dayanin sonra soz,nisan,dugun hepsi olur.
Anneside size karsi iyiymis zaten, okul biter bitmezde evlenin isterseniz demis.
Yani bunda kus kalacak ne var Allah askina.
Sizde kendinizi oyalayacak bir seyler bulun.
Ya da mesela 2 yillik universite bitirmissiniz sinava hazirlanin ve 4 yila tamamlayin okulunuzu.

Kızlar ben 22 yaşına gircem 2 ay sonra sevgilimde benimle aynı yaşta.5 yıldır konuşuyoruz.Ben 2 yıllık bi üniversite bitirdim.Üniversiteyi bitireli 1 sene oldu.Sevgilim üniversiteye 1 sene geç gitti için.3.sınıfta şimdi oda.İkimizin düşüncesi okul varkende olsa bi ciddiyet olsun diye seneye sözlenmekti.İkimizin yaşıda o kadar küçük değil çünkü ve ben işte bulamıyorum çevremdeki herkes evleniyor benden küçük yada büyük.Ve yaşımız ilerlediği bende evde olduğum işimde olmadığı için haliyle soruyorlar ne zaman evlencen falan filan.Çünkü dışardan bakınca beni tutan bir şey yok ne iş ne okul.Neyse kızlar biz seneye diyorduk işte annesinin ağzını aramış sevgilim okul bitmeden söz olmaz demiş.Aslında annesiyle aramızda iyidir normalde telefonda felan konuşuruz şu zamana kadar aramızda kötü bişey olmadı hiç.Ama seni sıkıştırıyor mu beklemek istemiyor mu demiş bizimkide yok sıkıştırmıyor demiş.Anneside ister iyi anlayın ister kötü anlayın okul bitmeden söz olmaz diyor fazla sözlü kalınca iyi olunmazmış sonra anlarmışısız (Bide askerlik felan var bişeyde diyemiyorum uzun olacak sözlü kalmamız biraz işin içine ailelerde gircek) ama diplomayı getirdiğin gün evlenin demiş ben bunları duyunca o kadar sinirlendim ki saatlerce kavga ettik tamam annenle senin dediğin olsun rahat edin dedim kavga edeli bi iki hafta oluyo şuan aramız iyi ama bu konu benim kafama takılıyor hep sizce ben mi çok abartıyorum okul bitmeden sözlenmek mantıksız mı?
Ayni sey benim basima geldi. Ustelik meslegim de var ve meslegim cok saygi duyulan bir meslek. Her sey yerli yerine oturdugunda küslük cikardi ve dügününüze gelmeyecegim dedi. Ortada bir tarih var ancak hazirlik mazirlik yok... Sanirim iptal oldu.

bencede haklı.sen çalışmıycaksın anladığım kadarıyla.erkek arkadaşının da okul arkerlik ve evlilik için birikime de ihtiyaç var bence az da olsa.bunlar 2 sene içinde de olabilir 5 sene içinde de.benim ablamla eniştem okuldan çıkar çıkmaz evlendi.ikisi de atanamadı ellerine geçen parayla neye uğradıklarını şaşırdılar.askerlik yaparkende çok zorlandılar.harcamalarını baya kıssalarda sürekli babam destek oldu.çok zor zamanlar geçirdiler.ne gerek vardı ki bunlara.geçim sağlamak kolay bişey değil.insanın başına herşey de gelebilri,her zaman planlandığı gibi olmuyo.daha üniversite öğrencisi olan birine ben olsam bu kadar güvenmezdim yani.iş sahibi olmadan evlilik, ciddi bi adım istemezdim.

sözün uzamaması konusunda da haklı.söz girince araya ailelerin sürekli gidip gelmesi gerek.tartışmalar yansıyabilir,aileler anlaşmazlığa düşebilir.uzun bi süre insanın başına herşeyde gelebilir ayrıca.şimdi sevgilinden ayrılırsın ama o zaman söz atmış olursun.seninle birlikte ailende üzülür,etrafta konuşur.

ve evlilik konusunda istekli taraf bence de kesinlikle sen olma.

Sağolasın.hiningg, post: 38049817, member: 308065"]Kızlar tamam sizde kendinizce bir an evvel ne olacaksa olsun diyorsunuz ama düşünceleriniz yanlış.

Okul varken, işe başlanmamışken, evliliğe adım atılmamalı. Bende bekliyorum işe girmek için şuan. Çok uzun olmadı ben nişanlanalı ama keşke diyorum biraz daha bekleseydim. Okul varken, bir sürü sorumluluk varken olmuyor. Araman gerekiyor, bayramlar ayrı bir seremoni, etraf soruyor, ailelerin devreye girmesi insanın omzunda yük oluyor. En iyi niyetlisi bile karşısındaki insan beklediği gibi davranmadığında acaba diyor.

Kısa sürede evlenen illaki mutlu olacak diye bir şey yok ama uzun süre nişanlı beklemek muhakkak sorun yaratıyor. Bu sorunları arkasında bırakan evleniyor, bırakamayan ayrılıyor. Ama emin olun, evlenenlerde de ara ara eskiler gündeme geliyor.

Okuyorsunuz, derslerinizle, arkadaşlarınızla ilgilenin. Gezin, tozun. Aileler tamam dediğinde zaten 6 ayda her şeyi halleder evlenebilirsiniz. Aceleye hiç gerek yok.

Hele konu sahibinin durumunda, sözlenmek intihar gibi.

Sevgilinin annesi çok ama çok haklı.[/QUOTE]

Teşekkür ederim tavsiyen için. Ama o soranları ne yapalim.. ailemizin herkese verecek bir cevabi olmamamsi da kötü oluyor. Sevgilisi var da denmez ki millete..:)

Back