• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5 senedir çıkıyoruz artık sözlenmenin vakti gelmedi mi?(Okul olsada)

_AH_

AyŞe<3HaSaN
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2011
785
40
118
Kızlar ben 22 yaşına gircem 2 ay sonra sevgilimde benimle aynı yaşta.5 yıldır konuşuyoruz.Ben 2 yıllık bi üniversite bitirdim.Üniversiteyi bitireli 1 sene oldu.Sevgilim üniversiteye 1 sene geç gitti için.3.sınıfta şimdi oda.İkimizin düşüncesi okul varkende olsa bi ciddiyet olsun diye seneye sözlenmekti.İkimizin yaşıda o kadar küçük değil çünkü ve ben işte bulamıyorum çevremdeki herkes evleniyor benden küçük yada büyük.Ve yaşımız ilerlediği bende evde olduğum işimde olmadığı için haliyle soruyorlar ne zaman evlencen falan filan.Çünkü dışardan bakınca beni tutan bir şey yok ne iş ne okul.Neyse kızlar biz seneye diyorduk işte annesinin ağzını aramış sevgilim okul bitmeden söz olmaz demiş.Aslında annesiyle aramızda iyidir normalde telefonda felan konuşuruz şu zamana kadar aramızda kötü bişey olmadı hiç.Ama seni sıkıştırıyor mu beklemek istemiyor mu demiş bizimkide yok sıkıştırmıyor demiş.Anneside ister iyi anlayın ister kötü anlayın okul bitmeden söz olmaz diyor fazla sözlü kalınca iyi olunmazmış sonra anlarmışısız (Bide askerlik felan var bişeyde diyemiyorum uzun olacak sözlü kalmamız biraz işin içine ailelerde gircek) ama diplomayı getirdiğin gün evlenin demiş ben bunları duyunca o kadar sinirlendim ki saatlerce kavga ettik tamam annenle senin dediğin olsun rahat edin dedim kavga edeli bi iki hafta oluyo şuan aramız iyi ama bu konu benim kafama takılıyor hep sizce ben mi çok abartıyorum okul bitmeden sözlenmek mantıksız mı?

Yaşınız gayet de küçük.Ve annesi yerden göğe kadar haklı.
İş bulamadınız diye illa sözlenmeniz,evlenmeniz gerekmiyor ki.
Bırakın sorsunlar.Neden yeniden sınava hazırlanmıyorsunuz ?
Boşa sinirlenmiş,boşa küs kalmışsınız.Olaylara duygusal bakıyorsunuz.
O bir öğrenci ve görevi mezun olmak.Sözlenmek değil.
Sevgilim atandı,askere gitti ben atama bekliyorum.
Biz de 24 olacağız birkaç aya.
Ciddiyet olması için illa sözlenmeye lüzüm yok,10 yıl bekleyenler var.

Yasiniz cok küçük ve daha okul birmemis askerlik is derken çok yipratir sizi sozluluk suresi
Annesi hakli
Mezun olmasini ve İa bulmasini bekleyin.

Yaşınız gayet de küçük.Ve annesi yerden göğe kadar haklı.
İş bulamadınız diye illa sözlenmeniz,evlenmeniz gerekmiyor ki.
Bırakın sorsunlar.Neden yeniden sınava hazırlanmıyorsunuz ?
Boşa sinirlenmiş,boşa küs kalmışsınız.Olaylara duygusal bakıyorsunuz.
O bir öğrenci ve görevi mezun olmak.Sözlenmek değil.
Sevgilim atandı,askere gitti ben atama bekliyorum.
Biz de 24 olacağız birkaç aya.
Ciddiyet olması için illa sözlenmeye lüzüm yok,10 yıl bekleyenler var.
Haklısınız ama üniversite de sözlenenlerde var yanı.Tamam annesının de haklı oldugu yonler var ama bende onca seneden sonra bişeyler olsun istıyorum artık.Bilemiyorum bi daha üniversiteye hazırlanıyım diyorum ama maddi sıkıntılar var bi daha nasıl okurum bilmiyorum zaten bi 4 yıl daha okumak ıstemıyorum 2 yıl guzel bi bölüm olursa olabılır tabı

Yasiniz cok küçük ve daha okul birmemis askerlik is derken çok yipratir sizi sozluluk suresi
Annesi hakli
Mezun olmasini ve İa bulmasini bekleyin.

Annesının dedıgı gıbı yıpranacaz belkıde ama bılemıyorum yanı hangısı daha hayırlı

annesi haklı gbi.
soranlara okulu var askerliği var dersin kasma kendini :KK66:

Soranlara diyemıyorum çunku bılmıyorlar benımde tek dusuncem bı söz olsun herkes ogrensın rahatlayalım yanı

Kızlar ben 22 yaşına gircem 2 ay sonra sevgilimde benimle aynı yaşta.5 yıldır konuşuyoruz.Ben 2 yıllık bi üniversite bitirdim.Üniversiteyi bitireli 1 sene oldu.Sevgilim üniversiteye 1 sene geç gitti için.3.sınıfta şimdi oda.İkimizin düşüncesi okul varkende olsa bi ciddiyet olsun diye seneye sözlenmekti.İkimizin yaşıda o kadar küçük değil çünkü ve ben işte bulamıyorum çevremdeki herkes evleniyor benden küçük yada büyük.Ve yaşımız ilerlediği bende evde olduğum işimde olmadığı için haliyle soruyorlar ne zaman evlencen falan filan.Çünkü dışardan bakınca beni tutan bir şey yok ne iş ne okul.Neyse kızlar biz seneye diyorduk işte annesinin ağzını aramış sevgilim okul bitmeden söz olmaz demiş.Aslında annesiyle aramızda iyidir normalde telefonda felan konuşuruz şu zamana kadar aramızda kötü bişey olmadı hiç.Ama seni sıkıştırıyor mu beklemek istemiyor mu demiş bizimkide yok sıkıştırmıyor demiş.Anneside ister iyi anlayın ister kötü anlayın okul bitmeden söz olmaz diyor fazla sözlü kalınca iyi olunmazmış sonra anlarmışısız (Bide askerlik felan var bişeyde diyemiyorum uzun olacak sözlü kalmamız biraz işin içine ailelerde gircek) ama diplomayı getirdiğin gün evlenin demiş ben bunları duyunca o kadar sinirlendim ki saatlerce kavga ettik tamam annenle senin dediğin olsun rahat edin dedim kavga edeli bi iki hafta oluyo şuan aramız iyi ama bu konu benim kafama takılıyor hep sizce ben mi çok abartıyorum okul bitmeden sözlenmek mantıksız mı?

isterseniz 10 yıl çıkın, evlenebilir çevrenizdeki insanlar, sakın bu hataya düşmeyin insanların yaptıklarına göre hayatınızı kurgulayamazsınız. Annesi haklı, okulunu bitirip diplomasını bir eline alsın, hele ki askerlik yapılmamış daha, aileler işin içine girince kolay mı sanıyorsunuz? birden bire ailelerle akraba oluyorsun ki henüz evlenmeden o düzeni oturtmakta zor oluyor. bazen ben gelinleriyim neden şunlar bunlar yapılmadı neden ben de gitmedim gelmediler gibi takıntılar başlayabiliyor bazen de daha evli değiliz neden bana bu kadar karıştı ailesi durumlarına girebiliyorsunuz. sandığınız kadar kolay olmuyor yani. akışına bırakın biraz, o da sıksın kendini bitirsin okulunu... nasılsa evlenecek adam o zaman da evlenecek. millet sorar, ağızları torba değil ki büzesin....fevri olmayın...

Ben 10 yolunda sozlenip nisanlandim. Çok da acele değilyani?

Okul bitmeden ciddi adım atmanın mantığı yok. Sizin aileniz razı olacak mı peki bu durumda? Soracakları hiç bir soruya cevap olumlu olmayacak sonuçta. İşi yok, okulu bitmedi, askere gitmemiş, birikimi de yok. Ee siz de çalışmıyorsunuz. Neye güvenerek ciddi adım atılacak ki? Ya 5 sene iş bulamazsa?

22 yasindasiniz daha genceciksiniz. Yasimiz ilerledigi falan yazmissiniz daha 22 yasindasini yapmayin ya lutfen... Bana gore okurken soz yapilabilir biz de 3.sinifta falan yapmayi dusunuyoruz. Ama bu istek erkek tarafindan gelmeli,boyle fazla istekli gorunmek sizin faydaniza olmayacaktir bence... Erkek tarafi ne zaman bir adim atarsa siz de o zaman soz yaparsiniz.

annesi kesinlikle haklı. ilerde anlarsınız da zaten.. bunun açıklamasını yapmaya bile gerek yok ki kadıncağız yapmamış. hem senin için hem sevgilin için onun okulunun bitmesi gerektiği konusunda sonuna kadar haklı

Sana bir şey söyleyeyim mi?

Sevgilinin annesi sana öyle büyük bir iyilik yapıyor ki..
Daha 22 yaşındasın, çok gereksiz bir beklentin var. Sözlenelim diyeceğine, iş araman lazım. Evlenmek kolay mı? Hadi sözlüyken, nişanlıyken askere gidip gelebilir ama ortada iş yok, meslek yok, kadın sonuna kadar haklı. Sen kime güveniyorsun ben anlamadım.

Sevgilin okulu bitirsin. Sende bu süreçte iş bul. Sonra sözleniyor musunuz, evleniyor musunuz naparsanız yaparsınız.

Sana uzun yıllar sözlü kalmak sorun değilmiş gibi gelebilir ama nikahla kız isteme arası maksimum 1 yıl olmalıdır. Öyle okurken falan söz, nişan yapılmaz. Çok ama çok yanlış. Tecrübe konuşuyor, biraz burnunun dikine gitme de sevgilinin annesine hak ver. Kadın çok düşünceliymiş, ben çok beğendim yaklaşımını.

Su olaylari hic sevmiyorum. Bence once ailesi sonra sevgilin yeterince israr edene kadar bu konuda israrci olman cok buyuk hata.

Hani annesinin dedigi bir tavsiye var ya uzun sozlu kalinmaz ilerde anlarsiniz diye. Benim dedigimi de muhtemelen evlenince anlarsin. Hicbir zaman evliligi daha cok isteyen taraf olma. Zararli cikarsin.

Annesi haklı,okul bitmeden sözlenmeyin.

Annesi sonuna kadar hakli. Sevgiliyken iliskiden sadece siz sorumlusunuz,karisan yok. Ama söz,nisan gibi adim atilinca ``zönnkk`` diye ailelerin kucagina dusuyosunuz. Herseyin icinde bık bık bık... Düğüne kisa zaman kala söz-nişan yapin o evreyi olabildigince kisa tutun ;)
Elalem surekli konuşur. Söz yaparsiniz,nisan ne zaman ? Derler. Nisan olur, dugun ne zaman? Derler. Dugun olur,bebek ne zaman? Hic bitmez,hiiiccccc

Annesi haklı. İş ara çalış ve bir daha da 10 yıl da geçse onlardan böyle bir talep gelmeden ısrarcı olma. Bayan olan sensin unutma.

İş bulmadan sözlenmek çok mantıksız.
Aileler işin içine girdiğinde işler daha da zorlaşır.
Daha erkek arkadaşınızın askerliği var, dönünce hemen iş bulamayabilir.
Hiç bir güvenceniz olmadan böyle bir işe kalkışmak size çok daha büyük sorumluluklar yükler.
Sevgililiğin tadını çıkarın..
İş bulup öyle sözlenin ve ısrarcı olmayın bence..

okulu bitsin askerliğini yapsin iş sahibi olsun. . sonr evlilik. .. haklilar

Back