5 aylık bebekle misafir ağırlamanın pratik yolları

Kaynana 1 kavanoz mu veriyor? Hiç vermesin daha iyi. Böyle yapan birine dümdüz yumurta haşlamanız bile fazla valla. Milletin tüm kışlık hazırlıkları ailelerin köyünden evinden geliyor. Ha şart degil yapmayan yapmaz ama 1 kavanoz ne? Komik komik işler.
Ben her yaz kışlık domates konservesi yapıyorum mutlaka en az iki kasa domatesten sadece bir kavanoz veriyorum kayinvalideye onu da vermem de biliyor yaptığımı göz hakkı diye :olamaz:

Oohh sabahtan beri börekler çörekler konuşuluyor. Beni de çağırın kahvaltıya bari. Bulaşıkları yıkarım fjfj 😂

Ben her yaz kışlık domates konservesi yapıyorum mutlaka en az iki kasa domatesten sadece bir kavanoz veriyorum kayinvalideye onu da vermem de biliyor yaptığımı göz hakkı diye :olamaz:

İnsan o kadar emekle yaptığına kiyamiyor 🤣 bende 40 kilo yaptım yaz sonu bebeklerim onlar git gel seviyorum bazen 😅

Burda düşüncesizlik deyip ayıp deyip yorum yapanlara merakla soruyorum, acaba size göre bebek kaç yaşına geldiğinde insanların misafir olarak gelmesi uygundur? Bunu gerçekten merak ettim
bikaç gün öncesi bilgim varsa bir hafta sonra bile gelebilir misafir benim için çat kapı kendi ailem gelir hazırlıklı yada pratik olduğum için zorlandığım olmadı

Son düzenleme:
Kahvaltıya çağırın diyen kayınvalidene söyle bi zahmet bir gece önceden gelsin sende kalsın sabahta kalkıp kahvaltıyı hazırlasın. Sende bebeğine bakıp bi yandanda misafir için hazırlanırsın.

ekstra kendinizi yıpratmayın. Hazır börek alırsınız börekçiden, 2-3 tabağa böler ortalara koyarsınız dileyen alır. Simit poğaça alırsınız bir de ekmek sepetiyle koyarsınız masaya. Peynir zeytin reçel nutella vs artık yiyorsanız 2 şey tabak yapıp masanın iki yerine koyun. Salam salatalık domates aynı şekilde. Yumurta haşlamak veya omlet yapmak hangisi kolayınıza gelirse onu yapın. Yeter daha gerek yok. Serpme kahvaltıcıya gitsin beğenmeyen

Merhaba bebeğim 5 aylık eşimin ailesi ve teyzesinin ailesi bize kahvaltıya gelecekler.11 kişi oluyoruz Pratik bi kahvaltı nasıl hazırlayabilirim? Bebekle muhtemelen zor olacak çünkü ben kendi karnımı bile zor doyuruyorum. Eşim yardım edecek onu göz önünde bulundurarak fikir verir misiniz?
Valla bizim oralarda eğer birinin cocugu küçükse aile gelecekse gelip herşeyi birlikte hazırlar yani ev sahibinin üstüne yikmazlar.🙂

1 kavanoz nasil verilir ki? Benim elim aza gitmez. Marmelat yaparsın reçel yaparsin ondan 1 kavanoz olur ama domates olmaz.

Merhaba bebeğim 5 aylık eşimin ailesi ve teyzesinin ailesi bize kahvaltıya gelecekler.11 kişi oluyoruz Pratik bi kahvaltı nasıl hazırlayabilirim? Bebekle muhtemelen zor olacak çünkü ben kendi karnımı bile zor doyuruyorum. Eşim yardım edecek onu göz önünde bulundurarak fikir verir misiniz?
Öncelikle sağlıkla büyüsün bebeğiniz. Ne koysanız olur kahvaltıda. Ama kayınvalide kahvaltıya çağır demiş bir çeşit börek ya da poğaça tarzı bi şey getirsin rica edin. Milföy hamurlarının kare olarak düşünün ve 2 ye kesin 1 küçük sosis etrafına sarın 10 Dk da pişmiş olacak ve çok şık oluyor sunumu. Fırına patates biber kabak havuç ne varsa az yağ ile baharatlarla atın sıcak sıcak servis edersiniz. Marketlerde Anadolu peyniri diye 3 çeşit peynir olan bir paket var ondan alın bir de beyaz peynir ile güzel bir peynir tabağı hazırlarsınız 2 dakikada. Zeytin, domates, salatalık roka maydanoz koyarsınız. Yumurtayı haşlayın herkes tabağına alsın. Reçel ya da bal ile tereyağ ya da kaymak koyarsınız. Portakalları soymadan halka halka doğrayıp ceviz ya da badem ile bir tabak hazırlarsınız. Böylece çok renkli bir sofra olur. Bir de kahvaltı sonrası için hafif bir sütlü tatlı geceden yapsanız olur. Mesela sütlü irmik tatlısı.

Bebekli kadınsınız hiçmi düşünmediler..

kayınvaliden bunca kişiyi kahvaltıya apırlaman konusunda sana emrivaki yapabiliyorsa sen de rahatlıkla ondan börek, poğaça vs yapıp getirmesini veya erken gelip sana yardım etmesini isteyebilirsin. misal benim kayınvalidem bende kaldığı hafta ( oğluma bakmak için annemle dönüşümlü geliyorlar, kv bende kalıyor bir hafta) bazen kayınpederimi veya kaynımı çağırıyor, genelde kendisini almaları için. gelmişken yemeğe de kalıyorlar ama kv muhakkak yemekleri kendisi hazırlıyor, bana pek iş bırakmıyor. sonuçta ben çalışıyorum, benim evime yemeğe misafir çağırıyor ama işleri de kendi yapıyor. herkes memnun :D

Burda düşüncesizlik deyip ayıp deyip yorum yapanlara merakla soruyorum, acaba size göre bebek kaç yaşına geldiğinde insanların misafir olarak gelmesi uygundur? Bunu gerçekten merak ettim

Kizimin 6.ayindan beri tuvalete bile yalniz gidemiyorum su an 13 aylik hala beraberiz. Benim icin kriter bu, tuvalete yalniz gidebilecegim kadar buyumus olmasi. Paçama yapışmış bir bebekle kendime bile zor yemek yapıyorum.

Teyzesigi uzaktan geliyor. Kayınvalidem de kocasıyla küs olduğu için bizde toplanılacak. Ben kahveye çağıracaktım da kayınvalidem kahvaltıya çağırın dedi ben de kırmak istemedim zaten kırk yılın başı geliyor teyzesigil. Napalım evliliğin cilveleri…..
Madem öyle kendisinden pogaca, börek gibi sizin için suan zor olacak şeyler yapmasını isteseydiniz keşke.

Kaynana 1 kavanoz mu veriyor? Hiç vermesin daha iyi. Böyle yapan birine dümdüz yumurta haşlamanız bile fazla valla. Milletin tüm kışlık hazırlıkları ailelerin köyünden evinden geliyor. Ha şart degil yapmayan yapmaz ama 1 kavanoz ne? Komik komik işler.
konudan bağımsız kayınvalide yapsa bile neden vermek zorundaki?
gelin daha genç daha dinç onun yapıp vermesi gerekmez mi ?
aileden böyle beklentiler bana çok saçma geliyor

Ben hep bu tarifi yaparim. Hem lezzetli hem sekil verilmedigi icin hizli.

Kirpik borek yapip gece cocuk uyurken dolaba atabilirsiniz. Sabaha kadar sosunu ceker. Sabah firinlarsiniz.

Ben mantar, biber gibi omlet malzemelerini aksamdan kavurup dolaba atiyorum misafir gelecegi zaman, sabah sadece yumurta kirmak kaliyor.

Gozunuzde buyutmeyin. Herkes yapiyor, siz neden zorlanasiniz.

Back