Bence de bakalım getiricekler mi göreceğizYahu ne ayıp olacak küçük bebeğiniz varmış. Benim annemler ne zaman birine kahvaltıya yada çaya gidecek olsa evden herkes bir şey yapar götürür ki insanlara zahmet vermemek için. Bence hiç abartmaya gerek yok sonuçta misafir umduğunu değil bulduğunu yer
Bence de bana şunu şunu yaparım demedi gerçi ama göreceğiz Ben elimden geleni yaparımKayınvalideniz kahvaltıya çağır dediyse kendisi de yardıma gelecektir herhalde eşek değil ya. Hazır alınabilecek her şeyi dışarıdan alın. Kimse sizden çok çeşit beklemez. Güler yüzünüz, misafirperverliğiniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
Hahahahga zaten eşime kalıyor genelde ne ablası ne annesi ben yıkayayım demiyorKayınvalide yardımını şansa bırakmayın. Bir gün önceden arayıp hatırlatın. Sabah erkenden gelsin. Misafirler gidince de "çocuk durmuyor" diyerek ortamdan uzaklaş. Ana-oğul temizlesinler ortalığı.
Hahahahga zaten eşime kalıyor genelde ne ablası ne annesi ben yıkayayım demiyor
Bebeğim biraz hasta da o kadar yapamıcam sanırımAkşamdan börek sarın ya da tepsiye döşeyin, kek yapın, sabaha yumurta haşlayın, böreği pişirin, kızartma yapın ortaya da kahvaltılıklar yeter de artar. Eşiniz de bebeği oyalasın. Bir de fırından simit alsin tamam.
Peynir tabağı,zeytin, bal ve ya reçel gibi kahvaltılıklar akşamdan hazır streçlenmiş olsun.Domates , salatalık ,roka, biber ile bir söğüş tabağı üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ( akşamdan yıkarsınız). Kayısı ceviz koyun masaya.Merhaba bebeğim 5 aylık eşimin ailesi ve teyzesinin ailesi bize kahvaltıya gelecekler.11 kişi oluyoruz Pratik bi kahvaltı nasıl hazırlayabilirim? Bebekle muhtemelen zor olacak çünkü ben kendi karnımı bile zor doyuruyorum. Eşim yardım edecek onu göz önünde bulundurarak fikir verir misiniz?
Yarın yazın mutlaka getirecek mi yardım edecek mi merak ettimBence de bana şunu şunu yaparım demedi gerçi ama göreceğiz Ben elimden geleni yaparım
Omlet yaparsınız, patates kızartabilirsinuz,eşiniz de yakınlarda varsa gözleme alır,zeytin peynir domates vs bitti..Merhaba bebeğim 5 aylık eşimin ailesi ve teyzesinin ailesi bize kahvaltıya gelecekler.11 kişi oluyoruz Pratik bi kahvaltı nasıl hazırlayabilirim? Bebekle muhtemelen zor olacak çünkü ben kendi karnımı bile zor doyuruyorum. Eşim yardım edecek onu göz önünde bulundurarak fikir verir misiniz?
Bir de kızcağız kahveye çağırırım teyzeleri demis kaynana kahvaltıya çağır demis bak bak. Kendi cagirsaymis.Kaynana 1 kavanoz mu veriyor? Hiç vermesin daha iyi. Böyle yapan birine dümdüz yumurta haşlamanız bile fazla valla. Milletin tüm kışlık hazırlıkları ailelerin köyünden evinden geliyor. Ha şart degil yapmayan yapmaz ama 1 kavanoz ne? Komik komik işler.
Burda düşüncesizlik deyip ayıp deyip yorum yapanlara merakla soruyorum, acaba size göre bebek kaç yaşına geldiğinde insanların misafir olarak gelmesi uygundur? Bunu gerçekten merak ettim
Bizim ayıp dediğimiz şey, kayınvalidesi kendi kocası ile küs olduğu için kendi kız kardeşini evinde ağırlayamıyor ve oğlu ile gelininin evine emrivaki bir biçimde davet ettiriyor. Geline fikrini soran yok. Hiçbir eve 11 kişi birden yemeğe misafir gidilmez zaten. Çocuklu aile kendi misafirine kendi karar verir imkanları ve gücü elverdiği ölçüde.Burda düşüncesizlik deyip ayıp deyip yorum yapanlara merakla soruyorum, acaba size göre bebek kaç yaşına geldiğinde insanların misafir olarak gelmesi uygundur? Bunu gerçekten merak ettim
Iyice bilendim. Bir tek kendisi yorulmasın zaten. Bir tek onun canı tatlı. Bencil kadın.Bir de kızcağız kahveye çağırırım teyzeleri demis kaynana kahvaltıya çağır demis bak bak. Kendi cagirsaymis.
Göz yumurta,tavada sucuk,peynir,zeytin, reçel vs biraz patates kızartır koyarsınız. Birazda börek,poğaça alabilirsiniz dışardan.Teyzesigi uzaktan geliyor. Kayınvalidem de kocasıyla küs olduğu için bizde toplanılacak. Ben kahveye çağıracaktım da kayınvalidem kahvaltıya çağırın dedi ben de kırmak istemedim zaten kırk yılın başı geliyor teyzesigil. Napalım evliliğin cilveleri…..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?