5 aylık bebekle misafir ağırlamanın pratik yolları

Bence de bakalım getiricekler mi göreceğiz

Bence de bana şunu şunu yaparım demedi gerçi ama göreceğiz Ben elimden geleni yaparım

Kayınvalide yardımını şansa bırakmayın. Bir gün önceden arayıp hatırlatın. Sabah erkenden gelsin. Misafirler gidince de "çocuk durmuyor" diyerek ortamdan uzaklaş. Ana-oğul temizlesinler ortalığı.
Hahahahga zaten eşime kalıyor genelde ne ablası ne annesi ben yıkayayım demiyor

Bebeğim biraz hasta da o kadar yapamıcam sanırım

Peynir tabağı,zeytin, bal ve ya reçel gibi kahvaltılıklar akşamdan hazır streçlenmiş olsun.Domates , salatalık ,roka, biber ile bir söğüş tabağı üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ( akşamdan yıkarsınız). Kayısı ceviz koyun masaya.
Akşamdan peynirli bir tepsi böreği yapıp sabah fırına atarsınınız ya da dışarıdan poğaça simit alırsınız.
Menemeni bile bir gün önceden yapıp kahvaltı günü yumurtasını kırıp servis ederseniz kolay hazırlanırsınız.

Çocuklu insana misafirliğe gitmeyi aklıma almıyor ya. Onlar sizi çağırsınlar çok özlerdilerse.
Herşeyin pratiğini yapın, börek simit poğaça fln alın dışardan. Patates kızartın (dondurulmuş alın daha pratik), sucuk, reçeller, yumurta peynir zeytin tamamdır. Domates salatalık kış mevsiminde tüketmiyoruz çeşit olsun derseniz onlarida ekleyin.

Omlet yaparsınız, patates kızartabilirsinuz,eşiniz de yakınlarda varsa gözleme alır,zeytin peynir domates vs bitti..
Bebeği olanın evine misafirliğe gidilmez ben bile gerildim.

Bende dün bir operasyon geçirdim ailem bugün ziyarete geldi kahvaltıya gelin dedim . Abim ve çocukları da vardı . Fikir olur diye yazıyorum .Peynir ,zeytin ,reçel , baharatlı zeytinyağı ,sucuklu yumurta yaptım . Ekstra olarak el yapımı salcamizin içine az kimyon ,maydanoz ve ceviz ekledim uydurmasyon kahvaltılık sos yaptım . Akşamdan maydanoz ,roka,tere ve narlı bı salata yaptım strecledim .Kahvaltı etmeden önce de sosladim. Yine akşamdan iki çeşit iç hazırladik biri kıymalı ,mantarlı diğeri peynirli,ispanakli eşim onları pişirmeye götürdü. Onlar gelince de pideleri getirdi . El oyalayıcı şeyler yapmadım ama sofra da dolu gözüküyordu ,yorulmamis oldum . Ayrıca kendinizi çok yormayın bizde bebek yok yine de öle patates kızartmasıymis ,sosismis öle şeyler pişirmem :) Hem zaten çok da sağlıklı değil.

Dışarıdan poğaça, simit alıp yanına da domates, salatalık, zeytin falan çıkarmak bir de çay demlemek en mantıklısı. Bence kendinizi hiç yormayın saatlerce yaptığınız şey 5 dakikada bitiveriyor.

Bir de kızcağız kahveye çağırırım teyzeleri demis kaynana kahvaltıya çağır demis bak bak. Kendi cagirsaymis.

Burda düşüncesizlik deyip ayıp deyip yorum yapanlara merakla soruyorum, acaba size göre bebek kaç yaşına geldiğinde insanların misafir olarak gelmesi uygundur? Bunu gerçekten merak ettim

P
Burda düşüncesizlik deyip ayıp deyip yorum yapanlara merakla soruyorum, acaba size göre bebek kaç yaşına geldiğinde insanların misafir olarak gelmesi uygundur? Bunu gerçekten merak ettim

Bebek var bebek var. Bazı bebek huysuz anneye yapisktir bazısı sakin. Bunun bir yasi yok eger ev sahibi davet etmiyorsa kimseye sana geleceğiz bize kahvalti hazırla denmez özellikle küçük bebeği varsa. Zaten isteyen ve seven kendi çağirir.

Bizim ayıp dediğimiz şey, kayınvalidesi kendi kocası ile küs olduğu için kendi kız kardeşini evinde ağırlayamıyor ve oğlu ile gelininin evine emrivaki bir biçimde davet ettiriyor. Geline fikrini soran yok. Hiçbir eve 11 kişi birden yemeğe misafir gidilmez zaten. Çocuklu aile kendi misafirine kendi karar verir imkanları ve gücü elverdiği ölçüde.
Ama üçüncü bir şahıs böyle pervasız davranamaz. Bu çok ayıp.

Eşiniz bebeğe bakarsa o sırada eminim daha rahat edersiniz.
Fırına patates atın.
Yumurta haşlayın.
Zeytin, Peynir çeşitleri, evde varsa reçel, tahin, bal gibi tatlı bir iki seçenek...
tercih ediyorsanız salam vs...
Belki sucuk pişirebilirsiniz yada hazır bir börek alabilirsiniz.
Kendinizi kasmayın.
O vakitlerde misafir ağırlarken hep arkadaşlarım, kayınvalidemler vs kendileri de bir şeyler yapıp geliyordu.
Kahvaltı hemen bereketlenen bir sofradır.
Önemli olan hoş sohbete muhabbete gelsinler. Kimsenin gözüne gelmez iyi niyetle gelmişlerse. Sizin eksiğinizi aramaya gelen kişiler ise dünyanın en güzel sofrasını hazırlayın yine kulp bulurlar.

Göz yumurta,tavada sucuk,peynir,zeytin, reçel vs biraz patates kızartır koyarsınız. Birazda börek,poğaça alabilirsiniz dışardan.
Klasik kahvalti işte,fazlasına gerek yok ki.
Ama 11 kişi de 5 aylık bebekli insana gelip el el üstünde oturmaz umarım,bir işin ucundan tutar yardım ederler. Özellikle kayınvalideniz,ona epey sinirlendim zira.

Sofra zengin dursun diye ugrassiz wma masrafli yontem bolca peynir cesidi almak, siyah yeşil zeytin soslu zeytin ici biberli zeytin bunlardan azar azar alip cesitlendir, salan jambon al aç bitir paketler var ya is gorur onlari suslu püslü koy, çeri domates salatalik, bolca yesillik, recel bal surulebilir cikolata, kuru meyve kuruyemis ceviz badem vs tabaklari... bunlar hepsi hazir sadece tabaga koyman gereken seyler. Maddi olarak sorun degilse hepsinden azar azar bol cesitli urun al. Minik tabaklarda serpme kahvalti gibi doldur donat sofrayi. Daha henuz bunlarla bile bayaa dolu gorunur masa. Bunlara ek olarak aksamdan hazir yufkadar tepsiye borek yap peynirli, sabah pisir. Borekleri sarmakla falan ugrasma tepsiye serme borek yap en basitinden. Simit alip kesip bi sepette koyabilirsin. Tereyagli sahanda yumurta, sosis kizart, sucuk pisir birer sahanda. Bunlari da koy. Bi de cay demle , tamamdir. Hepsi asiri ugrassiz. Hatta boregi dondurulmus hazir olanlardan bile alabiilirsin. Ben eskiden hic kahvaltiya misafir agirlamazdim. Son birkac keredir herkesi kahvaltiya çağırdım cok kolay oldu bu yontemle

Kayinvalideniz yardima gelsin bence.
Benim de kayinvalidem haberim yokken kardeslerini yemege davet etmisti bana. 20 kisi Anne yemegi sen yaparsan neden olmasin dedim. Ben salata ayran gibi basit seyleri yaptim, hamileydim, bulantidan mutfaga giremiyodum. Kayinvalidem de yemekleri yapmisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…