- 29 Mayıs 2011
- 8
- 0
Çok geçmiş olsun canım.
Dahiliyeye gittikten sonra bizi mutlaka bilgilendir.Umarım bir şey çıkmaz.
Çok teşekkürler:)
herkese günaydın. dün dahiliyeye gittim. sizleri de bilgilendirmek istedim. öncelikle benim gibi safra kesesi alınan kişilerde sindirim olayı diğer kişilere göre çok daha yavaş olduğu için besinlerin vücutta daha fazla kalıyor dolayısıyla daha fazla işlem görmesine neden oluyormuş. vücut normal insanların 2-3 saatte yakacağı besinleri (tabi bu benim bünyeme göre) 4 saatten fazla bir süreci de bulabiliyormuş bu yüzden doktor bana ara atıştırmalarını kesinlikle yasakladı. insulin direnci olasılığına karşı da taze yada kuru kayısı o da bir iki tane dedi. Omega 3 ve demir desteği verdi. bir de önceden de yaptırmıştım sütün tahlili alındı. benim sütüm de yağlı olduğu için doktor 2 hafta hiç yağ kullanmayın dedi. bebeğe de zararı olmaz hatta faydası olur dedi çünkü benim oğlum da normal bebeklerden daha kilolu.
Bu çaydan bahsettim. pek yorum yapmadı ama bendeki hevesi görünce kilo verdidrmi bilmem ama psikolojinize iyi gelmiş dedi :)) ben inanıyorum bu çay işe yarıyor çünkü her sabah hafiflemiş hissediyorum ve çok şükür 3 haftaya yakın bir zamanda 1200 gram verdim. daha dorusu 2200 gram fakat o 1.2lik kısım yağdan gitmiş. zaten doktor da emziren annelerde ayda 2 kilo normal fazlası zararlıdır dediği için boş yere uğraşmamış olduğuma sevindim.
ayrıca doğum kilolarını vermek normal kilo vermekten daha zor çünkü kadın kıtlık durumuna karşı kendine ve bebeğine 3 gün yetecek enerjiyi bünyesinde bulunduruyor bu yüzden bir iki hafta yada bir iki aylık rejimler işe yaramıyor. sizlerle de paylaşmak istedim. benim yolum uzun ama sonuç alacağını bilince tahammül edilebilir.
hepimize kolay gelsin. Azmettik başaracağız :)