- 20 Ocak 2021
- 810
- 1.608
-
- Konu Sahibi Manolyalale
Ne kadar saçma. Ailen sana o kadar taktıysa, kardeşine de takmayacakmı bişey? Kardeş olarak sadece max 15 gr takılır abartmış eşiniz. İnsan geride kalanları da düşünür biraz.Merhaba hanımlar
Eşimin erkek kardeşi önümüzdeki hafta evleniyor eşim takı olarak 45 gram bilezik takmak istiyor sebebini sorduğumda ailem bana o kadar aldı sonuçta diyor ( ki ne dertlerle aldılar ) sonucta erkek kardeşi evlenirken bize bir hediye almadı çalışmıyordu diye . Ben hediye almayalım demiyorum ama daha uygun bi altın ya da bilezik yine takalıö diyorum resmen kavga ediyoruz ben senelerdir araba alırız diye biriktiyorum adam hediye edecekmiş. Sizce nasıl davranmam gerekiyor
Yoo bende oha dedimOhaa desem ayıp olur mu acaba
Peki neden esiniz kizar diye susuyor, alttan alıyorsunuz? Sizin emek emek kendinizden kisarak belli hedeflere ulasmak icin biriktirdiginiz parayi neden veriyorsunuz? Ben kendimden yedigimden giydigimden tatiliminden kistim, rizam yoktur eger benim hakkimi yedirirsen seni bosuyorum demeniz lazim yoksa bir omur baskasinin borcunu ödemekten kendinize mal mulk sahibi olmak icin sira gelmezBende çok sinirliyim
Bana cok sakin kaldığınızı, esinizin de bu alttan alir tavrınizi umursamadigini düşünüyorum. Cileyi siz cekin keyfini ailesi sürsünYasak olduğunu bilmiyordum . En son öyle dedim hakkımı helal etmiyorum diye bakalım nolck
Eşiniz tam bir saf.Merhaba hanımlar
Eşimin erkek kardeşi önümüzdeki hafta evleniyor eşim takı olarak 45 gram bilezik takmak istiyor sebebini sorduğumda ailem bana o kadar aldı sonuçta diyor ( ki ne dertlerle aldılar ) sonucta erkek kardeşi evlenirken bize bir hediye almadı çalışmıyordu diye . Ben hediye almayalım demiyorum ama daha uygun bi altın ya da bilezik yine takalıö diyorum resmen kavga ediyoruz ben senelerdir araba alırız diye biriktiyorum adam hediye edecekmiş. Sizce nasıl davranmam gerekiyor
Yani aile yüzünden tartışmaktan yıldım ondan böyleyimPeki neden esiniz kizar diye susuyor, alttan alıyorsunuz? Sizin emek emek kendinizden kisarak belli hedeflere ulasmak icin biriktirdiginiz parayi neden veriyorsunuz? Ben kendimden yedigimden giydigimden tatiliminden kistim, rizam yoktur eger benim hakkimi yedirirsen seni bosuyorum demeniz lazim yoksa bir omur baskasinin borcunu ödemekten kendinize mal mulk sahibi olmak icin sira gelmez
Bana cok sakin kaldığınızı, esinizin de bu alttan alir tavrınizi umursamadigini düşünüyorum. Cileyi siz cekin keyfini ailesi sürsün
Diyeceksiniz ki bundan sonra aylik bin lira isterim, suraya tatile gideceğiz, her hafta en az 1 kez şu restoranda yemek yiyeceğiz, ben şu markanin altinda bir kaliteyi kabul etmiyorum! Madem ailedeki herkesin evi arabasi varken onlara harcayacak durumun var, esin olarak bana da vardir diyeceksiniz valla her mesajinizda daha da gıcık oldum
Ne borcu ya maddi manevi hiç bi değer görmüyoruzAnne baba neysede bu iş tuhaf bence kardeşe okadar altın takılmaz şu krizde bence eşiniz kardeşliğine borç veriyor
Peki hiç karşılık görmeseniz de yapar mısınızAltın maliyetlerinden, gramından falan anlamıyorum.
Ama kardeşlerin düğün hediyelerinin "karşılığını vermek" şeklinde düşünülmesini doğru bulmuyorum.
Herkes durumu el veriyorsa kardeşine, ablasına, abisine en güzelini hediye etmeli.
Yani komşu bana çeyrek takmıştı ben de ona çeyrek takmalıyım düşüncesi bence kardeşler için geçerli olmamalı.
Bize de öyle oldu ama biz abiyiz büyüğüüüz ya takmamız lazımBize kardeşi 5 Gr taktı ne 45 i kendi cocugunuz mu
Peki susunca aile sorunu çözülecek mi?Yani aile yüzünden tartışmaktan yıldım ondan böyleyim
Mantıken şöyle olsa; bu gelinimize 45 gr takmıştık, o yüzden yeni geline de bu kadar takmalıyız diye ebeveynlerin konusudur bu. Abiye ne alaka hediye etmek ?Kardeş bir bilezik takar yani. 10-13 gr arası yeter. Haklısınız. Ailesini size 45gr hediye ettiyse kardeşine de 45gr hediye etmeli mantıken
Saçmalık ailenin size taktiği Mihr olarak değil miydi şimdi de diğer oğullarına taksın eşiniz de gitsin uygun yollu bişi taksın yazık günah değil mi o kadar çalış çabala hooopp bı başkası gelsin yesinBize de öyle oldu ama biz abiyiz büyüğüüüz ya takmamız lazım
Tabi ki kardeşime el verdiğince en iyisini yaparım.Peki hiç karşılık görmeseniz de yapar mısınız
Ben de öyle dedim zaten. Mantıklı olan bu. Yoksa Ben hiç anlamam altın işinden. Kullanmam da zaten. Düğünde takı seti adında kocaman babaanne işi şeyler aldılar. Satıp robot süpürge aldımMantıken şöyle olsa; bu gelinimize 45 gr takmıştık, o yüzden yeni geline de bu kadar takmalıyız diye ebeveynlerin konusudur bu. Abiye ne alaka hediye etmek ?
Yani aile yüzünden tartışmaktan yıldım ondan böyleyim
İşte buu benim kafaBen de öyle dedim zaten. Mantıklı olan bu. Yoksa Ben hiç anlamam altın işinden. Kullanmam da zaten. Düğünde takı seti adında kocaman babaanne işi şeyler aldılar. Satıp robot süpürge aldım
45 gunumuz sartlarında çok para benceMerhaba hanımlar