- 29 Mayıs 2021
- 13.062
- 84.519
- 36
- Konu Sahibi simonskitty
Burada sıkça kullanılan aileler destek olmak zorunda değil cümleside boş bir klişe olmuş oldu şu durumda. Aile apartmaninda oturan kadinlara da bedavadan ev sahibi olmuşsunuz gibi söylemlere gerek yok. Eşlerine aileleri ev vermiş rahat rahat oturabilirler. Ev onların istediklerini yapar diyemeyiz çünkü ailelerin görevleri ölene kadar çocuklarını finanse etmek neticede.Aile apartmaninda 1 daire verildi bana, eşimin babasından birkaç mülk kalmış. Doktor - mühendis bir çiftiz, verilenlerden kat kat fazlasını kazandık, kazanmaya devam ediyoruz. Bu durumda neyin kıskançlığını yapıyor olabilirim mesela? Komik yani...
Herkes gibi bizde çocuğumuzun geleceği için çalışıyoruz ama bunu yaparken kendi başının çaresine bakmayi da öğretmeye çalışıyoruz. Amacımız Balık vermek değil, balık tutmayı öğrenmesi.
Anne babamın görevi her zaman yanında olamayacağını bilerek çocuğunu hayata hazırlamak bana göre, yarına çıkacağınıza dair senet imzalandiysa başka tabii.
Bize ailelerden kalan hiçbir şey yok. Her şeyi kendimiz kazandık,aldık, yatırım yaptık ki bunların epey bir kısmında esim tek başına çalıştı, bedelli askerliği de yine evliyken ödedi.
Hiçbir şeyimiz eksilmedi. Ailelerden destek olsaydı güzel olur muydu, olmaz diyemeyiz ama olmayınca da hayatımız yitip gitmedi, bir yere savrulmadık. İstemeyen hiç çocuk yapmaz, isteyen bir, isteyen üç ama bu konularda birden fazlasına yazık oluyor mesajı veriliyor sürekli, belli üyeler tarafından ve kabak tadı veriyor bir yerden sonra. Bir çeşit kendini tatmin etme bu, başka bir açıklama bulamıyorum.
Son düzenleme: