Merhaba, Sizinle aynı pencereden bakmıyoruz, anlamamis olmaniz normal.
İmkanı olan aileler devlet okullarının düşen kalitesi, kalabalık sınıflar vb nedenlerle çocuklarını özel okula gönderiyor. Bunu desteklemek olarak görmüyorum, bir nevi mecburiyet gibi düşünüyor insanlar. Parayı verince istediğimiz okulda okutuyoruz.
İyi bir liseye veya Üniversiteye gitmek ise (özel bile olsa) belirli bir sınav başarısı gerektiriyor. Farkta tam olarak burda başlıyor, parayı vereyim Robert kolejine gitsin yapamıyoruz mesela.
Üniversite için puanı yetmiyorsa bence kapasitesi o bölüm için yetersiz demek. Bu benim başarı kriterim, buna göre yorum yapmıştım. Geçen haftalarda çocuğu iyi puan almış bir üyeye okul tavsiyeleri verildi, YTÜ mühendislik için bile burun kıvıranlarimiz oldu İTÜ olsun dedik. Şirketlerin özellikle İTÜ gibi okullardan mezunlari istediklerini konuştuk.
Son olarak bedelli ücretini düşünmemek bizi 'ne halin varsa gör' diyen bir anne baba yapmıyor. 24-25 yaşında bir birey kendi başının caresine bakmalı. Bedelli yapmak isterse çalışsin biriktirsin, en azından benim beklentim bu yönde