- 11 Mart 2013
- 33.209
- 53.159
- 32
-
- Konu Sahibi simonskitty
En önemli değil bence tek önemli etkenSizde galiba salca ekmekle büyür diyenler grubundasiniz. Bu devirde maddiyat en önemli etkenlerden biri. Farklı olmasını bizde isteriz ama malasef hayatin gerçekleri
En önemli değil bence tek önemli etkenmaddiyat paran olduktan sonra bakıcı da tutarsın temizlikçi de hazır yemekte yersin . Zaten bunları yapmadıktan sonra gerisi kolay .
Benim de evime sürekli temizlikçi gelse istediğim zaman dışarda yeseydim istediğim zaman uyusaydım haftada 1 kere eşimle baş başa dışarı çıksaydım günde 2 saat yalnız zaman geçirseydim şuan 2. Çocuğu yapardım . Olmayınca olmuyor bebek büyütmek zor değil ki yanında yüklendiğim tüm sorumluluklarım bana çok ağırÖyle aslinda. Az yumuşatıp yazdim.
Amaç hava atmak değil ama bizim durumumuz tam yazdığınız gibi.
Eş ailesinden laf carptiranlar oluyordu (geç bebek sahibi olduğumuz için) ama mutlu mesut yaşiyoruz. Yetemediğime veya öncelik duymadığım konulara yardımcı gelıyor.
Oğlumla full gezip güzel anılar biriktiriyoruz, hayatin tadini çıkartıyoruz. Maddiyat olunca yaşın fazla önemi kalmiyor.
Bunu böyle açık açık söyleyince malasef linç ediliyoruz. Çocuğa sevgi yeter, genç anne olmak nimet, çocuk 20 olunca sen nene gibi 60 olacaksin vs. diyen kadınlarla başa cikamiyorum malasef. Her insanin hayat planlamasi kendine diyorum ve çekiliyorum. Bana ve çocuğuma kuru kuru sevgi yetmiyor :)
O çocuklara da yetmiyor.Öyle aslinda. Az yumuşatıp yazdim.
Eş ailesinden laf carptiranlar oluyordu (geç bebek sahibi olduğumuz için) ama mutlu mesut yaşiyoruz. Yetemediğime veya öncelik duymadığım konulara yardımcı gelıyor.
Oğlumla full gezip güzel anılar biriktiriyoruz, hayatin tadini çıkartıyoruz. Maddiyat olunca yaşın fazla önemi kalmiyor.
Bunu böyle açık açık söyleyince malasef linç ediliyoruz. Çocuğa sevgi yeter, genç anne olmak nimet, çocuk 20 olunca sen nene gibi 60 olacaksin vs. diyen kadınlarla başa cikamiyorum malasef. Her insanin hayat planlamasi kendine diyorum ve çekiliyorum. Bana ve çocuğuma kuru kuru sevgi yetmiyor :)
Hiç bir çocuğa kuru kuru sevgi yetmiyorÖyle aslinda. Az yumuşatıp yazdim.
O çocuklara da yetmiyor.
Eşimin ailesi maddi
Sıkışıklıkta üç çocuk büyütmüşler. Eşim oh iyi ki kardeşim var yoklukta demiyor. Onu yapamadım, bunu yapamadım diyor. Ailem ben mezun olduğumda arkadan yeni bir çocuk okuttuğu için mecbur hemen iş hayatına atladım. Halbuki okulda kalıp akademisyen olmaya çalışabilirdim diğer arkadaşlarım gibi diyor. Hepsi 3 5 sene anne babasının desteğine güvendi şimdi istedikleri hayatı yaşıyorlar ben hayata hemen atlamak zorunda kaldım diyor.
Mutlaka her çocuk kardeşlerinin bir şeylerinden kısılmasına neden oluyor. Kardeş romantize edip şart aman bir boğaz derken aslında öndeki çocuklardan fedakarlık yaptırıyorsun
40 yaş üstüyüm. Hiç keşke erken doğursaydım demedim. İyi ki geç olmuş, gezmişim tozmuşum,hayatımı kendime göre yaşamışım. Şimdi de kızıma göre yaşıyorum.Öyle aslinda. Az yumuşatıp yazdim.
Hiç bir çocuğa kuru kuru sevgi yetmiyor
Bizede yetmiyordu şimdiki nesille hiç yetmiyor
En basit örneği benim kızım 15 yaşında cebinde Iphone 15i var. Ne gerek var hepsi aynı işi görüyor demiyor, benim neden yok diyor. Boşver Iphone’u ben sana Nokia 3310 alayım çünkü seni çok seviyorum desem güler geçer, doğurmasaydın ozaman beni der.
Çok çocuk, kalablık aile iyi güzel ama her anlamda bakıp yetebilene.
Eskidenmiş o büyüğü küçüğe baksın, küçüğü büyüklerin eksileri ile büyüsün. Karnı tok, altı kuru daha neolsun.
Büyük çocuğa sorumluluk adı altında kardeş baktıranlarada ayrı uyuz oluyorum.
Bezini getirsinmiş, kremi uzatsınmış.
Kendin al bezini, kremini yanına. Çocuğamı güvendin kardeşi yaparken. İlkinde nasıl yapiyordun diğerlerindede öyle yap, neymiş kardeşini benimsesinmiş. Bunları yapmadanda benimsiyorlar zaten, tecrübe ile sabittir.
40 yaş üstüyüm. Hiç keşke erken doğursaydım demedim. İyi ki geç olmuş, gezmişim tozmuşum,hayatımı kendime göre yaşamışım. Şimdi de kızıma göre yaşıyorum.
Yok sadece o kadar çıkmıştı ki hamilelik düşüncesi 7 senenin sonunda ilk ay regl oldum ama unuttum sandım (ki zaten regl sonrası tek ilişkim oldu )sonraki regl döneminde ki gecikmede ya hamileysem diye test yaptım dr gidince öğrendim ki 9 hafta olmuşnasıl yani? Hamileyken regl mi oldunuz?
Çok ilginç deneyimler. Kimisi zorlar olmaz kimisinin olması mümkün değil gibiyken olurYok sadece o kadar çıkmıştı ki hamilelik düşüncesi 7 senenin sonunda ilk ay regl oldum ama unuttum sandım (ki zaten regl sonrası tek ilişkim oldu )sonraki regl döneminde ki gecikmede ya hamileysem diye test yaptım dr gidince öğrendim ki 9 hafta olmuş
Çok ilginç deneyimler. Kimisi zorlar olmaz kimisinin olması mümkün değil gibiyken olur
Son doğumda tüp ligasyonu yaptırdım 20 ye yakın dosyada sesli okuyup tüp bebek de bile %30 aşağısı hamile kalma olasılığım olduğunun açıklandığını ve kabul ettiğimizi yazıp imzaladık bazen hamilelik ihtimali var denilince tedirgin oluyorum yinedeÇok ilginç deneyimler. Kimisi zorlar olmaz kimisinin olması mümkün değil gibiyken olur
Bunu biliyor olmanıza şaşırdımHer insanin hayat planlamasi kendine diyorum ve çekiliyorum.
Kadın bedeni çok şaşırtıcı. Bilim keşke erkek bedeni yerine kadın üzerine yoğunlaşsa da bu mucizelere bir açıklama verebilseler. Şuan tükettiğimiz ilaçlar bile erkek bedeni üzerine yapılan araştırmalarla geliştiriliyor. Erkek kilosu baz alınıyor.Ayni kadinda bile değişiyor.
Bir arkadaşim 8 yil doğal denedi. Olmadi. Tik yok.
Tüp bebek denedi ve ilk denemede oldu.
İkinci doğal oldu ve üçüncü tekrar Tüp bebek.
Aciklamasi yok. Zaten sebepsiz infertile olarak geçiyordu
Bunu biliyor olmanıza şaşırdımher ailenin şartları, hayat planlaması farklı ve kimse zengin değil diye başka keyiflerden eksik kalmak mecburiyetinde değil. Hayatımda aklıma gelmeyecek özentilikte cümleler okuyorum şu tarz konular açıldığında.
Konu kukudan ibaret görülünce böyle oluyor işteNiye şaşırdınız? Ironinizi yesinler :)
Tabiki sevişme ve doğurma zevkinden ve keyfinden eksik kalmak zorunda değiller.
Kimse kimsenin kukusuna karışamaz. Ana onlar ana!
Cuma belli olacak