- 11 Mart 2013
- 33.209
- 53.159
- 32
-
- Konu Sahibi simonskitty
Şu mesajda bir tane yanlış cümle yok ya bende sizinle aynı fikir görüşteyimBazi yorumlar cidden korkunc.
Empati kurdum, ben daha dogumhanedeyken bidaha dogurmayacagim diyodum kizim 2.5yasindq fikrim ayni. Kafam kaldirmaz, enerjim goturmez, gece kalkamam, bidaha bu kadar fedakarlık yapmak istemiyorum acikcasi. Ama siz kendinize guveniyosaniz hem maddi hem manevi olarak doğurabilirsiniz tabi.
Bide sunu soyleyeyim kucuk cocuklara elbet sorumluluk verilir. Kisa sureli olarak tabi. Mesela parka wnne- abla-kardes geliyor. Kardesini sallamaktan, kaydirmaktan abla oyun oynayamiyor. Kardesinin susamasindan yere düşmesine kadar sorumluluk ablaya verilmis Bu görüntüye cok fazla sahit oldum. Boyle bisey yapmayacağınızı dusunuyorum. Kardesiyle oyun oynayabilir, resim yapabilir, beraber yemek yiyebilirler ama al altini degistir al besle demek bana bencilce geliyoru
Her korunma yönteminde düşük ihtimal bile olsa var. Ayyy Rabbım isteyene nasip etsin inşallah. Asla düşünmüyordum ve çok zor oldu. Tamam evlattır seviyoruz ama, hepsi bir birey ve onlarla uğraşmak hayli yorucu. Hani sadece besle besle köy kenara durumu yok.Şu hamileligi oyle veya boyle atlatayim tuplerimi baglatayim artik diyordum. Boyle bir ihtimal varsa o da gelir beni bulur. Soylediginiz iyi oldu. Yoksa ben 50ye kadar doğurmaya devam edebilirmisimÜretimi durdurmanın kesin çözümü nedir acaba?
Ben tüp ligasyonu ile hamile kaldımHosgeldin yeni fobi. Gidem de tuplerimi baglatam ben de bu sans varken aynisini yasarim.
Anlasildi rahmi aldıracagiz gidip, baska care yok belliki, gelmek isteyen geliyor.Ben tüp ligasyonu ile hamile kaldım
Sinemaya giden kalmadı yaAllah akıl fikir versin. Sanki pazardan patates tartar gibi ha 3 ha 4 diyorsunuz.
Bir çocuğun masrafıyla 2 çocuğun masrafı bir mi? Bir de ikiz her şeyden aynı anda iki tane alacaksınız o arada arkada okula giden okul masrafı olan çocuklar olacak. Siz ek kitap, test kitabı ve dershane parasından haberdar mısınız?
Dört çocuk okutmak ne demek biliyor musunuz?
Dışarıda yemeğe götürsen altı kişi hesabı ödemekle dört kişi hesabı ödemek bir mi? Yada çocuklar sinemaya gitmek istese iki çocukla bir çocuk bir mi olacak?
Biz gidiyoruzSinemaya giden kalmadı yakaldı mı
Yok mu arttıranBen tüp ligasyonu ile hamile kaldım
Tavuk döner olayı baya iyiymiş yalnızHer korunma yönteminde düşük ihtimal bile olsa var. Ayyy Rabbım isteyene nasip etsin inşallah. Asla düşünmüyordum ve çok zor oldu. Tamam evlattır seviyoruz ama, hepsi bir birey ve onlarla uğraşmak hayli yorucu. Hani sadece besle besle köy kenara durumu yok.
Eğitmek, topluma güzel kazandırmak için çok çaba sarfetmek lazım. Bana kalsa 1 çocuk bile idealdi ama eşim, çocukları çok seviyor, ilgili bir baba ve kardeşi olsun demişti 2. Oldu ama 3. Bayağı sürpriz olduben ayılıp bayılırken, eşim hayal kurmaya başlamıştı.
Çok ciddi olarak ilk defa karşı karşıya geldiğimiz ilk durumdu ve gerildik haliyle. Ben aldırmak için randevu aldım diye tavır yaptı, çok ikna etmeye çalıştı. Ben de inat ettim, normalde orta yol buluruz ama, direndim resmen.
Sonra döner yemek için vazgeçtim işteAma, Allah var zaten gebeyken yormaz, sırf kendi istediği oldu diye extra üzerime düştü.
Bizim şartlar uygundu ama siz iyi düşünün yinede
Pardon çok özürYanlış okudunuz herhalde. 8 ve 4 yaşında 2 çocuğum var. 3 değilgittiğim bi soktor şüpheli bir kese daha gördü o yüzden 3. Veya 4. Çocuk mu geliyor acaba dedim
O kadarını da yaradanın düşünmesi gerekmiyor muydu?Bu rahatliktan ben de istiyorumtohumuna para mı verdim yiğenim diyip, çocuklarının ne adını ne sayısını bilmeyen Suriyeli dayı kafasi bu,nerde görsem tanırım tertemiz , pırıl pırıl
Ben de tersi yönde arttırayım.senelerdir içime boşalmayla hamile kalamıyorum.allah benden alıp sizin gibilere vermiş galiba.Yok mu arttıran
Hamile kalamayanlar çatır çatır çatlıyor şuan.Anlasildi rahmi aldıracagiz gidip, baska care yok belliki, gelmek isteyen geliyor.
Çünkü hepimizin hak edişleri farklı . Bu dünyada deneyimlemek için geldiğimiz konular farklı o yüzden şuan bunu yaşıyorsunuz . Eğer olması gerekiyorsa doğru zamanda doğru şekilde kucağınız dolsunBen de tersi yönde arttırayım.senelerdir içime boşalmayla hamile kalamıyorum.allah benden alıp sizin gibilere vermiş galiba.
Eee öldürecek ya da iade edecek hâlleri yok ya çocukları tabi büyüyecekler. Laf mı şimdi bu?Karnınızdakininde size ihtiyacı var.Herkes yeri geliyor daha sık aralıklarla doğum yapıyor.Ablamın 82-83 ve 86 doğumlu 3 çocuğu var.Evet zorlandı ama büyüdüler
Tıbben mümkün değil derkenTüplerinizi bağlattığınız halde hamile mi kaldınız?
Tıbben mümkün olmayan bir şey rahim kapalıyken nasıl olmuş doktorunu ne dedi bu konuda
Hamile kalsan ne yapıcaksın Allah aşkınaHamile kalamayanlar çatır çatır çatlıyor şuan.ne dengesiz işler.kimine hiç yok.kimine her ay. Çok gıcık.
nasıl yani? Hamileyken regl mi oldunuz?Yok ya ben unutmuştum bile büyükler ilkokula başlamıştı kontrole gitsem belki hamile kalmazdım zaten ilk regl dönemini geçip ikinci ayki gecikmede farketmistim
Zannediyorum ki çocuğu fazla görenlerin ve sürekli maddiyattan bahsedenlerin hepsi evde professor yetiştiriyorhepsi de dislike atmış
kendinize ve esinize güveniyorsanız neden olmasin, umarım küçük ve sakin bir şehirde yaşıyorsunuzdur.