42 yaşında femara ile hamile kalmaya çalışıyorum ama..

FSH değeriniz yüksek. Diğer hormon sonuçlarınız nedir TSH, LH, E2, Prolaktin? Hormonlar olumsuz etkileyebiliyor özellikle 35+ yaş için.
Bir gelişme var mı durumunuzda bende sizinle aynı durumdayım yaşım 41 hiçbir sorun yok bir oğlum var iki senedir istiyorum çocuk deniyoruz olmuyor bu ay ikinci ayım femara kullanıyorum doktor bir sıkıntı yok diyor eşim de maalesef doğal yolla olursa olur diyor
Yok maalesef. 2 kere femara kullandım, 1’inde owitrelle ile. Sonuç alamadım ve bu ilaçların beni çok gerdiğini fark ettim. Aslında yumurtalarım güzel gelişmişti, özellikle de 2.de. Bu ay ara verdim

Perimenapozdasınız şu an.
Doktorunuz söylemiştir.

Ama yumurtaların kalitesi destekle sorunsuz hale gelir ve gebe kalırsınız.
A c d e b12 folik asit, dhea hormonu kullanıyormusunuz. ?

Dr.a gittiğimde istemedi, direkt yumurta takibi ve femara başladı. TSH 3,5’tu en son. Diğerlerine baktırmadım hiç. Yani Lh, E2 ve prolaktine.
Doktorunuzun tam olarak ilgilenmediğini düşünüyorum TSH gebelik için 2,5 civari olmalı diğer hormonların da gebelik oluşumunda önemli etkileri var. Dediğim gibi FSH değerin de yüksek canım doktor değiştirmeni tavsiye ediyorum

Perimenapozdasınız şu an.
Doktorunuz söylemiştir.

Ama yumurtaların kalitesi destekle sorunsuz hale gelir ve gebe kalırsınız.
A c d e b12 folik asit, dhea hormonu kullanıyormusunuz. ?
Sadece d kullanıyorum. Bir sürü dr.a gittim ve gebe kalmak istediğimi söyledim. Nöyşe bir takviye vermediler maalesef. Kullanmalı mıyım? Destek olur mu gerçekten?

Ara ara vitamin kompleksi kullandım bu arada. Bunların çoğu vardı aslında ama dhea hiç kullanmadım
Tek tek kullanınca bu vitaminler etki eder.
Hepsi bir arada etki fazla olmuyor.
Dhea hormonu kullanmanız gerekiyor yumurta kalitesi için.

Fsh değerin yüksek bu degerle kaliteli yumurtan yoktur demeyelim… ne yüksek degerlerle gebe kalanlar oluyor.
Ama kaliteli yumurta az olur.

Yaş ileri vucuduna yumurta kalitesi için vitamin dışarıdan destek alman gerekiyor zaten, dhea hormonu 30 lu yaşlardan itibaren düşmeye başlar.
Bunları doktorunun anlatması gerekiyordu.
Ayrıca vucudunda kanlanma olacak ki kaliteli yumurta olsun takviye destekle birlikte günde bir saat tempolu yürüyüş.

Doğal yolla yumurtalarınız da kalite sorunu varsa gebelik zor.

Evet 40 lı yaşlarda gebelik olur ama hormon değerleri yükselmemiş kişiler, sizde perimenapoz süreci başlamış değerleriniz ortada. Doktor nasıl bu süreci dogru anlamaz anlamadım.

Madem tüp bebek denemeyeceksiniz;
Yerinizde olsam sizin bir cocugunuz var rahim gebeligi tanıyor biliyor.
Takviyeleri kullanır, 1 saat tempolu yürür, temiz beslenirim.
Yumurtlama günlerini değerlendiririm.

Çok teşekkür ederim ilginiz için, oldukça bilgili görünüyorsunuz. Söyledikleriniz aklıma çok yattı. Direkt eczaneden alıp kullansam sorun olur mu sizce?

Fsh değerin yüksek bu degerle kaliteli yumurtan yoktur demeyelim… ne yüksek degerlerle gebe kalanlar oluyor.

Yaş ileri vucuduna yumurta kalitesi için vitamin dışarıdan destek alman gerekiyor zaten, dhea hormonu 30 lu yaşlardan itibaren düşmeye başlar.
Ayrıca vucudunda kanlanma olacak ki kaliteli yumurta olsun takviye destekle birlikte günde bir saat tempolu yürüyüş.

Evet 40 lı yaşlarda gebelik olur ama hormon değerleri yükselmemiş kişiler, sizde perimenapoz süreci başlamış değerleriniz ortada. Doktor nasıl bu süreci dogru anlamaz anlamadım.

Haftanın 4-5 günü yürüyorum, temiz beslenmeye de gayret ediyorum. Ovulasyon takibi de yapıyorum. Bir de bu vitaminleri ve dhea’yı kullanayım. Kaç kür ya da kaç ay düzenli kullanılmalı en az?

İnşallah çabalarınız sonuç verir, sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Amin cümlemiz inşallah🤲
Bu başlığı aynı durumdaki kadınlar birbirine destek olur umuduyla da açmıştım. Sesime karşılık vermeniz çok hoşuma gitti. Sürecimizi, öğrendiklerimizi paylaşalım, belki birimize çare olur sutlac7 sutlac7 Taranta babu Taranta babu .!..
Kesinlikle destek olalım buna ihtiyacımız var ben açıkçası yaşıt yakin kişilerin gebe kaldığını vs görünce hem seviniyorum hem neden olmasın diye mutlu oluyorum .bugün hatta bir arkadasin yakını 40 yaşında tüp bebekle ilk gebeligine kavuşmuş sevindim.
Clife macun alacağım bir de
Ben bu ay yeni kullaniyorum üç gün oldu sabah akşam bir çay kaşığı iciyorum
Yaşınız bana göre daha iyi, hormon baktırdınız mı hiç?
Baktırdım kuzum PKo var bende bide miyom var yumurtlama kaliteli olmuyor bide ilaçla adet goruyorum ben

X