- 25 Nisan 2019
- 430
- 1.114
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #76.321
Bende diyorum benim troidim her ölçümde neden yukarı doğru çıkıyor. Demek ilaçlardanmışKesinlikle çok haklısın.tup bebekte alınan hormonlar troidi yukseltiyormus önceden senin yoktu dedigin gibi.
Gecici bir durum ama tum hamilelikte ilaca devam ediliyor.
Hemen bu ay düsecektir merak etme tsh a bakiliyor.ozele bos yere gitme bence ben bir özele gittim dr.a girip cikmam bir oldu.
Transfere yakin bir iki ay öncesinden benim merkez tsh a bakmıs ve ilaca başlatmıştı.eutrox gibi birseydi adı
Evet cok önemli bir detay yani degerimiz bu mu acaba sonradan fark edilmesi sorun☺
Bir yönüyle de rahim yeterince kalınlaşmamis diyip de ertelenebilirdi (benim oldu mesela)
Olsun... üzüntün bir sonraki ay sevince dönüşsün dedigin gibi hayırlısı böyleymiş ☺
super..umuyorum ki kanli canli evlatta olurlar sizeKizlar merkez değiştirince bende bayagi değişiklikler oldu. Embriyolar 5. Gune gitti. Yumurta sayim artti. Daha once 2 toplamada 9 yumurta varken su an 12 cikti. Daha once hic 5. Gun embriyom yokken su an 5 tane oldu.
Insallah canim. Bu kadar didinip umutla bekleyen hepimiz insallah bebeklerimize kavuşuruz.super..umuyorum ki kanli canli evlatta olurlar size
nerden nereye gecmistin cnm,birde kacinci tedavindi?
Aman masallahh diyelim.. ne yapacaksin genetik isini?Kizlar merkez değiştirince bende bayagi değişiklikler oldu. Embriyolar 5. Gune gitti. Yumurta sayim artti. Daha once 2 toplamada 9 yumurta varken su an 12 cikti. Daha once hic 5. Gun embriyom yokken su an 5 tane oldu.
Ben yazarken cevap vermissin zaten cnm..insallah hepsi saglikli gelir..Insallah canim. Bu kadar didinip umutla bekleyen hepimiz insallah bebeklerimize kavuşuruz.
Daha once erbil bey de 1 defa denedim. 2 toplama yapildi , ikizlere hamile kaldim ama kalp atisi alinmadigindan erbil bey de kurtaj oldum. Bayagi sorunlar yaşamıştım yapılan hatalı kurtaj nedeniyle.
Simdi baska merkezde bir defa yumurta toplattim. 5 embriyo ngs ye gitti. Insallah guzel muhteşem haberler gelir de transfer olabilirim. Umarim rahimde de artik sikinti kalmamıştır diye bol bol dua ediyorum.
Aynı şeyi bende de denediler kocaman şişdim aha dedim kesin hamileyim fos çıktıRahim kalinlasmamasida bant vermelerinden. sonra estrofem verdi transfer oldum.kendince bir sey denediler ama neyi denediler bana olan oldu
Canim fsh için şundan istiyorlar. Ne kadarlık ilac dozu vereceklerini bakiyorlar. Yani atıyorum 6 olan birine daha az doz veriliyor 18 olan birine cok daha yüksek doz veriliyor. Fsh arttıkça yumurtalarin uyarılması icin gerekli doz yükseliyorKizlar bisey sorucam fsh tupe baslarken onemlimi dr lariniz istedimi fsh degerini en basta.. kaca kadar baslanio yada baslanmio
fsh 13,5 lardayken verdikleri doz 375 iken 8,50 iken verilen 425 di ??? Ayrıca ilk tedavi olduğum yerde hiç birşeyime bakmadan direk 275 doz ilaç verilmiştiCanim fsh için şundan istiyorlar. Ne kadarlık ilac dozu vereceklerini bakiyorlar. Yani atıyorum 6 olan birine daha az doz veriliyor 18 olan birine cok daha yüksek doz veriliyor. Fsh arttıkça yumurtalarin uyarılması icin gerekli doz yükseliyor
Once merkezde karar verip ongorusme yapabilirsiniz.. Daha once dogum yapmis ve kendiliginden hamile kalabilmis olmaniz şansınızı yükseltiyor..Belki yaşadığınız dusukler nedeniyle embriyolara genetik test yapabilirler..Herkese merhaba iki gün önce 40 oldum. 6 yıldır korunmuyorum. Nasılsa bir kızım var rahatlığıyla ciddi bir tedavi görmedim. Bu 6 yıllık süreçte bir düşük, bir kimyasal bir de 4 aylık bebek kaybı yaşadım. Kendi adıma konuyu kapatmis artık istemiyorum modun geçmiştim. Eşim kafamı karıştırdı o istiyor. Tüp bebek sürecini hiç bilmiyorum. Biraz okuyayim dedim ama opu filan demişsiniz hiçbir şey anlamadım. Nerden başlanır ne kadar sürer kafam çok karışık
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Embriyo için test yapıldı genetik olarak sorun görünmüyordu. Kalbiyle ilgili sorun olabilir diye yorumladı doktor. Bir de eşine karşı vücut savunma mekanizması geliştirmiş olabilir dedi ama sağlıklı bir gebelik yaşadığım için daha önce bana pek inandırıcı gelmedi.Once merkezde karar verip ongorusme yapabilirsiniz.. Daha once dogum yapmis ve kendiliginden hamile kalabilmis olmaniz şansınızı yükseltiyor..Belki yaşadığınız dusukler nedeniyle embriyolara genetik test yapabilirler..
Süreç biz 40 yas civarinda once vitamin takviye alarak başlıyor..3 ay civari kullanirsiniz, sonra adet olup tedaviye baslandiginda yumurta gelistirici igne yapiyorsunuz.. yumurtalar belli buyukluge gelince onlari topluyorlar..Bu isleme opu deniliyor.. Baygin oldugunuz icin acı cekme vs söz konusu degil.. yumurtalarin dollenme durumuna gore sizi ariyorlar.. hemen transfer yapabilirler veya dondurup baska aya atabilirler..
Merhaba,bende 38 yaşındayım, ilk evliliğimden 12 yaşında kızım var,eşiminde ilk evliliğinden 22 yaşında oğlu var,9 senelik 2.evliliğim var,başlarda bizde olur dedik önemsemedik,5.seneden sonra denemeye karar verdik malesef normal yollarla hamile kalamadım,1. tüp bebek denememi acıbadem hastanesinde yaptım, hiç bir şey bilmeyerek hamile kaldım kalp atışlarınıda duymuştuk bebişimin ,eşimin morfoloji değerleri çok düşük haldeyken bizi tedaviye başlatmış doktor,bize ne vitamin ne herhangi bir ilaç önermedi bile ,2 ve 3. Tedavimde ssk da da yaptım malesef yine negatif,şimdi 4.denemeden transferim oldu gün sayıyorum sonuç için,bu süreçler baya uzun mutlaka sizi ve eşinizi beraber değerlendiren ve işi ticari değil profesyonel olarak yapan bir merkez bulursunuz inşallah,bu süreçtede mutlaka tüm kan değerlerinize baktırın sizin yumurta kaliteniz için mutlaka vitsminler kullanın ve eşinizde de eğer morfolojide sorun varsa gerekli vitaminleri kullanın başa dönmemek için,biz çok bilgisiz başladık bu süreçlere malesef,inşallah sizin kolay olsunÇok teşekkür ederim cevabınız için. Embriyo için test yapıldı genetik olarak sorun görünmüyordu. Kalbiyle ilgili sorun olabilir diye yorumladı doktor. Bir de eşine karşı vücut savunma mekanizması geliştirmiş olabilir dedi ama sağlıklı bir gebelik yaşadığım için daha önce bana pek inandırıcı gelmedi.
Allah isteyen herkese tez zamanda nasip etsin inşallah
Merhabalar,Herkese merhaba iki gün önce 40 oldum. 6 yıldır korunmuyorum. Nasılsa bir kızım var rahatlığıyla ciddi bir tedavi görmedim. Bu 6 yıllık süreçte bir düşük, bir kimyasal bir de 4 aylık bebek kaybı yaşadım. Kendi adıma konuyu kapatmis artık istemiyorum modun geçmiştim. Eşim kafamı karıştırdı o istiyor. Tüp bebek sürecini hiç bilmiyorum. Biraz okuyayim dedim ama opu filan demişsiniz hiçbir şey anlamadım. Nerden başlanır ne kadar sürer kafam çok karışık
Çok çok teşekkür ederim bilgiler için. Allah gönlünüze göre versin inşallah. Hayırlı haberlerinizi bekleyeceğimMerhaba,bende 38 yaşındayım, ilk evliliğimden 12 yaşında kızım var,eşiminde ilk evliliğinden 22 yaşında oğlu var,9 senelik 2.evliliğim var,başlarda bizde olur dedik önemsemedik,5.seneden sonra denemeye karar verdik malesef normal yollarla hamile kalamadım,1. tüp bebek denememi acıbadem hastanesinde yaptım, hiç bir şey bilmeyerek hamile kaldım kalp atışlarınıda duymuştuk bebişimin ,eşimin morfoloji değerleri çok düşük haldeyken bizi tedaviye başlatmış doktor,bize ne vitamin ne herhangi bir ilaç önermedi bile ,2 ve 3. Tedavimde ssk da da yaptım malesef yine negatif,şimdi 4.denemeden transferim oldu gün sayıyorum sonuç için,bu süreçler baya uzun mutlaka sizi ve eşinizi beraber değerlendiren ve işi ticari değil profesyonel olarak yapan bir merkez bulursunuz inşallah,bu süreçtede mutlaka tüm kan değerlerinize baktırın sizin yumurta kaliteniz için mutlaka vitsminler kullanın ve eşinizde de eğer morfolojide sorun varsa gerekli vitaminleri kullanın başa dönmemek için,biz çok bilgisiz başladık bu süreçlere malesef,inşallah sizin kolay olsun
Tüh keşke daha önce sorsaymisim size. Adetimin 3. günü bugün. Gelecek ayi beklemek gerekecek o zaman.Merhabalar,
Adetin ikinci gunu muayeneye gidiyorsun ve doktor kac yumurta olduğuna bakip kan testleri yapip ilac dozunu ayarlıyor. Ona gore bir igne veriyor. 4 gun boyunca igneyi kullanıp doktora gidiyorsun muayene edip yumurtalarin ne kadar büyüdüğünü bakiyor. Ayni zamanda bir igne daha veriyor. Bu ek verdiği igne yumurtalar çatlaması diye oluyor. Sonrasinda 3 gun sonra gidiyorsun muayene edip ne zaman yumurtalarin toplanacağı soyluyor. Bu yumurta toplama işlemine opu deniliyor. Bunu söylemeden önce yine senden kab testi istiyor. Yani toplam olarak 10 12 gunluk bir surec oluyor.
Yumurta toplandiktan sonra esinden de ayni gun sperm aliniyor. Laboratuvarda bunlar dollenihor. 5 gun sonra ise doktora gidiyorsun sqna dollenmis olan embriyolarsan en iyi 2 tanesini transfer ediyorlar.
Burda 5 gun sonra mi transfer edecekler ya da embrjyolari dondurup sonra mi transfer edecekler doktor karar veriyor.