- 24 Ekim 2012
- 3.216
- 2.202
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #76.301
Canim zaten 40 yas üstünde kromozom sayılarında anormallik oluyor. Kromozom yapısıyla olacak tum anormallikler yas grubu farketmeksizin herkes de olabiliyor. Avrupa'daki bazi merkezler sadece sayıya bakiyor mesela diger ngs ile yapmiyor. O nedenle bende de kafalar karisikYaştan dolayı zaten bizim bozuk olabilir de. Gençlerdede aynı sorunlar oluyor sağlıklı gelmeme, sağlıklı geleninde düşmesi doktorlarda bişey diyemiyor. Şaşırdık kaldık.
Allah anneciğine sabır versin..pericim..icinde bulundugun durumu hepimiz cok iyi anliyoruzdur eminim..benim acimdansa durum, bilmiyorum empati paralleligini bu anlamda kurmam sana nasil gelir ama, iki sonradan olma engelli kardesim var, kardes olarak deneyimlerim bir yana, Annecigimin amansiz mucadelesini dogdugum an itibariyle yasayan biriyim..kelimelere filan sigmaz..hele o emanet konusu..Annem bana birsey olursa diyor..hemen ardindan ben olmazsam ...diyorum..bu hic bitmeyen aci bir kaygi.Ama tuhaf bir sekilde bu olumsuz durum beni belki dunyanin en olumlu insani yapmistir
yanisi seni cok iyi anliyorum zor bir karar, kaderin onune gecilmiyor inananlar icin durum boyle elbette. Ama bahşettigi akil yurutme, bilimin projeksiyonunu iyi okuma kismi yadsinamaz.
2 kere ngs siz ( kendime kayiplardan ders cikarttiktan sonra da) genetik temiz cikmasina ragmen 2 kez de ngs li deneme yapmis biri olarak
bu kromozom olasilik hesaplarinin, daha onceki benzeri oranlilarin konmasindaki varsa istatistiklerini hocalarinin gorusuyle iyice degerlendirmeniz. Nihayetinde saglikli baslayan biz yastan kucuklerde de sonradan bebegin iceride sagliksiza donebildildigini de goruyoruz. Ama belli oranda sagliksiz gorunen bir embriyonun iceride kendini tamamlamasinin tibben karsigini; duygusal bedensel olarak buna inanman eksi arti sonuclarini gogusleme karari tum bunlardan sonra sen ve esindesen zaten bunlara biliyorum ki vakifsin
dualarim hep sizlerle
Karar vermedik henüz , Siz ne kadar sabırlısınız Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın inşallah bu tedavi ile inşallah evladınız kucagınıza gelsinEğer anne rahminde düzelme ihtimali varsa ve geçmişte de sürekli transfer edilemez şeklinde döndü ise bence denenebilir. Siz neye karar verdiniz? Biz de neredeyse 10 kez tüp bebek denedik. İlk üç transfer sonrası genetik inceleme yapıldı tüm toplananlara. Bu ilk üç transferde incelemeden transfer edildi ve kürtaj ile sonuçlandı. Sonraki toplananlarda da genetikten hiç sağlıklı embriyo bulamadık. En son bir tane bulduk o da kimyasalla sonuçlandı. Bu ay tekrar yumurta toplanacak ve genetiğe göndereceğiz. Çok zor ama hep bir ümit de var içten içe. Ne olur sen de ümidini kaybetme.
Perry ben de esimle konustum hic ngs ye gondermesek mi diye fakat esim ngs ye gitmesini istiyor, neyse bilelim bosuna bir daha benzer süreçler yaşamayalım diyor. Ben de bu konuda kararsizimAllah anneciğine sabır versinEminim kocaman yüreğiniz var , sabrı sevgiyi öğretmiş bu süreç size de. Rabbim sizinde emeklerinizi boşa çıkarmasın
Memorial Gönül hanımla görüşmemde trizonomi 21 hiç transferlerinin olmadığını söyledi. ve mozaik oranı düşük olanı transfer edilebileceğinide söyledi. Genetik Murat bey ise gebelik oranı düşük olsa da riski daha az 1. embriyo konusunda fikir beyan etti. Eşimde aynı kanıda 13-14 haftada amniyonsentez yapılırsa 20 hafta gibi sonuç çıkarmış. bebek o kadar büyürse benim için daha büyük kayıp olacak. Sanırım biraz daha sakin kafa ile düşüneceğim ben.
Allah razı olsun iyi niyetlerin için çoook çoookk teşekkür ederim
Karar vermedik henüz , Siz ne kadar sabırlısınız Rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın inşallah bu tedavi ile inşallah evladınız kucagınıza gelsin
Kimse işini layıkı ile yapmıyor bunu anlamış bulunuyorum. Onlara kolay tabi gel git demek. İlaç yazana kadar önce bi dosyana baksalarmış o kadar haklısın ki öfkelenmekteSuan dönüş yolundayim nasil sinirliyim anlatamam..Ilaclar, serumlar vs yazildi, alindi..yolda tiroidiniz yuksek çıktı bu ay iptal dendi.. iyi de benim tiroid sorunum yoktu dedim zaten daha once verdiğiniz tahlilde de 3.5 civariymis biz 2.5 ustunde transfere olumlu bakmiyoruz dediler.. hersey onumuzdeki aya kaldi simdi sadece tiroid ilaci kullanicam.. peki ben niye sinirliyim ya madem degerim onceden de boyleydi niye transfere karar verdigi zaman yeniden tahlil yapip bakmadi..sonucta bana en uygun ay bu ay oldugu icin 2 ay kendim ertemistim..o kadar yol gittiğimizi hesaba katmiyorlar ona kiziyorum.
Sen gönder tatlım senin embriyoların iyiydi en son konuştuğumuzda yaşının genç olması da avantaj kafan rahat olur inan. Ben 4 kez yaşadım gebelik kaybını boşver sadece biraz paran gider senin. Allah sağlık versin siz karı koca çalışıyorsunuz işlerinizde iyi anladığım kadarı ile kapat gözünü gönder. Sen fazla titizsin birde bebek doğana kadar kendi kendini yersin. 9 ay seni çekemeyiz söyliiimmmPerry ben de esimle konustum hic ngs ye gondermesek mi diye fakat esim ngs ye gitmesini istiyor, neyse bilelim bosuna bir daha benzer süreçler yaşamayalım diyor. Ben de bu konuda kararsizim
Valla hamile kalalım da hepimiz ben hepinizi çekerim canim. Yasim da az buz değil ki. Bakalim artik insallah guzel guzel sonuçlanacak tedavin. Bundan sonra mide bulantısından cocuk bakmanın ne zor olduğundan konusacagizSen gönder tatlım senin embriyoların iyiydi en son konuştuğumuzda yaşının genç olması da avantaj kafan rahat olur inan. Ben 4 kez yaşadım gebelik kaybını boşver sadece biraz paran gider senin. Allah sağlık versin siz karı koca çalışıyorsunuz işlerinizde iyi anladığım kadarı ile kapat gözünü gönder. Sen fazla titizsin birde bebek doğana kadar kendi kendini yersin. 9 ay seni çekemeyiz söyliiimmm
Belki hayirlisi boyledir..Ama onlarin dikkat etmedigi her aksilikte boyle demekten sıkıldım..Negatif almis gibi ağlayasım var şu saat oldu hala eve dönememişim..Kimse işini layıkı ile yapmıyor bunu anlamış bulunuyorum. Onlara kolay tabi gel git demek. İlaç yazana kadar önce bi dosyana baksalarmış o kadar haklısın ki öfkelenmekte
Burdakilerin yaşı 40 üstü daha çok, o yüzden az bu deme hiç yaşına :)Valla hamile kalalım da hepimiz ben hepinizi çekerim canim. Yasim da az buz değil ki. Bakalim artik insallah guzel guzel sonuçlanacak tedavin. Bundan sonra mide bulantısından cocuk bakmanın ne zor olduğundan konusacagiz
Allah kimseyi bu tüp bebek merkezlerine düşürmeden doğal yoldan sağlıkla bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin...bugün olmaması gerekiyormuş açelya öyle düşün teselli et kendini...tiroid çok hassas bir durum nasıl bunu önceden ele almazlarSuan dönüş yolundayim nasil sinirliyim anlatamam..Ilaclar, serumlar vs yazildi, alindi..yolda tiroidiniz yuksek çıktı bu ay iptal dendi.. iyi de benim tiroid sorunum yoktu dedim zaten daha once verdiğiniz tahlilde de 3.5 civariymis biz 2.5 ustunde transfere olumlu bakmiyoruz dediler.. hersey onumuzdeki aya kaldi simdi sadece tiroid ilaci kullanicam.. peki ben niye sinirliyim ya madem degerim onceden de boyleydi niye transfere karar verdigi zaman yeniden tahlil yapip bakmadi..sonucta bana en uygun ay bu ay oldugu icin 2 ay kendim ertemistim..o kadar yol gittiğimizi hesaba katmiyorlar ona kiziyorum.
Canim inan tiroid kötüyse koymasınlar daha iyi. Bu halde koyarlarsa cok kotu. Bak ben hipotiroud hastasiyim. Bebeklerin ölme nedenini tiroidime bağlıyorlar. O kadar kotu bir sey ki. Bu halde konulsa bebebek tutsa bile zeka geriliği riski oluyor. Cunku bebek ilk 3 aylik dönemde tiroid hormonu olmadigindan annenin tiroid hormonunu aliyor. Sende de 3 bucuk gibi bir değer ise tiroid hormonun az demektir. Yani bebek senden bir değer alamayacakti. En güzel ihtimal inan tutmaması olacakti. Diger ihtimaller de kalp durmasi, gelisim durmasi, zeka geriliği gibi sebepler olacakti.Allah kimseyi bu tüp bebek merkezlerine düşürmeden doğal yoldan sağlıkla bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin...bugün olmaması gerekiyormuş açelya öyle düşün teselli et kendini...tiroid çok hassas bir durum nasıl bunu önceden ele almazlar
Benimde kizdigim nokta bu.. ekimde toplandı donduruldu..kasimda rahim filmi cekelim garanti olsun dedi..peki ellerindeki tahlilimde tiroid yuksekse neden önlem almadi..Ben tam da tatilime denk getirmeye calisirken isler yine ters gitti..zaten hep olmamasi gerekiyormus diyerek teselli etmekten bi hal olduk. Adet olunca gel dediler ama ben bulundugum yerde tahlil yaptirmadan gitmem..1.5 senede 20 kez gitgel yapar mi insan ya..Allah kimseyi bu tüp bebek merkezlerine düşürmeden doğal yoldan sağlıkla bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin...bugün olmaması gerekiyormuş açelya öyle düşün teselli et kendini...tiroid çok hassas bir durum nasıl bunu önceden ele almazlar
3.5 çok dediler.. transfer olabilmek icin 2.5 altinda olmasi gerekiyormus.. Simdiye kadar 4 transfer gecirdim hic bahsi gecmemisti..Aslinda buna dikkat etmesi cok guzel ama zamanlamasina kızıyorum.. en baştan ilac verip duzenlemesi gerekiyordu..Canim inan tiroid kötüyse koymasınlar daha iyi. Bu halde koyarlarsa cok kotu. Bak ben hipotiroud hastasiyim. Bebeklerin ölme nedenini tiroidime bağlıyorlar. O kadar kotu bir sey ki. Bu halde konulsa bebebek tutsa bile zeka geriliği riski oluyor. Cunku bebek ilk 3 aylik dönemde tiroid hormonu olmadigindan annenin tiroid hormonunu aliyor. Sende de 3 bucuk gibi bir değer ise tiroid hormonun az demektir. Yani bebek senden bir değer alamayacakti. En güzel ihtimal inan tutmaması olacakti. Diger ihtimaller de kalp durmasi, gelisim durmasi, zeka geriliği gibi sebepler olacakti.
Kesinlikle çok haklısın.tup bebekte alınan hormonlar troidi yukseltiyormus önceden senin yoktu dedigin gibi.Benimde kizdigim nokta bu.. ekimde toplandı donduruldu..kasimda rahim filmi cekelim garanti olsun dedi..peki ellerindeki tahlilimde tiroid yuksekse neden önlem almadi..Ben tam da tatilime denk getirmeye calisirken isler yine ters gitti..zaten hep olmamasi gerekiyormus diyerek teselli etmekten bi hal olduk. Adet olunca gel dediler ama ben bulundugum yerde tahlil yaptirmadan gitmem..1.5 senede 20 kez gitgel yapar mi insan ya..
Evet ayni ilac..Insallah hemen düşer.. orada tahlil icin para ver , yol masrafi yap vs bu riske tekrar girmeyecegim..devlet hastanesinde yaptirayim deger dediklero seviyedeyse öyle gitmek daha mantikli..Kesinlikle çok haklısın.tup bebekte alınan hormonlar troidi yukseltiyormus önceden senin yoktu dedigin gibi.
Gecici bir durum ama tum hamilelikte ilaca devam ediliyor.
Hemen bu ay düsecektir merak etme tsh a bakiliyor.ozele bos yere gitme bence ben bir özele gittim dr.a girip cikmam bir oldu.
Transfere yakin bir iki ay öncesinden benim merkez tsh a bakmıs ve ilaca başlatmıştı.eutrox gibi birseydi adı
Evet cok önemli bir detay yani degerimiz bu mu acaba sonradan fark edilmesi sorun☺
Bir yönüyle de rahim yeterince kalınlaşmamis diyip de ertelenebilirdi (benim oldu mesela)
Olsun... üzüntün bir sonraki ay sevince dönüşsün dedigin gibi hayırlısı böyleymiş ☺
Canim tiroid tahlolini saglik ocagi ds yapiyorEvet ayni ilac..Insallah hemen düşer.. orada tahlil icin para ver , yol masrafi yap vs bu riske tekrar girmeyecegim..devlet hastanesinde yaptirayim deger dediklero seviyedeyse öyle gitmek daha mantikli..
Allah yardımcın olsun inş bu defa nasip olur inşKizlar akideniz donduu kendi sayfasinda hadi gelin hepinizi bekliyorum.uzun zamandir yokdumm biraz gonul kirginligi biraaz hayata kuskunluk biraz umutsuzlu be bebeksiz mutsuzluk ben tedaavi istemedim bir muddet oldumu yas 42 simdi gidcegim bir istanbula ver elini son sanssss
acelya30 tiroit bütün vücudumuzu etkileyen çok önemli bir hormon,benimde yavaş çalışıyor,4 sene önce öğrendim bende,saç dökülmesi,cilt kuruluğu,kabızlık,depresyon vs ye yol açıyor,ben 4 senedir eutrox 75 mg.kullanıyorum,tiroit dengede olmazsa hamile kalınması neredeyse zormuş,mutlaka baktır,doktorlar malesef başta hiç yaptır demiyorlar bile,ben ilk tedavimde doktoruma yalvarmıştım takip edin diye,ki bu tür bir hastalığın mutlaka tedavide öncelikli dikkat edilmesi gerektiğine inanıyorum,inanki kendim hep devlette yada sağlık ocağında kan aldırıp kontrol ediyordum,hatta ilk tedavimde bebeğim tiroitten ötürümü düştü diye düşünürüm hep,inşallah ilaçlarla kısa sürede dengelenir tiroitin,her şerde vardır bir hayr,stres yapma yeterki,en büyük düşmanımız stres malesef,sevgilerEvet ayni ilac..Insallah hemen düşer.. orada tahlil icin para ver , yol masrafi yap vs bu riske tekrar girmeyecegim..devlet hastanesinde yaptirayim deger dediklero seviyedeyse öyle gitmek daha mantikli..