- 27 Aralık 2020
- 67
- 171
-
- Konu Sahibi akideciknane
- #76.261
Peki ikisi transfer edilemez dendiğinde mozik olan üçüncü embriyo için transfer edebiliriz mi dediler?Kızlar az önce eşim hastane ile görüşmüş. Genetiğe giden 3 embriyom vardı 2si transfer edilemez denmiş 1i mozaik miş ama 21 Kromozonda sıkıntı var. Daha önce ki tedavimden monozomi 4 %40, trizonomi 14 %50 ve trizonomi 22 %40 olan moaik embriyom oldu. Mozaik ile ilgili tecrübesi olan var mı ?
Senin onceden yasadigin dusuklerin mi oldu? Yada yastan dolayi mi yaptirdin genetik? Insan uzulmeden yapamiyor ki.. o kadar ugrasiyoruz Allah yuzumuze guler insallah..memorial mozaiklere sıcak bakıyor. Mozaiklerin anne karnında kendini düzeltebilme yeteneği oluyormuş. tabi düzeltemez ise sıkı takip ve aminosentez ile gebeliğe son veriliyor.
Bu sefer üzülmicem demiştim ama içim gene paramparça oldu
Kafa karıştırıcı gercekten.. bana 2 tane 3.gun embriyosu transfer edilecek belki de ikisi de sağlıksız.. Ama tekrarlayan dusuklerde yapilmali.. sen zaten baya problem yaşadın..Allah bir daha yasatmasinSu ngs yaptırarak dogru mu yaptırıyoruz yanlış mi bilemiyorum ben. Ornegin bir kromozomda anomali oldugu söylenip transfer edilemiyor ama embriyo kendini geliştirmeye devam ettiğinden o normale de dönebiliyor demisti bir embriyolog. Yani acaba biz surekli embriyolarimizi mi harcıyoruz kromozom sayisina bakılan ilken yontemi kullanıp mi transfer yapsak bilemiyorum ki...
Ngs den genelde hep kotu geliyor. Yani 4 tane gidip de 4 iyi gelen ben hic duymadim.
Yani keske kötüyse hic tutmasa sadece iyiyse tutsa da bu ngs ye pgt ye gerek kalmasa.Kafa karıştırıcı gercekten.. bana 2 tane 3.gun embriyosu transfer edilecek belki de ikisi de sağlıksız.. Ama tekrarlayan dusuklerde yapilmali.. sen zaten baya problem yaşadın..Allah bir daha yasatmasin
Ngs bence hiç güvenilir bir yöntem değil eğer çiftlerde genetik problem yoksa. Bende son zamanda yaptırmayı düşünmedim değil. Ama araştırmalarım sonucu düzgün gelen embriyoylada negatif sonuç alma ve düşük olma şansı var.Laboratuvar ortamında ne kadar güvenilir olabilir ki. Maddi ve psikolojik olarak her ay deneme şansımız varsa belki 1 2 tane sağlıklı embriyo bulabiliriz ama benim maddiyi geçtim psikolojik gücüm yok bunun için. Burda biyerde okudum doktorları ileri yaş hastalara 3.gün embriyosu transfer etme taraftarıymış çünkü embriyo anne karnında daha iyi ilerleyebiliyormus.Ben böyle denicem hiç o kadar strese giremem en azından bir kere transfer olurum olursa olur düşerse düşer zaten alıştım kürtaj olmaya. En azından param cebimde kalır az para değil çünkü.Su ngs yaptırarak dogru mu yaptırıyoruz yanlış mi bilemiyorum ben. Ornegin bir kromozomda anomali oldugu söylenip transfer edilemiyor ama embriyo kendini geliştirmeye devam ettiğinden o normale de dönebiliyor demisti bir embriyolog. Yani acaba biz surekli embriyolarimizi mi harcıyoruz kromozom sayisina bakılan ilken yontemi kullanıp mi transfer yapsak bilemiyorum ki...
Ngs den genelde hep kotu geliyor. Yani 4 tane gidip de 4 iyi gelen ben hic duymadim.
Canim ben o kadar problemli bir kurtaj yasadim ki kotu embriyonun tutmayacagini bilmesem hic ngs yaotirmam. Rahim mıknatıs gibi ne koysan tutuyor galiba bende. Cok sinir bozucu. Yine kurtaj olursam rahim diye bir sey kalmayacak diye korkuyorum. Ama ngs de dediğin gibi hic guvenilir degil. Ngs den iyi gelse bile yuzde 50 diyorlar.Ngs bence hiç güvenilir bir yöntem değil eğer çiftlerde genetik problem yoksa. Bende son zamanda yaptırmayı düşünmedim değil. Ama araştırmalarım sonucu düzgün gelen embriyoylada negatif sonuç alma ve düşük olma şansı var.Laboratuvar ortamında ne kadar güvenilir olabilir ki. Maddi ve psikolojik olarak her ay deneme şansımız varsa belki 1 2 tane sağlıklı embriyo bulabiliriz ama benim maddiyi geçtim psikolojik gücüm yok bunun için. Burda biyerde okudum doktorları ileri yaş hastalara 3.gün embriyosu transfer etme taraftarıymış çünkü embriyo anne karnında daha iyi ilerleyebiliyormus.Ben böyle denicem hiç o kadar strese giremem en azından bir kere transfer olurum olursa olur düşerse düşer zaten alıştım kürtaj olmaya. En azından param cebimde kalır az para değil çünkü.
İnşallah düzgün gelirler emeklerin boşa çıkmaz. Benim duam şöyle bundan sonra Allahım kürtaj olcaksam hiç tutmasın diyorum ama zaten son demlerimizi yaşıyorus bu konuda denemektende bişey olmaz. Aman vallahi ne yapcağımızı şaşırdık Allah hepimize anne olma şansı verir inşallah.Canim ben o kadar problemli bir kurtaj yasadim ki kotu embriyonun tutmayacagini bilmesem hic ngs yaotirmam. Rahim mıknatıs gibi ne koysan tutuyor galiba bende. Cok sinir bozucu. Yine kurtaj olursam rahim diye bir sey kalmayacak diye korkuyorum. Ama ngs de dediğin gibi hic guvenilir degil. Ngs den iyi gelse bile yuzde 50 diyorlar.
Insallah canim. Ben bu defa ngs li deniyxem. Baktim gelmiyor ngs li denemem bir daha. Zafen dediğin gibi güvenilirliği bile tartışmalı bir sey. Dusuk olacaksa kurtaj olacaksam tutmasın insallah diye dua ediyorum. Saglikli ilerleyecek ise tutsun benim de tek duam bu. Allah hakkimizda hayirlisinj versin canim.İnşallah düzgün gelirler emeklerin boşa çıkmaz. Benim duam şöyle bundan sonra Allahım kürtaj olcaksam hiç tutmasın diyorum ama zaten son demlerimizi yaşıyorus bu konuda denemektende bişey olmaz. Aman vallahi ne yapcağımızı şaşırdık Allah hepimize anne olma şansı verir inşallah.
Dusuklerim var yaşımda var bı cocuum yok işteSenin onceden yasadigin dusuklerin mi oldu? Yada yastan dolayi mi yaptirdin genetik? Insan uzulmeden yapamiyor ki.. o kadar ugrasiyoruz Allah yuzumuze guler insallah..
Ben de iste yaptirmak mantikli tamam iyi karar verdim diyorum, sonra da ya ben niye ngs yaptırıyorum herkes dusuk kurtaj yasiyor diyorum. Kafam benim de allak bullak. Bir doktor yaptir dedi biri yapmayalım dedi. Kafam da iyice karıştı acikcasiKızlar hepiniz sağolun varolun,güzel dilekleriniz buradaki hepimiz için geçerli hepimiz için amin....
Bugün yine Dr da idik ilaçla düşük yapacağım,ilk ilacı aldım 3 saat önce bekliyorum...herşeyin hayırlısı...
Bu olaydan sonra ben de çok düşündüm,hiç pgt NGS düşünmemiştim yaşıma rağmen düşüğüm yok nasılsa diye ama şimdi tokat gibi bir durumla düşünür oldum açıkçası...acaba yaptırmalı mıyım diyorum,diğer taraftan ayse05 gibi düşünüyorum...ve hiç emin değilim önceleri hiç düşünmezken şimdi %50 düşünüyorum...NGS gidenlerden de o kadar az geliyor ki sağlıklı,insan düşünüyor ister istemez normal yolla onca doğuran insan sağlıklısı nasıl tutturuyor o zaman diye....
Yapmayalım diyen hangi gerekçelerle yapmayalım dedi?Ben de iste yaptirmak mantikli tamam iyi karar verdim diyorum, sonra da ya ben niye ngs yaptırıyorum herkes dusuk kurtaj yasiyor diyorum. Kafam benim de allak bullak. Bir doktor yaptir dedi biri yapmayalım dedi. Kafam da iyice karıştı acikcasi
En iyisini yapıyorsun ve basarabiliyorsun ya daima böyle olabil inşallah PeRRyyyDusuklerim var yaşımda var bı cocuum yok iştedeliliğe vuruyorum artık napiimmm
Aslina bakılırsa ben tutunamamasindan yada düşükten falan korkmuyorum Allah muhafaza sağlıksız bir bebek dünyaya getirmekten korkarım. Neredeyse 42 yaşındayım ne kadar omrum kaldı bilmiyorum gücüm yetmez belki bilmiyorum. Evladımi kimseye emanet edemem ben. O kahreder beni.En iyisini yapıyorsun ve basarabiliyorsun ya daima böyle olabil inşallah PeRRyyysormuşsun paylaşayım dedim gerçi yine olumsuz bir örnek benim ki ama bu herkese aynısı olacak değil tabii ki ...Şişli memorial' de ngs'ye giden toplamda 6 embriyodan 1 adet mozaiklik oranı %30 dediler...güzel bir mozaikmis tutma oranı yüksek demişlerdi ancak maalesef sonuç ortada...umarım tam tersi sonuç alırsın ve sonuna kadar sağlıkla ilerler
Ben varım. 4. ü de sağlıklı geldi ve 35 yaş üstü toplanmış olmasına rağmen.. Bazı doktorlar inanmasa da yaşam şekli, beslenme tarzı ve vitaminlerin hücre kalitesini etkilediğine inanıyorum ve yaşayarak gördüm.Su ngs yaptırarak dogru mu yaptırıyoruz yanlış mi bilemiyorum ben. Ornegin bir kromozomda anomali oldugu söylenip transfer edilemiyor ama embriyo kendini geliştirmeye devam ettiğinden o normale de dönebiliyor demisti bir embriyolog. Yani acaba biz surekli embriyolarimizi mi harcıyoruz kromozom sayisina bakılan ilken yontemi kullanıp mi transfer yapsak bilemiyorum ki...
Ben varım. 4. ü de sağlıklı geldi ve 35 yaş üstü toplanmış olmasına rağmen.. Bazı doktorlar inanmasa da yaşam şekli, beslenme tarzı ve vitaminlerin hücre kalitesini etkilediğine inanıyorum ve yaşayarak gördüm.
Evet o korku baki ancak evlat isteği ağır basıyor ....Allah'tan sagliklisini dileyip güçlü olup yasa başa bakmadan denenmesi taraftarıyım bende....galiba bu konuda en doğru cevabı embriyolog verir ne desek boşAslina bakılırsa ben tutunamamasindan yada düşükten falan korkmuyorum Allah muhafaza sağlıksız bir bebek dünyaya getirmekten korkarım. Neredeyse 42 yaşındayım ne kadar omrum kaldı bilmiyorum gücüm yetmez belki bilmiyorum. Evladımi kimseye emanet edemem ben. O kahreder beni.
Ama genede şansımı denemek istiyorum. Siz olsanız hangisini denerdiniz ??
1. Embriyo 4. kromozom %40 monozomi 14. kromozon %50 trizonomi 22. kromozon %40 trizonomi
2. Embriyo 14. Kromozon %35 trizonomi 21. Kromozon %35 trizonomi
Aslina bakılırsa ben tutunamamasindan yada düşükten falan korkmuyorum Allah muhafaza sağlıksız bir bebek dünyaya getirmekten korkarım. Neredeyse 42 yaşındayım ne kadar omrum kaldı bilmiyorum gücüm yetmez belki bilmiyorum. Evladımi kimseye emanet edemem ben. O kahreder beni.
Ama genede şansımı denemek istiyorum. Siz olsanız hangisini denerdiniz ??
1. Embriyo 4. kromozom %40 monozomi 14. kromozon %50 trizonomi 22. kromozon %40 trizonomi
2. Embriyo 14. Kromozon %35 trizonomi 21. Kromozon %35 trizonomi