Popüler Konu 40 yasından sonra anne olmaya cabalayanlar

Henüz tedavide değilim. Zaten ekim sonu kürtaj oldum ben. Biraz takviye yapıyorum bu aylarda. Sonrasını ise hiç düşünmedim

Günde 1-2’de kalmak iyi olabilir. Çünkü sigaranın hamile kalmak üzerindeki olumsuz etkisi ispatlanmış, sigara akciğer kanseri arasındaki ilişkinin kanıtlandığı gibi. O yüzden ne kadar az o kadar iyi
[/QUOTE]

Ben de tra
Henüz tedavide değilim. Zaten ekim sonu kürtaj oldum ben. Biraz takviye yapıyorum bu aylarda. Sonrasını ise hiç düşünmedim

Hayırlısı olsun
doğru zamanda doğru yerde olmayı nasip etsin Allah

Ben de transfer günü bıraktım sigarayı, o ara pek zorlanmadım ama malum sonucu alınca aşırı ihtiyaç hissettim, eşim “bir tane yakarsan arkası gelir sık dişini geçecek” diye diye gelen krizlerimi savuşturdu. Bir şekilde atlatılıyor herşey ama sigaram olsaydı kesinlikle daha kolay olurdu. Ya da böyle bir yanılgı içerisindeyim.
Her neyse soracağım şu idi. Günde 1-2 adet seviyesinde tutabiliyor musunuz sigarayı. Evet ise nasıl? Ben o seviyede tutabilsem hiç bırakmazdım çok özlüyorum ama yumurta kalitemde bir değişiklik olup olmayacağını da çok merak ediyorum o yüzden içmeyeceğim

Ben Omepa Q10 kullanıyorum günde 3 tane hem omega hemde ubiquinol ihtiyacımı karşılıyorum. Diğer türlü pahalıya geliyor
Çok çok teşekkür ederim. Omepa bakayım ben de. Günde 3 tane diye doktorunuz mu önerdi? Bir de mg çeşidi var mı? 400 mg varsa alayım ama üç tane içersem çok olmaz mı ?

Ben de doktorumu ikna edememiştim bu sebeple embriyonun zarar görme ihtimali küçük de olsa var ve sağlam olanın tutması da garanti değil demişti. Belki her laboratuvarda vardır zarar görme ihtimali.
Yalnız erken yumurta çatlaması durumu biraz sıkıcıymış. Ben bi yumurtanın çatlamak üzere olduğunu hissedip doktora söylemiştim ama yok falan demişti,
Ben doktor günde bi tane içebilirsin dediği halde bile korkudan içmiyorum, aşırı derecede istek geldiğinde bi sigaranın yarısını kırıp kalanını içiyorum. Nefsimi köreltiyorum, toplamda bi haftada 2 tane içtim özetle. Hiç bi şey yapmam gerekmiyor, ileri yaş ve çok değerli yumurtalarımız olması nedeniyle korkudan içemiyorum. Sigara isteğimi bu aşırı isteğim neyse ki yeniyor. Ama dediğim gibi stres sıkıntı da kan akışını olumsuz etkileyen faktörlerden olduğundan arada sırada içmeye izin veriyor doktorlar.

Ben ocean marka c vitamini kullandım tedaviden 2 ay önce başlamak lazım bencede zamanlaman doğru .Bizim yasimizda vitaminleri yüksek doz kullanmak lazım .Takviyelere ödediğimiz paralarla bir tupbebek daha yaptirirdik kesin
Ay daha bi tablet bile vitamin, takviye vs kullanmadım, bi arı sütü aldım ondan da ancak on tane içmek nasip oldu

Çok çok teşekkür ederim. Omepa bakayım ben de. Günde 3 tane diye doktorunuz mu önerdi? Bir de mg çeşidi var mı? 400 mg varsa alayım ama üç tane içersem çok olmaz mı ?
Rica ederim.Benim bildiğim 400mg yok .Benim doktorum takviyelere inanmıyor.Yabanci kaynaklardan okuyup öğrendiğimiz şeyler. Daha önceki yazismalarimizda bu konu ile ilgili ayrıntılı yazışmalar var istersen eski yazışmaları oku Mart aylarında olabilir bulazsan yardımcı olurum

Sizlere sigara için demek istemiyorum fakat ben tedavim boyunca hep içtim(sıfır nikotin olanlardan,önceden de onlardan içerdim),fakat şöyle bi durum var ki içmediğimiz zamanki yaşadıgımız stres,içtiğimiz sigaradan daha fazla zarar veriyor.Kafanız nasıl rahat edıyosa oyle yapın.Yıllardır içmişsiniz zaten verecegi zararı da vermiş.öyle 2-3 ayda yumurta kalitesini etkilediği inancında degılım sahsen.Bana hiç sigarayı bırak denmedi tedavim boyunca da.Gebeliğin 6 ıncı haftasında baslayan mide bulantılarım yuzunden içmedim ve dogum sonrası su an bebek 4 aylık oldu hala içmiyorum.Belki emzirme işi biterse içermıyım bilmem.Demek istediğim şu ki stres sigaradan daha zararlı bence:)

Sigara haricinde tedavi sürecinde ve transfer sürecinde çay ve kahve tüketimine dikkat ettiniz mi. Günde 1 bazen 2 türk kahvesi ya da filtre kahve, sabah ve akşam açık limonlu çay içiyorum. Transferden sonra çok açık limonlu çay içtim kahve hiç içmedim. Dikkat etmediğim sadece çay vardı aklıma takılıyor. Eğer zararlıysa 2. Tedavimde çayı ve kahveyi de tamamen keseceğim.
Dr um sadece elevit kullanmamı söyledi b12,d vitamini ve demirim yüksek. Arı sütü ve polen kullanıyorum.

Bu seviyede tutabilmen süpermiş bravo

Ben transferde bıraktığım için biraz pişman oldum, ya önceden bırakmalıydım ya da hiç bırakmamalıydım belki. Neyse olan oldu artık, bu transfer hiç bir işe yaramadıysa dahi sigarayı bırakmama yaradı. Bu işteki hayır da bu olsa gerek..

Merhabalar.Nerde tedavi
Kullandıgınız vitaminlere ek olarak Solgar L arginine tavsiye ediyorum tutunmaya yardımcı oluyor.En az 3 ay kullanmanız halinde
Merhaba günlük doz 1000mg şeklinde mi almaliyiz

Ben de 15 yaşından beri sigara içiyorum. Günde 1,5 paket m..light içerken, ilk tedavimde nikotini 1 lik olan en hafifine geçtim. İkinci tedavimde günde 10 taneye düşürdüm, 3. tedavimde de 6-7 içtim. Pozitifi görünce, ben ki en son bırakacak insan, vicdan yapıp çat diye bıraktım. Her şey beyinde bitiyormuş. Doğum yapınca en çok korktuğum şey emzirirken uyuya kalmaktı. 1 hafta sonra günde 1 saat uykuya dayanabilmek için 2 nefes- 3 nefes derken şu an günde 3-5 arası, moral bozukluğu olursa 7-8 e çıkabiliyor ama gene en hafifinden içiyorum. Kızım 10 aylık oldu vicdanım hiç rahat değil ama kesemiyorum işte. Şunu söyleyebilirim, bıraktığım dönemde, sağlıkta süper düzelme, nefes alabilme, koku alabilme, yorulmama.... çok büyük değişiklik olmuştu. Hep telkin ediyorum kendimi, bir gün kesicem inşallah. Şu an beynime laf geçiremiyorum. Yapın bence sürekli bırakmayı deneyin....

Teşekkür ben ama bu tedaviye başladığım Ağustos ayından beri az içmeye gayret ettim, önce günde 5 tane içerek sonra 3 tane sonra da mümkünse hiç içmeyerek devam ettim sigarayla mücadeleme transfer döneminde bıraksaydım çok eziyetli olurdu. Ama çok haklısın, bu sürecin bize yararı daha sağlıklı bir yaşam sunması oldu. Günde 4-5 fincan kahveyi de bıraktım bi taneyle yetiniyorum

Çay kahve içmekte hiçbir sakınca olmadığını söyledi bana doktorum bir tek bitki çayları içmek yasak. Çayı kahveyi buradaki kadınların içmediğini görünce sordum doktoruma, öyle şeylere inanmayın dedi her şeyin fazlası zarar anlamında bi şeyler söyleyerek günde bi fincan Türk kahvesi ve bi iki bardak çay içebileceğimi söyledi ben de içiyorum afiyetle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…