Ben de bunu yazacaktım aslında.Annem 20 yaşında doğurdu beni ama çatışma vsrKızımı 27de doğurdum 11 yaşında şimdi aramızda kuşak çatışması var kaçta doğurursan doğur o çatışma hep oluyor galiba
Bence 40 geç değil.Merhabalar..
Uzun zamandır buralarda yoktum..
Hayatımda ikilemde kaldığım bir noktadayım ve olsa olsa KK yardımcı olur bana dedim konuyu açmaya geldim..
Ben 13 yıllık evliyim..
10 yıl çocuğum olmadı tüp bebekler tedaviler derken 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür yaradana şuan 3 yaşında ömrümün baharı..
Bundan 5 yıl önce bebek için tedavi gördüğüm de bir embriyo transfer edildi ve kızım oldu diğer 2 embriyo da dolduruldu..
Geçen gün tüp bebek merkezinden mektup geldi Eylül de embriyolar imha edilecek diye yani dondurulma süresi o tarihte bitiyor...
Ben şuan 39 yaşındayım bir yanım onları da transfer ol ya bebekse imha edilmesin diyor diğer yanım artık çok geç şimdi hamile kalsam 40 yaşında doğum yapacağım diyor..
Kafamda savaş veriyorum ama ileride pişman olurum diye çok korkuyorum ya bebekse onlar belkide tutunacaklardi vs vs..
Bir yandanda tekrar aynı süreçleri yaşamaktan korkuyorum. .
Lohusalik dönemi vs..
Çocukla aramızda kuşak çatışması olursa diye türlü türlü şeyler kafamdan geçiyor..
40 li yaşlarda doğum yapmış annelerin fikirlerine ihtiyacım var..
Yorumlarınız benim için çok kıymetli karar vermemde yardımcı olursanız çok sevinirim iyi geceler dilerim..
Hepimizin anneleri 20,25 yaşlarında anne olmuş ama arada inanılmaz hayat görüşü farkı var.bence yaş farkından öte toplumsal değişimin hızlı olduğu zamana gelip gelmemek önemli bence.Ben burada sadece şunu düşünürüm, acaba çocuk sağlıklı bir çocuk olur mu?
Malum 35 yaş sonrası risk giderek artıyor.
Yoksa kızınıza kardeş olur aralarındaki yaş farkı ideal.
38 yaşında anne oldum.Simdi iyiyiz ileride kuşak çatışması olur mu bilmem ama olacaksa da buna hazırım, çatışmam diye düşünüyorum.Bu sizin karakteriniz ile ilgili.Anlayisli olup olmadığınızla..
Araya internet ve sosyal medya girdi çünkü. Artık gençler dünyayı avcunda tutuyor, eskiden aileden eş dosttan öğretmeninden ne dinlediysen gördüysen oydu. Şimdi sanal dünya var, çocukların başka dünyası,dili var. Belki 40-50 yaş aralığı bebek bakabilir ama 60-65 yaş aralığı bi ergenle uğraşabilir mi kuşak çatışması denilen nokta orada ortaya çıkar. Hele günümüzde ergenlik 20 yaşa kadar çıkmışken.Hepimizin anneleri 20,25 yaşlarında anne olmuş ama arada inanılmaz hayat görüşü farkı var.bence yaş farkından öte toplumsal değişimin hızlı olduğu zamana gelip gelmemek önemli bence.
Evet değişim dönemi derken bunu kastetmiştim zaten.tabi ki dinlediğin müzikler, hoşlandığın aktiviteler değişiyor ama hiçbir zaman senin benim dönemimdeki gibi keskin bir geçiş olacağını sanmıyorum.Araya internet ve sosyal medya girdi çünkü. Artık gençler dünyayı avcunda tutuyor, eskiden aileden eş dosttan öğretmeninden ne dinlediysen gördüysen oydu. Şimdi sanal dünya var, çocukların başka dünyası,dili var. Belki 40-50 yaş aralığı bebek bakabilir ama 60-65 yaş aralığı bi ergenle uğraşabilir mi kuşak çatışması denilen nokta orada ortaya çıkar. Hele günümüzde ergenlik 20 yaşa kadar çıkmışken.
Bencede yani 80-85 yıllarını düşün 2025 yılını düşün arada uçurum var. 2010 ile 2050 böyle olmayacak, o dönem ebeveynleri zaten belirli çağa doğdukları için o keskin geçiş olmayacak.Evet değişim dönemi derken bunu kastetmiştim zaten.tabi ki dinlediğin müzikler, hoşlandığın aktiviteler değişiyor ama hiçbir zaman senin benim dönemimdeki gibi keskin bir geçiş olacağını sanmıyorum.
Kuşak çatışması bizde olmaz, 80 (70leri kapsar mı bilmiyorum) sonrası doğanların çoğu ailelerini memnun etmeye çalıştı, şimdi çocukları memnun etmeye çalışıyoruz.Kuşak çatışmasından korkmayın, o tamamen sizin ile alakalı bir durum.
Siz çocuğunuza o özveriyi ve ilgiyi vermek istedikten sonra, kuşağın çok önemi yok.
40 lı yaşlardan sonra anne olmak tabii ki 20 li 30lu yaşlarda anne olmaya benzemeyecektir.
Beden daha yorgun oluyor, ama siz enerjik bir insansanız, bence hiç düşünmeyin derim.
Evlat sonuçta, ona bakacak gücünüz imkanınız olduktan sonra, gerisi teferruat.
Çok doğru, ben 81 doğumluyum, 2 erkek çocuğum var, biri ergenliğe girecek az kaldı.Kuşak çatışması bizde olmaz, 80 (70leri kapsar mı bilmiyorum) sonrası doğanların çoğu ailelerini memnun etmeye çalıştı, şimdi çocukları memnun etmeye çalışıyoruz.
kuşak çatışması bir ölçüde her zaman illa olacakAraya internet ve sosyal medya girdi çünkü. Artık gençler dünyayı avcunda tutuyor, eskiden aileden eş dosttan öğretmeninden ne dinlediysen gördüysen oydu. Şimdi sanal dünya var, çocukların başka dünyası,dili var. Belki 40-50 yaş aralığı bebek bakabilir ama 60-65 yaş aralığı bi ergenle uğraşabilir mi kuşak çatışması denilen nokta orada ortaya çıkar. Hele günümüzde ergenlik 20 yaşa kadar çıkmışken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?