• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yaşında anne olmak ?

Onların son çocukları o yaşlarda oluyordu yaklaşık 8. yada 10. filan 🤭 Annanemin son (10.) çocuğuyla ikinci çocuğundan torunu aynı yaşta mesela 😮‍💨 Resmen beyin error verdirir doğumlar 🤣🤣
Benim bahsettiğim ilk annelik 😢
İşte bizde de 4. 5. Doğum erken evlenip üreme bitene kadar doğurmuşlar. Bi kişi 40 yaşında evliyse istiyorsa doğursun. Yaşlı bi yaş değil. Ben 28 yaşındayım babaannem beni bile zorbalıyordu çocuk yap yaşın geçti diye. Annem 35 yaşında kardeşimi doğurdu arkadaşları çocuklar büyüdü bu zahmete değer mi diyordu dalga geçiyorlardı sonra hepsi 40larında tekrar doğurdu neredeyse

Senin tüp bebek sürecinde neler çektiğini hatırlıyorum
Bence 2. Çocuk düşünmek mucize gibi bir şey şu an senin için.
Kesinlikle dene
Belki de olacak

Merhabalar..
Uzun zamandır buralarda yoktum..
Hayatımda ikilemde kaldığım bir noktadayım ve olsa olsa KK yardımcı olur bana dedim konuyu açmaya geldim..
Ben 13 yıllık evliyim..
10 yıl çocuğum olmadı tüp bebekler tedaviler derken 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür yaradana şuan 3 yaşında ömrümün baharı..
Bundan 5 yıl önce bebek için tedavi gördüğüm de bir embriyo transfer edildi ve kızım oldu diğer 2 embriyo da dolduruldu..
Geçen gün tüp bebek merkezinden mektup geldi Eylül de embriyolar imha edilecek diye yani dondurulma süresi o tarihte bitiyor...
Ben şuan 39 yaşındayım bir yanım onları da transfer ol ya bebekse imha edilmesin diyor diğer yanım artık çok geç şimdi hamile kalsam 40 yaşında doğum yapacağım diyor..
Kafamda savaş veriyorum ama ileride pişman olurum diye çok korkuyorum ya bebekse onlar belkide tutunacaklardi vs vs..
Bir yandanda tekrar aynı süreçleri yaşamaktan korkuyorum. .
Lohusalik dönemi vs..
Çocukla aramızda kuşak çatışması olursa diye türlü türlü şeyler kafamdan geçiyor..
40 li yaşlarda doğum yapmış annelerin fikirlerine ihtiyacım var..
Yorumlarınız benim için çok kıymetli karar vermemde yardımcı olursanız çok sevinirim iyi geceler dilerim..
Sen kendi psikolojini daha iyi bilirsin ama 40 yaş artık çıtır sayılıyor valla tek sorun yaşsa ... Tabi yaşın getirdigi riskler vsyi doktor soyler. Hayırlısı olsun.

İşte bizde de 4. 5. Doğum erken evlenip üreme bitene kadar doğurmuşlar. Bi kişi 40 yaşında evliyse istiyorsa doğursun. Yaşlı bi yaş değil. Ben 28 yaşındayım babaannem beni bile zorbalıyordu çocuk yap yaşın geçti diye. Annem 35 yaşında kardeşimi doğurdu arkadaşları çocuklar büyüdü bu zahmete değer mi diyordu dalga geçiyorlardı sonra hepsi 40larında tekrar doğurdu neredeyse

Bence hiç bir yaş geç değil öyle olsaydı Rabbim 50-60'dan önce menapoz verirdi 🙈 Babannen eski kafa ondan takılma ona. Eskilere kalsa değil 28 - 18 bile geç 🤷

Yakından tanıdığım iki kadın – biri iş arkadaşım – ilk çocuklarını 40 yaşından sonra dünyaya getirdiler. Çocuklardan biri bu yıl öğretim hayatına 4. yaş kreşinden giriş yaptı :)
Bu iki kadından biri yumurtalarını dondurmuştu; o yöntemle anne oldu. Diğeri ise tamamen doğal yolla hamile kaldı.
Çevremde, 40 yaşına çok yakın ilk evliliğine hazırlanan bekar kadınlar var. Çocuk için 'birkaç yıl sonra' diyorlar... Yani kimse yaş konusunda panik yapmıyor.

Çünkü artık 40 yaş, 40-50 yıl önceki 40 yaş değil.

40'lı yaşlarda anne olmuş hanımlardan fikir istemişsiniz ama izin verin, ben size tam zıt noktadan, gencecik yaşta anne olmuş biri olarak sesleneyim:
Kuşak farkı konusunda hiç endişeniz olmasın. Çünkü yaş farkı ne olursa olsun, o çılgın ergenlik çağları geldiğinde yine çatışmalar olacak, yine tartışmalar yaşanacak! :)

Tam aksine, yaşınızın getirdiği olgunluk, sükûnet ve hayatınızın artık çok daha oturmuş olması sayesinde pek çok şeyi çok daha iyi yöneteceksiniz.
O zorlu dönemlerde çocuklarınıza destek olma konusunda, genç anne olanlara kıyasla çok daha güçlü bir donanıma sahip olacaksınız çünkü.

Benimde vardı ben bıraktım gitti imha edildi sanırım çünkü çok tedavi gördüm ve yoruldum artık arda kalan 3 embriyo yada 2 olması lazım bidaha tedavi olmak istemedim zaten iki bebek sorumlulgu vs bide tedavi üstüne uğraş dur yeterince yorucu oluyor ikizler zaten. Ama bir tsne olsa ikinciye denermiydim sanırım deneyebilirdim hazırda embriyo var diye belki 32 yaşımda doğum yaptım şuan 34 üm en geç 36 da denerdim Allah nasip ettiyse. Yani çocukla bu sürece girmek seni yormayacaksa nasip kısmet nasibinde varsa olur

Merhabalar..
Hayatımda ikilemde kaldığım bir noktadayım ve olsa olsa KK yardımcı olur bana dedim konuyu açmaya geldim..
Ben 13 yıllık evliyim..
10 yıl çocuğum olmadı tüp bebekler tedaviler derken 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür yaradana şuan 3 yaşında ömrümün baharı..
Bundan 5 yıl önce bebek için tedavi gördüğüm de bir embriyo transfer edildi ve kızım oldu diğer 2 embriyo da dolduruldu..
Geçen gün tüp bebek merkezinden mektup geldi Eylül de embriyolar imha edilecek diye yani dondurulma süresi o tarihte bitiyor...
Ben şuan 39 yaşındayım bir yanım onları da transfer ol ya bebekse imha edilmesin diyor diğer yanım artık çok geç şimdi hamile kalsam 40 yaşında doğum yapacağım diyor..
Kafamda savaş veriyorum ama ileride pişman olurum diye çok korkuyorum ya bebekse onlar belkide tutunacaklardi vs vs..
Lohusalik dönemi vs..
Çocukla aramızda kuşak çatışması olursa diye türlü türlü şeyler kafamdan geçiyor..
Yorumlarınız benim için çok kıymetli karar vermemde yardımcı olursanız çok sevinirim iyi geceler dilerim..
Ben olsam doğururdum. İkinciyi 38de doğurdum. 38 ilr 40 arasında çok fark görmüyorum. İki kızım var, keşke cesaret edip üçleyebilsem.

Annem beni 37de doğurmuş valla hiç de sorun olmadı hep annem için ne kadar genç derlerdi. Hala da yaşını göstermez. Enerjiyle bakımla alakalı bu.

Issızzzzz sen onlari imha edemeyeceksin. 🫠🫠
Sadece en zoruna da hazır olalım. Ikisi de tutabilir. Hatta bölünen bile olabilir. 😶‍🌫️

Merhabalar..
Ben 13 yıllık evliyim..
Lohusalik dönemi vs..
Ben burada sadece şunu düşünürüm, acaba çocuk sağlıklı bir çocuk olur mu?
Malum 35 yaş sonrası risk giderek artıyor.
Yoksa kızınıza kardeş olur aralarındaki yaş farkı ideal.
38 yaşında anne oldum.Simdi iyiyiz ileride kuşak çatışması olur mu bilmem ama olacaksa da buna hazırım, çatışmam diye düşünüyorum.Bu sizin karakteriniz ile ilgili.Anlayisli olup olmadığınızla..

40 yaş gayet genç bir yaş. Ablam geçen sene 4. çocuğunu doğurdu. ( Meme kanserini yenmiş ve bir göğüsü alınmıştı) Ruhen, bedenen artı maddi manevi hazırsanız neden olmasın, kızınız da yalnız büyümemiş olur🌸

Bir tanıdığım ilk 2 çocuğunu 20li yaşların başında doğurduktan sonra 40- 42 yaşında tekrar 2 çocuk sahibi oldu.4 evladı da pırlanta gibi maşallah.
Sordum, genç yaşta annelik mi 40'larında mı daha iyi diye. Gençlikte fiziksel olarak daha kolay ama olgun anne olunca çocuklarımı daha iyi koruyup kolladım, kendimin daha farkındaydım, sınırlarımı daha iyi belirlemiştim, o yüzden 40'ından sonraki anneliklerim daha sağlıklı oldu dedi. Bir yaştan sonra insanın hayatı daha düzene giriyor, çocuklarıyla daha iyi ilgilenebiliyor. 20li yaşlar çok telaşlı yaşlar aslında. Hayatını daha yeni kuruyorsun, mal mülk yok, evlilik oturmamış, işinde kendini ispat edememişsin vs vs. 40'ından sonra çocuklara daha çok odaklanabailir insan.
Siz ne istiyorsunuz önemli olan o.
Allah evladınıza uzun sağlıklı bir ömür versin.

Merhabalar..
Ben 13 yıllık evliyim..
Lohusalik dönemi vs..
40 yaş artık bizim çocukluğumuzdan 40 yaş değil oğlanın kreşindeki velilerin çoğu 40 lı yaşlarda

Ben burada sadece şunu düşünürüm, acaba çocuk sağlıklı bir çocuk olur mu?
Malum 35 yaş sonrası risk giderek artıyor.
Yoksa kızınıza kardeş olur aralarındaki yaş farkı ideal.
38 yaşında anne oldum.Simdi iyiyiz ileride kuşak çatışması olur mu bilmem ama olacaksa da buna hazırım, çatışmam diye düşünüyorum.Bu sizin karakteriniz ile ilgili.Anlayisli olup olmadığınızla..
Kızımı 27de doğurdum 11 yaşında şimdi aramızda kuşak çatışması var kaçta doğurursan doğur o çatışma hep oluyor galiba 🙈

Şu sözünüze yorum yapmak istedim. Kırklı yaşlara yakın korunmasına rağmen anne olmuş bir tanıdığım var. Yaşı şu an ellilerde. Ama çok genç ruhlu biri, çocuklarıyla beraber evde dizi - film izler, hep beraber konserlere giderler. Çocuklarıyla tamamen arkadaş gibi bir anne. Bence olay tamamen kişilik yapısında bitiyor, genç anne olup da çocuğuyla bırak herhangi bir etkinlik yapmayı çocuğu kendi uzantısı gibi görüp onu bir birey olarak saymayan, dünyayı dar eden anneler var.

İkinci örneğe benzer bir tanıdığım var, genç anne, lafta çocuğuna ölüp bitiyor ama bakma işini annesine veya kayınvalidesine kitliyor :)
42 yaşında da ilk doğumunu yapan bir arkadaşım var, bebeğinin üstüne titriyor. Söyleyeceklerim bu kadar.

Benim tekrar aynı süreçleri yaşamaya gücüm enerjim hiç yoktu. 1 embriyom daha vardı imha ettirdim. Kendinde o gücü görüyorsan dene bence 40 yaşında anne olan çok insan var.

Back