40 yaşında anne olmak ?

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.480
408
Merhabalar..
Uzun zamandır buralarda yoktum..
Hayatımda ikilemde kaldığım bir noktadayım ve olsa olsa KK yardımcı olur bana dedim konuyu açmaya geldim..
Ben 13 yıllık evliyim..
10 yıl çocuğum olmadı tüp bebekler tedaviler derken 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür yaradana şuan 3 yaşında ömrümün baharı..
Bundan 5 yıl önce bebek için tedavi gördüğüm de bir embriyo transfer edildi ve kızım oldu diğer 2 embriyo da dolduruldu..
Geçen gün tüp bebek merkezinden mektup geldi Eylül de embriyolar imha edilecek diye yani dondurulma süresi o tarihte bitiyor...
Ben şuan 39 yaşındayım bir yanım onları da transfer ol ya bebekse imha edilmesin diyor diğer yanım artık çok geç şimdi hamile kalsam 40 yaşında doğum yapacağım diyor..
Kafamda savaş veriyorum ama ileride pişman olurum diye çok korkuyorum ya bebekse onlar belkide tutunacaklardi vs vs..
Bir yandanda tekrar aynı süreçleri yaşamaktan korkuyorum. .
Lohusalik dönemi vs..
Çocukla aramızda kuşak çatışması olursa diye türlü türlü şeyler kafamdan geçiyor..
40 li yaşlarda doğum yapmış annelerin fikirlerine ihtiyacım var..
Yorumlarınız benim için çok kıymetli karar vermemde yardımcı olursanız çok sevinirim iyi geceler dilerim..

Çocukla aramızda kuşak çatışması olursa diye türlü türlü şeyler kafamdan geçiyor..
Şu sözünüze yorum yapmak istedim. Kırklı yaşlara yakın korunmasına rağmen anne olmuş bir tanıdığım var. Yaşı şu an ellilerde. Ama çok genç ruhlu biri, çocuklarıyla beraber evde dizi - film izler, hep beraber konserlere giderler. Çocuklarıyla tamamen arkadaş gibi bir anne. Bence olay tamamen kişilik yapısında bitiyor, genç anne olup da çocuğuyla bırak herhangi bir etkinlik yapmayı çocuğu kendi uzantısı gibi görüp onu bir birey olarak saymayan, dünyayı dar eden anneler var.

Son düzenleme:
40 lı yaşlarda doğum yapmış biri değilim ama bir tanıdığım 40 yaşında 3. çocuğunu doğurdu, hem de karı koca çok istiyordu, planlı gebelik oldu.

Eşiniz bu konuda ne diyor? Onun fikri de önemli.

36 ve 40 arasında çok fark yok ki kuşak olarak bakıyosanız olaya. Zaten kızınızda büyük değilmiş, tekrar anne olmaya hazırsanız transferi yaptırın. Maddi manevi durumunuzu değerlendirin, eş desteğide çok önemli art eksi yapın ona göre bakarsınız.
Çocuğunuz 20 yaşında geldiğinde 56 olacaksınız ha 56 ha 60 aynı bence kuşak çatışması olacaksada aynı derecede olur. Bu kısımsa sorun takılmayın bence

Eğer gerçekten gücünüz varsa doğurun.

Bence onları da transfer ettir sonra belki isteyince olmayacak yada aklında kalacak o yüzden dene şansını ne kaybedersin? Hem kuşak çatışması niye olsun ki diğer çocukta 20 li yaşlarda olmamış ya buda 4 yil arayla olur

Çok da geç değil sanki ya. Zaten yeni doğurmuş sayılırsınız. 3-4 yıl ne değiştirir ki kuşak farkında. Siz bedenen ve ruhen hazır mısınız onu söyleyin bence.

Bebek bakımı 20 yaşında da zor 40 yaşında da. Hamilelik riskli oluyor 35 ten sonra ama zaten 1. Yi de 3 yıl önce doğurmuşsun.
Maddi manevi imkanın varsa evinde huzur varsa denenebilir. Hakkınızda hayırlısı olsun

Eskiden sorulsa geç denir ama günümüzde annelik yaşı 32 ila 45 yaş arası sanki.
Yada bana mı öyle geliyor bilmiyorum artık geç evlenilip geç anne olmanın yanı sıra çok fazla yardımcı tedaviye ihtiyaç duyan insan var.

Bana kalırsa 2 embriyonuz varmış hazırda yani süreç baştan işlemeyecek nasılsa koydurun onları. Tutar tutmaz zaten Allahtan her transfer tutacak diye birşey de yok zaten. İnşallah hayırlısı olur diyelim.
O yüzden ben aklımda kalacağına rahmimde kalsın derdim herhalde

Bence artık 40 yaş normal,zaten artık evlilik yaşı 30 dan sonraya dayandı ee bir iki yıl çocuk olmasın sonrası 1. Bilemedin 2. Çocuk zaten kırklara tekabül ediyor..

Eskiler de 40larda doğururmuş benim annemin ondan küçük teyzesi var mesela. Babannem amcamı 40lı yaşında doğurmuş. Halam da doğurdu tam 48 yaşında. Annemin de doğsaydı son doğumu 40larda olacaktı.

40 yaş çok ta büyük gelmedi bana Şimdi insanlar zaten geç evleniyor.ki önümüzdeki yıllarda bence bu yaş dahada çıkacak.Benxe yaşı felan diğer şeyleri bir tarafa koyup kendinizi dinleyin istiyor musunuz .?istemiyor musunuz?Önemli olan bu

Beni annem 40 yasında dogurdu hep cok yaslı vs diye icerlenirdim bir de arkadasım vardı onun annesi o kadar gencti ki ama kızına okuma hayalleri aşılamak yerine hemen evlendirdi ve mahvoldu hayatı çünkü çok küçük yaşta bir evlilikti. Yani eğer çok ilgili, okumaya etmeye, dertlerini anlamaya mantıklı çözümler verebilen bir insansanız hiç de geç değil önemli olan iyi yetiştirmek

Eskiler de 40larda doğururmuş benim annemin ondan küçük teyzesi var mesela. Babannem amcamı 40lı yaşında doğurmuş. Halam da doğurdu tam 48 yaşında. Annemin de doğsaydı son doğumu 40larda olacaktı.

Onların son çocukları o yaşlarda oluyordu yaklaşık 8. yada 10. filan Annanemin son (10.) çocuğuyla ikinci çocuğundan torunu aynı yaşta mesela Resmen beyin error verdirir doğumlar
Benim bahsettiğim ilk annelik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…