40 yaşında anne olmak ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ISSIZZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben bu tanıma uyan bir anneyim. 41 yaşında küçük kızımı doğurdum. Doğal yolla hamile kaldım ve hiç sorun yaşamadan dünyaya getirdim. Yani ileri yaş hamileliğinden gözünüz korkmasın. Herkes bir değil elbette ama her şeyin sorunsuz ilerlemesi mümkün ve ilerledi bende.

Kızım şimdi 3,5 yaşında ve tam bir tazmanya canavarı Benim kızım kadar enerjik ve düz duvara tırmanan cinste erkek ya da kız başka çocuk görmedim. Yoruluyor muyum, evet. Ama bir yandan da inanılmaz bir gençlik enerjisi geldi bana. Önceden daha sakin ve zaman zaman eringeç bir insandım. Ama şimdi planlı, programlı, her şeye yetişebilen ve yaşına göre çok daha dinç bir insanım. Hatta 20’li yaşlarımda bile bu kadar dinç değildim o kadar söyleyim size. Evet çocuğa yetişmek zaman zaman yorucu ama bir yandan da o yaşlılık duygusuna kaptırmanıza engel olan bir bıcırık var hayatınızda.

Ve belli olmaz gerçi ama kuşak çatışması yaşayacağımızı sanmıyorum. Her iki kızım da bana çok düşkün. Büyükle ergenlikten dolayı(14 yaşında) zaman zaman çatışırız ama duygusal anlamda o da bana düşkündür. Hele küçük 10 dakika yanından ayrılsam anneme sarılıcam ben diye ağlamaya başlıyor. Bu kuşak çatışması denen şeyin kuşakla değil, kişiliklerle ilgili olduğunu düşünüyorum. İçinizde istediğiniz ve gücünüz varsa denemeye değer bence.

Bende kaç yaşında olursa olsun anne babayla arkadaş gibi büyüme konusunu desteklemiyorum, çocukla arasında ebeveyn sınırları olmalı. Ben genel anlamda arkadaşlarımdan hiç annem babam keşke daha yaşlı olsaydı diye bir şey duymadım ama aksini çok duydum mesela. Yetişkin gözüyle bakınca çocuk sahibi olmak büyümek başka, çocuk gözüyle bakıldığında başka.
25 yaşında 65 yaşındaki anne baba sorumluluğu ile büyüyen çok insan var. Bu ailenin bize bak beklentisiylede alakalı değil sonuçta insanız ailemizi çok seviyoruz ve sorumluluk hissediyoruz. Bu sorumluluğu 40 yaşında belirli olgunlukta hayatını oturtmuşken almak var birde 20li yaşların başında hayatın uçuş uçuş döneminde almak var.
Böyle söylüyorum ama doğurmasın görüşünde değilim, hayatta her şey kendi özelinde değerlendirilir. İlerde neler değişir bilmiyoruz belki 60 yaşlar 45 gibi olacak, nesil git gide genç kalacak, eskiden 40 yaş bayağı belli ederdi kendini şimdi 30 gibi oldular.
Allah isteyen herkese anneliği nasip etsin, sağlığı el veren, mutlu bir aile ortamı sunabilcek insanlar 40 olsun 45 olsun doğursunlar, artık mutlu bir aile sağlıklı zihin ile büyüyen bir nesile ihtiyaç var.

diğer kısımlara zaten katılıyorum da
şu dediğiniz şeyin başka bir sürümü var ama:
"keşke annem-babam daha olgun, kendini ytiştirmiş vs. olsaydı" diyor benim pek çok arkadaşım

mesela benim en yakın arkadaşlarımdan birisinin annesi bildiğiniz o evde koca bekleyen kız modeli olarak 18 yaşında filan evlenmiş, babası da askere bile gitmeden

ay ikisi de bildiğiniz hala ergen
yetişkinlikten de haberleri yok, olgun da değiller, saçma sapan boş beleş insanlar

ha enerjikler mi deseniz valla benim annem babam 70 olmak üzereler bu kişiler daha 50lerin başında ama benimkiler daha enerjik, bunlar g.t göbeği de salmış -çünkü hiçbirşeyin bilinci olmadığı gibi beslenme sağlık bilinci de yok

siz 70 yaşındaki ailenin sağlık sorunlarını düşünüyorsunuz (tamam, doğru, zor, benimkilerdne biliyorum) ama bu kadar erkenden evlenip bi olgunlaşma amacı, hayatta evlenip çocuk yapmaktan başka bir gailesi de olmayan anne-baba ile uğraşmak sağlık, yaşlılık meseleleleri ile uğraşmaktan bence çok daha bezdirici

kızcağız kendisi de diyor "ben anne-babamın anne babasıyım" diye hakketen de öyle.

şu da var

eskiden 40-42-45 yaşında doğuran kadınlar genelde kaza kurşunu olarak 3. 4. 5. çocuğunu o yaşta doğuruyordu, gebe kalıyordu da bilmiyordu bile menapoza girdim sanıyordu ya da köy yerindeydi. (ki bizim köyde 45 yaşında doğum sıradan bir durum mesela, 8. çocuklar hep 45 yaşında doğmuştr, kimsenin şaacağı bir şey değil)
bizim neslimizde anası o yaşta birisi varsa o evin tek veya 2. çocuğu değildir (%90 yani)

e o neslin beslenme, kendine bakma vs. durumları ile şimdi 40 yaşında anne olanlarınki aynı değil.

Son düzenleme:
Benim annem doğum yaptı kırkonda ikiz kardeşlerim doğdu. Onların bebeklik ve ilkokul orta okullarında acayip iyi ilgilendiler neredeyse mükemmel seviyede diyebilirim.

Sonra kardeşlerim liseye başladı anne babam malesef yetemedi. Yaşlılık modları oldu, ebeveyn olarak koymaları gereken kurallarda istikrar gösteremediler kıyamadılar vs. Çocuklar bu kez bizden de izin almaya vs başladı. Veli toplantılarına biz gittik. Şimdi ikisinde üniversitede. Şansa oırlanta gibi çocuk ikisi de. Ve büyük kardeşler olarak bizler ilgileniyoruz. Yine de bir anne baba yerini tutamıyoruz tabi .
Yani şahsen benim gözüm korktu kendi adıma 38 den sonra çocuk düşünmüyorum bu nedenlerden dolayı.

Eskiler de 40larda doğururmuş benim annemin ondan küçük teyzesi var mesela. Babannem amcamı 40lı yaşında doğurmuş. Halam da doğurdu tam 48 yaşında. Annemin de doğsaydı son doğumu 40larda olacaktı.
Doğurmuş doğurması a ama ilgilenmiş mı o önemli. Doğurmaya herkes doğurur.

Evet gerçekten öyle, ya zaten şöyle bi durumda var sağlık sorunu daha genç yaşlardada çıkabilir ve aynı durum yine yaşanabilir, sadece hayatın olağan akışında kronik hastalıklar hatta hiçbiri olmasın hafif demans 70 yaşında başlıyor. Bu sefer tansiyonundan şekerinden korkmuyorsunda ocak açık kalır mı çıkar gider mi diye korkuyosun. Çekip gidemiyosun hadi gencim ben gençlik yaşayacam diyemiyosun.
Hayatta bi çocuk için en zor şeylerden biri anne babasına ebeveyn olmak, bu gerçekten ağır bi yük.

Doğurmuş doğurması a ama ilgilenmiş mı o önemli. Doğurmaya herkes doğurur.
Halam gayet ilgileniyor emeklilik bebesi hatta kuzenlerim tepesinden indirmiyor babası öyle en büyük kuzenim 24 diğeri 21 yaşında. Mesela 24 yaşındaki kuzenim çocuk yapsaydı halam baksaydı yine ilgilenmiş olacaktı. Benim çevremde babaanne anneanneler bakıyor çocuklara. 48 yaş yaşlı bir yaş değil bakamasın. Aksine sonradan olan çocuklar daha değerli benim çevremde. 40 yaşında anne olanlar ilk çocuğuma haksızlık ettim diyor. Ne yapsın isteyerek yapmadı öğrendiğinde kürtaj süresi bile geçmişti.

Ablam şuan 40 yaşında 2. Çocuğuna hamile , bana normal bir yaş gibi geliyor , bence deneyin

Olur 42 de 3. Çocuk yapan akrabalar çok, ilk kızları 16-17 yaşında

Benim de halam 43 de doğum yaptı. Şimdi elinde bi o kızı kaldı diğerleri hepsi ya evlendi ya başka yerde okuyor en azından yanlız değil:) tabi kızı kendi yeğenlerinin çocuklarıyla arkadaş şuan ama olur bencede 40 yaş çok da geç sayılmaz eper sizde kendinizi hala enerjik hissediyorsanız

Annem 40 yaşında 3. Çocuğunu doğurdu babamda istiyordu. İyi ki olmus tekne kazıntısı şuan 10 yasında valla iyi düsünün derim ya bebekse..

Bence geç.
Bana sorarsanız 37 38 de geç, imkanı olan 30'da doğum işini bitirse rahat eder.

Ben ilk çocuğumu daha 26'da doğurdum, ikinciyi 33. 40 civarı da 3.yü düşünüyorum Allah nasip ederse (7 senede bir başa dönüyorum hayatımın kayması hoşuma gidiyor tam rahata erip hooop ahshahsh)

Her şey mantık çerçevesinde ilerlemek zorunda değil. Ki sizin durumunuz mantıklı da geldi okuyunca. Bence olur.

44 yaşında 4. Cocuğunu kucağına alan bir yengem var :)

Kürtaj olmasın ben planlı gebelik için diyorum zaten. Torun ile çocuk aynı değil. Sorumluluk farkı çok net. Annemle babam da dediğim gibi liseye kadar mükemmel baktılar. Sonra babam rahatsozlandı sağlık sorunlarına ek bir de yaşlılık oldu çocukların peşlerinden gidip ilgilenemediler. Ben kendi deneyimimden bahsettim.

Bunun üniversitesi var düğünü var evlenmesi var. Torun bakma ile alakası yok.

Sizinle aynı durumdayım oğlum 3 yaşında tüp bebek tedavisi ile oldu iki tane dondurulmuşum vardı süreçleri göze alamadığım ve desteksiz büyüttüğüm için dondurulmuş embriyolari imha ettik ileride pişman olur muyum bilmiyorum ama şu anki ruh ve fiziksel halim buna müsait değil açıkçası bu içinizdeki enerjiye ve çevrenizden destek görüp görmemenize bağlı birazda

Eğer bebeklerse rızkına da mani olmamak lazım...İyi düşünün

Son düzenleme:
Evet ama bu erken yaşta da olabilir kime ne olacağı bilinmez. 40 ve 48 aynı değil. Tabii zor olabilir. Ama ben bakıyorum arkadaşlarıma kendime hepimiz çocuk gibi olan anne babadan şikayet ediyoruz. Düşünüyorum babaannem annem olsaydı çok eksik olmazdım ki 50 yaş var aramızda herhalde. Gayet her şeyimde yanımda oldu örneğin düşük yaptığım zaman yanımdaydı ameliyat oldum yanımdaydı baktı. Her zaman destekçim oldu. Çocukken yazları yanına giderdim dedem babaannem bakabiliyordu. Onlar anne babam olsaydı çooook da farklı olmazdı. Dedem sağlıklı babam kalp krizi geçirdi mesela. Kader. Gayet sağlıklı olup genç olup bakamayan da vardır. Ben yapar mıyım yapmam tek çocuk istiyorum onu da 28 yaşında doğuruyorum. 40 yaşında düzenimi bozmam herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…