- 29 Ekim 2015
- 1.486
- 2.889
- 133
Bende kaç yaşında olursa olsun anne babayla arkadaş gibi büyüme konusunu desteklemiyorum, çocukla arasında ebeveyn sınırları olmalı. Ben genel anlamda arkadaşlarımdan hiç annem babam keşke daha yaşlı olsaydı diye bir şey duymadım ama aksini çok duydum mesela. Yetişkin gözüyle bakınca çocuk sahibi olmak büyümek başka, çocuk gözüyle bakıldığında başka.kuşak çatışması bir ölçüde her zaman illa olacak
eski Asur tabletlerinde de "zamane hiç söz dinlemiyor, büyüğe saygı kalmadı" filan yazıyor. o zaman internet mi vardı sosyal medya mı?
bu insanlığın doğası
biraz daha hızlanabilir, daha büyük değişimler olabilir, tamam. e ona kalırsa babası köyünden hiç çıkmazken (bedel vermiş) oğlu 1. dünya savaşında gidip filistinde, ya da balkan harbinde vs. savaşan dedelerim de var benim. kesinlikle o babalarla o oğullar arasında da korkunç bir kuşak çatışması olmuş, 8-10 sene savaşıp esir düşünce, ağır yaralı ve hasta olarak gelince vs vs o askere giderken 17-18 bilemediniz 20-22yaşında, saf birer çocuk olan adamlar döndüklerinde o köy çocuğu olarak kalamamışlar tabi... buyrun size 120 sene öncesinden müthiş keskin bir kuşak çatışması.
kuşak çatışmasının bu "büyük" faktörleri zaten elimizde olan konular değil.
bence elimizde olanlara bakmak lazım
oldukça kalabaliık bir ailem var ve çevremde de ne tür insan ararsanız bulunur
çocuğun ergenliğini uzatmasına izin verirsen gittiği yere kadar uzatıyor, herhalde bu da insan doğası -benim görüşüm tabi-
araya kuşak çatışmasını koyarsan
istersen 16 yaşında doğurmuş ol
ben büyüğüm, aman çocuklar bir değeişik, aman bu zamane de böyle kafasında isen, zamanın koşullarına göre çocuk büyütmeliyim onlar benim zamanımı yaşamıyor demezsen, araya bir çatışma giriyor.
demiyorum ki çocuklarıyla arkadaş gibi olsun insanlar (bu görüşü desteklemiyorum, ebeveyn ebeveyn gibi olmalı arkadaş başka ana baba başka, bence)
fakat
sorumluluk veren
bilinçli yetiştiren, çocuğunun yetenek ve isteklerini ve koşulları tabi, iyi okuyan, güzel yönlendiren,
koca yaşlarda ergen gibi boş beleş yaşamasına gereksiz triplere filan imkan tanımayan belli bir displin ve merhamet dengesini gözeten kuzenlerim, çevrem bu uzamış ergenlik vs. olaylarını yaşamadı hiç, demek ki mümkün. (elbette herkes ergen oldu, etrafım ergen doluydu hatta bir ara sivilce tarlası gibiydi ortalık)
ay yok
o küçük
ay yapamaz
ay tek gidemez, ay zaman kötü
ay illa benim denetimim gözetimim olmalı, premsesim şehzadem gibi kafalarda olanların derdi de hep uzadı gitti -bu sadece yeni mevzu da değil 60 sene önce gereksiz şımartılmış mesela benim dayım. 65 yaşında öldü öldüğünde hala koca bir ergendi...
diğer kısımlara zaten katılıyorum daBende kaç yaşında olursa olsun anne babayla arkadaş gibi büyüme konusunu desteklemiyorum, çocukla arasında ebeveyn sınırları olmalı. Ben genel anlamda arkadaşlarımdan hiç annem babam keşke daha yaşlı olsaydı diye bir şey duymadım ama aksini çok duydum mesela.
Benim annem doğum yaptı kırkonda ikiz kardeşlerim doğdu. Onların bebeklik ve ilkokul orta okullarında acayip iyi ilgilendiler neredeyse mükemmel seviyede diyebilirim.Merhabalar..
Uzun zamandır buralarda yoktum..
Hayatımda ikilemde kaldığım bir noktadayım ve olsa olsa KK yardımcı olur bana dedim konuyu açmaya geldim..
Ben 13 yıllık evliyim..
10 yıl çocuğum olmadı tüp bebekler tedaviler derken 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür yaradana şuan 3 yaşında ömrümün baharı..
Bundan 5 yıl önce bebek için tedavi gördüğüm de bir embriyo transfer edildi ve kızım oldu diğer 2 embriyo da dolduruldu..
Geçen gün tüp bebek merkezinden mektup geldi Eylül de embriyolar imha edilecek diye yani dondurulma süresi o tarihte bitiyor...
Ben şuan 39 yaşındayım bir yanım onları da transfer ol ya bebekse imha edilmesin diyor diğer yanım artık çok geç şimdi hamile kalsam 40 yaşında doğum yapacağım diyor..
Kafamda savaş veriyorum ama ileride pişman olurum diye çok korkuyorum ya bebekse onlar belkide tutunacaklardi vs vs..
Bir yandanda tekrar aynı süreçleri yaşamaktan korkuyorum. .
Lohusalik dönemi vs..
Çocukla aramızda kuşak çatışması olursa diye türlü türlü şeyler kafamdan geçiyor..
40 li yaşlarda doğum yapmış annelerin fikirlerine ihtiyacım var..
Yorumlarınız benim için çok kıymetli karar vermemde yardımcı olursanız çok sevinirim iyi geceler dilerim..
Doğurmuş doğurması a ama ilgilenmiş mı o önemli. Doğurmaya herkes doğurur.Eskiler de 40larda doğururmuş benim annemin ondan küçük teyzesi var mesela. Babannem amcamı 40lı yaşında doğurmuş. Halam da doğurdu tam 48 yaşında. Annemin de doğsaydı son doğumu 40larda olacaktı.
Evet gerçekten öyle, ya zaten şöyle bi durumda var sağlık sorunu daha genç yaşlardada çıkabilir ve aynı durum yine yaşanabilir, sadece hayatın olağan akışında kronik hastalıklar hatta hiçbiri olmasın hafif demans 70 yaşında başlıyor. Bu sefer tansiyonundan şekerinden korkmuyorsunda ocak açık kalır mı çıkar gider mi diye korkuyosun. Çekip gidemiyosun hadi gencim ben gençlik yaşayacam diyemiyosun.diğer kısımlara zaten katılıyorum da
şu dediğiniz şeyin başka bir sürümü var ama:
"keşke annem-babam daha olgun, kendini ytiştirmiş vs. olsaydı" diyor benim pek çok arkadaşım
mesela benim en yakın arkadaşlarımdan birisinin annesi bildiğiniz o evde koca bekleyen kız modeli olarak 18 yaşında filan evlenmiş, babası da askere bile gitmeden
ay ikisi de bildiğiniz hala ergen
yetişkinlikten de haberleri yok, olgun da değiller, saçma sapan boş beleş insanlar
ha enerjikler mi deseniz valla benim annem babam 70 olmak üzereler bu kişiler daha 50lerin başında ama benimkiler daha enerjik, bunlar g.t göbeği de salmış -çünkü hiçbirşeyin bilinci olmadığı gibi beslenme sağlık bilinci de yok
siz 70 yaşındaki ailenin sağlık sorunlarını düşünüyorsunuz (tamam, doğru, zor, benimkilerdne biliyorum) ama bu kadar erkenden evlenip bi olgunlaşma amacı, hayatta evlenip çocuk yapmaktan başka bir gailesi de olmayan anne-baba ile uğraşmak sağlık, yaşlılık meseleleleri ile uğraşmaktan bence çok daha bezdirici
kızcağız kendisi de diyor "ben anne-babamın anne babasıyım" diye hakketen de öyle.
Halam gayet ilgileniyor emeklilik bebesi hatta kuzenlerim tepesinden indirmiyor babası öyle en büyük kuzenim 24 diğeri 21 yaşında. Mesela 24 yaşındaki kuzenim çocuk yapsaydı halam baksaydı yine ilgilenmiş olacaktı. Benim çevremde babaanne anneanneler bakıyor çocuklara. 48 yaş yaşlı bir yaş değil bakamasın. Aksine sonradan olan çocuklar daha değerli benim çevremde. 40 yaşında anne olanlar ilk çocuğuma haksızlık ettim diyor. Ne yapsın isteyerek yapmadı öğrendiğinde kürtaj süresi bile geçmişti.Doğurmuş doğurması a ama ilgilenmiş mı o önemli. Doğurmaya herkes doğurur.
Ablam şuan 40 yaşında 2. Çocuğuna hamile , bana normal bir yaş gibi geliyor , bence deneyinMerhabalar..
Hayatımda ikilemde kaldığım bir noktadayım ve olsa olsa KK yardımcı olur bana dedim konuyu açmaya geldim..
Ben 13 yıllık evliyim..
10 yıl çocuğum olmadı tüp bebekler tedaviler derken 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür yaradana şuan 3 yaşında ömrümün baharı..
Bundan 5 yıl önce bebek için tedavi gördüğüm de bir embriyo transfer edildi ve kızım oldu diğer 2 embriyo da dolduruldu..
Geçen gün tüp bebek merkezinden mektup geldi Eylül de embriyolar imha edilecek diye yani dondurulma süresi o tarihte bitiyor...
Ben şuan 39 yaşındayım bir yanım onları da transfer ol ya bebekse imha edilmesin diyor diğer yanım artık çok geç şimdi hamile kalsam 40 yaşında doğum yapacağım diyor..
Kafamda savaş veriyorum ama ileride pişman olurum diye çok korkuyorum ya bebekse onlar belkide tutunacaklardi vs vs..
Lohusalik dönemi vs..
Çocukla aramızda kuşak çatışması olursa diye türlü türlü şeyler kafamdan geçiyor..
Yorumlarınız benim için çok kıymetli karar vermemde yardımcı olursanız çok sevinirim iyi geceler dilerim..
Benim de halam 43 de doğum yaptı. Şimdi elinde bi o kızı kaldı diğerleri hepsi ya evlendi ya başka yerde okuyor en azından yanlız değil:) tabi kızı kendi yeğenlerinin çocuklarıyla arkadaş şuan ama olur bencede 40 yaş çok da geç sayılmaz eper sizde kendinizi hala enerjik hissediyorsanızMerhabalar..
Ben 13 yıllık evliyim..
Lohusalik dönemi vs..
44 yaşında 4. Cocuğunu kucağına alan bir yengem var :)Merhabalar..
Ben 13 yıllık evliyim..
Lohusalik dönemi vs..
Kürtaj olmasın ben planlı gebelik için diyorum zaten. Torun ile çocuk aynı değil. Sorumluluk farkı çok net. Annemle babam da dediğim gibi liseye kadar mükemmel baktılar. Sonra babam rahatsozlandı sağlık sorunlarına ek bir de yaşlılık oldu çocukların peşlerinden gidip ilgilenemediler. Ben kendi deneyimimden bahsettim.Halam gayet ilgileniyor emeklilik bebesi hatta kuzenlerim tepesinden indirmiyor babası öyle en büyük kuzenim 24 diğeri 21 yaşında. Mesela 24 yaşındaki kuzenim çocuk yapsaydı halam baksaydı yine ilgilenmiş olacaktı. Benim çevremde babaanne anneanneler bakıyor çocuklara. 48 yaş yaşlı bir yaş değil bakamasın. Aksine sonradan olan çocuklar daha değerli benim çevremde. 40 yaşında anne olanlar ilk çocuğuma haksızlık ettim diyor. Ne yapsın isteyerek yapmadı öğrendiğinde kürtaj süresi bile geçmişti.
Bunun üniversitesi var düğünü var evlenmesi var. Torun bakma ile alakası yok.Kürtaj olmasın ben planlı gebelik için diyorum zaten. Torun ile çocuk aynı değil. Sorumluluk farkı çok net. Annemle babam da dediğim gibi liseye kadar mükemmel baktılar. Sonra babam rahatsozlandı sağlık sorunlarına ek bir de yaşlılık oldu çocukların peşlerinden gidip ilgilenemediler. Ben kendi deneyimimden bahsettim.
Eğer bebeklerse rızkına da mani olmamak lazım...İyi düşününMerhabalar..
Ben 13 yıllık evliyim..
Lohusalik dönemi vs..
Evet ama bu erken yaşta da olabilir kime ne olacağı bilinmez. 40 ve 48 aynı değil. Tabii zor olabilir. Ama ben bakıyorum arkadaşlarıma kendime hepimiz çocuk gibi olan anne babadan şikayet ediyoruz. Düşünüyorum babaannem annem olsaydı çok eksik olmazdım ki 50 yaş var aramızda herhalde. Gayet her şeyimde yanımda oldu örneğin düşük yaptığım zaman yanımdaydı ameliyat oldum yanımdaydı baktı. Her zaman destekçim oldu. Çocukken yazları yanına giderdim dedem babaannem bakabiliyordu. Onlar anne babam olsaydı çooook da farklı olmazdı. Dedem sağlıklı babam kalp krizi geçirdi mesela. Kader. Gayet sağlıklı olup genç olup bakamayan da vardır. Ben yapar mıyım yapmam tek çocuk istiyorum onu da 28 yaşında doğuruyorum. 40 yaşında düzenimi bozmam herhaldeKürtaj olmasın ben planlı gebelik için diyorum zaten. Torun ile çocuk aynı değil. Sorumluluk farkı çok net. Annemle babam da dediğim gibi liseye kadar mükemmel baktılar. Sonra babam rahatsozlandı sağlık sorunlarına ek bir de yaşlılık oldu çocukların peşlerinden gidip ilgilenemediler. Ben kendi deneyimimden bahsettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?