İşte bizde de 4. 5. Doğum erken evlenip üreme bitene kadar doğurmuşlar. Bi kişi 40 yaşında evliyse istiyorsa doğursun. Yaşlı bi yaş değil. Ben 28 yaşındayım babaannem beni bile zorbalıyordu çocuk yap yaşın geçti diye. Annem 35 yaşında kardeşimi doğurdu arkadaşları çocuklar büyüdü bu zahmete değer mi diyordu dalga geçiyorlardı sonra hepsi 40larında tekrar doğurdu neredeyseOnların son çocukları o yaşlarda oluyordu yaklaşık 8. yada 10. filanAnnanemin son (10.) çocuğuyla ikinci çocuğundan torunu aynı yaşta mesela Resmen beyin error verdirir doğumlar
Benim bahsettiğim ilk annelik
Sen kendi psikolojini daha iyi bilirsin ama 40 yaş artık çıtır sayılıyor valla tek sorun yaşsa ... Tabi yaşın getirdigi riskler vsyi doktor soyler. Hayırlısı olsun.Merhabalar..
Uzun zamandır buralarda yoktum..
Hayatımda ikilemde kaldığım bir noktadayım ve olsa olsa KK yardımcı olur bana dedim konuyu açmaya geldim..
Ben 13 yıllık evliyim..
10 yıl çocuğum olmadı tüp bebekler tedaviler derken 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür yaradana şuan 3 yaşında ömrümün baharı..
Bundan 5 yıl önce bebek için tedavi gördüğüm de bir embriyo transfer edildi ve kızım oldu diğer 2 embriyo da dolduruldu..
Geçen gün tüp bebek merkezinden mektup geldi Eylül de embriyolar imha edilecek diye yani dondurulma süresi o tarihte bitiyor...
Ben şuan 39 yaşındayım bir yanım onları da transfer ol ya bebekse imha edilmesin diyor diğer yanım artık çok geç şimdi hamile kalsam 40 yaşında doğum yapacağım diyor..
Kafamda savaş veriyorum ama ileride pişman olurum diye çok korkuyorum ya bebekse onlar belkide tutunacaklardi vs vs..
Bir yandanda tekrar aynı süreçleri yaşamaktan korkuyorum. .
Lohusalik dönemi vs..
Çocukla aramızda kuşak çatışması olursa diye türlü türlü şeyler kafamdan geçiyor..
40 li yaşlarda doğum yapmış annelerin fikirlerine ihtiyacım var..
Yorumlarınız benim için çok kıymetli karar vermemde yardımcı olursanız çok sevinirim iyi geceler dilerim..
İşte bizde de 4. 5. Doğum erken evlenip üreme bitene kadar doğurmuşlar. Bi kişi 40 yaşında evliyse istiyorsa doğursun. Yaşlı bi yaş değil. Ben 28 yaşındayım babaannem beni bile zorbalıyordu çocuk yap yaşın geçti diye. Annem 35 yaşında kardeşimi doğurdu arkadaşları çocuklar büyüdü bu zahmete değer mi diyordu dalga geçiyorlardı sonra hepsi 40larında tekrar doğurdu neredeyse
Ben olsam doğururdum. İkinciyi 38de doğurdum. 38 ilr 40 arasında çok fark görmüyorum. İki kızım var, keşke cesaret edip üçleyebilsem.Merhabalar..
Hayatımda ikilemde kaldığım bir noktadayım ve olsa olsa KK yardımcı olur bana dedim konuyu açmaya geldim..
Ben 13 yıllık evliyim..
10 yıl çocuğum olmadı tüp bebekler tedaviler derken 4. Tüp bebek de kızım oldu çok şükür yaradana şuan 3 yaşında ömrümün baharı..
Bundan 5 yıl önce bebek için tedavi gördüğüm de bir embriyo transfer edildi ve kızım oldu diğer 2 embriyo da dolduruldu..
Geçen gün tüp bebek merkezinden mektup geldi Eylül de embriyolar imha edilecek diye yani dondurulma süresi o tarihte bitiyor...
Ben şuan 39 yaşındayım bir yanım onları da transfer ol ya bebekse imha edilmesin diyor diğer yanım artık çok geç şimdi hamile kalsam 40 yaşında doğum yapacağım diyor..
Kafamda savaş veriyorum ama ileride pişman olurum diye çok korkuyorum ya bebekse onlar belkide tutunacaklardi vs vs..
Lohusalik dönemi vs..
Çocukla aramızda kuşak çatışması olursa diye türlü türlü şeyler kafamdan geçiyor..
Yorumlarınız benim için çok kıymetli karar vermemde yardımcı olursanız çok sevinirim iyi geceler dilerim..
Ben burada sadece şunu düşünürüm, acaba çocuk sağlıklı bir çocuk olur mu?Merhabalar..
Ben 13 yıllık evliyim..
Lohusalik dönemi vs..
40 yaş artık bizim çocukluğumuzdan 40 yaş değil oğlanın kreşindeki velilerin çoğu 40 lı yaşlardaMerhabalar..
Ben 13 yıllık evliyim..
Lohusalik dönemi vs..
Kızımı 27de doğurdum 11 yaşında şimdi aramızda kuşak çatışması var kaçta doğurursan doğur o çatışma hep oluyor galibaBen burada sadece şunu düşünürüm, acaba çocuk sağlıklı bir çocuk olur mu?
Malum 35 yaş sonrası risk giderek artıyor.
Yoksa kızınıza kardeş olur aralarındaki yaş farkı ideal.
38 yaşında anne oldum.Simdi iyiyiz ileride kuşak çatışması olur mu bilmem ama olacaksa da buna hazırım, çatışmam diye düşünüyorum.Bu sizin karakteriniz ile ilgili.Anlayisli olup olmadığınızla..
Şu sözünüze yorum yapmak istedim. Kırklı yaşlara yakın korunmasına rağmen anne olmuş bir tanıdığım var. Yaşı şu an ellilerde. Ama çok genç ruhlu biri, çocuklarıyla beraber evde dizi - film izler, hep beraber konserlere giderler. Çocuklarıyla tamamen arkadaş gibi bir anne. Bence olay tamamen kişilik yapısında bitiyor, genç anne olup da çocuğuyla bırak herhangi bir etkinlik yapmayı çocuğu kendi uzantısı gibi görüp onu bir birey olarak saymayan, dünyayı dar eden anneler var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?