40 yaş sonrası beslenme spor bakım günlüğü

Merhaba Hodan yağı gözaltına sürülüyormu

Yooo ne demek. Hepimiz kendimiz için birşeyler yapıyoruz. Paylaşmakla çoğalır bilgi. Hodan yağını hiç duymadım. Arganda kullanmadım. Benim favorim lavantadır. Hem çayı hem yağı. Lekelerim çok. Bir de zeytinyağı ve üzüm çekirdeği.

4-2-4 kuralına gelince bende google un yalancısıyım ama şöyle;
4 dakika boyunca temizleyici bir yağ ile masaj yapılır ki derinin üst tabakası ve kirler yumuşasın. Ben hindistancevizi yağı ile lavantayı karıştırıyorum. Sonra 2 dk boyunca temizleme kremiyle masaj yapılıyor. Valla ben zeytinyağlı sabunla güzelce yıkıyorum. En son 2 dk. Ilıktan biraz sıcak su ile artı 2 dk. Da soğuk suyla yıkanıyor yüz. Ben pirinci kaynatıp suyunu ayırdım. Dolapta. Onunla yıkıyorum.
Her gün değil canım haftada 4 yetiyor. Sonrası nemlendirici ve akşam yapılıyor.

Dünde,içinde kazayağı bitkisi olan su bazlı güya bitkisel bir nemlendirici aldım. Dayanamadım. Alnımdaki çizgiler çok belirgin ne yapacam bilmiyorum.
Hodan yağını kesinlikle denemelisin. Kokusu fena ama botoks gibi bir etkisi var, bitkisel yağlar içinde en etkili olanı bence.
Bir de yüz yogasi çok iyi geliyor

Çok teşekkürler, sayfa gözümden kaçmış, mutlaka inceleyecegim.
Evet maalesef, her ilaç ile bir risk alıyoruz aynı zamanda. Tiroid ilaçlarıni da akciğer kanseri ile bağdaşlastiriyorlar şimdi. Allah korusun. Karatay ve Umit Aktas gibi farklı bir ses olanlardan Allah razı olsun

Yeni hafta yeni kararlar.
Neyseki bugün şu yoga videosunu yapabildim. Kilom fazla vücut katlanmıyor ki. Esnemek harika ama.
Diyet işini de artık ciddiye alacağım ya. İyice saldım yine.
Karatay , taş devri vb. Gibi başladım . Her türlü tahılı bıraktım . Sabah tarhana çorbası domates biber zeytin. Arada iki üç kornişon ufak bir elma fındık. Şimdide menemen yoğurtlu kabak. Burda dursam iyi olur .

Unsuz tarhana mı?

Duştan önce zeytinyağını yüz boyun ve dekolteye güzelce sürdüm. Masajla yedirdim epey. Yarım saat kadar durdu. Sıcak su ve sabunla yıkadım. Çıkarkende soğuk su ve pirinç suyum. Tertemiz oldu cildim. Zeytinyağı bu şifadır.

Üç gün boyunca demir magnezyum c+çinko içtim. Adet döneminde demir takviyesi yapıyorum. Bugün sadece omega3 içtim. Birazdan son b12 iğnesini olmaya gideceğim.
Yürüyüşü sabah kahvaltıdan önce 1 saat yaptım. Kahvaltı menemen ceviz peynir zeytin bir de azcık üzüm.
Şimdi de yogayı yaparım.

Hemen unutmadan bir bulaşık makinesi tarifi vereyim. Hazır tablet bitmişken deneyim bari.2 ölçü boraks 1 ölçü karbonat 1 ölçü çamaşır sodası. Parlatıcı zaten sirke. Bi de beyazı çıktı. Bende de var onu kullanıyorum mecburen. Ama inşallah olunca kendi sirkemi kullanacağım. Balkondalar hergün seviyorum onları. Ay bu defa hadi inşallah olacaklar. Hazır sirkelerde kimyasal çok galiba.
Troidimizi sağlıklı tutmak için ,hiç bir doktor söylemez ama özellikle suni parfüm ve kokuları atmamız gerek ve tüm kimyasal temizlik ürünlerini. Bu konu da Aidin Salih'i dinleyiniz. Geçen yıl ne güzel atmıştım hepsini şimdi yine doldurdum.

Saç içinde normal saç için şöyle bir şey öneriliyor. Yumurta beyazını sür ov. 10-15 dk. Beklet. Zeytinyağlı sabunla yıka. Ve yumuşatıcı olarakta sirke. Denemeye değer bence.
Bugün yapacağım maske; 1 kaşık balı ısıt ezilmiş iki aspirin kat ve birkaç damla limon sık. Deneyelim bakalım. Deneye deneye yararlısını buluruz belki.

Ne çok şey yaptım ya.
Öncelikle bulaşıklar gıcır gıcır çıktı desem. Az limontuzu da kattım karışıma. Tertemiz olmuşlar valla.Lavanta yağı da parlatıcı gözüne damlattım.
Ballı maskede güzel ,yumuşak aydınlık yaptı cildimi. Düzenli yapmak gerek. Haftada bir bunu bir kez de karbonat yoğurt yapıyım diyorum. Lavanta çayı da demledim. Cilte tonik olarak ve saça yıkadıktan sonra kullanılır.
Yoga da yapıldı. Ayy yazarken yoruldum ya.
Diyete gelince hala bir diyetim yok. Atkins diye bir liste indirdim. Üç öğün heralde onu yapacağım. Klasik protein sebze içeriyor.

Nihayet gelebildim kaç gündür.
1 ekim itibariyle diyetim başlamıştır 1.gün listesi şöyle;
Sabah : yağda 2 yumurta domates
Öğlen: 150 gr tavuklu zeytinyağlı salata yoğurt
Akşam: ızgara biftek ve haşlanmış zeytinyağlı sebze
Sabah 9 da yedim de ikinci öğün bu saate kaldı. Akşamı da çocuklarla beşbuçuk gibi yiyeceğim.
Tavuk ve salata yiyorum. Yoğurdu akşama bıraktım. Akşama fırında şakşuka ve domates sos.
Her öğün et veya tavuk yiyemem. Tüm diyetlerde böyle klasik karatay ve benzerleri. Üç öğünde beslenmiyorum ama deneyeceğim bunu. En azından bir disipline girerim.
Sporum ise sabahtan ev temizliği 40 dk. Yürüyüş. Birazdan yoga.
Akşam üstü yağmazsa uzuuun bir yürüyüş daha.

Dün sporda zorlandım. Karbonhidrat almamak etkiliyor ama 3 gün. Dün nişastalı olarak üç parmak kadar fırın patates yedim. Şeker hiç yenmedi. Bugüne gelirsek;
Sabah: pastırmalı omlet yeşillik
Öğlen; köfte 150-200 gr ve yeşil salata
Akşam: kıymalı kavak yemeği ve yoğurt.
Şimdi otlu peynirle omlet yiyorum. Artı 2 ceviz var.

Bu listeyi yaparım kolay zaten.Şarbon çıktığından beri ilk bugün et alacağım. Güvenilir bir yerden kıyma almaya gideceğim. Üç öğün değilde iki öğün yapsam. Dur bakalım. Şekersiz ve unsuz olsun da.

Bir bardak zerdaçallı ayran ve bir kaşık çia keten tohumu jel karışım ile arayı geçiştirdim . Saat üç gibi anca acıktım. Şimdi de akşam yemeği köftelerini yapıyorum. Yanında sebze ve salata ile 5 buçuk 6 gibi yenecek. Sonra yürüyüş.
Akşamda çayla belki çekirdek.

Çiğ kabak çekirdeğinde çok demir varmış. Kabuğu ile yenecek. Yemekten sonra yenebilir. Almıştımda. Demir takviyesini de içeceğim gün aşırı. Zaten hemoglobin alt sınıra gelmişti ilacım bitti. Eti de ihmal ettik mecburen.
Ya bu çiya tohumu neymiş valla. Demir protein lif... vb vb. Yok yok. Görümcem verdi kullanmamış. Arda tokluk için içeyim bari. Gerçi benim favorim keten tohumu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…