• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yaş sonrası beslenme spor bakım günlüğü

Ay ne güzel olmus buradaki notlariniz.
Su an cocuklarim kücük oldugundan kendime ayiracak vaktim yok ama kirk yasina geldigimde mutlaka ben de böyle birsey yapmayi planliyorum.
Benim de boyum 158, proporsiyon bakimindan kilom cok yerinde görünüyor akamlara takilmiyorum ama size bir sorum olacak. Henüz 27 yasindayim ve cok yiyorum, cogu zaman can sikintisindan ama cok hareketli oldugum icin bunu yakiyorum.
Yas ilerledikce birseyler degisiyor vucutta, size sorum siz otuz ile kirk yas arasinda metabolizmanizda bir yavaslama, bir degisiklik hissettiniz mi?
Su an icin düzenli yürüyüs yapmaya calisiyorum, cildim icin ise birsey yapamiyorum malesef, en azindan cilt makyaji yapmiyorum diyorum icimden ama yine de sunlari yap diyebileceginiz tavsiyeleriniz var mi?

Ay ne güzel olmus buradaki notlariniz.
Su an cocuklarim kücük oldugundan kendime ayiracak vaktim yok ama kirk yasina geldigimde mutlaka ben de böyle birsey yapmayi planliyorum.
Benim de boyum 158, proporsiyon bakimindan kilom cok yerinde görünüyor akamlara takilmiyorum ama size bir sorum olacak. Henüz 27 yasindayim ve cok yiyorum, cogu zaman can sikintisindan ama cok hareketli oldugum icin bunu yakiyorum.
Yas ilerledikce birseyler degisiyor vucutta, size sorum siz otuz ile kirk yas arasinda metabolizmanizda bir yavaslama, bir degisiklik hissettiniz mi?
Su an icin düzenli yürüyüs yapmaya calisiyorum, cildim icin ise birsey yapamiyorum malesef, en azindan cilt makyaji yapmiyorum diyorum icimden ama yine de sunlari yap diyebileceginiz tavsiyeleriniz var mi?

Metabolizma 35 yaşından sonra yavaşlıyor ve benim gözlemim 40 itibariyle bölgesel yağlanma hemen başlıyor.
Bence yapabilirse bir kadın 35 yaşından sonra karatay diyeti yapmalı ve düzenli yürüyüş ile mutlaka pilates yoga gibi güçlendirici sporlar yapmalı.

Taylan Kümeliye cildi için ne yaptığını sorduklarında kendimi bildim bileli bol su içiyorum ve kolajen kullanıyorum dedi. Cildi parlak ve gergin kimi görsem bol sebze ve salata seviyor tüketiyor. Bence de hayvansal gıdalar cildi çabuk yaşlandırıyor. Kadınlar kırktan sonra daha çok çiğ sebze yemeli belkide.

-25. Gün raporu
Sabah 11; çeyrek avokado 10 fındık kuru dut ve üzüm sütlü kahve.
Salon spor ; 80 dk. Kardiyo 15 dk. Ağırlık

Spor sonrası Saat 15:30 da pirinçli ıspanak yemeği yoğurt acı biber ve yarım avokado.

Malesef çocuklara manolya yaparken bi kasede ben yedim.saat 4 gibi . Erken olsada cıssss.

Metabolizma 35 yaşından sonra yavaşlıyor ve benim gözlemim 40 itibariyle bölgesel yağlanma hemen başlıyor.
Bence yapabilirse bir kadın 35 yaşından sonra karatay diyeti yapmalı ve düzenli yürüyüş ile mutlaka pilates yoga gibi güçlendirici sporlar yapmalı.

Taylan Kümeliye cildi için ne yaptığını sorduklarında kendimi bildim bileli bol su içiyorum ve kolajen kullanıyorum dedi. Cildi parlak ve gergin kimi görsem bol sebze ve salata seviyor tüketiyor. Bence de hayvansal gıdalar cildi çabuk yaşlandırıyor. Kadınlar kırktan sonra daha çok çiğ sebze yemeli belkide.

Saglikli beslenme ve spor hayat tarzimiz olmali sonucuna variyoruz aslinda.
Su bölgesel ve ani yaglanma en cok korktugum. annem gencken bilek kadar ince bir bele sahipken simdi epeyce kilo aldi. Kendimize bakmadiktan sonra ne olursa olsun kilo aliyor insan.
Siz iyi bakmisiniz ki kilonuz fazla degil, darisi bizlere insallah
Platese yeniden basladim, yapmayinca bacaklarimin capi büyüyor resmen

Doğrudur . Pilates çok yaptım. Yürüyüş ise çalışmadığım zamanlarda her fırsatta. Evde de hareketliyimdir ancak yemeyi azaltmadıkça ve düzeltmedikçe yağlanma kaçınılmaz oluyor.

Akşam yemeye devam ettim. Çay ile çekirdek ve tuzsuz çerez. İştahım açık . Regl yaklaşıyor ondandır.

Tv de yerelmasını anlatıyor. Zayıflatma etkisi yüksekmiş. Tatsız bişey ama biliyor musunuz şu anda ülkemizde doğal kalmış tek ürünmüş.

-24. Gün raporu 1:
Kalkış türk kahvesi ve 45 dk. Yoga

Kahvaltı; 2 haş.yumurta ufak parça peynir çeyrek avokado ve çeyrek turp.

Spor: salonda kardiyo ve ağırlık.
Sonrası kahve ve madensuyu

Akşam; 15.30 da yeşil mercimekli salata brokoli ve bir parça tavuk. 10 fındık.

Yatana kadar su ve çay olsun bugün. İnşallah ....

Günaydın günlük.

-23.gün aynı rutinle başladı.
Kalkış su ve türk kahvesi .45. Dk yoga.

Yaklaşık 18 saat açlıktan sonra kahvaltım; yarım avokado 8 zeytin 1 yumurta ve 1 ufak turp. Yetmezse birkaç ceviz.

Turp aldım. Şöyleki 100 gr. Turp sadece 19 kalori. Acıktıkça yemeli bence iyi çiğneyerek. Yani turp sayesinde bu harika kahvaltı sadece 295 kalori.

Bugün sporu kısa tuttum. Sol bacağım az ağrıyor.

Saat 4 te. İkinci öğün; yeşil mercimek lor ve yeşillik karışık salata. Öncesinde kuru dut ve ceviz fındık. Bol bitki çayı içiyorum.

-22. Gün raporu.
Öncelıkle dün akşamı da kaçamaksız geçirdiğim için tebrikler... bi ara üşüme geldi ama erken yattım.

Kahvaltım; yulaf süt 1 dilim balkabağı ezdim dövülmüş fındık ceviz tarçın. Nımmm nımm. Yavaş yiyim bari. Çabuk bitmesin. Yanın da sütlü kahve.

Kocişş 6 kg verdi. 20 günde. Bende onun gibi yapsam . Çok basit ; sabah yumurta zeytin. Acıkınca, ne varsa tek çeşit yemek yiyor, hiçbirşey yoksa yoğurt. Ben biraz karışık yiyorum. Bu sindirimi zorlaştıran bişey.

-21.gün raporu.
Sabah klasik karatay kahvaltısı. Kuru kayısıyı da ekstraya yazalım.kaymak ve ceviz ile. Neyseki ekmek yok

Arada ufacık bir elma.

Akşam döner . Çok az yiyebildim. Hem aç değildim hem de bu dışardaki etler o kadar lezzetsizki... salata ve biraz patates yedim.

30 dk. Eliptik ve 40 dk. Yürüyüşte sporum.

Sabah 9 kahvaltı. Tarhana çorbası peynir zeytin
Ara yarım kase yoğurtlu kereviz.
Akşam köfte .

Tartılmam gerek değil mi. Ama yapamıyorum. Perşembe diyorum.
Hatta perşembe ve pazartesi olsun. İnş.

Sabah sporu yoga
Kahvaltım 2 ad yumurta ile kaymaklı omlet. Az peynir birkaç dilim pancar. Çiğ badem ve fındık.

Öğlen sporu sonrası sütlü kahve kuru kayısı ceviz.
Akşam karnabahar yemeği turp havuç salatası az patates

Sabah rutin aynı. 45 dk yoga sonrası kahvaltı. 2 yumurta 1 dilim avokado kaymak ve zeytin. 4 fındık.

Gün içinde salonda yürüyüş yapacağım. Klimalar geniz akıntısı yapıyor ama hava berbat.

Back