• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yaş sonrası beslenme spor bakım günlüğü

Sabah: süt yulaf ceviz tarçın
Öğlen: yoğurtlu kabak
Akşam : arnavut ciğeri ezme soğan havuç.

Evet bir ayı geride bıraktım.
Bir değerlendirme yapacak olursak; hareketlilik konusunda gelişme gösterdim. Yürüyüş hemen her gün yaptım. Yogaya da aralıklarla olsa da devam ediyorum.
Cilt ve saç konusunda doğal malzemeler ve yağlar ile bakımları yaptım. En azından haftada bir veya iki. Şampuan kullanmıyorum artık. Daha çok zeytinyağlı sabun.
Beslenmemden ise memnun değilim. Sadece takviyeler almaya başladım. Diyet anlamında Okuduklarımı uygulayamıyorum. Kilom aynı. Zaten ölçülmedim. Bu bir aylık süre zarfında istikrarlı olamadığım için görüntümde değişiklik olmadı.
Yani çokta umutlu değilim.

Kilom 61
Uygun yolu bulamadım hala demek ki.
Denemeye devam. Kışa bu kilo ile girmek hiç motive edici değil ama ne yapalım.

1 haftadır oğlumda karın ağrısı gece de kalkmalar dün ise hastane vb...koşturdum bir sürü.
Bugün yeniden ıf kararı aldım. İlk öğünümü şu an yiyorum. Aslında 12 ve 6 saatlerini beslenme olarak düşündüm. Sadece avokado püresi yemeyi planlamıştım ama öyle acıktım ki yığdım yine masaya ;
2 yumurta peynirli. Avokado püresi dereotlu ve limonlu. Oğlumdan kalan muzlu yulaf ezmesi.

Akşama Selahattin Dönmezin lahana çorbası.

Bu çorba ile ayda 6. 7 kilo verirsiniz diyor. Plan şöyle;
Sabah; iki dilim ekmek arası peynir tost.
Öğlen; lahana çorbası ve bol salata
Akşam; bir protein ve salata

Tabi burada belirleyici şey herşey avuç içi kadar yenecek... ah..ah.. ben çok yiyorum. If düzeni ile mide küçülüyor. Önemli olan istikrar...

Çorba olmadı. Başka işler çıkınca yapamadım.
Son öğün 17.15 te; sabahtan kalan avokadonun içine kaşar ve bir dilim sucuk ve büyük kupa ile ayran. 2 dilim ayva.
Tüm bunlar 1000 kalori ediyor.
Akşam çekirdek ve çerezi de yemeyeceğim artık.

Akşam iyi geçti. Su ve kuşburnu çayı sadece.
Sabah sirkeli su rezene türk kahvesi. Bir de kuruttuğum vişne saplarını kaynatıp yeşil çay ile demliyorum. Çok kötü oluyor. Bir kupa da ondan içtim zorla.
İlk öğün 12 de ; 2 dilim pastırma 1 yumurta ile. Yarım ezilmiş avokado. Turp ve kuru kayısı.

Sabah yürüyüş yapıldı.Bugün lahana çorbasını yapacağım.
Ekşimik yaptım. Elma sirkesi de yapılacak.
Saçlarımı iki keredir sadece zeytinyağlı sabun ile yıkıyorum. Dökülüyor ve kaşınıyor. Bugün duştan önce Cildime ve saçıma kantaron ve zeytinyağı karışımı sürüp 30 dk. Bekletme.

Duşumu alıp geldim. Cildim çok kurudu . Sonrasında üzüm çekirdeği yağı sürdüm.
11.30 ile 17.30 arası beslendim. Ama ne beslenmek. Önce çekirdek çitledim. Sonra beş altı hoşbeş yedim. Beşe doğru yine rezene içtim. Tahin pekmezden attım. En sonda makarnaya salata katıp yedim. Üzerine iki tabak çorba içtim. Ve hala açım.

Şimdi bunu ne yaptı. Sabah kendimi aç bırakmam mı kahvaltı sonrası içtiğim omega3 mü yoksa gofret ve meyveler mi veya da rezene ile içilen c vit. Ve demir mi. No comment.... tamamen pis boğazlıktır ya ne olacak ki.

Neyseki saatlere uydum. Yoksa bu düzene alışana dek içeriğe ve miktara takılmasam mı. Ama çok üzgünüm ya öyle şişko hissediyorum ki hemen gitsin istiyorum. Bir kez daha artı görmeye tahammülüm yok.

Hızlı kilo vermeyi istemek bir handikap çünkü hata yapılıyor. Hayat tarzına uygun olmayan listeler çabuk bitiyor. Biliyorum bilmesine de....
Önce şu if düzeni oturtmalı. Belki de ayda sadece 2 kg. Razı olmalı.

Dördüncü gün itibariyle kararlı gördüm beni. Ne için. E işte karatay yapıyorum. Ekmek ve meyve yok. Birkaç kuru dut gitti sadece.

Yürüyüşe çıkıyordum da deli gibi rüzgar var. Evi süpürdüm terledim. Hadi bakalım şimdi.

Ve hala tartılmıyorum. 61 dim ya en son. Korkuyorum yukarısı diye. Zaten dönem yaklaştı. Geçince artık.

Dördüncü gün itibariyle kararlı gördüm beni. Ne için. E işte karatay yapıyorum. Ekmek ve meyve yok. Birkaç kuru dut gitti sadece.

Yürüyüşe çıkıyordum da deli gibi rüzgar var. Evi süpürdüm terledim. Hadi bakalım şimdi.

Ve hala tartılmıyorum. 61 dim ya en son. Korkuyorum yukarısı diye. Zaten dönem yaklaştı. Geçince artık.

merhaba bence tartıyı bırakın ayndakı görüntünüze odaklanınnnnnn

Oğlum hasta ya...b12 epey düşük. İğne verdi... ama beslenme... beslenme...beslenme... Biz ki herşeyin en doğalı kalitelisi diye arayan bi aileyiz . Bulunca Parasına da bakmayız. Nasıl oluyor ki bu anlamıyorum.
Karatay yine tv deydi bugün . Kesinlikle no ekmek no meyve...
Şart oldu artık eve ekmek girmeyecek. Çocuklarda alışsın. Ben korkuturum onları okulda da yemesinler...
Evde ne pişerse o.
Abur cubur da sınırlıdır bizde. Temelli kesmeli mi? E çocuk onlarda her yerde satılıyor.... nasıl koruyalım ki...Harçlık vermeye korkar olduk...

Oğlum hasta ya...b12 epey düşük. İğne verdi... ama beslenme... beslenme...beslenme... Biz ki herşeyin en doğalı kalitelisi diye arayan bi aileyiz . Bulunca Parasına da bakmayız. Nasıl oluyor ki bu anlamıyorum.
Karatay yine tv deydi bugün . Kesinlikle no ekmek no meyve...
Şart oldu artık eve ekmek girmeyecek. Çocuklarda alışsın. Ben korkuturum onları okulda da yemesinler...
Evde ne pişerse o.
Abur cubur da sınırlıdır bizde. Temelli kesmeli mi? E çocuk onlarda her yerde satılıyor.... nasıl koruyalım ki...Harçlık vermeye korkar olduk...

inan herşey evde başlar eğitim beslenme hepsi koca bir yalan
günaydın hayırlı cumalarınız olsun

çocuk görerek yaşıyor hepsi

oğlum 11 yaşına kadar asitli hiçbirşey içmezdi eve bile alamazdım misafirler geleceği zaman anca

yazları vişne suyu kayısı suyu yapar onları içerdi

ne zaman liseye başladı arkadaşları ile asitli içeceklerin dibine vurdu

ekmek eve t canan hoca çok güzel anlatıyor ama bizim türk milleti ekmektenvaz geçemeiyor

hoş bizde çok ekmek tüketilmez ben evde kendim yapmaya çalışırım ekmeği tam buğday ununda oda bize bir

hafta giderrr

ama işte pasta kek kurabiye pek eksik olmaz

hani ne yediğimiz değil ne kadar yediğimiz önemli bence:cool::cool:

Bi marka un söylediler. Güvenilir bir kaynaktan. Çok uğraşır araştırır. Siyez ve karakılçık gibi buğdaylardan üretiliyormuş. Galiba bende evde ekmek yapacağım. Ekşi maya üretmeye başlayım önce.
Yani olmasa da olur ama arada bir..
Asitliye biz de çok tepkiliyiz. Soda harici girmez eve. Meyveli soda dahi almıyoruz. Nadiren gazoz...
Benim iki oğlum ortaokulda okul da dibimizde. Şimdilik kontrol edebiliyorum. Ama lise de imkansız tabi. Biz ne kadar iyi örnek olabilirsek artık tek tesellimiz.

Hafta sonu ekmek sınavını geçmiş bulunuyorum. Ve tebrikler bana.

Kaçamaklarım ise bir avuç kan üzümü,
Bir dilim tahin helvası ve bir çay kaşığı tereyağ bal karışımı. Bunları da yapmasam iyi de. Bakacağız.

Aile üyelerinde Karın ağrıları, ishaller bana da bol klozet temizlemeleri... gerginim bir haftadır. Bir de üstüne yeni ay , bir de regl sağolsunlar yere yere çaldılar beni... eyvallah... Hay'dan gelen Hu'ya gider, biz sabrederiz sadece...

Back