• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yaş sonrası beslenme spor bakım günlüğü

Zar zor 1 kg vermişim. Karataydan ayrılmazsam olacak bu iş. Kuru meyve ve yemiş atıştırmayı da bırakmam gerek...bir de çekirdek.
Yogayı da canım istedikçe yapıyorum. Sayesinde göbeğim indi biraz.

Unutmadan ölçüleri de yazayım.
Bel 76
Göbek 93
Basen 100
Tarihi rekor kırmışım haberim yok.

Kahvaltım bugün avokado ceviz peynir biber domates sote.
Akşama somon salata.

Avokadoya ara veriyorum biraz. Kalorisi yüksek.

Kilo 59.2
Oleyyy... kim ne derse desin Karatay.
Ekmeği hiç yememenin neticesi. Pilav makarna zaten aramam. Oh be bir ara 60 kilodan hiç inemeyeceğimi sanmıştım.

Şimdi ilk hedefim 56 kg. Umarım şımarıpta yoldan çıkmam.

Acil çalışmaya başlamam lazım. Bunalım kapıda. Dayatıyor yine koşullar ; sev şu işini, sev...
Biz mali müşavir demeyi severiz de toplum mu ha se be ci diyor....

İki yıldır hayallerle geçti. Belki başka birşeyler çıkar mahkum olmam bu mesleğe diye kendimi kandırdım. Ama aynı zamanda asosyal olduğum ve hiçbir eski iş arkadaşı ya da dostumla görüşmediğim için, göklerden de bir ilham bir mucize gelmediği için elim kolum bağlı şu anda.

2 yılı geçti. Ve yine baştan başlamam lazım. Kendi gerçeğimle gerçeklerimle yüzleşip hayal aleminden çıkmam lazım. Gerçeklerimden kaçmak hep yaptığım şey...hayallerimle pozitif olabiliyorum ancak. Ama değişecek...zaman geçiyor ve emekli olmak için çok gencim.

Perşembe misafirliğe gitmiştim sadece kahve dediğim halde poğaça ve kurabiye yemek zorunda kaldım. İlginç bir psikoloji ayıp olur sanıyorsun...

Bunun haricinde ekmek ürünlerinden iyice koptum. Çokta iyi oluyor hiç acıkmıyorsun.

Kaçamak oldu tabi. Cumartesi İyi bir pastaneden yaban mersinli pasta ısmarladım ve daha ilk çatal da pişman olarak bitirdim. Ekşimsiydi de kötüydü valla. Sonra akşam yemedim bişey. Çekirdek çitledim. Ve şekerim oynadı çok fena oldum. Yani neymiş ya hep ya hiç abi. Gevşemek başa sardırıyor. O nedenle yılbaşına kadar bir sıksam diyorum...

Eşimin de hafta içi tansiyonu yükseldi. 2 gün düşmedi. Tahliller de şekerde yüksek çıktı. B12 düşük ... diyet dedi doktor...önce zayıflanacak.
Sıkı diyete başladı bakalım...benimde ciddi olmam lazım bu yüzden. Sabote etmemek için...

Bu sitedeki diyet günlükleri diyet listeleri vb. Başlığındaki forumlar ağlıyor resmen farkında mısınız?
Zayıflamak sanki mucizevi birşey oldu. Tv. De gündüz kuşağında en çok işlenen konu belki de...

Velhasıl kelam gıdalar öyle bozuldu ve öyle çeşitlendi ki kimse zayıflayamıyor artık...

Çarşıda bi bakın bakalım kalçalara nasıl öyle lap..lap...

Neyseki ben farkındayım ve farklıyım....

Halsizlik var üzerimde birazda boğaz ağrısı ve akıntı. Yatıyorum bol bol. Spor da yok. Zaten bu yıl çok üşeniyorum.

En kötüsüde ruh hali. Her konusa İsteksizlik ümitsizlik...üzerime çökmüş bir yaşlılık takıntısı. Bakımsızlık...

Bugün yeni bir başlangıç olsun hadi.
Yılın bitmesine son bir ay. Ve disiplinle geçsin...diye karar alındı.

Kahvaltım iyi. Yumurta yeşillik lor ceviz zeytin az kavrulmuş fıstık... üzerine omega3 ve magnezyum.

Arada çocuklara şu insta.glutensiz tariflerinden bir kurabiye yapayım dedim de berbat oldu. Tarife sadık kalmadım doğru ama bu kadarda kötü mü olur. Yazık oldu malzemelerime. Kendim 3 tane yedim kalanı attım...
En iyisi instagram ve glütensiz beslenme modası yokken olduğu gibi yapmak.. diyetteysen yime...yime...

İyileşmedim hala arada üşüme geliyor. Yoğun bir geniz akıntısı.
Yatıyorum ...

Sabah 40 dk. Yoga yaptım. Ardından kahvaltı;
Yarım avokado lor ve dereotulu salata 1 yumurta ve tam 21 zeytin... zeytini abartmışım.
Destekler omega3 magnezyum çinko.

Ara zencefil çayı.

Köy tavuğu pişiyor. Düdüklüde inşallah pişer. Çorba ve kapama olacak. Bana sadece bol acılı çorba...

Avokadonun kalorisi yüksek ama bugün Müftüoğlu hocamız yine teyid ettiki bir süper gıda... bir adeti en az 300 kalori. Yarım yenecek o zaman. Bende aldım yine...

Pudinglere çorbalara katılabilir. Çocuklar içinde.

Bu saatler atıştırma isteğim hep geliyor. Bende ara öğün yapıyım madem. Akşam yemiyim çekirdek vs.

Kan üzümü ve leblebi fındık ile kahve.
Sütün içine kakao türk kahvesi ve tarçın katarak pişirdim. Ve efsane olmuş. Salepte ister bu karışım. Eeee zamanı geldi.

Bu arada düdüklüde 90 dk. Pişirdim. Tavuk dağılıyo. Lokum olmuş lokum...

60.1 kg.
Bu bi kaç gün hızla düşmek istiyorum. En azından 58 ile başlayıp yeni yıla 55 kg girmek....

İkinci öğünüm saat 15.30da
İki köfte ve soğan salatası.
Üstüne yarım kase karışık tuzsuz çerez ve sütlü kahve. 1 kaşık tahin helvası.

Kalori hesaplamasına göre en fazla 1000 kalori.

Spor yok malesef.

Merhaba
Pazar günü

Sabah pazar kahvaltısı. Biber kavurma. Zeytin peynir. Lorlu omlet. Taze ekmek alınmıştı kuşburnu ve pekmeze bir tık banmaca.

Akşama balık var.

Arada çerez bi dilim pişmiş balkabağı ve kekten de yedim.

Yürüyüş 1 saat.

Sabah ki kilom. 60.0

Selam
Bugün kardeşimle kahvaltı için buluştuk. Zaten gerisini anlatmaya gerek yok. Yine hayaller ve hayatlar arasında sıkışılan bir gün oldu.
Gerçi spor var. 15 dk normal 15 dk eliptik bisiklet ve 60 dk. Yürüyüş. Yine de kurtarmaz bence.

bugünü saymıyorum yılbaşı hedefime geri sayım -25 gün...

Forumda bi gezeyim bakalım hiç o kadar hızlı 5 kg veren var mı.

Back