40 yaş sonrası beslenme spor bakım günlüğü

Enisem06

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
1.016
254
333
45
Bir günlük yapmak şart oldu. Kafamda deli planlar. Bir de bu yaşlarda bu konularda herkes neler yapıyor merak ediyorum. Hadi bakalım...

Tekrar merhaba
Kısaca kendimizi tanıyalım. 42 yaşındayım çalışmıyorum onlu yaşlarda iki çocuğum var. Troid nodüllerim var 8 yıl ilaç kullandım. 2017 ramazanda tamamen bıraktım. Dereotunu artırdım. Bir de iki üç yılda bir demir bitiyor. Hap kullanıyorum o zamanda. Başka bir sorunum yok şimdilik...
En son temmuzda yine demir sıfır olunca ve d vitamini çok az olunca sarsıldım. Yine ilaçla çözüldü ancak yine olacak. Bir de iki hafta önce eşim bir tansiyon atağı geçirince haaa dedik tamam. Demekki artık gençliğin son düzlüğüne gelmişiz . Artık kontrollü olalım.Bi gazla bu haftaya kelle çorbası içerek başladık.
Yani Kilo verelim ve karatay ve müftüoğlu hocalarımızın önerdiği takviyeleri alalım. Omega3 b12 dvit magnezyum alındı. Ama hepsini hergün içmiyorum. Bugün omega3 içtim.Şu anda hafif bi tekleme var çarpıntı gibi. Ve kahve içiyorum çiğ badem fındıkla...

Boyum 158 cm. Kilo 61. Boya göre biraz fazla...Kilo vereceğim.
Konumuzla alakalı bu saate kadar neler yaptım? Sabah okula ve markete yürüme, kahvaltı dereotlu lor iki yumurta domates çay.
Koltuk ve sandalye sildim. Yeşilçay içtim. Yeşilçayın birazını buz küplerine koydum. Sabahları yüzüme süreceğim. Sarkmaları önlüyor.
Şimdide kahve içiyorum.
Akşama haşlanmış tavuk ve köz patlıcan biber var tabiki yoğurtta.

Sporum ise akşam üzeri yürüyüş ve birazdan Tara Stiles Yoga Weight loss.
Önce şu yemeği ve turşuyu yapayım da.

Yani ben doğalcıyım ne kadar olursa. Gerek beslenme gerekse cilt bakımı anlamında. Yiyemediğimiz birşeyi cildimize sürmemeliyiz. Katılıyorum.

Yogayı yapamadım. Çok yoruldum ya. Aynı gün hem ev işi hem mutfak kaldırmıyor bünye artık. Bi de sinir bastı yemekte o da yorgunluktan heralde. Haşladım çocukları.
Yürüyüş yapıyım bari. Gömüldüm yemeklere bugünde. Barbunya kalmasın diye yendi. Pilava da bikaç kaşık atıldı. Tam karataya geçemedim henüz.

Merhaba,

Tiroid ilacını doktora danışmadan bırakmadınız değil mi?

Bir de benim süper zeki doktorum hiç uyarmamıştı, ama mineral ve vitamin takviyeleri tiroid hapı ile etkileşiyormuş. Onları o yüzden gece almalıymışız.

ilacı kendim bıraktım. Gittiğim özel bir merkez altı ayda bir dozu ayarlıyordu. Troid hormanlarım hep normal sınırlardaydı. Nodüller büyümesin diye ilaç kullandırıldı. Evet küçüldüler ama yenileri de çıktı. Bi kısır döngü yani. Bende ilacı bıraktım. Hiç sorun yaşamadım. Temmuzdaki tahliller çok iyi. Ultrasona göre her iki tarafta 5mm.lik iki nodül var. Dahiliyeci sadece takip dedi.

Evet doğru .Troid ilacı kullandığım zamanlarda ferrosanolu yatarken içerdim.
Yani insanların troid bezini ameliyatla alıp ömür boyu ilaca bağlıyorlar ki her ilaç uzun vadede böbrek ve karaciğeri bitiriyor. İlaca karşıyız. Neyse ki özele gidince ben kurtardım benimkini. O yüzden minnettarım doktoruma tabi. Uğraştı adam. Pinpon topu kadardı ilk nodülüm. İki defada iğne ile aspirasyon yaptı. Suyunu aldı iyi huylu mu diye baktı vs.vs...
"Woto.com /troidimi aldırmaktan nasıl kurtuldum" yazın. Anlatıyor delillerle istikamet belli ; Karatay hocamız.

Dün diyete uymadım. Çarşılara gittim. Malum okul işleri...
Akşam yürüyüş yaptım. Kendimce Cilt bakımı yaptım.
Cilt için hindistan ceviziyağı ve lavanta yağını karıştırıp yüzüme boynuma ve dekolteye sürüyorum bolca. Biraz bekleyip pamukla siliyorum. Bu temizleme işi. Sonra doğal bir sabunla yıkayıp pirinç suyu ile sildim bu da tonikleme.
Masajla kantoron kremini sürme de nemlendirme işi.
Uzakdoğulu kadınların 4-2-4 kuralı varmış cilt bakımında. Onu da sonra.
Şimdi biraz ev işi...

Merhaba,

Nodül olayını bilmiyorum ama hipertiroid ya da hipotroid gibi bir sıkıntınız yok mu? Benim de hipotroidim var; ilacı bırakmam mümkün değil 1-2 gün içmesem çarpıntılarım oluyor, nefesim tıkanıyor sanki. Keşke bırakabilme gibi bir durum olsa.
Tahlileriniz iyi olmasına sevindim. İnşallah hiç ilaca ihtiyacınız olmaz.

Konunuzu sabote etmiyorum umarım. 4-2-4 kuralını merak ettim :)

Ben de nemlendirme için argandan çok memnun kaldım. Hodan yağı (Borage) da müthiş gençleştirme etkisi yaratıyor, ama kokusu biraz rahatsız edici.

Tşk. İnşallah olmaz. Hormon sorunu hiç yaşamadım. Sadece nodül için ilaç içince de sanki kandırılıyormuşum gibi geldi. Zamanla ne olur bilemem. Ama canım biliyor musun troid rahatsızlıkları da gluten ile ilişkilendiriliyor. Yukarda yazdığım sayfayı incele lütfen. Modern tıp hiç bütüncül bakmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…