40 yaş sonrası beslenme spor bakım günlüğü

1 saat yürüyüş yapıldı.
Şimdi kahvaltı. Listeye göre bugün
Sabah: 1 haşlanmış yumurta 2 ceviz ve peynir
Öğlen: avokadolu ve 80 gr ton balıklı salata
Akşam:taze fasulye ve haşlama tavuk

Kahvaltı aynen. Avokadolu salata da tamam. Ama daha dünkü malzemeyi yiyemedim. Onun için bugün kıymalı türlü yiyeceğim. Arada az yoğurt ve çiya jel bir kaşık.

Bugün ballı cilt maskesini yaptım. Yeşil çay buzlarına devam sabahları.

Bu diyette 3 gün işte. Üç gündür mutfaktan çıkamadım. Çok yoruldum. Bana göre değil. Bir de yemek hazırlamaya uğraşırken yok tadına bak yok pişmiş mi derken sürekli yemekle haşır neşirim. Bu olmadı yani. En iyisi aralıklı beslenme.
Neyse ki yürüyüş devam ediyor.

Yarın da aşure... Ama bu diyetteki menüleri takip ederim. Hem evde yapılacak şeyler hepsi de. Mesela 4. Günde
Sabah: meyve yoğurt fındık
Öğlen:ızgara tavuk kuşkonmaz
Akşam; somon ve bol yeşil salata
Yani kuşkonmaz hariç her şekilde pişirilir bir liste.

Bugün özüme döndüm işte. Zaten üç gün üst üste salata yaparak kendimi aştığım için bugün yapmadım.
Aşureyi yaptım. Çok oldu müşteri bekliyoruz artık.
Sabah türk kahvesi ile taze ceviz badem. Sonra mandalina ve nar ile demir ve c+çinko.
Şimdi yine kahve içiyorum. 2 tane keçi boynuzu ile. Biraz da yoğurt yiyeceğim.

Kilom 60.8
Ölçüleri almadım zaten belli göbek ve bel uçmuş. 40 dk yürüyüş yaptım.
Kahvaltım 1 elma kahve 4 taze ceviz
Bugün menü yok . Haftasonu freeliği başlıyor çünkü. Abartmazsak sorun olmayacak.

Bir haftasonu daha geçti.
Kellepaça içtim balık yedim. Ekmeği abarttım galiba.
Neyse bugün itibariyle aralıklı beslenmeye başlıyorum. Sabah kemik suyu içtim. Yeşil çay ve limonlu su ile devam. Yani öğlene kadar sıvı şeyler. Öğün saatleri en geç öğlen 12 ve akşam 6 olacak.
Bugün yeni ay. Umarım istikrar olur ve daim olur.

Bugün de aynı. Sabah yarım kase kemik suyu. Arada yeşil çay bol su. 1 saat yürüyüş. Kahvaltımı şimdi yapıyorum. 2 ceviz 2 yumurta 1 domates ve nar

Evet şu an yine açım.
Sabah kemik suyu yeşil çay.
Öğlen yoğurt ve elma ve cevizli smoothie. Ara 2 keçiboynuzu kahve.
Saat 5 buçukta ciğer ve devasa bir tabak salata. Ama iki gündür akşamları açım. Alışacak umarım mide.
1 saati aşan yürüyüş. Bir kaçta karın hareketi zorla yani. Hiç sevmiyorum artık. Eskiden ne çok pilates yapardım.

Bugün de ekmeksizim. Ama şu an aç değilim. Çünkü fıstık ezmesi ve fındıklı krem yaparken biraz kaşıkladım. İçinde bal vardı. İnstagram tarifleri işte. Bizde kapılıyoruz. Orada yapılan her tarif mükemmel ve fotolar da harika ya... ama ne hikmetse biz yapınca o kadar da harika olmuyor...
Belim ağrıyor bugün. Sabah ki yürüyüşten sonra mı oldu ki... ayakta pek duramıyorum.

Sabah: kemik suyu ve kahve
Öğlen: yine uyduranlardan esinlenip tuhaf bişey yaptım. Rende kabak ile az kerevizi sotele. Peynir kat. Yumurta kat. Nane ve karabiber ile bir şeye benzedi. Yarım havuç ceviz.
Akşam: avokadolu salata domates çorbası yarım adana şiş.

Öğünlerden önce rezene içmeye başladım. Gerçekten susatıyor. İştahı da kesebilir.

Çok mu yemişim yaaa. Çekirdekte var.

Kilom 60.2
İyi ibre aşağıya çevrildi. Ama haftalık kayıbı biraz arttırmalıyım. Az daha çaba. Yani kendimi tebrik ediyorum ki bu hafta her akşam salata yaptığım için. İnstagramdakiler gibi sadece salata ile doyacağım günleri umutla bekliyorum.

Türk kahvesi içtim içine az hc yağ ile.
Yürüyüşe çıkıyorum sonrada.

Selahattin Dönmezin çok güzel yulaflı tarifleri var. Yulaf var zaten evde en sonunda çöpe gidiyor. Başlıyım bari. Öğlen yulaf ve çiyalı bir lapa! - lapa mı ne deniyor ona bilemedim- işte ondan yerim.

Haftasonu sıfır şeker ve un. Hedefim bu. Hadi bakalım. Eşimle dışarda kahvenin yanına tek bir pasta söylüyoruz bir kaç keredir. Onu da bırakalım artık. Zaten dışardaki hiçbir şey lezzetli değil şimdilerde.

Cennet hurması çıkmış. Yedim tabi ki severim.
Haftasonu ile ilgili no comment.
Yine pzt. Yine pzt. Yine....başlamakla ilgili kararlar. 60 kiloda hiç bu kadar uzun kalmadım. Korkmaya başladım ya. Yeni kararım da şu: yılbaşına kadar sıfır kaçamak ile bu işi bitirmek. 5 li kilolara inmek şu göbekten kurtulmak.

Bugün itibariyle umutsuzum desem....

Kahvaltı ettim bugün . Haşlanmış yumurta domates biber zeytin beş altı çiğ kaju çay. Öncesinde rezene içmiştim.
Sabahları içtiğim cevizli sarmısaklı suyu bıraktım. Rezene içiyorum artık. Yoğurtlu kürler var. Pulbiber ve limon ya da zerdaçal zencefil tarçın gibi. Bilmiyorum ki. Tek çözüm az yemek aslında değil mi.
Fitness blender dan 20 dk. Bir video indirdim. Yoga weight loss da kilo verme için. Yani hiç kolumu bacağımı kaldırasım yok. Eskisi gibi değilim...

Kaçamaksız birgün olduğu için keyifliyim.
100 dk. Yürüyüş.
Arada çay ve çekirdek.

Akşam yemeği 5 te : yeşil salata menemen 1 kaşık ton balığı.

Şimdi yeşil çay. Su da 2 lt geçmiştir. Yarısı limonlu olmak üzere.

Günün raporu;

Sabah: yoğurt tarçın zencefil zerdeçal
40 dk yürüyüş. 20 dk hiit. 45 dk yoga.
Akşam 60 dk.yürüyüş

Öğlen: süt yulaf çia yoğurt fıstık ezmesi karışımı. Ev yapımı yulaflı bisküvi.

Akşam: yeşil mercimek ve salata domates çorbası
Çekirdek çay.

Bugünde bol hareketli oldu.
Sabah aynı 40 dk yürüyüş 20 dk hiit 40 dk yoga. Akşam üzeri 60 dk yine yürüyüş.
Ama kaçamak var yine. İstediğim düzen oturmadı daha. Yani bir dilim elma ve ayva bir kaşık nardan bahsetmekteyim. Bir de tadına bakma bahanesiyle kaşıkladığım bulgurdan. E dünde yulaflı diye bisküvileri götürdüm. Akşam çayla giden kuru yemişler.... offff valla berbat.
Kaçamaklarım yazsam daha iyi... en azından 15 gün meyve ve tahıl da olmasın diyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…