40 yas anne olmak :/

benim annemin arkadaşı 50 yaşında doğurdu hala enerjisi var yetiyor gibi görünüyor kuzenim 40 yaşındaydı 2 oğlu vardı ikiz 20 yaşında o da şimdi hamile yani bilmiyorum ben Cesaret edemezdim çocuk yapmak ömür törpüsü ve büyük sorumluluk oğlunuz zaten 4-5 yıl sonra üniye gidecek ona kardeşlik yapmayacak
50 yasinda saglikli embriyo da mucize

50 yasinda saglikli embriyo da mucize
istese yapamazdı herhalde zaten 2 çocuğu vardı o da menapoz sanmış doktora gitmiş 3 aylık hamile üstüne fosur fosur sigara içen aktif çalışan birisi çocuğunda da hiçbir sıkıntı yok 2 yaşına girdi herhalde oldukça tatlı bir kız çocuğu emeklilik bebesi diyorlar ustalık eseri diyorlar hahah

benim annemin arkadaşı 50 yaşında doğurdu hala enerjisi var yetiyor gibi görünüyor kuzenim 40 yaşındaydı 2 oğlu vardı ikiz 20 yaşında o da şimdi hamile yani bilmiyorum ben Cesaret edemezdim çocuk yapmak ömür törpüsü ve büyük sorumluluk oğlunuz zaten 4-5 yıl sonra üniye gidecek ona kardeşlik yapmayacak

siz zaten bu konuda sıkıntı yaşıyorsunuz nişanlınızla. Çocuk konusu size uzak. O yüzden istememenizi ve korkutucu olduğunu anlıyorum sizin açınızdan

merhaba bayanlar,

ben 12 yıllık evlıyım bır oğlum var ama şimdi çocuk istiyoruz tekrar ama yasımdan dolayı emın olamıyorum doğum yapsam 40 yasında anne olucam çocuga haksızlık mı olur dıyorum cocuk ömrünün baharındayken yaşlı bır anne baba olacak bu konuda vicdanen rahatszm öyle hissediyorum ama eşim çok istiyor oğlum kardesı olsun ıstıyor. Allah saglıklı hayırlı versın ne verırse, ama biraz destege ıhtıyacm var sanırım tecrubesı olan fikri olanlardan yardım, akıl rıca edıyorum .. teşekkürler şimdiden
Ben de 40 yaş üstü bebeği 5 aylık bir anne olarak yazılanları merakla okuyorum.Gebeliğim ve doğumum çok kolaydı benim , 3 saatlik bir sancı ile normal doğum yaptım.Kronik bir hastalığım da , sağlık sorunum da şimdilik yok, öyle kendini salmış biri de değilim , şimdiye kadar hep kendime özen gösterdim. Doğumda aldığım kiloları filan hemen verdim şimdi bile doğum öncesi kilomun altındayım 53 kiloyum. Yaşımı göstermediğimi söylerler.
Yine de bebeğime haksızlık mı yaptım diye ben de çok sık düşünüyorum

siz zaten bu konuda sıkıntı yaşıyorsunuz nişanlınızla. Çocuk konusu size uzak. O yüzden istememenizi ve korkutucu olduğunu anlıyorum sizin açınızdan
istemiyor değilim 40 yaşında istemem bence anne olmak için ideal yaş 30 20ler erken 40lar geç. çocuk 20 yaşında girince 60 yaşında annesi olacak. vücut için de kötü. sağlıksız doğma ihtimali var. sizden de anlayış beklemem açıkçası da :)

istemiyor değilim 40 yaşında istemem bence anne olmak için ideal yaş 30 20ler erken 40lar geç. çocuk 20 yaşında girince 60 yaşında annesi olacak. vücut için de kötü. sağlıksız doğma ihtimali var. sizden de anlayış beklemem açıkçası da :)
Örnekleri olan durumlar için varsayımlarda doğru gelmiyor. İnsan ömrü hesap ettiğimiz kadar değildir. Kim ne kadar yaşar bilemiyoruz

ben çok yaşımı göstermem minyon bir tipim enerjımin maddı manevı gucumunun yetecegını düşünüyorum, tabıkı kımın yarın ne olacagını Allah bılır ben suan hayatın akışına yönelık konuşuyorum yoksa depremde nıce genç yaşlı çocuk ne canlarımız gitti :KK43: ben çocuga haksızlık olur dıye uzuluyorum sadece bırısı torununmu dese annen yaslıymış dese onun psıkolojısını düşünüyorum ama bıyandan da ıstıyorum oğlumun kardesı olsun evde bır bıcırıgımız daha olsun ne bılım ya :/ hakkımızda herseyın hayırlısı olsun ınsallah Allahın takdırı hersey hayırlısı yazılar yazsın rabbım

Geç evlenme ya da herhangi bi sebepten dolayi cocuk sahibi olamamış insanları ayrı tutararak 40 yaşı geç değil çok çok geç buluyorum.Ve kesinlikle tavsiye etmiyorum.
3.cocugumu 30 lu yaşların çok başında doğurmama rağmen pişmanım.Bence 35 yaştan sonra çocuk yapılmamalı.(Hatta kendimden pay bicerek 30 bile diyebilirim).Gec evlenilmemisse ve ya herhangi bi sebepten cocuk yapılamadıysa diyerek tekrar belirtiyorum.

Gorumcelerimden birisi 40 yaşında doğum yaptı.cok sıkıntılar yaşadı.simdi bitanesi 39 yaşında yaptı ki bana da hep bi tane daha yap beraber doğururuz diyen kadın aman ha sakın diyo şimdi.ki ben ondan daha küçük bi yaştayım.surekli tansiyon problemi var şuan.dogum sonrası depresyona girdi.

İlk cocugumu yirmili yaşlarımin ortasında doğum yapmıştım.inanin 30 yaştan sonrakiyle alakası yok.tahammul kalmıyor sabır kalmıyor.saglik deseniz ayri dert.cidden çok zor.

Hayat senin hayatın,beden senin bedenin.karari verecek olan sensin.Bu kadar olumsuzluklara rağmen doğurmak istersen tabi ki sen bilirsin.

merhaba bayanlar,

ben 12 yıllık evlıyım bır oğlum var ama şimdi çocuk istiyoruz tekrar ama yasımdan dolayı emın olamıyorum doğum yapsam 40 yasında anne olucam çocuga haksızlık mı olur dıyorum cocuk ömrünün baharındayken yaşlı bır anne baba olacak bu konuda vicdanen rahatszm öyle hissediyorum ama eşim çok istiyor oğlum kardesı olsun ıstıyor. Allah saglıklı hayırlı versın ne verırse, ama biraz destege ıhtıyacm var sanırım tecrubesı olan fikri olanlardan yardım, akıl rıca edıyorum .. teşekkürler şimdiden
Ben bu durumun herkese gore farklılık gösterdiğine inanıyorum. Esim in bir tek erkek kardeşi var ana baba çok önce ölmüşler. Eltim ve benim ikişer çocuğumuz vardı. Onlar simdi 3. Yü yaptılar eşim acayip heves ediyor. Bizimkiler ortaokula gidiyor. Kimsemiz yok diye 3. Yü o da istiyor ama Rabbim büyük konusturmasin ben asla istemiyorum. Yaşım 34. Ne bakabilecek zamanım ne de sabrim var. Siz kendinizde o enerjiyi buluyorsaniz bende kardeşten yanayım ama 40 yasında doğum yapınca eminim çok zorlanacaksıniz. Bütün hayatınız bebeğe endeksli olacak gibi. Uykusuz geceler hele en kötüsü. Ben evde olmama rağmen ne uykusuzluğa dayana bilirim ne de bebek aglamalarina

Etrafımda 35’inden önce evlenen olmadığı gibi 40’ından evel doğuran da yok. Ama hepsi tek çocukta kaldı, hiçbirinde bir sorun olduğunu anımsamıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun, psikolojik ve maddi olarak hazırsanız her şey gönlünüze göre olsun 🫶

merhaba bayanlar,

Çok doğuran var kimisi tahammül edemiyor kimisi de iyiki doğmuş arkadaş oldu bana diyor çevrem de çok var 40 42 yaşında doğuran ben de 34 evlendim bir 35 te doğurdum bir oğlum var bende kendime geç kalmış gibi hissediyorum oğlumun bir kardeşi olsun isterdim ama benim cesaret yok eğer cesaret varsa doğurun

Ben de 38im doğduğunda 39 olucam aynı gibiyiz ben yapmaktan vazgeçmiştim ama kendi geldi başımızın üstüne aynı endişeleri tasiyorum

Bence 40 yaş anne olmak için geç bir yaş, hiç çocugu olmayanlar tabiki yapmalı yada ilk cocugu daha kucuk olanlar. Sizin 12 yaşında cocugunuz var zaten 4-5 seneye üniversiteye gidicek kendi hayatini kuracak kardeslik görmeyecek (beraber büyüme anlamında) benim annem 50 yaşında şuan 1 yasinda torunu var kizima enerjisi var ama tahammul olarak uzun süreli bebek bakamaz kaldiki cok enerjik gezen tozan bir kadin yillarca calismis bakimlarini aksatmamis vs. 40lar artik genç dinamik fakat 60-70ler o kadarda degil yani orta yaş dense bile kuşak farki ciddi var 40 sene sonucta bi 15 sene öncesini dusunun neler degisti. Biz 20-30 yas arasi kuzenler vs 65-75 yaş dede babanelerle ayni kafada degiliz mesela anne baba olsa ciddi sorunlar cikardi

merhaba bayanlar,

Artık yaşlılık ilerledi bence. Yurtdışında 75 linkler gayet gezip tozuyor. Onlar gençken siz o kadra yaslı olmazsınız bence. Ama Bebek bakmak sizi zorlar mı zorlamaz mı. Sonradan kafam kaldırmıyor dememeniz üsrnerek bakmamanız lazım. Bunun uyanık geceleri ilkokulu vs var sil baştan. Ama dediğim gibi bunlara hazırsanız sorun olmaz.

merhaba bayanlar,

ben 12 yıllık evlıyım bır oğlum var ama şimdi çocuk istiyoruz tekrar ama yasımdan dolayı emın olamıyorum doğum yapsam 40 yasında anne olucam çocuga haksızlık mı olur dıyorum cocuk ömrünün baharındayken yaşlı bır anne baba olacak bu konuda vicdanen rahatszm öyle hissediyorum ama eşim çok istiyor oğlum kardesı olsun ıstıyor. Allah saglıklı hayırlı versın ne verırse, ama biraz destege ıhtıyacm var sanırım tecrubesı olan fikri olanlardan yardım, akıl rıca edıyorum .. teşekkürler şimdiyaşn
yaşınızda hiç bir şey yok ben 39 yasşındayım ve yıllarca uğraşıyorum.

Hanimlar hanimlar, kendinize olmus de aglayaniniz yok muamelesini neden reva goruyorsunuz Allasen? 35 yasa bile gec demissiniz. Hayat 40indan sonra basliyordu hani. Tamam belki fiziksel bazi seylere yetismek zor ama o da sizin hareketlilik dinclik durumunuza bagli. 40 yasin getirdigi bilgelik ve direnc, 20 yasin fizigini cebinden cikarir bence. Bir de bende mesela bir kaynana var 66 yasinda. Biraksan simdi dogurur on tane 20lige tas cikaracak kadar iyi bakar. Kusak farki zaten 15 yasinda dogurmadiysaniz her halukarda olacak ne saniliyor ki 20sinde dogurunca kusak farki olmuyor mu? Su 35 yas takintisi bir kenara birakilmali. Neticede hastalik her yasta insani vurabiliyor. Eger kendi hayat dertlerinizi sagliginizi cocugun sirtina yuk etmeyecekseniz 50 nizde bile genetikli tup bebek yaptirmak kaydiyla dogurun. Ama yaslaninca hayat zorluklarinizi minicik omuzlara yuk edecekseniz 30unuzda bile dogurmayin diyorum ben. Benim fikrim bu sekilde.

40 yaş geç bir yaş neden olur demişler anlamıyorum. Çocuğa yazık. O size ihtiyaç duyarken siz ihtiyar olacaksınız onu anlamayacak destek olamayacaksınız. Örnekleri çevremizde var. Bir çocuğunuz zaten varmış ne güzel. Benim o da yok yaşım otuza yaklaşıyor şu yaştan sonra bile çok istediğim halde çocuk yapmayı bencillik olarak görüyorum. Doğum için en geç yaş 35 olmalı bana göre. İsteyen istediği zaman doğursun. Ama çocuğuz mağdur olacak.
be alakaya ben 39 yaşındayım cocugum yok 8senedir uğraşıyorum.6 ay önce küvezdeki oğlumu kaybettim .napıyım vazmı geçeyim.neyin bencilliği bu pardon?

40 yas kesinlikle geç bir yas değil öncelikle sadece 35 yastan sonra ki gebeliklerde bebek icin riskler olabiliyor.Bakabilecek durumunuz varsa bebek sahibi olabilirsiniz yaşlanacağız diye düşünmeyin sizler göçüp gittiğinizde en azından çocuğunuzun yanında bir kardeşi olmuş olur.

X